مرتب سازی براساس:
شیخ بهایی برای آب رسانی به کل شهر اصفهان از زاینده رود طرحی اندیشیده بود. او نهرهایی منشعب از زاینده رود ساخت و آن ها را در سر تا سر شهر گستراند. این نهرها مادی نامیده می شوند. مادی فرشادی از معدود مادی هایی است که آب دارد.
علی قلی آقا از درباریان شاه سلطان حسین و شاه سلیمان بود، او در زمان حکومت شاه سلطان حسین، یعنی در سال 1125 قمری مجموعه ای شامل بازار، حمام، چهارسوق و مسجد را بنا نهاد و نام خود را روی آن ها گذاشت. حمام علی قلی آقا بنایی صفوی است.
از زمان ساخت مجموعه سیتی سنتر طبقات فوقانی آن به کاربری سینما، سالن همایش و تئاتر اختصاص داده شده بود ولی از زمان افتتاح مجموعه تا سال 1397 این بخش از مجموعه بدون فعالیت باقی مانده بود. هم چنین تئاتر نیز در یکی از سالن های آن اجرا می شود.
مرکز خرید جلفا با اینکه وسعت چندانی ندارد اما تنوع اجناس آن بالا است و با هر سلیقه ای می توان از آن جا خرید کرد. شما در این مرکز خرید می توانید از بین برند های داخلی و خارجی مختلف این پاساژ انتخاب خود را انجام بدهید.
نگارخانه صفوی درون خانه ای قدیمی و تاریخی به نام خانه صفوی قرار گرفته است، این خانه بخش های مختلفی دارد و از این بخش های مختلف چند فضا را به عنوان نگارخانه تعریف کرده است. تعدادی از اتاق های خانه صفوی به نمایش آثار هنرمندان، نمایش عکس و نقاشی هنرمندان اختصاص یافته است.
محله دردشت یکی از محله های بزرگ، بسیار قدیمی و مرکزی شهر اصفهان است و همراه 3 محله بزرگ دیگر به نام های جوباره، کران و کوشک حول میدان کهنه یا میدان عتیق امروزی ایجاد شده بودند. ستون فقرات این محله بازار آن بود.
سردر قیصریه در واقع ورودی باشکوه یکی از بازار های قدیمی اصفهان به نام قیصریه است. سردر قیصریه در گذشته از دروازه های بسیار مهم ورودی شهراصفهان بوده و اصفهان جدید را به محدوده قدیمی شهر وصل می کرده است.
شهر با تمدن اصفهان تعداد قابل توجهی مسجد را در خود جای داده است که قدمت تعدادی از آنها به سال های بسیار قبل باز می گردد. مسجد دروازه نو نیز یکی از این مکان های عبادی تاریخی است و یادگاری به جا مانده از دوران قاجار می باشد.
آرامگاه ساروتقی از آرامگاه های بسیار قدیمی اصفهان به شمار می رود. این بنا محل دفن ساروتقی اصفهانی، از افراد سرشناس صفویه بود. این مسجد هرچند صحن چندان بزرگی ندارد ولی گنبد منحصر به فردی دارد و معماری آن از نمونه های خاص آن زمان است.
خانه حقیقی محل سکونت فردی به نام اخوان حقیقی بوه است. این خانه یکی از بناهای دوره صفویه است و نشانه های معماری آن دوران را کاملا در خود دارد. علاوه بر این نشانه ای معماری قاجار به ندرت در آن به چشم می خورد.