مرتب سازی براساس:
قلعه خورمیز واقع در روستای خورمیز که طبق مدارک تاریخی به دست شاه هرمز پسر انوشیروان ساسانی ساخته شده قرار دارد. ابتدا این روستا با نام هورمیز شناخته شده بود و به مرور به خورمیز تغییر نام داد.
خانه سعادت یکی دیگر از صدها بنای تاریخی اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است و در یکی از بافت های قدیمی شهر شیراز قرار دارد. این بنا مانند سایر بناهای هم دوره خود دارای حیاط مرکزی با حوضی زیباست و اتاق ها اطراف حیاط شکل گرفته اند.
حدفاصل خیابان ناصر خسرو تا خیابان ری محله ای بزرگ به نام عولادجان قرار دارد که محله امامزاده زید بخشی از آن است. این محله تاریخی که جای جای آن را آثار باستانی و ماندگار تاریخی پر کرده است اسم خود را از امامزاده ای که در آن آرمیده، برگرفته است.
رستوران تاریخی قصر منشی برای تمام طرفداران تاریخ و معماری پاسخ مناسبی خواهد بود. معماری کم نظیر رستوران قصر منشی از زمان قاجار باقی مانده است. قصر منشی در ابتدا خانه ای قدیمی بوده ولی بعد از بازسازی و مرمت کاربری آن به هتل و رستوران تغییر کرد.
در منطقه 1 تهران در شمیران در محله امامزاده قاسم حمامی یکصد ساله از دوران قاجار به یادگار مانده است که به دلیل داشتن طاق های گنبدی شکل و سبک معماری اش در سال 1395 در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید. مالکیت این حمام یکصد ساله به عهده سازمان اوقاف می باشد.
ساختمان فرهنگستان هنر در خیابان ولیعصر یکی از ساختمان های زیبا به سبک معماری ایرانی می باشد که در آن هر از چند گاهی نقد و بررسی آثار سینمایی صورت می گیرد و تنی چند از هنرمندان محبوب و مردمی به نقد فیلم می پردازند.
کوشک عزت آباد ابرکوه یکی از جاذبه های تاریخی برجای مانده از دوران قاجاریه و پهلوی در این شهرستان است که در بخش شرقی قلعه عزت آباد قرار دارد. آنطور که گفته می شود شخصی به نام سالار نظام دستور ساخت این بنا را داده است تا محلی برای زندگی رعایا و کشاورزان باشد.
اگر به دنبال تجربه طعم های متفاوت در سفر خود به شهر شیراز هستید، رستوران هندی دهلی شیراز می تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد. این رستوران با دارا بودن انواع غذای هندی و ایرانی گزینه خوبی برای صرف یک وعده غذایی در سفر به شهر شیراز است.
مسجد دهنو اثری به جا مانده از دوران آل مظفر می باشد که در تاریخ 2 بهمن سال 1382 با شماره 10878 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد اولین کارگاه زنده حفاظت و مرمت پایگاه پژوهشی میبد می باشد.
در 25 کیلومتری شهر یزد، جاده تهران-یزد، در روستایی به نام حجت آباد عمارتی زیبا به همین نام وجود دارد، که به دلیل نزدیکی قنات حجت آباد از پوشش گیاهی خوبی برخوردار است. این بنا مربوط به دوران قاجار و بانی آن میرزا محمد مستوفی حاکم وقت یزد است.