مرتب سازی براساس:
حمام های عمومی ایران، همواره از نظر هنر معماری و نقش غیر قابل انکار آنها در فراهم آوردن محلی برای گرد هم آمدن و ملاقات مردم با یکدیگر، مورد توجه بوده اند. حمام حسن آباد یکی از حمام های دوران قاجار است که اگرچه قدیمی است ولی به شکل مدرن بازسازی شده و حتی مجهز به دوش است.
حمام حاجی آباد اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 11 مرداد سال 1384 با شماره 12661 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این حمام تاریخی با مصالحی نظیر آجر و ساروج ساخته شده است و با تزئیناتی نظیر آجرهای فرشی زیباسازی شده است.
این حمام مربوط به دوره قاجار در محله قدیمی شهر اردکان، چرخاب و در جوار حسینیه چرخاب قرار دارد و در سال 1376 با شماره ثبت ۱۹۳۶ به ثبت آثار ملی ایران رسیده. این بنا از لحاظ طراحی نقشه، نورگیر بودن و ساخت اجزای آن یکی از زیباترین حمامهای باقیمانده در یزد است.
گرمابه حاج داداش با مساحتی معادل 2500 متر مربع و 400 مت مربع زیر بنا، از بنای تاریخی ارزشمندی است که در دل بازار زنجان قرار گرفته و امروزه به عنوان سفره خانه مورد بهره برداری قرا گرفته است. این گرمابه از دیگر مکان های تاریخی-گردشگری بازار زنجان به محسوب می شود.
حمام های شهر یزد از نظر معماری از جذاب ترین سازه های این شهر و حتی کشور می باشند که متاسفانه بسیاری از آنها به دلیل عدم آگاهی رسانی ناشناخته باقی مانده یا حتی تخریب شده اند. با این حال، تعداد اندکی از آنها که سالم مانده هنوز هم گردشگران بسیاری را به سمت این شهر تاریخی جذب می کنند.
حمام تاریخی کردشت در دهکده ای به همین نام در نزدیکی جلفا و شمال غربی ایران قرار گرفته است، حمامی باستانی و البته بسیار جذاب که فضای داخلی و نقاشی های دیواری چشمگیری را در دل خود جای داده. قدمت این حمام به دوران صفوی باز می گردد و آب آن از رودخانه ارس تامین می گردد. در گذشته از این حمام برای خانواده های سلطنتی استفاده می شد اما با گذشت زمان درب های آن به روی عموم نیز باز شد.
حمام تاریخی افوشته با قدمتی مربوط به قرن 9 هجری قمری می باشد. این حمام توسط سید واقف و در ابعاد 16 در 25 متر ساخته شده است. ساختمان حمام پایین تر از سطح کوچه قرار گرفته است و با چند پله و 1 پاگرد به هشتی کوچکی می رسد.
این بنا به دلیل دست نخورده بودن و وجود تمامی قسمت های حمام سنتی مانند هشتی، شاه نشین، گرم خانه، حوضچه های مختلف و قسمت های دیگر یک نمونه کامل از سبک معماری دوران قاجار به حساب میآید و بسیار ارزشمند است.
در عصر قجر حمام های زیبای زیادی در تهران ساخته می شد و حکم کافه های امروزی برای گردهمایی های دوستانه و خانوادگی را داشت. یکی از این حمام های قدیمی زیبا در عصر فتحعلی شاه قاجار در مجله پامنار تهران در نزدیکی مسجد پامنار ساخته شده است.
در منطقه 1 تهران در شمیران در محله امامزاده قاسم حمامی یکصد ساله از دوران قاجار به یادگار مانده است که به دلیل داشتن طاق های گنبدی شکل و سبک معماری اش در سال 1395 در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید. مالکیت این حمام یکصد ساله به عهده سازمان اوقاف می باشد.