مرتب سازی براساس:
شیراز پر از خانه های زیبا و قدیمی از دوران زندیه و قاجار است. یکی از قدیمی ترین این خانه های تاریخی دیدنی، خانه محتشم می باشد. این خانه در نزدیکی دیوان خانه وکیل، آب انبار وکیل و ارگ کریمخانی قرار گرفته است.
آوازه کاشان به خانه های قدیمی آن است، یکی از محله های با ارزش و قدیمی کاشان با خانه های قدیمی محله درب اصفهان است. امروز به یکی از خانه های این محله به نام خانه مازندرانیان سری خواهیم زد.
کاشان شهر جاذبه ها و مخصوصا خانه های تاریخی بسیاری است و در این میان خانه تاریخی عباسیان در این شهر نمونه شاهکاری از معماری ایرانی است. ساختار خاص و اتاق های تو در تو خانه عباسیان سرگرم کننده و رمز آلود است و اعجاز معماری ایرانی را به رخ شما می کشد.
کاشان شهر خانه های سنتی و قدیمی است، یکی از این خانه های زیبا خانه تاریخی عادل، خانه قجری زیبایی است و به مروارید کاشان شهرت دارد، این خانه تاریخی اخیرا به اقامتگاه سنتی به نام "نه چم" تبدیل شده است.
قدمت آثار و بنا های شهر تاریخی کاشان بر کسی پوشیده نیست. شما می توانید با سفر به این شهر جریان تاریخ را در کوچه ها و خیابان هایش و در ساختمان های و بنا های تاریخی آن مشاهده کنید.
یکی از این آثار ارزنده شهر نائین، خانه تاریخی پیرنیا یا همان موزه مردم شناسی نایین است. حال و هوای کویر و معماری خطه مرکزی در جای جای این بنا به چشم می خورد و در هر گوشه آن حال و هوایی گرم و صمیمی موج می زند. خانه ای با قدمت 4 قرن از عهد صفویه، که نسل به نسل چرخیده است.
اگر در نزدیکی ارگ کریم خان و مجموعه زندیه به جستجو بپردازید در پس کوچه ها و محله های قدیمی، محله کهن گود عربان با بافت کاملا سنتی و حال و هوایی متفاوت را خواهید یافت. با کمی پرس و جو برای یافتن اقامتگاه مناسب یا غذای لذیذ، طولی نخواهد کشید تا خود را در خانه پرهامی بیابید.
دکتر عدل پدر علم جراحی ایران لقب گرفته است و خدمات شایانی در عرصه بهداشت به مردم ایران زمین ارائه داشته است. در اینجا قصد داریم ابتدا اندکی در مورد بیوگرافی دکتر عدل و سپس به خانه اش که به دلیل داشتن معماری سبک روسی بسیار جالب توجه است بپردازیم.
خانه بیرونی میبد که به دارالبرهان نیز معروف است، بنایی مربوط به دوره ایلخانی است که تا چندی پیش مسکونی بوده و به دست خانواده برهانی اداره می شده. اما در حال حاضر در طرح حفاظت و ساماندهی قرار گرفته است.
خانه تاریخی بهنام در دوران زندیه و اوایل قاجار، به عنوان خانه مسکونی ساخته شد. در زمان پادشاهی ناصر الدین شاه قاجار و با پا گرفتن معماری کارت پستالی در ایران، این خانه نوسازی گشت و با نقاشی های بسیار فاخر تزیین شد.