مرتب سازی براساس:
مناره گلپایگان یکی از مناره های به جا مانده از دوران سلجوقی است و با 18 متر ارتفاع و 9 قرن قدمت از بلندترین مناره های ایران به شمار می رود. مناره گلپایگان 2 در دارد و در داخل آن پله قرار قرار گرفته است. قسمت های پایین و بالا مناره در برهه ای از تاریخ، تخریب شد.
مناره بلندقامت علی مناره ای است به طول 50 متر واقع در مسجد علی. این المان معماری در میان سال های 515 الی 525 قمری ساخته شد و به دوره سلجوقیان باز می گردد. در ابتدا مسجد سلطان سنجر در نزدیکی آن بود، اما پس از دوره های بعد، مسجد علی ساخته شد.
مناره ساربان اصفهان یکی از مناره های باز مانده از دوران سلجوقی است و می توان آن را به عنوان یکی از زیبا ترین مناره های آن زمان معرفی کرد. این اثر تاریخی در قرن 6 قمری و در حدود سال های 525 الی 550 ساخته شده است.
یکی از جاذبه های تاریخی استان لرستان چیزی جز یک مناره آجری تاریخی نیست. برای این که جادوی تاریخ در رگ هایتان جریان پیدا کند می توانید از ضلع غربی وارد مناره شوید و با بالا رفتن از 99 پله دورانی به بام مناره برسید و از ارتفاع 30 متر تمام مناظر اطراف را تماشا کنید.
شهر باستانی گور با قدمت دیرین خود از آثار فاخر زمان ساسانیان است. این شهر همچون شهرها تاریخی دیگر از نماد بلند مرتبه ای به نام منار بهره جست تا از فاصله های دور قابل روئیت باشد. منار میلو با پلان مربع شکل نام این برج بلند مرتبه است.
شنیدن نام منار جنبان اصفهان برای افراد زیادی این سوال ها را به وجود می آورد که چیست و چگونه ممکن است منار یا بنایی تکان بخورد. منار جنبان در تمام دنیا از ظریف ترین و جالب ترین انواع بناها در معماری محسوب می شوند.
اگر سفری به لاهیجان و مزارع چای داشتید حتما به مقبره کاشف السلطنه سری بزنید، مقبره ای که کاملا مناسب خلوص و فروتنی صاحبش است. امروزه موزه چای ایران نیز در مجاورت مقبره کاشف السلطنه تاسیس شده است. قبلا این محل با نام مقبره کاشف السلطنه بازدید می شد.
سفر به کاشان می تواند به هدف دیدن خانه های تاریخی یا مراسم های گلاب گیری باشد، ولی کاشان جاذبه های بسیار زیادی دارد، از جالب ترین این جذبه ها مقبره شاه عباس صفوی اول است. او 42 سال به عنوان شاه ایران مطرح بود و از حمایت کنندگان مذهب شیعه در ایران به شمار می رفت.
مقبره کمال الدین بهزاد و کمال الدین مسعود خجندی در قسمت جنوبی مهران رود و در جنوب غربی پل تاریخی بیلانکوه قرار دارد. در روزگاران گذشته هر دو سمت مهران رود در محله بیلانکوه را باغات سرسبز و آباد احاطه کرده بودند. باغ کمال نیز از جمله همین باغ های حاشیه مهرانرود است.
مقبره پیر علمدار با قدمتی بیش از 10 قرن یکی از این آثار ارزشمند محسوب می شود. این آرامگاه مدور یکی از ابتدایی ترین مقبره ها به شمار می رود و دومین برج ایران است. آرامگاه پیر علمدار محل دفن ابو جعفر محمد بن ابراهیم، پدر ابوحرب بختیار، از فرمانروایان حکومت آل زیار است.