مرتب سازی براساس:
می توان از خلیج گرگان به عنوان بزرگترین خلیج دریای خزر نام برد، خلیجی که بر اثر گسترش شبه جزیره میانکاله در جنوب شرقی دریای خزر به وجود آمده و به طول 70 کیلومتر در مساحتی 400 کیلومتری گسترانیده شده. در جهت شرق به غرب حداکثر عمق آن 4 متر می باشد و این عمق از غرب به شرق تا ضلع جنوبی شبه جزیره آشوراده افزایش می یابد.
خلیج فارس نام آبراهه مهم در خاور میانه است. مساحت خلیج فارس 237473 کیلومتر مربع است و سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می رود. 8 کشور در اطراف خلیج فارس وجود دارد که شامل ایران امارات، بحرین، عراق، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت است.
می توان از خلوت کریمخانی به عنوان یکی از زیباترین بخش های کاخ گلستان نام برد، بنایی سرپوشیده که قدمتش به سال 1759 بازمی گردد. ساختار پایه خلوت کریمخانی بسیار شبیه به تخت مرمر می باشد و همانند آن در داخل تراس آن یک تخت کوچک مرمری به چشم می خورد.
خانه ید اللهی با نام صاحب خود یعنی رحیم یداللهی فارسانی نام گذاری شده است و مربوط به دوره حکومت قاجاریه بوده است. از همین رو نام یداللهی را بر روی این بنا نهادند. خانه یداللهی در جبهه غربی قرار دارد و ورودی آن توسط دری 2 لنگه به حیاط باز می شود.
خانه هنرمندان در پارک هنرمندان واقع شده است. این خانه در زمان رضاشاه پهلوی پادگان بوده و تا سال 1375 جز مناطق نظامی محسوب می شده است. این خانه در زمان ریاست جمهوری احمد خاتمی با مشارکت وزارت ارشاد و شهرداری تهران تبدیل به خانه هنرمندان شد.
خانه وکیلی اثری باقی مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 10 خرداد سال 1382 با شماره 9109 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه در گذشته به صورت خصوصی مورد استفاده بوده است.
خانه وحشی بافقی جنب مسجد جامع باق، اثری به جا مانده از دوران قاجار است. این خانه که اکنون محل سکونت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق است در گذشته، خانه شمس الدین محمد وحشی بافقی یکی از شاعران معروف قرن دهم هجری قمری بوده است.
خانه نیما یوشیج بنایی مطعلق به دوران قاجار می باشد. این بنا در عین سادگی، در بر دارنده خاطرات و فراز و نشیب های علی اسفندیاری است. موزه نیما یوشیج با نما سفید رنگش، خانه ای آبا و اجدادی است و ناظم الایاله در سال 1171 خورشیدی آن را ساخت.
عمارت با شکوه و زیبای مقدم از خانه های تاریخی شهر تهران است. این بنای چشم نواز در دوره قاجار ساخته شد و مالک آن احتساب الملک و خاندان وی بودند که در نهایت به فرزندش، محسن مقدم رسید. محسن مقدم از پایه گذاران دانشگده هنرهای زیبای تهران بود.
خانه و دربند دکتر قوه صدوق از آثار به جا مانده از دوران قاجار در شهرستان صدوق، بخش خضرآباد، شهر ندوشن استان یزد است که در تاریخ 28 اسفند سال 1386 با شماره 22769 توسط سازمان میراث فرهنگی ایران به عنوان یکی از آثار ملی کشور ثبت شده است.