مرتب سازی براساس:
جزیره هِندُرابی با مساحت 22.8 کیلومتر مربع از جزایر شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان است و از توابع کیش به شمار می رود. فاصله جزیره هندورابی از جزیره کیش 28 کیلومتر است. این جزیره در میان دو جزیره لاوان و کیش قرار گرفته و همچون جزیره کیش شرایط آب و هوایی جنب حاره ای دارد.
پرتغالی ها در حاشیه دریا خلیج فارس قلعه های فراوانی را در میان سال های ابتدایی قرن 16 میلادی بنا کردند. ویژگی تمامی این قلعه ها پلان مربع شکل آن ها بود. در این مقاله به تفسیر یکی از این قلعه ها در جزیره قشم می پردازیم.
آب انبار بی بی قشم یکی از بناهای تاریخی این جزیره است و در دسته برکه ها قرار می گیرد. آب انبارها برای مناطق خشک و کم آب از آن جهت حائز اهمیت هستند که می توانند آب را برای فصول خشک ذخیره کنند.
سراب کیو برعکس همه سراب ها، آب دارد. در واقع سراب کیو دریاچه ای طبیعی در مرکز شهر خرم آباد است و از چشمه گلستان و مخمل کوه سیرآب می شود. در واقع چشمه های کف این دریاچه که تغذیه کننده آن هستند، سراب کیو را تشکیل می دهند.
زورخانه خواجه خضر اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که در تاریخ 17 اسفند سال 1381 با شماره 7782 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. با وجود گذشت سال های طولانی این زورخانه همچنان پابرجا مانده است و این ورزش باستانی هنوز هم در این مکان اجرا می شود.
می توان از ابیانه به عنوان یکی از دیدنی ترین روستاهای ایران زمین نام برد، روستایی زیبا از توابع استان اصفهان با آثار و بناهای تاریخی متعدد. آتشکده هارپارک یکی از قدیمی ترین و کهن ترین جاذبه های این منطقه به شمار می رود، بنایی باستانی که قدمتش به دوران هخامنشیان یعنی سال های 550 تا 330 قبل از میلاد باز می گردد.
کوه تفتان از کوه های آتشفشانی نیمه فعال کشور است و جالب است بدانید گره آتشفشان یکی از کوه های پاکستان به نام کوه آتشفشانی خاموش سلطان محسوب می شود. تفتان با 4036 متر ارتفاع، از بلند ترین کوه های ایران محسوب می شود.
عمارت چهل ستون یا عمارت کلاه فرنگی در قزوین، یکی از مهم ترین بناهای تاریخی مربوط به دوره صفوی است که توسط شاه طهماسب اول در یک باغ بزرگ و در مرکز شهر قزوین، سبزه میدان، ساخته شده. این عمارت و سردر ورودی عالی قاپو تنها آثار به جا مانده از دوره صفوی در قزوین هستند.
این آرامگاه متعلق به بابا طاهر عریان، شاعر معروف ایرانی می باشد و در میدانی به همین نام در شهر زیبای همدان خودنمایی می کند. بابا طاهر یکی از معروف ترین شعرا و عارفان زمان خود در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم به شمار می رود. وی یکی از مشهورترین شعرای دوبیتی سراست، او در واقع از تعلقات دنیوی دست شسته بود و اکثر عمرش را در تنگدستی و فقر سپری نمود.
سد ها از جمله خوش آب و هوا ترین مقاصد گردشگری در فصل های گرم سال به شمار می روند. در نزدیکی شهر همدان، سد اکباتان با عمقی در حدود 79 متر قرار گرفته است. نام دیگر این سد یلفان به خاطر نزدیکی با روستای یلفان است و همچنین در زمان پهلوی به نام شهناز معروف بود.