مرتب سازی براساس:
قلعه خویدک اثری به جا مانده از قرن های 9 و 10 هجری قمری می باشد که در تاریخ 22 مرداد سال 1384 با شماره 13029 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه تاریخی فضای بسیار بزرگی را شامل می شود و به نوعی خودش یک روستا به حساب می آمده است.
قلعه خورمیز واقع در روستای خورمیز که طبق مدارک تاریخی به دست شاه هرمز پسر انوشیروان ساسانی ساخته شده قرار دارد. ابتدا این روستا با نام هورمیز شناخته شده بود و به مرور به خورمیز تغییر نام داد.
قلعه خرانق اثری به جا مانده از دوران های تاریخی پس از اسلام می باشد که در تاریخ 24 اسفند سال 1383 با شماره 11509 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه پیچ در پیچ طوری طراحی شده است که فضایی هولناک داشته باشد تا درواقع نوعی دفاع در برابر راهزنان محسوب شود.
این قلعه تاریخی متعلق به اواخر دوره افشاریه و اوایل دوره زندیه است. نقل است که این بنا در اصل از اموال "ابوالفتح خان"، یکی از خانهای منطقه بوده که پس از چندین نسل، وراث او تصمیم گرفتند این مکان تاریخی و پر خاطره را برای تبدیل شدن به موزه مردم شناسی به میراث فرهنگی شهرستان خاتم یزد اهدا کنند.
قلعه حسین آباد شفیع پور بنایی تاریخی واقع در دهستان گاریزات شهرستان تفت است که قدمت آن به دوره زندیه باز می گردد، این اثر در تاریخ 15 آذر سال 1378 با شماره 2540 توسط سازمان میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه حسن خان اثری به جا مانده از دوران زند می باشد که در تاریخ 25 آبان سال 1384 با شماره 13704 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه اخیرا مورد بازسازی و تعمیر واقع شده است.
قلعه چاه افضل اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که در تاریخ 16 شهریور سال 1383 با شماره 11070 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه در گذشته کاربردی دفاعی داشته است و مردم هنگام خطر به این قلعه پناه می برده اند.
قلعه تاریخی چالشتر از بناهای قجری منطقه چالشتر شهرکرد محسوب می شود. این عمارت بزرگ از 12 برج و 4 دروازه تشکیل شده است و جالب است بدانید در میان آن ها علاوه بر خانه مسجدی نیز ساخته شده است. تاریخ ساخت قلعه تاریخی چالشتر به سال 1282 خورشیدی باز می گردد.
جَندَق نام روستایی در شهرستان خور از توابع اصفهان است. در این روستا قلعه ای قدیمی به همین نام، یعنی جندق وجود دارد. قدمت این قلعه باستانی به دوران ایلخانی و ساسانی می رسد و با 5/1 هکتار مساحت قلعه بزرگی به شمار می رود.
شهر خانه های قدیمی کاشان، امروزه مقصد مسافران بسیاری است. این شهر دیدنی های بسیاری از قبیل خانه های تاریخی، بناهای قدیمی، جشنواره گلاب گیری را در دل خود جای داده است. در خیابان بقایی کاشان شما 2 دیوار کاهگلی بلند را به قدمت دوران سلجوقی می بینید.