مرتب سازی براساس:
تکیه امیر چخماق بخشی از مجموعه امیر چخماق در بافت تاریخی شهر یزد است. این مجموعه دارای بازار، مسجد، تکیه، دو آب انبار و یک بقعه است. این مجموعه در قرن نهم هجری به وسیله امیر جلال الدین چخماق و با یاری همسر وی به منظور آبادانی شهر یزد بنا شد و در دوره شاه عباس صفوی تغییراتی کرده.
در فواصل بین قرن های سوم تا هفتم قبل از میلاد، کشور امروزی ایران جزو قلمرو گسترده امپراطوری قدرتمند ساسانیان بود، امپراطوری باشکوه که رقیب بزرگ رومیان در شرق به شمار می رفت. در طی آن دوران آئین زرتشتی دین رسمی مردم این سرزمین قلمداد می شد.
می توان از تخت جمشید به عنوان مهد فرهنگ و تمدن کهن ایرانی نام برد، پایتخت شهیر و باشکوه امپراطوری هخامنشیان با قدمت و پیشینه ای کهن. شاید کمتر کسی پیدا شود که از آوازه این مجموعه ارزشمند بی خبر باشد و حتی ناآشناترین افراد به تاریخ هم قطعا نام آن را شنیده اند. این شهر باستانی با نام اصلی پرسپولیس در 57 کیلومتری شهر شیراز قرار گرفته است.
شاید تا به حال نام تپه های مریخی را نشنیده باشید و تصور ذهنیتان از این اسم مکانی در سیاره مریخ باشد اما جالب است بدانید این جاذبه طبیعی در روستای گردشگری پاده استان سمنان قرار گرفته است. کوه هایی هزار رنگ که منظره ای چشم نواز را به تصویر می کشانند.
می توان از سیلک به عنوان اولین خاستگاه تمدن شهرنشینی ایران نام برد، این مجموعه باستان شناسی در جنوب غربی کاشان قرار گرفته و دو تپه با طول تقریبا نیم کیلومتری و دو گورستان را در دل خود جای داده، گورستان هایی که عمدتا از آنها با عنوان الف و ب یاد می شود.
اگرچه جنگل ها و دریای خزر از مقاصد گردشگری محبوب استان مازندران هستند، جاذبه های تاریخی این استان دست کمی از جاذبه های طبیعی آن ندارند و بازدید از آنها شما را ناامید نخواهد کرد. تپه های باستانی سرخ رود یکی از مکان های تاریخی در شهرستان محمود آباد این استان است.
شهر با تمدن و زیبای سرعین از جاذبه های گردشگری فراوانی برخوردار است اما در ضلع غربی آن تپه ای معروف به تپه باستانی آناهیتا قرار گرفته است. این بنای تاریخی با قدمتی در حدود 2000 سال قبل از میلاد مسیح، معبد زرتشتیان آن روزگار به شمار می رفت.
تپه آریایی ها یکی از چندین دیدنی خوانسار است. این جاذبه همان طور که از نام آن پیدا است تپه ای باز مانده از دوران آریایی ها می باشد و لذا قدمت آن به حدود 8000 سال قبل می رسد. گفته می شود اقوام پیشین در این تپه ها زندگی می کردند.
آمفی تئاتر و سالن موسیقی تالار فرهنگ در سال 1354 به منظور اجرای انواع موسیقی و اجرای تئاتر به دستور محمدرضا شاه پهلوی ساخته شد. معمار آن یک ارمنی صاحب نام ساکن تبریز به نام اوژن آفتاندلیانس بود که ساخت کاخ های نیاوران، بابل، سعد آباد و چندی دیگر را در کارنامه خود دارد.
تالار عاج یکی از تالارهای 12 گانه کاخ گلستان در سمت چپ تالار برلیان و بعد از تالار آینه قرار دارد، البته ساخت آن مربوط به قبل از ساخت تالارهای سلام و تالار آینه می باشد. بعضی آن را تالار آج به معنی تالار گرسنه می نامند و دلیل آن را برپایی میهمانی های خارجی همراه با صرف غذا در این تالار می دانند.