مرتب سازی براساس:
بر اساس منابع تاریخی بانی این اثر زیبا و ارزشمند که زمانی محل تجارت مردم بوده است نامشخص می باشد اما محلی های آن منطقه بر این باورند که این تیمچه متعلق به مرحوم هراتی می باشد.
موزه هنرهای معاصر گنجینه ای ازهنرهای نوگرا و معاصر در اروپا و آمریکای شمالی می باشد. این موزه به پیشنهاد کامران دیبا در پارک فرح یا پارک لاله کنونی در سال 1356 در زمینی به وسعت 2000 متر مربع به ساخته شد.
اقامتگاه بوم گردی حاجی خان یزد اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که در فاصله 25 کیلومتری شهر یزد واقع شده است و فاصله بسیار کمی با بسیاری از جاذبه های گردشگری این شهر دارد.
قدمت چارپاخانه میبد به دوران قاجار باز می گردد و یکی از زیباترین آثار تاریخی واقع در میبد می باشد. این اثر در تاریخ 19 مرداد سال 1379 و با شماره 2767 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه افضلی اثری به جا مانده از دوران قاجار و دوران پهلوی می باشد که در تاریخ 24 اسفند سال 1383 با شماره 11619 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه تاجرنشین اکنون به موزه فرش، گلیم و جاجیم تغییر کاربری داده شده است.
در میان بناهای تاریخی شهر کویری یزد، خانه های آن به لحاظ معماری و تاریخی، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. معماری خاص این خانه ها واقعا تحسین برانگیز است و از همین رو گردشگران بسیاری به سمت این شهر و بازدید از خانه هایش جذب می شوند.
آب انبار بولمیری اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که در تاریخ 17 اسفند سال 1381 با شماره 7769 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ملک قاسم طبق وصیت پدرش خواجه محمدعلی این آب انبار را در سال 1047 هجری قمری ساخته است.
بقعه شیخ زین الدین علی خاموش اثری به جا مانده از قرن های دهم و یازدهم هجری قمری می باشد که در تاریخ 9 اردیبهشت سال 1382 با شماره 8555 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بقعه متعلق به شیخ علی خاموش می باشد.
در دل بازار وکیل شیراز، رستورانی با حال و هوای قدیمی به نام رستوران سنتی سرای مهر خود نمایی می کند. این رستوران بیشتر تداعی گر سفره خانه ها و چایخانه های قدیم است و یکی از بهترین مکان ها برای استراحتی کوتاه و دلچسب در میان گشت و گذار بازار وکیل می باشد.
اگرچه موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی شهر یزد باعث شده تا تهیه آب همیشه برای اهالی آن مشکل باشد، اما یزدی ها با ساخت آب انبارهای متعدد به خوبی با این مشکل مقابله کرده اند و علاوه بر این، با این ابداع آثار تاریخی ارزشمندی را در گوشه و کنار این شهر به جا گذاشته اند.