مرتب سازی براساس:
قله سیالان که ارتفاع آن 4175 متر از سطح دریا می باشد در مرز استان های مازندران و قزوین واقع شده است. این کوه از سمت جنوب به منطقه رودبار الموت در استان قزوین و از شمال به دره دوهزار شهرستان تنکابن در استان مازندران مشرف می باشد.
پس از عبور از روستای زیبای جواهرده و جنگل پیمایی در حاشیه دریای خزر، شما می توانید به قله سماموس به ارتفاع 3689 متر صعود کنید. قله ای جذاب و مشرف به دریای خزر و مرتفع ترین قله استان گیلان می باشد.
درفک یکی از زیباترین کوهستان های ایران و از جمله زیست گاه های گیاهی و حیوانی مهم کشور است، این قله در استان گیلان و در رشته کوه البرز مرکزی، در بیست و هفت کیلومتری شمال شرقی شهرستان رودبار و در ارتفاع 2733 متری واقع شده و تا دره سه هزار تنکابن ادامه می یاید.
قله خلنو بعد از دماوند و علم کوه سومین قله مرتفع رشته کوههای البرز مرکزی با 4375 متر ارتفاع می باشد. به دلیل صعب العبور بودن مسیرهای یکی از جذاب ترین اهداف صعود برای کوهنوردان و صخره نوردان به حساب می آید. برای صعود به این قله سه راه وجود دارد.
شهرستان ساری به عنوان یکی از توریستی ترین شهرهای ایران جاذبه های طبیعی و تاریخی متعددی را در خود جای داده است. تنوع بسیار این جاذبه ها باعث شده تا این شهرستان مناسب هر نوع سلیقه گردشگری باشد.
استان های شمالی کشور از جمله استان مازندران به داشتن مناظر طبیعی زیبا و سرسبز معروف هستند و کوه ها و جنگل های انبوه این منطقه هر کسی را مجذوب خود می کند. برخی از زیباترین این جاذبه های طبیعی در شهر ساری واقع شده اند که شامل کوهستان ها و قله های مرتفع و جنگلی می شوند.
پهنه حصار یک قله چند قلوی به هم چسبیده و نزدیک به هم در رشته کوه البرز در شمال غرب تهران است. این قله در مسیر بین سولقان و جاده چالوس قرار گرفته و 3400 متر ارتفاع دارد. در دامنه شرقی کوه رودی روان است که آبشار سنگان از آن سرچشمه می گیرد و در نهایت به رود کن می ریزد.
جاذبه های طبیعی استان مازندران از مهمترین مقاصد گردشگری شمال کشور هستند که به دلیل مناظر و طبیعت زیبا و همچنین آب و هوای معتدل خود شناخته شده هستند. قله پاشوره لاریجان یکی از جاذبه های دیدنی در شهرستان آمل این استان است.
شهر یزد پر است از خانه ها و قلعه های تاریخی که هر یک داستانی زیبا را روایت می کنند. یکی از این آثار زیبا قلعه هرفته می باشد که اثری به جا مانده از دوران صفوی است و در 16 اسفند سال 1384 با شماره 14592 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
این قلعه در تپه چگا میرک در شهر ایلام واقع شده است، قدمت آن به صد سال پیش و زمان قاجار باز می گردد. مساحت آن حدود 2500 متر مربع بوده و از آجر، گچ و سنگ مرمر ساخته شده است. این قلعه توسط غلام رضا خان والی و در سال 1326 هجری قمری ساخته و سپس توسط سازمان میراث فرهنگی بازسازی شده است.