مرتب سازی براساس:
در سال 700 هجری قمری، غازانخان فرمانروا این ناحیه بود. در آن زمان شمس الدین عبدالله دستور ساخت مسجد تاریخی بابا عبدالله را صادر کرد. بنا کنونی مسجد از قسمت های مختلف، شامل سردر، شبستان، صحن، گنبد خانه، پیش طاق، درگاه و ایوان است.
مساجد در اصفهان، یکی از مهمترین بناهای کهن و زیبای این شهر را تشکیل می دهند و مسجد ایلچی یکی از همین ساختمان های تاریخی به شمار می رود. این مسجد در زمان حکومت شاه سلیمان صفوی و به همت صاحب سلطان بیگم، دختر حکیم نظام الدین محمد بنا شده است.
این مجموعه به دست امیر جلال الدین چخماق که از سرداران تیموری بود در سده هشتم خورشیدی و با همکاری همسر وی فاطمه خاتون که مقبره او نیز در ضلع شمالی این مکان قرار دارد ساخته شد. او این بنا را برای رونق بخشیدن به یزد ساخت.
یکی از جاذبه های گردشگری استان یزد مسجد امیر المومنین زارچ است که اثری باقی مانده از دوران قاجار می باشد و در تاریخ 16 اسفند سال 1384 با شماره 14542 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. گفته می شود این بنای 120 ساله در دوران سلسله های افشار و زند نیز وجود داشته است.
مسجد شاه اصفهان یا مسجد امام یکی از آثار نفیس باقی مانده از زمان صفویه است. این مسجد به خاطر ابتکارات معماری، هوش و نبوغ مهندسان و معماران و خلاقیت در تزیینات، الگویی برای ساخت مسجدهای بعد از خود شد.
استان مازندران همواره از مقاصد گردشگری محبوب شمال کشور بوده که بیشتر به دلیل مناظر طبیعی زیبا و آب و هوای معتدل خود شناخته شده است. با این حال، این استان علاوه بر جاذبه های گردشگری طبیعی، آثار تاریخی - مذهبی بسیاری نیز دارد که بازدید از آنها نیز خالی از لطف خواهد بود.
بارزترین ویژگی مسجد امام حسن عسگری آمل قدمت آن است که بر اساس تخمین سازمان میراث فرهنگی، تاریخ بنای این مسجد به سال ۱۴۰هـ ق بر می گردد که باعث می شود قدیمی ترین مسجد آمل و کهن ترین حوزه علمیه ایران باشد.
در بین باغ های سر سبز نطنز، محله ای زیبا به نام افوشته وجود دارد. در این محله یکی از آرام ترین جاذبه های تاریخی نطنز ساخته شده است. این اثر تاریخی مسجد افوشته است که با آجر و گچ ساخته شده و هیچ تزیینی از قبیل گچ بری و کاشی کاری در آن دیده نمی شود.
مسجد آمنه گل روستای ندوشن که اولین پایه های آن در قرن هشتم هجری گذاشته شده، به یک اتاق کوچک گلی و اندود گچ محدود می شود.قطعه سنگی خاکستری به ابعاد ۴۰ در ۴۰ سانتی متر در این بنا موسوم به سنگ محراب وجود دارد که با خط نسخ آیاتی از قرآن بر آن نوشته شده.
مسجد آقا نور یکی از مساجد قدیمی و دیدنی های ارزشمند شهر اصفهان است. ساخت این مسجد در زمان شاه عباس اول شروع شده و پس از مرگ او در نخستین سال سلطنت شاه صفی به پایان رسیده است.