مرتب سازی براساس:
خانه جناب در حدود 200 سال پیش بنا شد. این خانه توسط محمد حسین میرزا، پدر سلطنت خانم از بانو های مهم دربار قاجار بنا شد. این در زمانی بود که یکی از کوچه های آن محله به نام میر سید علی جناب، همسر سلطنت خانم بود.
خانه شهشهانی از خانه های تاریخی شهر اصفهان است و خوشبختانه آثار سالم به جا مانده دوران قاجار این شهر هنر پرور می باشد. تاریخ ساخت بنا، بر اساس کتیبه موجود در ضلع شمالی اتاق میانی این خانه سال 1276 قمری تخمین زده می شود.
موزه شهدا اصفهان در سال 1381 خورشیدی برای ترویج فرهنگ شهدا و ایثارگری و همچنین زنده نگه داشتن یاد ایشان و انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل جوان تاسیس شد. این موزه به جمع آوری اسناد و مدارک مربوط به سال های جنگ و معرفی سلوک شهدا می پردازد.
پل کله یکی دیگر از پل های قرارگرفته بر روی زاینده رود است و مانند سایر پل ها در زمان حکومت صفوی ساخته شده. این دوران اساسا دوره اوج عزت اصفهان بوده است. این پل با 98 متر طول، 11 دهانه و 6 متر عرض با مصالحی مانند آجر، ساروج و سنگ ساخته شده است.
شهر ورزنه با 17000 نفر جمعیت در 2300 متر مربع مساحت و 1477 متر ارتفاع از سطح دریا شهری کویری در مرکز ایران می باشد. این شهر در واقع در مرز استان اصفهان و یزد قرار دارد. ورزنه به نام زنان چادر سفید یا شهر کبوتران سفید به استعاره از چادر سفید زنان نیز شناخته می شود.
عصارخانه در لغت به محلی برای عصاره گرفتن و روغن کشی گفته می شود و در آن روغن دانه های مختلف مانند کرچک و بزرک و آفتاب گردان گرفته می شود. عصارخانه را می توان نماد صنعت و مهندسی دوران گذشته دانست.
در ایران، به خصوص اصفهان و مناطق کویری از گذشته سنت ساختن برج هایی برای کبوتران وجود داشته. درون این برج ها حفره هایی به شکل خانه خانه یا اصطلاحا چشمه وجود داشت و آنها را برج کبوتر خانه نیز می نامیدند.
موزه سفره خانه جارچی باشی به گفته عوامل خود مجموعه محلی برای تجربه هم زمان آرامش و کیفیت است و ترکیبی از حس ها و طعم های مختلف برای شما به ارمغان می آورد. این سفره خانه در محل یکی از حمام های قدیمی اصفهان بنا شده است.
این روز ها بسیاری از خانه های قدیمی و تاریخی به رستوران و کافی شاپ تبدیل شده اند و این یکی از بهترین روش ها برای حفظ و احیا این خانه ها است. محله جلفا نیز به خاطر قدمت مربوط به دوران صفوی خود بسیاری از این خانه ها را در دل خود جای داده است.
مسجد شاه اصفهان یا مسجد امام یکی از آثار نفیس باقی مانده از زمان صفویه است. این مسجد به خاطر ابتکارات معماری، هوش و نبوغ مهندسان و معماران و خلاقیت در تزیینات، الگویی برای ساخت مسجدهای بعد از خود شد.