مرتب سازی براساس:
کبوترها و کبوترخانه ها نشانه های ملموس و زیبای شهر نجف آباد اصفهان به شمار می رفتند و مردم با دیدن کبوتر های در حال پرواز متوجه می شدند به این شهر نزدیک شده اند. کبوترخانه ها در گذشته به عنوان محلی برای پناه دادن به کبوترها و پرندگان مهاجر استفاده می شدند.
برج خواجه نعمت عقدا یا برج خواجه نصیر با قدمتی مربوط به دوران ایلخانی و با شماره 3612 در تاریخ 15 اسفند سال 1379 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این برج درواقع به دستور خواجه نعمت ساخته شده تا محلی برای استراحت کاروان هایی باشد که از این راه عبور می کرده اند.
برج خواجه نعمت اثری به جا مانده از دوران های ایلخانی و صفوی می باشد که در تاریخ 15 اسفند سال 1379 با شماره 3612 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بانی این اثر تاریخی که به دیوار خواجه نصیر نیز معروف است، خواجه نعمت می باشد.
برج حاجی جلال اثری باقی مانده از دوران افشار می باشد که در تاریخ 11 مرداد سال 1384 با شماره 12361 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این برج تاریخی در واقع قسمتی از قسمت های باقی مانده از برج و باروهای ندوشن می باشد.
برج چهل دختر با ارتفاع 15 متری، قطر خارجی 23 متری و قطر داخلی 5.5 متری در بخش دامغان درست در مجاورت ارامگاه دامغان- سمنان قرار گرفته است، برجی کهن با آسیب هایی نه چندان جدی که با گذشت چندین قرن هنوز هم روی پاهایش ایستاده.
برج چهاردر اثری به جا مانده از دوران های افشار و زند می باشد که در تاریخ 22 مرداد سال 1384 با شماره 13022 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این برج با مصالحی نظیر خشت، گل و سنگ ساخته شده است و پلان کلی آن مربع مانند می باشد.
قطعا به عنون مسافر سری به خیابان دانشگاه خواهید زد و از دیدن این برج زیبا که با مطلع هنر ایرانی در آمیخته حیرت خواهید کرد. معماری مدرن و چشم نواز این برج سالانه بسیاری از گردشگران را حتی اگر قصد خرید نداشته باشند، برای بازدید به این منطقه می کشاند.
یکی از آثار بسیار با ارزش واقع در شهرستان خاتم، برج اداره می باشد. این برج زیبا که تنها برج تاريخي دهستان هرابرجان است در گذشته برای حفاظت از این دهستان استفاده می شده و حالت دیده بانی داشته است، اما اکنون متروکه می باشد.
برج آزادی از نمادهای اصلی شهر تهران محسوب می شود. هدف از ساخت این برج در قسمت غرب تهران این بود که در مجاورت فرودگاه مهرآباد که مسیر تردد گردشگران خارجی بود بنایی که معرف فرهنگ ایرانی باشد ساخته شود تا هم به صنعت گردشگری کمک شود و هم نماد ایران باشد.
برج آتش نشانی تبریز یا همان برج یانقین اولین تاسیسات آتش نشانی ایران است. این برج 23 متری در سال 1295 خورشیدی (اواخر دوره قاجار) هم زمان با ساخت اولین شهرداری ایران، در تبریز ساخته شد. هندسه پلان داخلی آن دایره ای شکل است.