مرتب سازی براساس:
آرامگاه "عزیز الدین نسفی" معروف به "پیر حمزه سبزه پوش" یکی از آثار تاریخی دوره سلجوقیان است. عزیز الدین از دانشمندان پر آوازه در جهان است که آرامگاه او در شهر ابرکوه یکی از جاذبههای دیدنی و آثار زیبای این شهر می باشد.
بعد گذر از شهر یزد، این شهر پر از تاریخ و هنر و جاذبه، بربلندیهای ابرکوه عمارت باشکوه گنبد عالی به چشم میخورد. بنایی که نشان از ایران کهن دارد. با ایستادن کنار این عمارت تمام شهر در دید شماست.طبق مدارکی مانند کتیبههای موجود در این بنا، کارشناسان ساخت این بنا را به دیلمیان نسبت می دهند.
مسجد جامع ابرکوه که از بناهای با ارزش ابرکوه به حساب میآید دارای دو قبله یا محراب اصلی است. از این رو به مسجد دو محرابی معروف است. بنای باقیمانده فعلی از دوره ایلخانیان است اما در دورههای تیموری و صفوی نیز گسترش یافته.
خانه بیرونی میبد که به دارالبرهان نیز معروف است، بنایی مربوط به دوره ایلخانی است که تا چندی پیش مسکونی بوده و به دست خانواده برهانی اداره می شده. اما در حال حاضر در طرح حفاظت و ساماندهی قرار گرفته است.
شهر میبد با تاریخی چندین هزار ساله، مقصد گردشگران بسیاری از سراسر دنیا و ایران است. مسجد جامع فیروزآباد نیز یکی از جادبههای روستای فیروزآباد میبد است. نخستین چیزی که شما را در نگاه اول به خود جذب میکند، گنبد آجری و زیبای این مسجد است.
مسجد جامع میبد که از نگاه کارشناسان و باستانشناسان بخشی از مجموعه بزرگتر بوده که با توجه به قدمت آن یکی از قدیمیترین مساجد تاریخ اسلام است. نخستین بار در قرن دوم هجری بنای این مسجد شروع شد و در طی اعصار و قرون مختلف بخشهایی به آن اضافه شده.
این بنا که متصل به یک مدرسه است مربوط به دوره قاجار است، و در تاریخ ۱۵ دی ماه سال 1375 با شماره ثبت ۱۸۲۸ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این مسجد که توسط ملا محمد باقر بنا شده دارای بخش تابستانه و زمستانه است.
نقل است امامزاده عبدالله بن موسی بن جعفر (ع) از نوادگان امام موسی کاظم و برادر امام رضا(ع) است. اشعار سردر بقعه نیز این مکان را متعلق به ایشان دانسته اما مدارک موثقی که نشان بدهد محل دفن امامزاده اینجاست، وجود ندارد. ساخت این بنا به قرن پنجم هجری شمسی برمیگردد.
یکی از مجموعه بناهای تاریخی ایران و شهر قدیمی یزد که در اقتصاد این شهر نیز تاثیر به سزایی داشته میدان خان بافق می باشد. قدمت این میدان به دوره زندیه و حتی قبل از آن بر می گردد. میدان خان درست در وسط شهر بافق و در مسیر آستانه امامزاده عبدالله و مسجد جامع واقع شده است.
حمام حاجی آباد اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 11 مرداد سال 1384 با شماره 12661 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این حمام تاریخی با مصالحی نظیر آجر و ساروج ساخته شده است و با تزئیناتی نظیر آجرهای فرشی زیباسازی شده است.