مرتب سازی براساس:
کنیسه ملا یعقوب بنایی باز مانده از دوران قاجار است. اکثر کنیسه های اصفهان در محله یهودی نشین جوباره واقع شده بودند. قدیمی ترین این کنیسه ها، موشی هاجا، به اوایل سال 1700 باز می گردد، اما سایر کنیسه های این محله پس از قرن نوزدهم ساخته شده اند.
کنیسه یا عبادتگاه یهودیان ملا آقا بابا ملا حیدر اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که با شماره 3616 در تاریخ 25 اسفند سال 1379 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کنیسه کمال یکی از قدیمی ترین کنیسه های استان یزد، اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که با شماره 6333 در تاریخ 7 مهر سال 1381 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
پیروان دین یهودی پس از استقرار در اصفهان شروع به ساخت بنا هایی به عنوان عبادتگاه کردند و نام آنها را کنیسه گذاشتند. این کنیسه ها همگی زمانی آباد بودند ولی کنیسه عمو شعیا یکی از قدیمی ترین آن ها می باشد. این کنیسه از زمان قاجار باقی مانده است و امروزه متروکه محسوب می شود.
کمپ کویری متین آباد می تواند علاوه بر اقامتگاهی بوم گردی، به نوعی مقصد سفر نیز باشد. این اقامتگاه در واقع نوعی اکو کمپ است و در سال 1385 خورشیدی به ابتکار و همت برادران اشرفی به منظور حفاظت از محیط کویری و آشتی دادن انسان و محیط زیست در مساحتی کوچک تاسیس شد.
پارک های ساحلی سوزا در 39 کیلومتری قشم قرار گرفته و در میان پارک های ساحلی جزیره، محلی محبوب برای کمپینگ است. بنابراین اگر در قشم به دنبال کمپ هستید به هیچ وجه نباید اینجا را از دست بدهید و پارک ساحلی تمیز و مجهز آن مکانی عالی برای اسکان شما خواهد بود.
کلیسا هاکوپ در مجموعه کلیسا های مریم و هاکوپ قرار گرفته است، این مجموعه در زمان حکومت سلسه صفوی ساخته شده است. این کلیسا قدیمی ترین کلیسا اصفهان محسوب می شود و سال ساخت آن به 1607 میلادی می رسد.
کلیسا وانک را می توان معروف ترین کلیسا اصفهان معرفی کرد. این شهرت به سبب نقاشی های تاریخی و تزیینات شاخص و بی مانند این کلیسا، تلفیق هنر معماری ایرانی و ارمنی و موقعیت جغرافیایی این کلیسا می باشد.
کلیسای نِرسِس مقدس در محله ای به نام کوچر و در زمان حکومت سلسله صفوی ساخته شده است. این کوچه امروزه بین ایرانیان تحت عنوان کوچه سنگ تراش ها شناخته می شود، چون در گذشته اغلب افراد سنگ تراش و آجر کار در این محله زندگی می کردند.
کلیسا میناس مقدس در سال 1655 میلادی، توسط ارامنه ساخته شد. ارامنه در آن سال به دستور شاه عباس دوم از محله شمس آباد اصفهان به جلفا رهسپار شدند و کلیسا میناس مقدس را تا سال 1659 میلادی بنا کردند.