مرتب سازی براساس:
مجموعه خرمشاه یزد مجموعه ای است از مسجد، حسینیه، حمام و ساباط. محله خرمشاه بر سر راه مسیر یزد – کرمان قرار داشته و محل زندگی بسیاری از زرتشتیان است. دو دین و فرهنگ مسلمان و زرتشت از قدیم تا به امروز کنار هم با صلح در این منطفه زندگی کردهاند.
مسجد حکیم از مساجد سبک چهار ایوانی دوره صفوی است و با نام مسجد جورجیر نیز شناخته می شود. حکیم محمد داوود، پزشک شاه عباس دوم در محل ویرانه های مسجد جامع دیلمی این مسجد را بنا کرد. بر اساس کتیبه های موجود در سردر و ایوان های مسجد به خط محمد رضا امامی هستند.
مسجد حظیره اثری باقی مانده از سال 843 هجری می باشد که توسط حاج شمس الدین محمد بن زین الدین علی شاه میبدی ساخته شده است. گفته می شود ایشان این مسجد را برای استفاده و اسکان افراد تهی دست و همچنین به منظور عبادت و نماز خواندن بنا کرده است.
مسجد حاجی رجب علی اشکذر با قدمتی مربوط به دوران قاجار در تاریخ 5 آذر سال 1379 و با شماره 2896 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد تاریخی زیبا در سال 1215 و به دست حاج ملا رجب علی بنا شده است.
مسجد حاج محمد سعیدا چرخاب، در دوره قاجار در قلب شهر اردکان ساخته شده است، که در سال 1377 توسط سازمان میراث فرهنگی کشور با شماره 1973 به عنوان آثار ملی به ثبت رسید. این مسجد از موقوفات حاج رجبعلی اردکانی می باشد.
مسجد حاج رجب علی قبل از انقلاب فرهنگی سال 57 محلی برای جذب گردشگران در تهران محسوب می شد. مهمترین شاخصه این مسجد وجود اولین سقف بیضی و اولین گنبد بیضی تهران در این مسجد است. همچنین وجود چاه قرآن در این مسجد ویژگی خاص است.
مسجد حاج حسن صفی اثری باقی مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 24 اسفند سال 1383 با شماره 11644 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد درواقع بخشی از مجموعه حسینیه قدیم و جدید، ساباط، بازارچه و آب انبار می باشد.
مسجد چهل محراب یکی از مساجد تاریخی شهر یزد است که در محله فهادان نزدیک مدرسه ضیائیه، کنار حمام ابوالمعالی و روبه روی مجموعه عرب ها قرار دارد. این مسجد در 18 آبان سال 1378 با شماره ثبت 2441 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به لیست میراث فرهنگی کشور اضافه شده است.
هیچ گونه سنگ یا اثری که نشان دهنده بانی و زمان تاسیس مسجد باشد در این بنا به چشم نمی خورد اما افراد محلی به این باورند که این مسجد توسط بلبل، وزیر شاه یحیی مظفری ساخته شده است.
مسجد جزایری یا مسجد حاج ابراهیم تاجراصفهانی در انتهای بازارچه عباس آباد در ابتدای کوچه مزینی قرار گرفته است. آنچه که از شواهد و قرائن پیداست یکبار ساختمان اصلی مسجد تخریب شده و در سال 1335 این مسجد توسط مهندس لرزاده مجددا بازسازی شده است.