مرتب سازی براساس:
در قلب شهر تهران هنوز بقایای آسیاب های آبی مربوط به دوران قاجاریه وجود دارد که گندم مردم محل را تا همین 50 سال گذشته آرد می کرده اند، اما اینک تبدیل به خرابه هایی شده اند که بیشتر محل تجمع معتادین است. یکی از این آسیاب ها آسیاب والی است.
حدفاصل خیابان ناصر خسرو تا خیابان ری محله ای بزرگ به نام عولادجان قرار دارد که محله امامزاده زید بخشی از آن است. این محله تاریخی که جای جای آن را آثار باستانی و ماندگار تاریخی پر کرده است اسم خود را از امامزاده ای که در آن آرمیده، برگرفته است.
در محله دولاب و سلیمانیه در محوطه گورستان روس و یونان آرامگاهی با سبک معماری روسی به چشم می خورد که معمار آن نیز نیکلای مارکف روسی است. به دلیل اینکه هیچ قبری در این آرامگاه وجود ندارد دو روایت در مورد صاحب این آرامگاه وجود دارد.
اگر قصد دارید همه ایران را یکجا بگردید و وقت آن را پیدا نمی کنید بهترین گزینه برای شما بازدید از باغ موزه مینیاتوری در بوستان گلبرگ است. در واقع باغ موزه مینیاتوری یا بوستان مینیاتوری، یک ایران کوچک است که جاذبه های گردشگری ایران را به نمایش بازدیدکنندگان گذاشته است.
در خیابان انقلاب اسلامی در خیابان فرعی صبا جنوبی ساختمانی در باغی متروکه وجود دارد که سراسر آجری است که سقفی شیروانی دارد و بسیار ساده است. بر خلاف بقیه کاخ ها و عمارات ساخت قاجار که سراسر تزئئینات بود، این اولین عمارت ساخت قاجار بسیار ساده است.
برج آزادی از نمادهای اصلی شهر تهران محسوب می شود. هدف از ساخت این برج در قسمت غرب تهران این بود که در مجاورت فرودگاه مهرآباد که مسیر تردد گردشگران خارجی بود بنایی که معرف فرهنگ ایرانی باشد ساخته شود تا هم به صنعت گردشگری کمک شود و هم نماد ایران باشد.
از سمت جاده امین آباد- هفت دستگاه که به کوه طبرک می رسی خرابه هایی از یک برج را می بینی که در مورد آن دو روایت متفاوت موجود است. روایت اول این برج را منسوب به امیر حسام الدین سنقر اینانج سلطان دوره سلجوقی می نامند که به دست نوکران و جیره خوارانش کشته شد.
قدیمی ترین مسجد در ایران مسجد جامع بازار تهران است که بیش از هزار سال قدمت دارد. قدمت این مسجد به دوران آل بویه باز می گردد که در زمان صفویه و قاجار گسترش یافته و به شکل امروزی درآمده است.
مسجد جزایری یا مسجد حاج ابراهیم تاجراصفهانی در انتهای بازارچه عباس آباد در ابتدای کوچه مزینی قرار گرفته است. آنچه که از شواهد و قرائن پیداست یکبار ساختمان اصلی مسجد تخریب شده و در سال 1335 این مسجد توسط مهندس لرزاده مجددا بازسازی شده است.
مسجد شاه تهران که امروزه با نام مسجد امام خمینی شناخته می شود، به دستور فتحعلی شاه قاجار و با نام مسجد سلطانی در مقابل ارگ شاهی در خیابان ناصرخسرو کنونی ساخته شده است. از کتیبههای برجای مانده در ایوان جنوبی مسجد، سال ساخت به ۱۲۲۴ برمیگردد.