مرتب سازی براساس:
قلعه خویدک اثری به جا مانده از قرن های 9 و 10 هجری قمری می باشد که در تاریخ 22 مرداد سال 1384 با شماره 13029 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه تاریخی فضای بسیار بزرگی را شامل می شود و به نوعی خودش یک روستا به حساب می آمده است.
مسجد جامع خویدک اثری به جا مانده از دوران تاریخی پس از اسلام می باشد. از نظر موقعیت جغرافیایی این مسجد در شمال روستای خویدک و در مجاورت با قلعه و آسیاب آبی خویدک قرار گرفته است و اتفاقا مسجد پنجه علی نیز در نزدیکی آن بنا شده است.
خانه محمد حسنی ها اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که در تاریخ 30 تیر سال 1384 با شماره 12130 به عنوان یکی از اثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه زیبا که در گذشته کاربردی مسکونی داشته است اکنون نیز به عنوان یک خانه مسکونی استفاده می شود.
بقعه شاه سید رضا مربوط به دوره صفوی است. این اثر در تاریخ 25 اسفند سال 1378 با شماره 2604 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. به علت سنگ قبری که نام شاه سید رضا بر روی آن نوشته شده است این نام را به آن داده اند.
حسینیه فهادان مربوط به دوره قاجار می شود، این اثر در تاریخ 25 اسفند سال 1378 با شماره ثبت 2652 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مردم یزد هر سال در آستانه ماه محرم طبق رسوم دیرینه شان آئین بالا پوش کشی حسینیه بزرگ فهادان را به جا می آورند.
حسینیه و میدان وقت و ساعت و نخل یزد مربوط به دوره قاجار می شود، این اثر در تاریخ 25 اسفند سال 1378 با شماره 2656 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. میدان وقت و ساعت از جمله بناهایی است که در کتاب تاریخ یزد، نوشته جعفر محمد جعفری، از آن یاد شده است.
مسجد پیر حسین مربوط به دوره قاجار می باشد. این مسجد در تاریخ 11 بهمن سال 1378 با شماره 2572 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بر اساس منابع تاریخی محلی یزد این بنا توسط خواجه پیر حسین دامغانی ساخته شده است.
مسجد جامع رکن آباد مربوط به دهه دهم هجری قمری، با شماره 2567 در سال 1378 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در 17 کیلومتری اردکان قرار گرفته است. ساختمان مسجد شامل قسمت هایی نظیر صحن، گنبدخانه، ایوان تابستانی و شبستان زمستانی است.
مسجد چهل محراب یکی از مساجد تاریخی شهر یزد است که در محله فهادان نزدیک مدرسه ضیائیه، کنار حمام ابوالمعالی و روبه روی مجموعه عرب ها قرار دارد. این مسجد در 18 آبان سال 1378 با شماره ثبت 2441 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به لیست میراث فرهنگی کشور اضافه شده است.
مسجد خضر شاه یا همان مسجد چهارمنار از آثار به جامانده از قرن نهم هجری است که در سال 849 هجری قمری به دستور امیر جلال الدین خضر شاه ساخته شده است. این مسجد با نام های دیگری نظیر مسجد عالمی و مسجد میر خضر شاه نیز شناخته می شود.