مرتب سازی براساس:
روستا مصر قدمت کمی دارد و شاید عمر آن به 100 سال نرسد. بنیان گذار این روستا در گذشته فردی به نام یوسف بوده است، او چوپان سرمایه داری بود و همه این روستا را با نام مزرعه یوسف می شناختند. این روستا آب و هوا گرم و خشک دارد.
دریاچه نمک خور در شهرستان خور و بیابانک بزرگترین دریاچه نمک فصلی ایران، از مرکز تا جنوب کویر مرکزی گسترش یافته است. خور به معنای آفتاب است و فرشته نگهبان آفتاب و نماینده کارهایی که در روز خور (روز یازدهم از هر ماه شمسی) انجام میشود.
مناره ساربان اصفهان یکی از مناره های باز مانده از دوران سلجوقی است و می توان آن را به عنوان یکی از زیبا ترین مناره های آن زمان معرفی کرد. این اثر تاریخی در قرن 6 قمری و در حدود سال های 525 الی 550 ساخته شده است.
خیابان چهار باغ خواجو شامل فاصله پل خواجو تا چهار راه نقاشی است. این محله در زمان حکومت صفویه شکل گرفته و به همراه باغ های اطرافش به نام فتح آباد و امین آباد شناخته شده بود. امروزه این خیابان با نام های چهار باغ خواجو و یا چهار باغ صدری نیز مشهور است.
خانه شهید دکتر بهشتی در اصفهان متعلق به شخص ایشان بوده و از آثار دوره پهلوی محسوب می شود. این خانه 220 متر مربع مساحت دارد و بنا آن در 2 طبقه ساخته شده است. فضا های خانه در اضلاع شمالی و جنوبی حیاط قرار گرفته اند.
اصفهان هزارها اثر تاریخی دارد و در بین آن 850 اثر ثبت شده وجود دارد. یکی از این آثار خانه سرهنگ وثیق مربوط به زمان قاجار است. خانه سرهنگ وثیق انصاری بنایی در 3 طبقه مخصوص خاندان بزرگ وثیق است.
یکی از منطقه های بکر و چشم نواز در ناحیه ونک سمیرم منطقه حنا است. حنا علیشاه در بین مردم ساکن این محل حنالیچه شهرت دارد و عاشقان طبیعت و کوهنوردان به سبب طبیعت شگرف آن طرفدار پر و پا قرص دره حنا علیشاه هستند.
صخره های پوشیده از درخت، صدای دلنشین پرندگان و جریان آب های خروشان از میان سنگ ها همان چیزی است که در کنار آبشار پشندگان می توان نظاره گر باشید. این آبشار بلند قامت با ارتفاعی 45 متری، از مناطق گردشگری استان زیبای اصفهان است.
جَندَق نام روستایی در شهرستان خور از توابع اصفهان است. در این روستا قلعه ای قدیمی به همین نام، یعنی جندق وجود دارد. قدمت این قلعه باستانی به دوران ایلخانی و ساسانی می رسد و با 5/1 هکتار مساحت قلعه بزرگی به شمار می رود.
دره بید یا فِرِیدَن روستایی در استان اصفهان است. این روستا به خاطر قرار گرفتن در دره ای سرسبز و درختان بید وحشی که تمام روستا را فرا گرفته بودند به این اسم خوانده شده است. دره بید 1500 نفر جمعیت دارد. مردم آن مسلمان هستند و به زبان فارسی صحبت می کنند.