مرتب سازی براساس:
اردشیرخوره یا همان شهر باستانی گور به دلیل آرایش شعاعی و پلان دوارش، از نخستین شهرهای با تناسبات هندسی دنیا به شمار می رود. قدمت این شهر باستانی به دوران اولیه ساسانیان و حکومت اردشیر بابکان، بنیانگذار سلسله ساسانیان، باز می گردد.
شوش از شهرهای با تمدن ایران و جهان است. این شهر بناهای باستانی بسیاری را در خود جای داده است و از این میان می توان به آرامگاه دِعبِل خزاعی از شاعران معروف شیعیان و اهل بیت (ع)، اشاره کرد. وی در سال 144 خورشیدی در خاندانی شیعه و شاعر به دنیا آمد.
سد شاه عباسی از مکان های گردشگری شهر طبس است و سازه ای تامل برانگیز از دانش و روشن بینی گذشتگانمان به شمار می رود. این طاق بلند مرتبه در نزدیکی چشمه آب گرم مرتضی علی و روستای تاریخی خرو ساخته شده است و قدمت آن به زمان شاه عباس صفوی می رسد.
گرمابه حاج داداش با مساحتی معادل 2500 متر مربع و 400 مت مربع زیر بنا، از بنای تاریخی ارزشمندی است که در دل بازار زنجان قرار گرفته و امروزه به عنوان سفره خانه مورد بهره برداری قرا گرفته است. این گرمابه از دیگر مکان های تاریخی-گردشگری بازار زنجان به محسوب می شود.
مسجد و مدرسه جامع زنجان با قدمتی تاریخی از زمان قاجاریه، از کهن ترین مسجد جامع های ایران به شمار می رود و در قرن سیزدهم قمری به دستور عبدالله میرزا پسر فتحعلی شاه قاجار ساخته شده. این بنا همانند اغلب مسجد جامع های ایران، بخشی را به عنوان مدرسه در خود جای داده است.
استان اردبیل از جمله مناطقی است که خوش آب و هوا ترین روستاهای کشور را با مناظر محصور کننده ای، در خود جای داده است. روستای ویلا دره یا بیلَه دَرَق با جمعیتی نزدیک به 492 نفر، از جاذبه های گردشگری این استان به شمار می رومد و در نزدیکی شهرستان سرعین واقع شده است.
این مسجد که اکنون بقایای آن باقی مانده، قدیمی ترین مسجد خراسان و از منحصر به فرد ترین مساجد ایران بوده است. باستان شناسان بر این باورند که این مسجد در اواست قرن پنجم هجری ساخته شده. از بخش های مختلف می توان به شبستان قبله، صحن و شبستان شمالی اشاره کرد.
این بنا را امیر غیاث الدین به عنوان مقبره خویش در سال 807-817 قمری ساخته بود و اکنون به عنوان مسجد استفاده می شود. مسجد هفتاد و دو تن در سال 1311 شمسی به ثبت ملی رسیده است. بنای بازمانده از قرن نهم قمری، یک فضای چهار طاقی، گنبد دو پوسته، دو مناره و یک ایوان دارد.
رباط ویرانی رباطی سر پوشیده، بدون حیاط مرکزی و باز مانده ای از دوران تیموریان است. این رباط دارای 9 اتاق است. هشت اتاق به صورت روبرو و یک اتاق در انتهای بنا قرار دارد. این موزه به نمایش مشاغل و حرفه های سنتی خراسان می پردازد.
آسمان نمای گنبد مینا پلانتاریوم نام رصد خانه ای الهام گرفته از رصد خانه مراغه در قلب شهر تهران در مجاورت پارک آب و آتش و پل طبیعت در بوستان منظومه شمسی است. ساختمانی که ظاهری عجیب و غریب دارد اما اگر از بالا به آن نگریسته شود طرح خورشید را می توان در آن یافت.