مرتب سازی براساس:
قلعه فلک الافلاک نام یک بنای تاریخی و با تمدن در استان لرستان و شهر خرم آباد می باشد که در زمان شاپور ساسانی ساخته شد. قلعه کاربری حکومتی داشته و بر فراز بلندترین نقطه شهر قرار گرفته است تا بتواند بر تمام اتفاقات محیط اطرافش احاطه داشته باشد.
می توان از تنگ چوگان به عنوان میراثی ارزشمند از دوران ساسانیان نام برد، این گنجینه در نزدیکی شهر باستانی بیشابور قرار گرفته و از شش سنگ نگاره برجسته از پادشاهان ساسانی مشابه حجاری های نقش رستم، نقش رجب و طاق بستان محافظت می کند. همچنین یک تندیس 6 متری از شاهپور اول، دومین پادشاه ساسانیان در درون غار شاپور، در ارتفاع 800 متری از بستر رودخانه به چشم می خورد.
این غار در فاصله 6 کیلومتری تا شهر باستانی بیشابور در شهرستان کازرون در ارتفاعاتی مشرف به تنگه چوگان قرار گرفته است. استان فارس جاذبه های بی شماری را در دل خود جای داده و سفر به آن کوله باری از تجربیات و البته خاطرات به یادماندنی را برایتان به ارمغان می آورد. می توان از غار شاپور به عنوان یکی از چشمگیرترین این جاذبه ها نام برد که بازدید از آن را به هیچ وجه نباید از دست داد.
شاید تا پیش از خواندن این مقاله گردشگری اگر نام کوه های مریخی به گوشتان می رسید، بی شک به فکر کره مریخ و عکس های ناسا می افتادید اما این جاذبه گردشگری یکی از زیباترین مناطق گردشگری استان سیستان و بلوچستان است.
کاخ شهرداری تبریز از بناهای مستحکم و دیدنی این شهر به شمار می رود و در سال 1314 خورشیدی به دستور شهردار وقت آن دوران، حاج ارفع الملک جلیلی و توسط مهندسان آلمانی شروع به ساخت کرد. محل ساخت این بنا در محل گورستان مخروبه ی محله نوبر بود که سبب سامان بخشیدن و زیبا تر شدن چهره شهر شد.
این مقبره یکی از جذاب ترین مکان های تاریخی شهر تبریز به شمار می رود و محل دفن ده ها تن از عرفا، دانشمندان و ادیبان مشهور است. از معروف ترین این بزرگان و شعرای آرمیده در این مکان می توان به شهریار، مولانا محمد ، بابا حسن ، شیروانی اشاره کرد.
در نزدیکی همدان روستای بسیار زیبا و تاریخی «وَرکانه» با سبک معماری رنسانسی قرار دارد. تمام بناهای این روستا از انواع گوناگون سنگ ها ساخته شده اند و علت استفاده از این متریال، موقعیت جغرافیایی و آب و هوای کوهستانی آن است زیرا سنگ مانع از نفوذ سریع سرما به داخل بنا می شود.
قلعه الموت در منطقه الموت قزوین و در ارتفاع 2163 متری از سطح دریا قرار دارد. این قلعه در واقع در قرن نهم ساخته شده است اما در سال 1090 میلادی شخصی به نام حسن صباح این قلعه را تصرف کرد و پس از آن محل استقرار وی و پیروانش شد. این شاهکار معماری تاریخی در سال 1381 ثبت ملی شده است.
موزه آذربایجان یکی از مهم ترین موزههای ایران به شمار می رود و در کنار مسجد تاریخی کبود قرار گرفته است. این موزه به عنوان دومین موزه باستان شناسی ایران پس از موزه ملی ایران شناخته میشود. موزه آذربایجان دارای 3 طبقه به مساحت 800 متر مربع است.
مسجد جامع تبریز را در کتب تاریخی با عنوان جامع کبیر نام برده اند و پیوسته در تمامی دوره ها مسجد جامع شهر بوده. عده ای تاریخ ساخت بنا را به دوران اولیه اسلام نسبت داده اند و محققان دیگری مسجد جامع تبریز را جزو بنا های دوره سلجوقیان می خوانند.