مرتب سازی براساس:
یکی از تفریحات مرسوم در اصفهان رفتن لب رودخانه و قدم زدن در حاشیه یا روی پل های زاینده رود است. پل شهرستان یا پل جی به نام پل جسر حسین نیز شناخته می شود. این پل قدیمی ترین سازه آبی زاینده رود است.
پل شکسته که از آن به عنوان پل شاپوری نیز یاد می شود، در زمان ساسانیان و دوران قدرت شاپور اول و همزمان با ساخت قلعه فلک ال افلاک یا دژ شاپور ساخته شده، پلی تاریخی که امروزه در فاصله یک کیلومتری از جنوب این قلعه در شهر خرم آباد قرار دارد.
اگر از علاقمندان به تاریخ و طبیعت به شمار می روید حتما از این پل دیدن نمایید تا ترکیبی فوق العاده از طبیعتی شگرف همراه با تاریخ را نظاره گر باشید، این جاذبه دیدنی در امتداد رودخانه زاینده رود در فاصله 29 کیلومتری از شمال شرقی شهرکرد به دستور زمان خان ایل بیگی، یکی از سران ایل قشقایی ساخته شد، پلی که سه بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.
پل دوازده چشمه یکی از پل های قدیمی آمل محسوب می شود که بر روی رودخانه هراز احداث شده و بخش های غربی و شرقی شهر را به هم متصل می کند. از آنجایی که این پل درست در مرکز شهر قرار گرفته، به دیگر مکان های دیدنی شهر از جمله پل معلق، آتشکده و موزه تاریخ آمل نزدیک است.
می توان از پل دختر به عنوان یکی از حیرت انگیزترین پل های استان لرستان نام برد، این پل در ورودی شمالی شهری به همین نام و فاصله 100 کیلومتری جنوب خرم آباد قرار گرفته است. پیشینه این پل مستحکم به دوران ساسانیان باز می گردد و گفته می شود شاپور اول دستورات لازم برای ساخت آن را صادر نموده.
پل خدا آفرین در نزدیکی منطقه ای به همین نام و بر روی رودخانه ارس قرار گرفته، پلی که در واقع از دو پل مجزا تشکیل شده است. پل اول با طول 160 متر و 15 دهانه در قرن ششم بعد از میلاد و پل دوم که با طول 120 متر و 10 دهانه در دوران صفویه و به فاصله 800 متر از یکدیگر ساخته شد.
پل چوبی یا پل جویی نام پلی است بین دو پل الله وردی خان یا سی و سه پل و پل خواجو. در سال 1065 قمری شاه عباس دوم دستور داد تا این پل را به عنوان راهی میان کاخ های حاشیه شمالی زاینده رود و کاخ های حاشیه جنوبی آن بسازند.
پل تجن از آثار دوره پهلوی در بخش شرقی شهر ساری است که در ابتدای جاده گرگان قرار گرفته و بر روی رودخانه ای به همین نام بنا شده است. این پل در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۵۴ با شماره ۱۵۳۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
15 کیلومتری رشته کوه های با صلابت دنا و منطقه بویر احمد سفلی میزبان آثار تاریخی باستانی همراه با پل هایی وسیع و قلعه هایی مشرف بر رودخانه می باشد. این ناحیه به لطف برخورداری از ویژگی های اقلیمی و جغرافیایی خاص در گذشته یکی از راه های اصلی تیسفون، استخر، شوش، بهبهان و اصفهان برای عبور کاروانیان به شمار می رفته.
سازه های آبی شوشتر از اثرهای با ارزش 5 قرن پیش از میلاد مسیح است و برای تکمیل ساز و کارش از بخش های مختلفی تشکیل شده است. پل بند گرگر یکی از اجزا اصلی این مجموعه آبی است و بر بالای تمامی آبشارها و آسیاب ها قرار دارد.