مرتب سازی براساس:
میر فندرسکی یکی از دانشمندان خوش شانس زمانه اش بود، زیرا در زمانی به دنیا آمد و در موقعی شکوفا شد که حکومت سر سازگاری با دانشمندان را داشت و مانند فردوسی یا ابن سینا مجبور نبود برای حفظ جانش تلاش کند.
امامزاده شاه زید، با بقعه ای بی نظیر و جالب، یکی از متفاوت ترین امامزاده های اصفهان است. نسبت این امامزاده با چند نسل فاصله به امام زین العابدین می رسد. زمان شهادت ایشان مصادف با زمان حکومت شاه محمد خدا بنده، پدر شاه عباس بوده است.
مساجد در اصفهان، یکی از مهمترین بناهای کهن و زیبای این شهر را تشکیل می دهند و مسجد ایلچی یکی از همین ساختمان های تاریخی به شمار می رود. این مسجد در زمان حکومت شاه سلیمان صفوی و به همت صاحب سلطان بیگم، دختر حکیم نظام الدین محمد بنا شده است.
مسجد علی قلی آقا بنایی است تاریخی به قدمت سلطنت حکومت صفوی. علی قلی آقا از خواجه سرایان در زمان سلطنت شاه سلطان حسین صفوی، به شمار می رود. این مرد نیکوکار و برادرش خسرو آقا، هر دو در زمان حیاتشان بناهایی ساختند.
خانه ید اللهی با نام صاحب خود یعنی رحیم یداللهی فارسانی نام گذاری شده است و مربوط به دوره حکومت قاجاریه بوده است. از همین رو نام یداللهی را بر روی این بنا نهادند. خانه یداللهی در جبهه غربی قرار دارد و ورودی آن توسط دری 2 لنگه به حیاط باز می شود.
موزه علوم، فنون، آموزش و پرورش در بخش های مختلف علوم و فنون با هدف ارتقا انگیزه دانش آموزان، دانش پژوهان و فرهنگیان و همچنین رشد آگاهی و شناخت افراد از جنبه های مختلف علوم تاسیس شده است.
حاجی میرزا خان، معروف به تاجر مصری، در سال 1061 قمری همزمان با پادشاهی شاه عباس دوم این مسجد را در فضایی با ابعاد 40 در 50 متر مربع بنا کرد. با نزدیک شدن به مسجد مصری به سردری زیبا با کاشی کاری های چشم نوازی رو به رو خواهید شد.
مصور الملکی ملقب و مشهور به مصور مینیاتوریست، نقاش و شاعر بلند آوازه اصفهان در زمان صفوی بود. خانه مصور الملکی فضایی زیبا و متفاوت است و در4 طرف حیاط شکل گرفته. با ورود به خانه ضلع شرقی دیده می شود.
اصفهان شهری تاریخی است و آثار تاریخی فراوانی در خود جای داده است. یکی از این آثار تاریخی حمام 300 ساله ای در محله رِهنان است. در قدیم این حمام مثل بقیه حمام ها فقط جایی برای شست و شو نبود، گاهی سلمانی بود گاهی مطب دندان پزشکی، گاهی در آن مجلس خواستگاری به پا می شد
اصفهان علاوه بر بناهای تاریخی بسیار خود، از روستاهای گردشگری بسیاری نیز برخوردار است که در پس هر یک داستان های متعددی قرار گرفته و برخی از آنها نیز بناهای تاریخی را در خود جای داده اند. یکی از این روستاها، قورتان است و از توابع شهر اصفهان به حساب می آید.