مرتب سازی براساس:
مجموعه سهل بن علی، بنایی متعلق به قرن هشتم هجری شمسی و شامل مسجد، امامزاده، حسینیه و حمام است. این مجموعه در محله تاریخی سهل بن علی در شهر باستانی یزد است. این امامزاده از نوادگان امام صادق(ع) است.
شهر تاریخی یزد دربردارنده چندین موزه است که زیباترین آنها عمارت آیینه می باشد. بنایی متعلق به دوران پهلوی و نشانه هنر و زیبایی معماری ایرانی. بنای این موزه متعلق به آقای صراف زاده از بازرگانان و صرافان خیر شهر بوده است.
از زیباترین آثار و مجموعه های تاریخی یزد، مجموعه خان است که شامل بازار، حمام و میدان می شود. این مجموعه یادگاری از دوره قاجار است. حمام خان مختص بزرگان و خوانین شهر یزد بوده و در بازسازی ای که در آن انجام شده تزیینات و گچ بری های خاصی نیز به آن اضافه شده.
مسجد عمارت زیبای اربابی، یک بنای تشریفاتی و اعیانی تابستانه است که بخشی از باغ بزرگ معین بوده. این بنا در زمان سلطنت ظل السلطان که حاکم یزد و اصفهان نیز بود، به دستور یکی از اشراف یزد و به دست معماران اصفهانی ساخته شد.
آب انبار رستم گیو یزد، بنای کهن قجری در بلوار بسیج در سال 1281 بنا شده. اسم این بنا از بانی آن رستم گیو نماینده وقت زرتشتیان در مجلس شورای ملی گرفته شده است. در مناطق کویری تامین و ذخیره آب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
این بنا به دلیل دست نخورده بودن و وجود تمامی قسمت های حمام سنتی مانند هشتی، شاه نشین، گرم خانه، حوضچه های مختلف و قسمت های دیگر یک نمونه کامل از سبک معماری دوران قاجار به حساب میآید و بسیار ارزشمند است.
این خانه با مساحت 1320 مترمربع در زمان قاجار و بخشی در زمان پهلوی ساخته شده. این بنا در سالهای 1300 تا 1320 به مدرسه تبدیل شده. بعد از آن تاجر توتون و تنباکو آقای اخوان سیگاری این بنا را خرید و 50 سال در تصرف این خانواده بود.
برج و دروازه های ندوشن اثری باقی مانده از دوران مظفریان و صفوی می باشند. در دوران قدیم که به منظور دفاع از شهر و راهنمایی مسافران در میان بیابان ها، دور و اطراف شهرها را با برج ها و قلعه ها محصور می کردند ندوشن نیز به همین شکل حصار کشی شده بوده است.
خانه نواب وکیل اثری باقی مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 17 اسفند سال 1381 با شماره 7762 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه که اکنون واحدی از میراث فرهنگی یزد در آن مستقر است به دستور میرزا سید محمد رضوی معروف به نواب وکیل بنا شده است.
خانه پدری اثری باقی مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 10 خرداد سال 1382 با شماره 9134 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه پس از تغییر کاربری در سال 1394 با مدیریت آقای زارع کمالی اکنون به عنوان یک رستوران سنتی فعالیت می کند.