مرتب سازی براساس:
آب انبار وکیل یکی از آب انبار های مربوط به دوره زندیه است. مجموعه ای از آب انبارها مانند آب انبار دیوان خانی، آب انبار حافظیه و آب انبار هفت تن در زمان کریم خان زند برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز ساکنین شیراز احداث شده است.
آبش خاتون، دختر اتابک سعد بن سعد زنگی وترکان خاتون، در قرن هفتم هجری قمری ملکه ایران بوده و به عنوان تنها حکمران زن این استان شناخته می شود. ملکه آبش خاتون عروس یازدهمین پسر هلاکو خان مغول، در حدود 22 سال بر مسند پادشاهی نشست و در این بین زندگی خود را در شیراز و تبریز سپری کرد.
باغ نظر شیراز به عنوان باغی کاملا ایرانی با سرو های سرافراشته همشیه سبز و درخت های خوش بوی نارنج، یکی از گنیجیه های تاریخی به جای مانده از عهد زندیه شمرده می شود و مقبره کریم خان زند و عمارت هشت ضلعی کلاه فرنگی که امروزه به موزه پارس تبدیل شده را نیز در دل خود جای داده.
خانه سعادت یکی دیگر از صدها بنای تاریخی اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است و در یکی از بافت های قدیمی شهر شیراز قرار دارد. این بنا مانند سایر بناهای هم دوره خود دارای حیاط مرکزی با حوضی زیباست و اتاق ها اطراف حیاط شکل گرفته اند.
خیابان عفیف آباد در دل یکی از قدیمی ترین محله های شیراز قرار دارد و یکی از خیابان های مهم شهر به شمار می رود. بافت آن را ترکیبی از باغ ها و بناهای قدیمی در کنار ساختمان های تجاری و مسکونی امروزی تشکیل می دهد. این خیابان یکی از مناطق گردشگری و توریست پذیر شهر شیراز است.
ابن باکویه شیرازی، جهانگرد و شاعر ایرانی، از عرفای صوفی مسلک صده چهارم و پنجم هجری بوده که به باباکوهی شهرت یافته است. آرامگاه باباکوهی که متعلق به پس از اسلام است و قدمتی به اندازه دوره آل بویه دارد یکی از مکان های تاریخی و دیدنی شهر شیراز است.
موزه ملل بخشی از مجموعه سعد آباد و در کاخ موزه ملت واقع شده است. در زمان پهلوی دوم و به دستور فرح دیبا ملکه ایران، این مکان از گلخانه به موزه تبدیل شد و به آثار ارزشمند ایران و جهان که وی خریداری کرده یا به او اهدا شده بود اختصاص یافت.
موزه استاد فرشچیان از سری موزه های کاخ سعدآباد به شمار می رود. این موزه مساحتی 600 متر مربعی را به خود اختصاص داده است و در گذشته محل زندگی رضا شاه پهلوی و عصمت بانو، چهارمین همسر او، بود. در حال حاضر نمایشگر آثار ارزشمند استاد محمود فرشچیان می باشد.
خانه و باغ اتحادیه تنها یادگار باقی مانده از خیابان لاله زار قدیمی است و به دلیل قدمت و معماری قاجاری اش اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. این خانه از روز های قبل انقلاب محل رفت و آمد مهمانان خارجی و نشست های سیاسی بوده است.
مسجد آقا محمود با قدمتی از دوران صفویه به دستور آقا محمود حکیم باشی، پزشک و تاجر اهل کرمانشاه، در طی یکی از اسفارش به تهران ساخته شد. او علاوه بر دستور ساخت مسجد، دستور ساخت مدرسه و آب انبار را نیز داد.