مرتب سازی براساس:
کاخ ابیض یا موزه مردم شناسی یکی از کاخ های موجود در مجموعه کاخ گلستان می باشد که از سال 1347 تا کنون به موزه مردم شناسی اختصاص یافته است. موزه ای که در آن سبک زندگی مردم ایران در زمان قاجار را به تصویر کشانده است.
کاخ سبز یکی از کاخ های مجموعه کاخ سعدآباد می باشد که محل زندگی و دفتر کار رضا شاه پهلوی بوده است. این کاخ در دوطبقه است و یکی از زیباترین کاخهای ایران به حساب می آید. رودخانه جعفرآباد از وسط کاخ سعد آباد می گذرد.
کاخ مظفری دارآباد در انتهای خیابان دارآباد در داخل بیمارستان مسیح دانشوری از دوره مظفرالدین شاه قاجار به یادگار مانده است. زمانی که مظفرالدین شاه در تبریز به بیماری سل مبتلا شد، طبیان دربار متفق القول بر این اعتقاد بودند که ایشان باید در جایی خوش آب و هوا زندگی نمایند.
کاروانسرای خانات پهناورترین ساختمانی است که در زمان ناصرالدین شاه در سال 1261 هجری شمسی در تهران ساخته شد. این کاروانسرا با زیر بنای 10500 متر در مسیر حرم حضرت شاه عبدالعظیم و در جاده ابریشم ساخته شده است.
کاروانسرای عباسی شهرری یکی از 999 کاروانسرایی است که شاه عباس صفوی برای ادای نذرش در ایران بنا کرد. حتما اهل هر شهر و استانی که باشید نام کاروانسرای عباسی را در شهرتان شنیده اید. نقل است که شاه عباس صفوی خواب دید.
در منطقه 1 تهران در شمیران در محله امامزاده قاسم حمامی یکصد ساله از دوران قاجار به یادگار مانده است که به دلیل داشتن طاق های گنبدی شکل و سبک معماری اش در سال 1395 در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید. مالکیت این حمام یکصد ساله به عهده سازمان اوقاف می باشد.
در میان همه حمام های عمومی عهد قاجار می توان به جرات از حمام نواب به عنوان یکی از زیباترین ها یاد کرد. این حمام که زمانی مختص استفاده درباریان دوره پهلوی بوده است بعد از نمایش فیلم قیصر معروف شد. فیلمبرداری بخش هایی از فیلم قیصر در این حمام باعث شهرت این حمام شد.
خانه امام جمعه تهران واقع درخیابان ناصر خسرو مقابل وزرارت دارایی قرار گرفته است. این خانه در ابتدا در سال 1221 توسط میرزا آقاخان نوری دومین صدر اعظم ناصرالدین شاه یا اعتمادالدوله ساخته شد. بعدها در سال 1285 هجری خورشیدی امام جمعه تهران آن را از او خرید.
سقاخانه کربلایی عباس در خیابان وحدت اسلامی توسط کربلایی علی عباس گمرکچی وزیر گمرک ناصرالدین شاه در 130 سال پیش ساخته شد. از سال 1340 تا 1391 شخصی به نام آقا سید کاظم صنمواری خادم آن بود.
در سال 1315 رضا شاه پهلوی دستور داد تا ساختمانی در خور شان شهربانی بسازند که در آن از عناصر معماری ایرانی به کار رفته در تخت جمشید و کاخ های زمان هخامنشی استفاده شود. معمار این کار یک معمار خبره ارمنی به نام گابریل گورکیان بود.