مرتب سازی براساس:
مسجد الرحمن که در محله منصور بغداد واقع شده است، قرار بود به یکی از بزرگترین مساجد عراق تبدیل شود و کار ساخت آن توسط صدام حسین در سال 1998 آغاز شد. اما این ساخت و ساز با حمله ایالات متحده در سال 2003 به عراق متوقف شد و هرگز به پایان نرسید.
حیدر خانه مسجدی تاریخی در بغداد است. این مسجد که در خیابان الرشید واقع شده است، در اصل توسط حیدر پاشا جلابی بن محمد جلابی شاه بندر ساخته شده که به همراه برخی از اعضای خانواده اش در همین مکان دفن شده است.
الخلفا یک مسجد اهل تسنن تاریخی است که در بغداد واقع شده است. قدمت این مسجد به دوران عباسیان برمی گردد و توسط خلیفه هفدهم عباسی، المکتفی (حدود 902–908) به عنوان مسجد جمعه یک مجموعه قصر پر زرق و برق ساخته شد.
مرجان مسجدی تاریخی است که در خیابان الرشید در بازار شورجه بغداد قرار دارد. قبلا در اینجا مدرسه ای به نام مدرسه مرجانیه وجود داشت که توسط امین الدین مرجان و با تأمین بودجه سلطان جلایر اَویس ابن حسن علیخانی در سال 1356 تأسیس شد.
الوزیر مسجدی قدیمی در بغداد است که جزو میراث فرهنگی عراق محسوب می شود و در محله الروسفا در پشت سوق السرای، نزدیک ساحل رودخانه دجله واقع شده است. این مسجد توسط وزیر بغداد حسن پاشا در سال 1660 در دوران عثمانی ساخته شده و شاهد چندین بار بازسازی و مرمت بوده است.
مسجد حیدرپاشا دومین سازه مهم به سبک گوتیک در نیکوزیای شمالی بعد از مسجد سلیمیه است که برای اولین بار به عنوان کلیسای سنت کاترین در قرن 14 افتتاح شد. با وجود اینکه این مسجد رسما باز است، اما در عمل به ندرت مراسم نماز در آن برگزار می شود.
کلیسای با ابهت بدستان یک کلیسای کوچک بیزانس است که به عنوان بخشی از طرح جامع نیکوزیا در قرن ششم بازسازی شد. این بنای با شکوه که درست در کنار مسجد سلیمیه قرار گرفته، در قرن چهاردهم دوباره تزئین و به عنوان کلیسای سنت نیکلاس معرفی شد.
ساختمان این مسجد که بین سال های 1298 تا 1310 در فاماگوستا و در دوره لوزینیان ساخته شده است، یکی از زیباترین بناهای گوتیک منطقه مدیترانه می باشد. اینجا مکانی است که ابتدا پادشاهان لوزینیان به عنوان پادشاه قبرس در کلیسای جامع سنت سوفیا حکمرانی خود را شروع کردند.
کلیسای آرکانجل مایکل که در قرن پانزدهم ساخته شده است جواهر روستای پدولاس می باشد، و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است. این کلیسای کوچک در سال 1474 توسط یک نقاش محلی به نام میناس که از منطقه ماراتاسا بود ساخته شد.
بویوک هان بهترین نمونه حفظ شده از سبک معماری کاروانسراهای عثمانی در قبرس است. این بنا در سال 1572 توسط اولین فرماندار عثمانی قبرس، لالا مصطفی پاشا ساخته و در اوایل دهه 1990 بازسازی شد و بار دیگر به مرکز شلوغ شهر قدیمی نیکوزیای شمالی تبدیل شد.