مرتب سازی براساس:
مسجد جامع سلیمانیه که بزرگترین مسجد استانبول است به دستور سلطان سلیمان اول و به دست معمار سینان در سالهای ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شده است. این مسجد در شمال دانشگاه استانبول واقع شده است و چشم انداز گلدن هورن را دارد. ارتفاع گنبد این مسجد ۵۳ متر و قطر گنبد 27.5 متر است. همچنین این بنا به سنت عثمانی چهار گل دسته دارد که نشان از این می باشد که این مسجد به دستور یک پادشاه ساخته شده.
ساخت مسجد بایزید که یکی از قدیمی ترین مساجد تاریخی شهر استانبول است به دستور سلطان بایزید دوم توسط معمار یعقوب شاه در سال ۱۵۰۱ شروع و در سال ۱۵۰۶ به پایان رسید. طاقهای بالای مسجد و گنبد آن بر روی ستونهای سنگی بنا شده اند.
مسجد جامع اِیوپ سلطان در خارج از دیوارهای شهر واقع شده است. این مکان مورد احترام یکی از مقدس ترین و مهمترین مساجد در ترکیه می باشد چرا که آرامگاه ابو ایوب انصاری که به ترکی او را ایوپ انصاری می نامند در آن قرار دارد.
مسجد جامع ایالتی قطر یکی از بزرگترین مساجد قطر است که به نام حکیم مسلمان، اصلاح طلب و پیشگام قرن هجدهم "امام محمد بن عبدالوهاب" تغییر نام داده است. این مسجد ایالتی در منطقه الجبیلات دوحه درست در جنوب کورنیش، بالای تپه ای مشرف به باشگاه ورزشی قطر در وست بی (West Bay) دوحه قرار دارد.
مسجد جامع اپیلیکچی در سال 1201 توسط ابولفضل عبدالجبار تبریزی ساخته شده، مسجدی واقع در خیابان علاءالدین کنونی که در سال 1332 به کمک سامونجه ابوبکر بازسازی و گسترش یافت. این مسجد به دلیل قرار گرفتن در بازار قدیمی الیاف سازان و ریسمان فروشان به این نام نیز خوانده می شود.
مسجد جامع آتیک علی پاشا که یکی از ساختمان های قدیمی استانبول است در خیابان یِنیچِریلِر در چِمبِرلیتاش قرار دارد. این مسجد در سال 1496 توسط وزیر اعظم هادیم آتیک علی پاشا راه اندازی شد. امروزه فقط مسجد، حوزه علمیه و مقبره این مسجد جامع که نیز شامل یک آشپزخانه عمومی، کاروانسرا و خانه درویش بود، باقی مانده است.
مسجد جامع همچنین به عنوان مسجد جمعه نیز مشهور می باشد و می توان از آن به عنوان قدیمی ترین مکان اسلامی برای عبادت مسلمانان در کوآلالامپور نام برد.
این بنا که در قرن هجدهم ساخته شده است در منطقه کالیچی قرار دارد و یکی از مهمترین مساجد دوران امپراطوری عثمانی در این شهر است.
تازه پیر یکی از مساجد قدیمی باکوست که ساخت و سازش در سال 1905 آغاز شد و در سال 1914 به پایان رسید. این مسجد در سال 1906 به وصیت و حمایت مالی یکی از خیرین باکو نبات خانم و خانواده آن و به اهتمام معمار زیور بِی احمد بی اف (Zivar bey Ahmadbeyov) ساخته شد.
مسجد تاج الدین سلطان در منطقه حمام اونو و در مجاورت آرامگاهی به همین نام قرار دارد. نام این مجموعه مذهبی و درگاه از تاج الدین ولی که شخصیت مهمی بود و شیخ که در آن زمان شاگردان زیادی در این درگاه داشت برگرفته شده است.