مرتب سازی براساس:
بافت قدیمی شهر که از آن به نام ایچری شهر یاد می شود به عنوان یکی از میراث های تاریخی عضو سایت یونسکو آذربایجان در مرکز باکو قرار گرفته، قدمت این شهر کهن به دوران باستان بازمی گردد البته تاریخ دقیق پیدایش آن مشخص نیست اما بازمانده ها و آثار تاریخی به جامانده دال بر عمر هزار ساله اش می باشد.
می توان از میدان آزادی به عنوان اصلی ترین میدان برای صف آرایی های عمومی در پایتخت ارمنستان نام برد، یکی از جاذبه های بی نظیر ایروان که دقیقا در خروجی خانه اپرا به چشم می خورد. امروزه یک پیاده رو بی انتها با گزینه های خرید متنوع در این میدان یافت می شود.
می توان از میدان جمهوری به عنوان یکی از جذاب ترین، جاذبه های ایروان، پایتخت باستانی ارمنستان نام برد، مکانی دیدنی که سفر به ارمنستان بدون بازدید از آن کامل نیست. میدان جمهوری در مرکز پایتخت جذاب ارمنستان قرار گرفته و از آن به عنوان قلب ایروان نیز یاد می شود.
اولین قدم ها برای ساخت یک موزه در استان وان در سال 1932 همزمان با کشف لوح هایی خط میخی که تاریخ فرهنگی طولانی و بسیار غنی وان را در بر می گرفتند، برداشته شد. البته احساس نیاز برای مکانی مناسب جهت نگهداری از سنگ قبره های متعلق به آق قویونلو و قره قویونلو در شکل گیری این موزه بی تاثیر نبود.
با نگاهی به آب های اطراف بدروم، قلعه سنت پیتر محبوب ترین جاذبه گردشگری این شبه جزیره است. دیوارهای سلطه جوی آن بین سال های 1402 تا 1437 توسط شوالیه های سنت جان ساخته شدند و با توجه به قدمتشان، به خوبی نگهداری می شوند.
می توان از مسجد جامع (اولو جامی) به عنوان بازمانده ای از مسجد بزرگ وان نام برد، ساختاری که تنها دیوارهای اصلی و نیمی از مناره پایینی از آن باقی مانده اند و قدمتش به دوران سلجوقیان و قرن دوازدهم بازمی گردد. قدمت این ساختار به دوران سلطان قرا یوسف قراقویونلو باز می گردد.
کلیسای ارتدوکس روسی در واقع جامعه اصلی مسیحیان ارتدوکس شرقی کشور را در دل خود جای داده است. جامعه ای که اکثریت آن را روس های آذربایجان تشکیل می دهند. از لحاظ تاریخی آذربایجان بخشی از امپراطوری روسیه و اتحاد جماهیر شوروی بوده، اولین کلیسای ارتدوکس باکو در سال 1815 بنا گردید.
می توان از بلوار باکو به عنوان یک پارک ملی و تفرجگاهی ساحلی نام برد که در سال 1909 به موازات ساحل دریای خزر تاسیس گردید. تاریخچه و قدمت این بلوار به 100 سال پیش و همزمان با ساخت عمارت هایی باشکوه توسط اشخاص برجسته در صنایع نفتی باکو در امتداد سواحل دریای خزر باز می گردد.
می توان از آتشگاه باکو یا معبد آتش ابدی به عنوان یکی از جذاب ترین و شگفت انگیزترین جاذبه های شهر نام برد، این آتشگاه با شهرتی جهانی در فاصله 20 کیلومتری باکو در حومه شهر سوراخانی قرار گرفته. این معبد توسط جامعه هندوها بنا گردید و در فواصل بین قرن های هفدهم تا هجدهم میلادی تحت بازسازی و مرمت قرار گرفت.
تازه پیر یکی از مساجد قدیمی باکوست که ساخت و سازش در سال 1905 آغاز شد و در سال 1914 به پایان رسید. این مسجد در سال 1906 به وصیت و حمایت مالی یکی از خیرین باکو نبات خانم و خانواده آن و به اهتمام معمار زیور بِی احمد بی اف (Zivar bey Ahmadbeyov) ساخته شد.