• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  •  آرامگاه میر حیدر آملی شهرستان مازندران استان آمل
  •  آرامگاه میر حیدر آملی شهرستان مازندران استان آمل
  •  آرامگاه میر حیدر آملی شهرستان مازندران استان آمل
  •  آرامگاه میر حیدر آملی شهرستان مازندران استان آمل
  •  آرامگاه میر حیدر آملی شهرستان مازندران استان آمل
  •  آرامگاه میر حیدر آملی شهرستان مازندران استان آمل


آرامگاه میر حیدر آملی

نام مرکز دیدنی

Tomb of Haydar Amuli

نوع مرکز دیدنی

معبد و مقبره

شهرستان

آمل

ناحیه

مرکز شهر

مدت زمان بازدید

1 ساعت

ساعت بازدید

تمام روزهای سال

نرخ قیمت ورودی

رایگان

آدرس

استان مازندران، شهرستان آمل، محله پائین بازار، چاکسر، بقعه میر حیدر آملی

معرفی آرامگاه میر حیدر آملی
اگرچه جنگل ها و دریای خزر از مقاصد گردشگری محبوب استان مازندران هستند، جاذبه های تاریخی این استان هم دست کمی از جاذبه های طبیعی آن ندارند و بازدید از آنها شما را ناامید نخواهد کرد. آرامگاه میر حیدر آملی از جاذبه های تاریخی در شهرستان آمل این استان است که می توانید در سفر بعدی خود به مازندران از دیدن آن لذت ببرید. 
میر حیدر آملی (7۲۰ – ۷۹۴ ه.ق) عارف، صوفی و مفسر شیعه دوازده امامی و از نوادگان علویان مازندران بوده است و قدمت آرامگاه میر حیدر آملی که در محله پائین بازار، چاکسر آمل واقع شده است به سده نهم ه ‍.ق. می رسد. این بنا در واقع یکی از نمادهای معماری آرامگاه سازی در ایران است و در محیطی تاریخی و قدیمی با وجود یک حیاط زیبا و موزه تاریخی بنا شده است. از نام های دیگر این آرامگاه می توان به سه سید سه تن، میر حیدرالدین و سید حیدر اشاره کرد. دلیل نامگذاری دیگر این آرامگاه به عنوان سه سید سه تن، تدفین عارف دیگری در این مکان است که جد ابوالقاسم پسر ابوالمحاسن رویانی آملی بوده است که به دست اسماعیلیان کشته شد. همچنین عالم دیگری به نام عزالدین آملی نیز در اینجا مدفون است. این موضوع به زبان عربی بر روی یک کتیبه سنگی بر روی قبر موجود در آرامگاه نوشته شده است. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری آرامگاه میر حیدر آملی
اگرچه ظاهر امروزی بنا به قرن نهم ه. ق. تعلق دارد، ولی سنگ بنای اولیه این آرامگاه سه سده پیش و در قرن ششم گذاشته شده بود. مشخص نیست که این بنا برای نخستین بار توسط چه کسی ساخته شده (برخی منابع ریاضیدانی برجسته، سید بهاالدین عزالدین آملی را بانی این محوطه تاریخی می دانند) و در طول قرنها چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته است. 
نمای بیرونی آرامگاه میرحیدر آملی به صورت یک برج مخروطی بزرگ و شش ضلعی است. سقف آن نوک تیز بوده و بیرون بنا با کاشی های یکدست و فیروزه ای رنگ اندکی تزئین شده است. در ساخت این آرامگاه سعی شده تا سادگی بنا که از ارکان مهم طراحی آن است، چرا که با توجه به جایگاه معنوی و معرفتی اشخاص مدفون، هدف آن بوده که از تجملات در نمای ظاهری بقعه تا حد امکان استفاده نشود. می توان تصور کرد که این امر نشات گرفته از طبع ساده زیستی شیخ حیدر و در بند مادیات نبودن او بوده است. 


نقشه و موقعیت جغرافیایی

مشاهده دیدنی های اطراف روی نقشه

آب و هوا

دیدنی های نزدیک به آرامگاه میر حیدر آملی

تفریحات نزدیک به آرامگاه میر حیدر آملی

نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

پربازدیدترین کشورهای جهان در سال 2023 را بشناسید

آیا هنگام جستجو در میان محتواهای مربوط به سفرهای هیجان انگیز در رسانه های اجتماعی، فکر می کنید که همه در حال سفر به مکان های مشابه هستند؟ خوب اگر اینطور است باید دوباره فکر کنید. داده‌های آخرین گزارش سفر جهانی در "بازار جهانی سفر"، همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقاضاترین کشورهای جهان بدانید را نشان می‌دهد. بیایید باهم نگاهی به آنها بیندازیم.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مکان در آسیا برای بازدید در ماه مارچ

سفرهای جدیدی که در این ماه محبوب هستند، سفر اورینتال اکسپرس از میان آسیا است که در فوریه امسال همراه با جشنواره‌ های محلی، کنسرت تیلور سویفت و نمایشگاه‌ های فرهنگی در سراسر آسیا، از کره جنوبی تا نپال، باز می‌ گردد. در حالی که جمعیت در سریلانکا در این زمان کم شده و جای خود را به سواحل خالی می دهد، ژاپن از مسافران خود استقبال می کند.

متن کامل مقاله

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید