• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  •  مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی شهرستان تهران استان تهران
  •  مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی شهرستان تهران استان تهران
  •  مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی شهرستان تهران استان تهران
  •  مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی شهرستان تهران استان تهران


مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی

نام مرکز دیدنی

Mirza Abolhassan Khane Memarbashi Religious School

نوع مرکز دیدنی

مکان تاریخی

استان

شهرستان

تهران

منطقه

امامزاده یحیی و ایران

ناحیه

مرکز شهر

مدت زمان بازدید

1 الی 2 ساعت

ساعت بازدید

تمام روزهای سال

نرخ قیمت ورودی

رایگان

آدرس

تهران، خیابان پانزده خرداد، کوچه امامزاده یحیی، میدان باغ پسته بک، پلاک ۱۷۱

مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی از جمله مدارس علمیه قدیمی در جنوب شهر تهران، در محله امامزاده یحیی می باشد. بر طبق کتیبه بالای سر در مسجد، سال ساخت این مسجد به سال ۱۳۰۳ هجری شمسی بر می گردد. مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی از موقوفات حاج ابوالحسن خان اصفهانی که معمار دربار بوده است و لقب صنیع الملک را به او عطا کرده بودند است. در قدیم الایام مدارس علمیه از لحاظ تقدس بعد از مساجد قرار داشتند و معماری آنها بیشتر شبیه به مساجد بوده است که این مدرسه نیز از این امر مستثنی نمی باشد. مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی از جنوب به میدان پانزده خرداد، از شرق به میدان باغ پسته بک و از غرب به خیابان مصطفی خمینی ختم می شود.

معماری مدرسه معمار باشی
ساختمان مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی شبیه یک مسجد بدون گنبد می باشد. از ورودی مدرسه اول وارد یک هشتی و بعد به یک دالان می رسیم که به حیاطی با حوض آب در میانه آن ختم می شود. در اطراف حوض باغچه های گلکاری شده ای وجود دارند که حجره ها در اطراف این باغچه ها ساخته شده اند. در واقع مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی یک بنای دو طبقه است که یک شبستان با ارتفاع هر دو طبقه دارد و از ۲۴ حجره تشکیل شده است که به عنوان کلاس درس از آن ها استفاده می شود. این مدرسه دارای یک انبار و یک کتابخانه عمومی نیز می باشد. ۹۰۵ جلد قرآن و کتب مذهبی نیز از جمله دیگر موقوفات این مدرسه می باشد. این مدرسه به جز ارسی های داخل شبستان تزیین دیگری ندارد و بسیار ساده می باشد. 

ثبت ملی 
مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۱۸ به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی به مدرسه معمار باشی
وسیله نقلیه شخصی: مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی در خیابن پانزده خرداد کوچه امامزاده یحیی قرار گرفته است. به دلیل طرح ترافیک و شلوغی خیابان پانزده خرداد بهترین وسیله برای بازدید از این مدرسه مترو و وسایل حمل و نقل عمومی می باشد.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه پانزده خرداد از قطار پیاده شوید. پانزده خرداد را مستقیم بروید تا به کوچه امام زاده یحیی برسید. مدرسه ابوالحسن خان معمار باشی در این کوچه قرار دارد.


نقشه و موقعیت جغرافیایی

مشاهده دیدنی های اطراف روی نقشه

آب و هوا

دیدنی های نزدیک به مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی

تفریحات نزدیک به مدرسه میرزا ابوالحسن خان معمار باشی

نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

آشنایی با ۱۰ مقصد گردشگری مشهور جهان که ممکن است دیگر پذیرای گردشگران نباشند

در دنیای امروز که «اینفلوئنسر» بودن تبدیل به یک شغل واقعی شده و حتی مادربزرگ‌ ها هم استاد گرفتن سلفی برای اینستاگرام شده‌ اند، مقاصد گردشگری بیشتر شبیه واگن‌ های شلوغ مترو در ساعات اوج ترافیک هستند، با این تفاوت که به‌ جای کیف‌ های اداری، پر از کیف‌ های کمری و افراد آفتاب‌ سوخته‌ اند.

متن کامل مقاله

معرفی ۱۰ کشور برتر برای زندگی و کار در سال ۲۰۲۵

از سواحل آفتابی استرالیا گرفته تا جنگل‌ های بکر فنلاند، از نظم ساعت‌ وار سوئیس تا سیاست‌ های پیشرو کانادا، هر یک از این کشورها مزایای منحصر به‌ فردی دارند که می‌ توانند کارگران بین‌ المللی را به خود جذب کنند. در ادامه با ۱۰ کشوری آشنا می‌ شویم که به‌ خوبی در هنر «خانه ساختن برای خارجی‌ ها» مهارت پیدا کرده‌ اند، کشورهایی که ترکیبی ایده‌ آل از فرصت‌ های اقتصادی و کیفیت بالای زندگی را ارائه می‌ دهند.

متن کامل مقاله

آشنایی با ۱۱ مورد از بهترین کارهایی که می‌ توانید در دوبلین انجام دهید

چه اولین سفرتان به دوبلین باشد و چه بیستمین سفر، این شهر همچنان به سخاوتمندی خود ادامه می‌ دهد. گشت و گذار در این منطقه بدون ماشین آسان است و می‌ توانید گزینه‌ های مقرون به صرفه‌ ای را برای لذت بردن از اقامت خود پیدا کنید. در اینجا چند ایده برای شروع را برایتان آورده ایم.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید