• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه
  • شهر تهران در استان تهران - توریستگاه

آشنایی با تهران



استان

مرکز

اقلیم آب و هوایی

تابستان گرم و خشک و زمستان معتدل

وسایل حمل و نقل

قطار

مساحت

751 کیلومتر مربع

جمعیت

8,693,706 نفر

زمان رانندگی از تهران

0 ساعت
موقعيت جغرافيايى و اطلاعات شهر
شهر تهران، پایتخت ایران و مرکز استان تهران است. این شهر از لحاظ جمعیتی، پرجمعیت ترین شهر ایران، پرجمعیت ترین شهر غرب  آسیا و سومین کلان شهر پر جمعیت خاورمیانه است. این شهرستان از دو بخش به نام های بخش مرکزی و بخش کن تشکیل شده است. تهران از شمال در همسایگی استان البرز و شهرستان شمیرانات قرار دارد و از جنوب به شهرستان های پاکدشت، شهر ری، اسلامشهر و ورامین ختم می شود، از شرق با شهرستان پردیس و از غرب با استان البرز و شهرستانهای شهریار و قدس هم مرز است. ارتفاع این کلان شهر در قسمت های شمالی 1800 متر و در قسمتهای جنوبی 900 متر بالاتر از سطح دریا قراردارد.
تهران یک شهر صنعتی است که 20 درصد از تولید ناخالص ملی کشور ایران در این شهر شکل می گیرد. سه دانشگاه بزرگ این شهر به نام های دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیرکبیر در رتبه بندی های مختلف جز 600 دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته اند. برج آزادی و برج میلاد از دو نمادهای اصلی این شهر محسوب می شوند. برج آزادی در سال 1345 خورشیدی با نام برج شهیاد به عنوان نمادی از ایران مدرن و یادبود جشن های 2500 ساله شاهنشاهی ایران توسط دانشجویی 24 ساله به نام حسین امانت با تلفیق معماری هخامنشی، ساسانی و اسلامی در 4 طبقه، با 4 دستگاه آسانسور، 2 دستگاه پله با 45 متر ارتفاع، طراحی و توسط مهندس محمد پور فتحی ساخته شد و در 15 مهر 1350 افتتاح گردید. محمد رضا شاه پهلوی از منشور حقوق بشر کوروش در افتتاحیه این برج زیبا برای اولین بار پرده برداری کردند. در طبقه زیرین آن چندین تالار نمایش، کتابخانه، موزه و نگارخانه وجود دارد. دقیقا 37 سال بعد در 16 مهر 1387 برج میلاد در تهران افتتاح شد. برج میلاد با 435 متر ارتفاع ششمین برج بلند مخابراتی جهان و از لحاظ وسعت با 62 هکتار مساحت بزرگترین برج مخابراتی دنیا محسوب می گردد. این برج برای دو منظور مخابراتی و گردشگری با داشتن 15 سالن همایش، رستوران گردان، پارک دلفین ها، سالن های سینمایی 7 بعدی و دو بعدی، رستوران های سنتی و مدرن بنا شده است. 
تهران دارای دو فرودگاه بین المللی مهرآباد و امام خمینی است که پروازهای داخلی و مربوط به حجاج از طریق فرودگاه مهرآباد و پروازهای خارجی از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی انجام می پذیرد.

آب و هوا
به طور کلی تهران دارای اقلیم گرم و نیمه خشک است به جز نواحی شمال تهران که دمای هوا به دلیل کم بودن ترافیک، پایین بودن تراکم جمعیت و دور بودن به مناطق صنعتی چند درجه نسبت به مرکز و جنوب تهران خنک تر است، بقیه نقاط تهران دارای آب و هوای گرم و نیمه خشک است. بارش ها معمولا در نواحی شمالی زیاد و از آذر ماه شروع می شود و در اواخر اسفند ماه از شدت آن کاسته می شود. معمولا دوره سرما در تهران 3 تا 4 ماه است و کمترین دما 5 درجه زیر صفر در ماههای دی و بهمن و متوسط دما در مرداد و شهریور بین 35 تا 43 درجه گزارش شده است. در یک دوره 45 ساله بیشترین دمای تهران 43 درجه و کمترین دمای آن 15 درجه زیر صفر گزارش شده است. تعداد روزهای یخبندان 36 روز در سال است و متوسط نزولات آسمانی 245.8 میلی متر در سال می باشد که بیشتر در زمستان رخ می دهد. سد کرج، سد جاجرود و سد لار که آب آنها از رودهایی به همین نام ها تامین می شود آب شرب تهران را تامین می کنند.

تاريخچه شهر تهران
تاریخچه تهران به 7000 سال پیش بر می گردد. پیکر زن نمکی یافت شده در حفاری های مربوط به خیابان مولوی تهران و ادوات مربوط به دوران نوسنگی یافت شده در خیابان دروس نشانگر سکونت انسان در 5000 سال قبل از میلاد در این شهر است. تا قبل از دوره صفویه تهران روستایی از توابع ری محسوب می گشت و محل مناسبی بود برای راهزنانی که قصد غارت و چپاول کاروانها را داشتند. به این دلیل علاوه بر باغات انار و انگور زیادی که داشت، کمتر مورد توجه حکومت ها و مردم قرار می گرفت. اما این شهر در دوره صفویه مورد توجه شاهان صفوی قرار گرفت. مدفن امامزاده حمزه جد بزرگ صفویان در جوار حرم عبدالعطیم حسنی موجب شد تا صفویان، این دیار را بیش از سایر شاهان مورد توجه قرار دهند. شاه تهماسب صفوی قزوین را پایتخت ایران قرار داد. به دلیل اینکه این شهر در مجاورت تهران قرارداشت شاه تهماسب برای حفظ امنیت قزوین از خطرات احتمالی دستور داد که دور تا دور شهر تهران را حصار کشیده و 114 برج و بارو به نیت 114 سوره قرآن و 4 دروازه برای تهران تعبیه کنند. بعد از حمله افغان ها به تهران، این شهر مجدد تخریب و ناامن شد تا اینکه به دست توانای نادر شاه افشار تصرف گردید و با برقراری صلح بین شیعه و سنی دوباره تهران را به محلی امن تبدیل کرد. کریم خان زند برای 4 سال تهران را به پایتختی برگزید اما بنا به مصالح سیاسی مرکز حکومت خود را به شیراز تغییر داد. آقا محمد خان قاجار نیز بعد از تصرف تهران آن را پایتخت قرار داد و از آن زمان تهران مرکز حکومت ایران بوده است. سنگ بنای تهران متمدن را رضا شاه پهلوی گذاشت. وی با تخریب بناهای قدیمی خارج از اسلوب و بنا نهادن ساختمانهایی به سبک ایرانی و ساخت فرودگاه مهرآباد، ورزشگاه امجدیه، تاسیس بانک ملی، تلگرافخانه، دانشگاه تهران، دانشکده نظامی و ساختمان امنیه تهران را به شهری مدرن و همسنگ سایر شهرهای پیشرفته دنیا تبدیل کرد. در دوره پادشاهی پهلوی دوم تهران به سرعت توسعه یافت و خیابان های تهران گسترش یافتند. کارخانه جات زیادی در تهران از جمله کارخانه خودرو سازی تاسیس شد و با صنعتی شدن شهر تهران بورس تهران نیز در سال 1346 افتتاح گردید.  که با انقلاب 1357 و آغاز جنگ ایران و عراق، پیشرفت تهران متوقف شد و تهران مورد اصابت موشکهای اسکاد قرار گرفت که هر بار بعد از اصابت موشک محل تخریب شده بازسازی شد. در زمان شهرداری غلامحسین کرباسچی تهران رشد خود را از سر گرفت و مترو تهران افتتاح شد و پروژه بزرگراه نواب صفوی به انتها رسید. برج میلاد تهران نیز در زمان شهرداری محمد باقر قالیباف افتتاح شد. 

حمل و نقل بین شهری

هوایی: 
تهران دارای دو فرودگاه بین المللی است. فرودگاه مهرآباد واقع در خیابان معراج نزدیک به میدان آزادی در جنوب غربی تهران واقع شده است. در سال 1304 هجری خورشیدی با اعطای امتیاز هواپیمایی توسط رضا شاه پهلوی به آلمانی ها مقدمات ساخت آن فراهم شد و عملا در سال 1317 هجری شمسی با 20 فروند هواپیمای مسافربری به بهره برداری رسید. در سال 1328 خورشیدی اولین خلبانان ایرانی به آمریکا برای آموزش اعزام شدند و از سال 1337 کلیه پروازهای این فرودگاه توسط خلبانان کاملا ایرانی انجام گرفت. فرودگاه مهرآباد تنها عهده دار جابه جایی مسافر در داخل ایران است و تنها پروازهای خارجی  مربوط به کشور عربستان سعودی برای حج تمتع در آن انجام می پذیرد. این فرودگاه تا قبل از افتتاح فرودگاه امام خمینی وظیفه جابه جایی مسافر به 30 کشور دنیا را نیز برعهده داشت. فرودگاه مهرآباد دارای 6 ترمینال است که ترمینال های 3 و 5 عهده دار انتقال حجاج در حج تمتع و عمره به کشور عربستان سعودی هستند و ترمینال 1، 2، 3 و 4 وظیفه جابه جایی مسافر در داخل کشور را به عهده دارند. 3 پارکینگ برای مسافرانی که قصد استفاده از ماشین های شخصی خود بعد از مراجعت به تهران را دارند در این فرودگاه تعبیه شده است، پارکینگ شماره 1 برای ترمینال های 1 و 2 با ظرفیت 3000 خودرو، پارکینگ شماره 2 برای ترمینال های 4 و 6 با ظرفیت 1200 خودرو و پارکینگ شماره 3 برای استفاده حجاج با ظرفیت 700 خودرو رو به روی ترمینال 5 قرار گرفته است. امکانات فرودگاه شامل فروشگاه، کتابخانه، نمازخانه، کافی نت، کافی شاپ، رستوران، اتاق مادر و  کودک، اغذیه فروشی، بانک و دستگاه خودپرداز می باشد. برای آگاه شدن از اطلاعات پرواز می توان با اطلاعات پرواز فرودگاه با شماره 199 تماس حاصل کرد. لیست پروازهای فرودگاه مهرآباد را نیز می توان در صفحه اینترنتی به نشانی www.mehrabad.airport.ir  مشاهده کرد. برای دسترسی به این فرودگاه می توان از تاکسی استفاده کرد، نزدیک ترین میدان به فرودگاه مهرآباد، میدان آزادی است. تاکسی های خطی فرودگاه از میدان آزادی مسافرین را به فرودگاه مهرآباد منتقل می کنند. استفاده از تاکسی بیسیم و تاکسی های اینترنتی  (شماره گیری شماره های 133 و  1833 از هر کجای تهران یا اسنپ) روش دیگری است که مسافرین با پرداخت مبلغ بیشتری می توانند خود را به فرودگاه مهرآباد برسانند، خط اتوبوس از میدان آزادی  در صورتی که بار مسافر کم باشد توصیه می شود.  خط 4 مترو ارزان ترین شیوه رسیدن به فرودگاه مهرآباد است برای این منظور باید خط کلاهدوز، اکباتان را سوار و در ایستگاه بیمه پیاده شد. سپس با توجه به مقصد ترمینال 1 و 2 یا 4 و 6 را سوار شوید. از نکات مهم پروازهای داخلی در ایران و علی الخصوص در فرودگاه مهرآباد این است که حتما یک ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حضور داشته باشد و صدور کارت پرواز 20 دقیقه مانده به پرواز تمام می شود.
پروازهای خروجی ترمینال 1 فرودگاه مهر آباد: وارش، زاگرس، کیش ایر
پروازهای ورودی ترمینال 2 فرودگاه مهر آباد: وارش، ایر تورز، آتا، زاگرس، کیش ایر، قشم ایر، کارون، معراج، ایران ایر.
پروازهای خروجی ترمینال 2 فرودگاه مهر آباد: وارش، ایر تورز، آتا، زاگرس، قشم ایر، کارون، معراج، ایران ایر.
پروازهای خروجی ترمینال 4 فرودگاه مهر آباد: سپهران، ساها، پویا، اترک، کاسپین، تابان، ماهان، آسمان.
پروازهای ورودی ترمینال 6 فرودگاه مهر آباد: سپهران، ساها، پویا، اترک، کاسپین، تابان، ماهان، آسمان.
فهرست شهرهایی که به فرودگاه مهرآباد پرواز دارند مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز،اهواز، اردبیل، ارومیه، کیش، قشم، بندرعباس، بجنورد، سنندج، آبادان، اراک، بیرجند، بوشهر، دزفول، دیرستان، کرمانشاه، خرم آباد، لارستان، نوشهر، رامسر، ساری، رشت، سنندج، یزد، بم، خوی، لامرد، رفسنجان، سبزوار، سهند، یاسوج، آغاجاری، خارک، ماهشهر، گرگان، جیرفت، کرمان، رفسنجان، طبس، زابل، کلاله، چابهار، کنارک، جزیره سیری، شهرکرد و زاهدان است.

فرودگاه بین‌المللی امام خمینی: این ترمینال در جنوب تهران در آزاد راه تهران قم به وسعت 14 کیلومتر بنا شده است. طرح این ترمینال برای اولین بار در مجلس شورای ملی در سال 1350 به پیشنهاد سازمان ایکائو برای تسهیل روابط ایران با آسیا و اروپا به تصویب رسید. اما با انقلاب 57 ساخت این پروژه متوقف شد. ترمینال شماره 1 این فرودگاه با ظرفیت 8 میلیون مسافر در اردیبهشت 1384 در دولت محمد خاتمی افتتاح شد. تا قبل از تحریم های بین المللی در مرداد سال 1391 این ترمینال میزبان 40 شرکت هواپیمایی بود و به صورت هفتگی 700 پرواز به  30 نقطه مختلف دنیا از این نقطه انجام می شد. این ترمینال در چهار طبقه با 3 ترمینال ساخته شده و از امکانان آن صرافی، بانک، خودپرداز، فروشگاه، کافی نت، نمازخانه، اتاق مادر و کودک می توان نام برد. ترمینال 2 این فرودگاه با نام ترمینال سلام با ظرفیت 5 میلیون مسافر در خرداد 1398 افتتاح شد و ترمینال 3 با ظرفیت 20 میلیون مسافر در حال ساخت است. خط ریلی قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان و بالعکس در مجاورت این فرودگاه  نیز در حال ساخت است. 

شیوه های دسترسی به فرودگاه امام خمینی: 
1. مترو بعد از سوار شدن خط 1 مترو و پیاده شدن در ایستگاه شاهد، سوار قطار خط 5 مترو (خط فرودگاه امام خمینی) شده و در ایستگاه  فرودگاه امام خمینی پیاده شوید.
2. با اتوبوس نیز می توان خود را به فرودگاه امام رساند. برای این کار بعد از رفتن به میدان آزادی و سوار شدن مترو خط 4 و پیاده شدن در ایستگاه بیمه و سوار شدن قطار ترمینال 6 فرودگاه مهرآباد با استفاده از اتوبوس های فرودگاه مهرآباد - امام خمینی می شود به این فرودگاه رفت تنها نکته ای که وجود دارد این است که این روش 6 ساعت قبل از پرواز مناسب است و با توجه به تاخیر در اتوبوس ها و مسائل ترافیکی به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مخصوصا که مسافر برای پروازهای خارجی باید 3 ساعت قبل از پرواز کارت پرواز را دریافت کند. بهترین روش برای انتقال با اتوبوس به فرودگاه امام خمینی تماس با شماره تلفن 55678481-021 که در طول 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی تعداد و مسیر حرکت اتوبوسهای فرودگاه امام خمینی از تهران و کرج به سمت فرودگاه هستند، می باشد. این اتوبوس ها معمولا  هر یک ساعت از فرودگاه مهرآباد حرکت می کنند اما در روزهای جمعه حتما باید با شماره تلفن یاد شده تماس حاصل کرد. 
3. تاکسی بی سیم یا اینترنتی (با شماره گیری 1833 از هر نقطه تهران یا با نصب  نرم افزار اسنپ بر روی گوشی هوشمند).
لیست خطوط هوایی که پرواز به فرودگاه امام خمینی دارند عبارتند از ایجین ایرلاینز، آئروفلوت، ایر عربیا، ایرآسیا ایکس، ایر آستانه، آلیتالیا، الناصر ایرلاینز، شرکت هواپیمایی آرمنیا ایروان، هواپیمایی آتا، اطلس گلوبال، آسترین ایرلاینز، آذربایجان ایرلاینز، بوراجت، بلغاریا ایر، بوتا ایرویز، هواپیمایی کاسپین، شام وینگز ایرلاینز، هواپیمایی جنوبی چین، کرندون ایرلاینز، هواپیمایی امارات، فلای‌دبی، فری‌برد ایرلاینز، جورجین ایرویز، جرمنیا، ایکار، ایران ایر، هواپیمایی ایران ایرتور، هواپیمایی آسمان، هواپیمایی عراق، کام ایر، کیش ایر، کویت ایرویز، لوفت‌هانزا، هواپیمایی ماهان، هواپیمایی معراج، نوردویند ایرلاینز، نوول‌ایر، عمان ایر، انور ایر، پگاسوس ایرلاینز، هواپیمایی قطر، هواپیمایی قشم، اس۷ ایرلاینز، سان اکسپرس، هواپیمایی تابان، تاجیک ایر، تیلویند ایرلاینز، تای ایرویز اینترنشنال، ترکیش ایرلاینز، هواپیمایی بین‌المللی اوکراین، یوام ایر، وینگز آو لبنان، هواپیمایی زاگرس.

زمینی

راه آهن: احداث راه آهن در تهران مربوط به سال 1261 هجری شمسی در زمان ناصرالدین شاه بود که به قطار ماشین دودی می گفتند و خطوط ریلی آن بسیار محدود بود. کلنگ راه آهن ایران به عنوان یک شرکت مسافربری مدرن در مهر ماه 1306 به دستور رضا شاه پهلوی در جنوب تهران زده شد. ایستگاه راه آهن تهران با الهام از معماری ایران باستان و طراحی به شیوه اکسپرسیونسیم آرمان گرا ساخته شد. راه آهن تهران با 30 هزار متر مربع سالن انتظار و 6 سکوی ورود و خروج با دو خط ریلی مجزا به طول 13000 کیلومتر در حال فعالیت است. مسیرهای ریلی از مبدا تهران شامل مشهد، گرگان، یزد، اصفهان، بندرعباس، تبریز، زاهدان و شیراز می باشند.

اتوبوس:
مسافرت های داخلی و خارجی با اتوبوس جزو ارزان ترین شیوه مسافرت برون شهری محسوب می گردد.  در سال 1359 اولین ترمینال تهران با نام ترمینال خزانه یا همان ترمینال جنوب تاسیس شد و بعد از آن ترمینال های غرب، شرق و بیهقی آغاز به کار کردند. 
ترمینال جنوب: در ترمینال جنوب واقع در بزرگراه رسالت، مقابل کارخانه روغن نباتی قو، روزانه 116 سفر صورت می پذیرد که مقصد این سفرها شهرهای مشهد، ملایر، نهاوند، همدان، یاسوج ، یزد، گلپایگان، مسجد سلیمان، کاشمر، کاشان، اصفهان، اراک، آبادان، آستانه، اردبیل،  اندیمشک، اهواز، بجنورد، بروجرد، بم، بندرعباس، بوشهر، تایباد، تبریز، جهرم، خرم آباد، خمین دامغان دزفول، رفسنجان، زاهدان، سبزوار، سمنان، شاهرود، شهرکرد، شوشتر، شیراز، عسلویه، کازرون، کاشمر و کرمان می باشند.
شماره تلفن ترمینال جنوب: ۰۲۱۵۵۱۸۵۳۹۰
ترمینال غرب: واقع در ضلع شمالی میدان آزادی، بزرگترین پایانه مسافربری است که روزانه بدون سفرهای تکراری از  114 مبدا و مقصد، کار انتقال مسافر را بر عهده دارد. 
مقصد سفرهای داخلی ترمینال غرب شامل اصفهان، ابهر، اردبیل، ارومیه، رشت، رامسر، تبریز، بانه، مشهد، زنجان، کرمانشاه، ماکو، همدان، یزد، شبستر، شیراز، ایلام، سنندج، ساوه و کامیاران می باشد.
مقصد سفرهای خارجی ترمینال غرب نیز شامل اربیل، آنکارا، باتومی، تفلیس، باکو، سلیمانیه و استانبول می باشد.
شماره تلفن ترمینال غرب: ۰۲۱۴۴۶۶۳۹۵۴
ترمینال شرق: ترمینال شرق در خیابان دماوند، سه راه تهران پارس واقع شده است و مسافرین را به مقاصد شهرهای سبزوار، قوچان، گرگان، اصفهان، آمل، بابل، بجنورد، اراک، بندر ترکمن، ساری، گنبد کاووس، گلپایگان، مشهد و یزد منتقل می کند.
شماره تلفن ترمینال شرق: ۰۲۱۷۷۸۶۴۳۵۵
ترمینال بیهقی: به دلیل مجاورت این ترمینال با میدان آرژژانتین مردم آن را به نام ترمینال آرژانتین می شناسند. که روزانه مسافرین را به 47 مقصد مختلف شامل مشهد، همدان، یزد، گنبد کاووس، کلاچای، تبریز، جهرم، چالوس، خرم آباد، رشت، ساری، سنندج، شاهرود، شبستر، اصفهان، ارومیه، اراک، اهواز، بابلسر، بروجرد، بوشهر، شهرکرد، شیراز، کرمان، کرمانشاه و گرگان منتقل می نماید.
شماره تلفن ترمینال بیهقی: ۰۲۱۸۸۵۳۴۳۸۴

حمل و نقل درون شهری

مترو 
متروی تهران با 7 خط فعال، 128 ایستگاه و 248 کیلومتر مسافت، سالانه 820 میلیون مسافر را در سطح شهر تهران جا به جا می کند.
خط 1 متروی تهران
برای رفتن از شمال به جنوب تهران یا برعکس می توان از خط (1) متروی تهران استفاده کرد. این خط از 29 ایستگاه به نام های تجریش، قیطریه، شهید صدر، قلهک، دکتر شریعتی، میرداماد، شهید حقانی، شهید همت، ایستگاه متروی مصلای امام خمینی، شهید بهشتی، شهید مفتح، شهدای هفت تیر، طالقانی، دروازه دولت، سعدی، ایستگاه متروی امام خمینی، پانزده خرداد، خیام، میدان محمدیه، شوش، پایانه جنوب، شهید بخارایی، علی‌آباد، جوانمرد قصاب، شهرری، پالایشگاه، شاهد-باقرشهر، ایستگاه متروی حرم مطهر امام خمینی و کهریزک تشکیل شده است.
این خط با خط 3 در ایستگاه متروی شهید بهشتی، با خط 6 در ایستگاه مترو شهدای هفت تیر، با خط 4 در ایستگاه مترو دروازه دولت، با خط 2 در ایستگاه متروی امام خمینی و با خط 7 در ایستگاه مترو میدان محمدیه تقاطع دارد.
خط 2 متروی تهران
خط (2) متروی تهران غرب شهر را به شمال شرق با 22 ایستگاه آن متصل می کند. نام ایستگاههای خط (2) از غرب به شرق شامل صادقیه، طرشت، دانشگاه شریف، شادمان، شهید نواب صفوی، میدان حر، دانشگاه امام علی (ع)، حسن‌آباد، امام خمینی (ره)، ملت، بهارستان، دروازه شمیران، امام حسین، مدنی، سبلان، فدک، جانبازان، سرسبز، علم و صنعت، باقری، تهرانپارس و فرهنگسرا می باشد.
خط 2 با خط 6 در ایستگاه امام حسین (ع)، با خط 4 در ایستگاه دروازه شمیران، با خط 1 در ایستگاه امام خمینی، با خط 3 در ایستگاه دانشگاه امام علی، با خط 7 در ایستگاه شهید نواب صفوی و با خط 4 در ایستگاه شادمان تقاطع دارد. در ایستگاه میدان صادقیه شما می‌توانید با خط 5 تا کرج نیز بروید.  
خط 3 متروی تهران
خط (3) متروی تهران با 24 ایستگاه، تهران را از جنوب غرب به شمال شرق تهران وصل می کند.
نام ایستگاه‌های خط 3 مترو، آزادگان، نعمت‌آباد، عبدل‌آباد، شهرک شریعتی، تگاه متروی زمزم، جوادیه، مهدیه، منیریه، تئاتر شهر، میدان ولیعصر، میدان جهاد، میرزای شیرازی، شهید بهشتی، سهروردی، شهید قدوسی، شهید صیاد شیرازی، خواجه عبدالله انصاری، شهید زین‌الدین، هروی، حسین‌آباد، نوبنیاد، شهید محلاتی و قائم می باشد.
این خط با خط 1 در ایستگاه مترو شهید بهشتی، با خط 6 در ایستگاه متروی میدان ولیعصر، با خط 4 در ایستگاه مترو تئاتر شهر، با خط 2 در ایستگاه دانشگاه امام علی و با  خط 7 در ایستگاه مهدیه تقاطع دارد.
خط 4 متروی تهران
خط (4) متروی تهران غرب تهران را به شرق تهران با 19 ایستگاه متصل کرده است. نام ایستگاه‌های خط 4 مترو شامل ارم سبز، شهرک اکباتان، بیمه، میدان آزادی، استاد معین، دکتر حبیب‌الله، شادمان، متروی توحید، میدان انقلاب اسلامی، تئاتر شهر، فردوسی، دروازه دولت، دروازه شمیران، میدان شهدا، ابن‌سینا، پیروزی، نبرد، نیروهوایی و شهید کلاهدوز می باشد.
خط 4 با خط 6 در میدان شهدا، با خط دو در ایستگاه دروازه شمیران، با خط یک در ایستگاه دروازه دولت، با خط سه در ایستگاه تئاتر شهر، با خط هفت در ایستگاه توحید و مجددا در ایستگاه شادمان با خط دو تقاطع دار. بخش عمده‌ این خط از زیر خیابان انقلاب، خیابان آزادی و خیابان پیروزی عبور می‌کند.
خط 5 متروی تهران
خط 5 مترو نیز غرب تهران را با 12 ایستگاه به گلشهر کرج می‌رساند. نام ایستگاه‌های خط 5 مترو شامل ایستگاه متروی صادقیه، ارم سبز، ورزشگاه آزادی، چیتگر، ایران خودرو، وردآورد، گرم دره، اتمسفر، کرج، محمد شهر (ماهدشت) و گلشهر می باشد.
خط 6 متروی تهران
خط 6 مترو با 31 ایستگاه شمال غرب تهران را به جنوب شرق متصل می‌کند. تا تاریخ 13 خرداد سال 1399 تعداد 4 ایستگاه خط 6 یعنی دولت‌آباد، شهدا، امام حسین و بعثت فعال شده است.
خط 7 متروی تهران
خط 7 مترو با 22 ایستگاه جنوب غرب تهران را به جنوب شرق وصل کرده  و از آنجا به شمال غرب حرکت می کند. درحال حاضر 10 ایستگاه این خط یعنی میدان صنعت، دانشگاه تربیت مدرس، شهید نواب صفوی، رودکی، کمیل، بریانک، هلال احمر، مهدیه، میدان محمدیه و بسیج فعال هستند.

اتوبوس
برای اطلاعات کامل از مسیرهای اتوبوسرانی تهران می توان اپلیکشن TEHRANBUS  را از کافه بازار دانلود کرد. با مراجعه به آدرس اینترنتی زیردر سایت شهرداری تهران نیز می توان از زمان و مسیر حرکت اتوبوسها در سطح شهر تهران مطلع شد. 
https://services20.tehran.ir/Default.aspx?tabid=123#dnn_TopGrid8L 

تاکسی
تاکسی های گردشی: این تاکسیها به رنگ زرد هستند و خطوط شطرنجی مشکی دارند. در تمام سطح شهر دیده می شوند و کرایه آنها با تاکسی متر قابل محاسبه است.
تاکسی های خطی: این تاکسی ها با آرم شرکت تاکسیرانی به صورت خودروهای سمند زرد رنگ و ون های سبز رنگ هستند که در 46 ایستگاه با نرخ کرایه مشخص مسیرهای مشخصی را طی می کنند. برای اطلاع از سیستم حمل و نقل درون شهری بهتراست اپلیکشین رهیاب یا نرم افزار خطوط تاکسی تهران از کافه بازار دانلود شود تا بهترین مسیر تاکسی ها و نرخ کرایه هر مسیر را به توان به طور جداگانه محاسبه نمود.
تاکسی های اینترنتی: با نصب نرم افزارهای مربوط به تاکسی های اینترنتی (آی تاکسی، اسنپ، تپ سی، دینگ، کارپینو و ماکسیم) می توان با پایین ترین قیمت تاکسی را به صورت دربست در اختیار گرفت.
تاکسی بی سیم: با شماره گیری خطوط 1833، 133 و 1828 می توان از هر نقطه در تهران که ایستاده اید تاکسی اجاره کنید. نزدیک ترین تاکسی بیسیم در اسرع وقت خودش را به شما می رساند.
تاکسی تلفنی: این تاکسی ها با تاکسی متر کار می کنند و به صورت در بست درب منزل در اختیار مسافر قرار می گیرند.
تاکسی های ویژه: این تاکسی ها مربوط به هتل ها، فرودگاهها، بیمارستان ها، ادارات و مراکز دولتی با آرم ویژه هستند و با  تاکسی متر کار می کنند.

غذا و نوشیدنی
غذاهای محلی شهر تهران: خورشت قیمه، خورشت قرمه سبزی، اشکنه اسفناج، سرگنجشکی و دمپختک است.
دوغ هم نوشیدنی محبوب مردم تهران می باشد که از ترکیب ماست چکیده، آب، نمک، پودر کرفس، نعناع و گل محمدی می باشد.
اما برای خوردن غذاهای خیابانی  و ارزان قیمت چند گزینه وجود دارد.
1. خیابان 30 تیر: در این خیابان که از سال 1395 سنگفرش شده است، انواع رستوران های سیار اقدام به ارائه غذاهای متفاوت از آش، سوپ، جگر، کتف و بال گرفته تا بره کباب و جوجه کباب  به گردشگران می کنند. رستوران های ثابت این خیابان با نورپردازی و اجرای موسیقی زنده سعی در جذب مشتری دارند که بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. برای رسیدن به خیابان 30 تیر چند گزینه وجود دارد. با مترو به میدان جمهوری بروید. می توان در ایستگاه فردوسی یا امام خمینی، حسن آباد نیز قطار را ترک کنید و خودتان را به این خیابان برسانید. که البته پیاده شدن از مترو در میدان جمهوری بهترین گزینه است.
2. خیابان پیروزی: خیابان پیروزی پاتوق کباب فروشی های سیار است که انواع کباب را به علاقمندان تهران گردی ارائه می کنند. خیابان پیروزی بین میدان شهدا و خیابان کلاهدوز قرار گرفته که دسترسی با آن با انواع وسایل حمل و نقل عمومی بسیار ساده است. برای رسیدن به غذا فروشی های سیار خیابان پیروزی باید خیابان را به سمت چهارراه کوکا کولا بروید هر چه به خیابان پنجم نیروی هوایی نزدیک تر شوید بر تعداد اغذیه فروشی ها که از ساعت 6 تا 12 شب به مشتریانش ارائه خدمات می کنند افزوده می شود.
3. خیابان دولت آباد: اگر عرب هستید یا از خوردن غذاها پر ادویه عربی لذت می برید بهترین جا برای خوردن غذاهای خیابانی، خیابان دولت آباد است که انواع اغذیه فروشی های سیار انواغ فلافل های کنجدی، لبنانی، خوزستانی، سمبوسه های عربی، شیرینی های عراقی و لبنانی را ارائه می کنند.

مناسبت ها و رویدادها

جشنواره های فجر: یکی از مهمترین جشنواره های تهران، جشنواره های مربوط به دهه فجر است که در سه بخش فیلم، تئاترو موسیقی برای علاقمندان در این رشته ها در سطح بین المللی برگزار می شوند. شرکت کنندگان در این جشنواره ها، آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال و بعد از بازبینی به بهترین آثار سیمرغ بلورین جشنواره فجر اهدا می گردد. این سه جشنواره مهم همه ساله با آغاز دهه فجر در 12 بهمن با حضور کاندیداهای بهترین فیلم ها، نمایش ها و موسیقی ها آغاز و در 22 بهمن ماه با برپایی مراسم اختتامیه پایان می پذیرد.

جشنواره خوارزمی: این جشنواره از مهمترین جشنواره های علمی در سطح بین المللی است که توسط سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در بین دانش آموزان برگزار می گردد و دانش آموزان در دو بخش داخلی و خارجی اختراعات و اکتشاف خود را به رقابت می گذارند. 

جشن خانه سینما: هر ساله در 21 شهریورماه مصادف با سالگرد سینمای ایران به بهترین های سینما ایران تندیس خانه سینما اهدا می گردد. در واقع در این جشنواره بیشتر از پیشکسوتان دنیای سینما تجلیل می گردد.

جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران: این جشنواره توسط انجمن سینماگران جوان به عنوان یکی از معتبرترین جشنواره های ایرانی در جهان و خاورمیانه شناخته می شود.

شماره تلفن های ضروری
شماره تلفن 110: این شماره تلفن مربوط به پلیس 110 است که در اسرع وقت در مواقعی که گردشگران مورد اخاذی یا ضرب و شتم قرار می گیرند می توانند از این شماره تلفن استفاده کنند.
شماره تلفن 125: این شماره تلفن مربوط به آتش نشانی است و در هنگام بروز حوادث معمولا از این شماره تلفن استفاده می شود. حتی اگر حیوان خانگی تان دچار مشکل شود آتشنشانان در اسرع وقت برای نجات جان حیوان نیز در محل حاضر می شوند.
شماره تلفن 115: این شماره تلفن اورژانس تهران است که از همه جای تهران در هنگام مواجه با فوریت های پزشکی می توان با آن تماس گرفت و با توجه به وخامت اوضاع موتورلانس یا آمبولانس برای ویزیت بیمار و انتقال آن به بیمارستان اعزام می شود.
شماره تلفن 191: اگر به داروخانه نیاز داشتید با یک تماس با شماره 191 می توانید از آدرس داروخانه های پیرامون خود مطلع شوید.
شماره 143: در صورتی که نیاز داشتید از آب و هوای تهران مطلع شوید می توانید با سیستم هواگو تماس گرفته و از وضعیت آب و هوای تهران در 24 ساعت آینده مطلع شوید.
شماره تلفن 118: در صورتی که نیاز داشتید با جایی تماس بگیرید و شماره تلفن آن را نمی دانستید با شماره گیری 118 و دادن نام آن مکان می توانید شماره مورد نظر خود را پیدا کنید. 
شماره تلفن 88612121 امداد خودرو: در هنگام خرابی اتومبیل می توان با این شماره تلفن تماس حاصل کرد و از مکانیک های سیار امداد خودرو مدد خواست.
شماره تلفن 141: برای مطلع شدن از بهترین و کوتاهترین مسیر جاده ای با شماره گیری 141 و وارد کردن نام شهر مبدا و مقصد می توانید بهترین مسیر و نزدیک ترین مسیر را انتخاب کنید.
شماره تلفن 192: شماره تلفن ساعت گویاست که ساعات شرعی هر شهر را نیز اعلام می کند و مسافرین می توانند برای آگاهی از زمان دقیق اوقات شرعی هر شهر با آن تماس بگیرند.
شماره تلفن 2000: برای پرداخت قبوض شرکتهای خدماتی آب، برق، گاز و تلفن می توان به راحتی با شماره گیری 2000 آن ها را پرداخت کرد.
شماره تلفن 140: برای آگهی از کدپستی تان می توانید از این شماره استفاده کنید.



نقشه و موقعیت جغرافیایی

آب و هوا



نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.
ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

پربازدیدترین کشورهای جهان در سال 2023 را بشناسید

آیا هنگام جستجو در میان محتواهای مربوط به سفرهای هیجان انگیز در رسانه های اجتماعی، فکر می کنید که همه در حال سفر به مکان های مشابه هستند؟ خوب اگر اینطور است باید دوباره فکر کنید. داده‌های آخرین گزارش سفر جهانی در "بازار جهانی سفر"، همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقاضاترین کشورهای جهان بدانید را نشان می‌دهد. بیایید باهم نگاهی به آنها بیندازیم.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مکان در آسیا برای بازدید در ماه مارچ

سفرهای جدیدی که در این ماه محبوب هستند، سفر اورینتال اکسپرس از میان آسیا است که در فوریه امسال همراه با جشنواره‌ های محلی، کنسرت تیلور سویفت و نمایشگاه‌ های فرهنگی در سراسر آسیا، از کره جنوبی تا نپال، باز می‌ گردد. در حالی که جمعیت در سریلانکا در این زمان کم شده و جای خود را به سواحل خالی می دهد، ژاپن از مسافران خود استقبال می کند.

متن کامل مقاله

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید