• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه
  • شهر دوحه در کشور قطر - توریستگاه

آشنایی با دوحه



کشور

پایتخت

اقلیم آب و هوایی

گرم و خشک

وسایل حمل و نقل

مترو,خطوط اتوبوسرانی,تاکسی

مساحت

132 کیلومتر مربع

جمعیت

2,382,000 نفر

زمان پرواز از تهران

1.45 ساعت

موقعيت جغرافيايى و اطلاعات شهر دوحه

دوحه پایتخت و پرجمعیت ترین شهر کشور قطر است. این شهر در ساحل خلیج فارس در شرق این کشور، شمال الوکره و جنوب الخور واقع شده است. دوحه که بیش از 80 درصد جمعیت کشور در داخل یا حومه آن زندگی می کنند و مرکز سیاسی و اقتصادی کشور است، سریعترین شهر در حال رشد قطر می باشد. 

دوحه در دهه 1820 به عنوان بخشی از توسعه شهر البیدا تأسیس شد. این شهر در سال 1971، زمانی که قطر از تحت الحمایتی انگلیس استقلال یافت، به طور رسمی به عنوان پایتخت قطر اعلام شد. دوحه به عنوان پایتخت تجاری قطر و یکی از مراکز نوظهور مالی در خاورمیانه، توسط شبکه تحقیقات جهانی سازی و شهرهای جهان، یک شهر جهانی در سطح بتا در نظر گرفته شده است. دوحه، شهر آموزشی (Education City)، منطقه ای که به تحقیق و آموزش اختصاص داده شده را در خود جای داده است. شهر پزشکی حمد، یک منطقه پزشکی اداری مربوط به خدمات پزشکی حمد است که شامل بیمارستان عمومی حمد، بیمارستان قلب، مرکز تحقیقات و تندرستی زنان و موسسه توان بخشی قطر و همچنین تعدادی کلینیک تخصصی و زیرساخت های پشتیبانی می باشد. در نهایت، این شهر شامل شهر ورزشی دوحه یا منطقه اسپایر (Aspire Zone)، یک مقصد ورزشی بین المللی است که شامل استادیوم بین المللی خلیفه، یک استادیوم جام جهانی 2022 فیفا و همچنین مرکز آبزیان حمد و گنبد اسپایر است. 

این شهر میزبان اولین نشست وزیران در دور مذاکرات توسعه دوحه در سازمان تجارت جهانی بود. دوحه همچنین به عنوان شهر میزبان تعدادی از مسابقات ورزشی از جمله بازی های آسیایی 2006، بازی های پان عربی 2011 و بیشتر بازی های جام ملت های آسیای 2011 انتخاب شده است. در دسامبر 2011، شورای جهانی نفت بیستمین کنفرانس جهانی نفت را در دوحه برگزار کرد. علاوه بر این، این شهر میزبان مذاکرات آب و هوایی UNFCCC سال 2012 بود و میزبان جام جهانی 2022 می باشد. این شهر همچنین میزبان صد و چهلمین مجمع اتحادیه بین پارلمانی در آوریل سال 2019 بود.


آب و هوا

دوحه دارای آب و هوای کویری گرم با تابستان های طولانی، بسیار گرم و زمستان های گرم و کوتاه است. میانگین دمای بالا بین ماه های مه تا سپتامبر از 38 درجه سانتیگراد فراتر رفته و اغلب به 45 درجه سانتیگراد نزدیک می شود. کمترین میزان رطوبت در ماه های می و ژوئن است و دمای نقطه شبنم می تواند از 30 درجه سانتیگراد در تابستان فراتر رود. در مدت تابستان، شهر تقریبا بدون بارندگی است و در ماه های دیگر میزان بارش کمتر از 20 میلی متر می باشد. میزان بارندگی در کل کم و 75 میلی متر در سال است و بیشتر در بین ماه های اکتبر تا مارس رخ می دهد. روزهای زمستان نسبتا گرم هستند، در حالی که روزها آفتابی و شب ها خنک است. دمای هوا در دوحه به ندرت به زیر 7 درجه سانتی گراد می رسد. 


تاریخچه دوحه
شهر دوحه با جدا شدن از یک منطقه مسکونی محلی دیگر به نام البیدا تشکیل شد. اولین اشاره مستند به البیدا در سال 1681، توسط صومعه کارملیت، در روایتی که تاریخ چندین منطقه مسکونی در قطر را شرح می دهد ذکر شده است. در این مستند، به حاکم و قلعه ای در محدوده البیدا اشاره شده است. کارستن نیبور، کاوشگر آلمانی که در سال 1765 از شبه جزیره عربستان بازدید کرد، یکی از اولین نقشه ها را برای به تصویر کشیدن این منطقه ایجاد کرد و در آن شهر البیدا را با عنوان "گوتور" (Guttur) نامگذاری کرد. 
دوحه زمانی در دهه 1820 در مجاورت البیدا تاسیس شد. در ژانویه 1823، یکی از ساکنان سیاسی این شهر به نام جان مک لئود به البیدا رفت تا با حاکم و بنیانگذار اولیه دوحه، بوهور ابن جبرون، که رئیس قبیله آل بوعینین نیز بود دیدار کند. مک لئود خاطرنشان کرد که البیدا تنها بندر تجاری قابل توجه در این شبه جزیره بوده است. پس از تأسیس دوحه، سوابق مکتوب اغلب به دلیل همجواری بسیار نزدیک دو شهر، البیدا و دوحه را یکی در نظر می گرفتند. در اواخر همان سال، ستوان گای و ستوان براکس از دو شهر نقشه برداری و دو منطقه مسکونی را توصیف کردند. علیرغم اینکه این دو شهر به عنوان دو موجودیت جداگانه ترسیم شده اند ولی در توضیحات کتبی به آن ها با نام جمعی البیدا اشاره شده است. 
تجارت مروارید تا قرن بیستم نقش مهمی در شکل گیری دوحه داشت. در نیمه اول قرن بیستم، به دلیل رونق تجارت مروارید، جمعیت این شهر به حدود 12 هزار نفر افزایش یافت. یکی از افراد سیاسی انگلیسی ساکن دوحه خاطرنشان کرد که اگر عرضه مروارید کاهش یابد، قطر "عملا دیگر وجود نخواهد داشت". در سال 1907، این شهر 350 قایق مروارید را با تعداد خدمه ترکیبی 6300 نفر در خود جای داده بود. در این زمان، متوسط قیمت مرواریدها از سال 1877 بیش از دو برابر شده بود. با این حال، بازار مروارید در آن سال سقوط کرد و جاسم الثانی مجبور شد محصول مروارید کشور را به نصف ارزش آن بفروشد. پیامدهای این سقوط منجر به تأسیس اولین اداره گمرک کشور در دوحه شد. 
در آوریل سال 1913، عثمانی با درخواست انگلیس موافقت کرد که همه نیروهای خود را از قطر خارج کند. هنگامی که در اوت سال 1915 و اندکی پس از آغاز جنگ جهانی اول قلعه عثمانی در البیدا تخلیه شد، حضور عثمانی نیز در این شبه جزیره پایان یافت. یک سال بعد، قطر موافقت کرد که به عنوان یک دولت تحت الحمایه انگلیس و دوحه پایتخت آن باشد. 
ساختمان های آن زمان مسکن های ساده یک یا دو اتاقه بودند که از گل، سنگ و استخوان های مرجان ساخته شده بودند. امتیاز انحصاری نفت در دهه های 1920 و 1930 و متعاقب آن حفاری نفت در سال 1939، آغاز پیشرفت آهسته اقتصادی و اجتماعی در کشور را نوید می داد. با این حال، به دلیل کاهش نرخ تجارت مروارید در خلیج فارس که با معرفی مروارید پرورشی و رکود بزرگ به وجود آمده بود، درآمد تا حدودی کاهش یافت و سقوط تجارت مروارید باعث کاهش قابل توجه جمعیت در کل کشور شد. این در حالی بود که این کشور در دهه های 1950 و 1960 شاهد درآمد ارزی قابل توجه حاصل از حفاری نفت بود.
قطر مدت زیادی از ثروت بدست آمده جدید از حق امتیاز انحصاری نفت بهره برداری نکرد ولی مناطق زاغه نشین به سرعت ویران شدند و جای خود را به ساختمان های مدرن تری دادند. اولین مدرسه رسمی پسرانه در سال 1952 در دوحه تاسیس شد و سه سال بعد با تأسیس مدرسه دخترانه ادامه یافت. از لحاظ تاریخی، دوحه یک بندر تجاری با اهمیت محلی بوده است. با این حال، آب کم عمق خلیج فارس تا دهه 1970 و تا زمانی که بندر آب عمیق آن تکمیل شد، از ورود کشتی های بزرگتر به بندر جلوگیری می شد. تغییرات بعدی با احیای گسترده زمین به وجود آمد که منجر به توسعه خلیج هلالی شکل شد. از دهه 1950 تا 1970، جمعیت دوحه از حدود 14 هزار نفر به بیش از 83 هزار نفر افزایش یافت، در حالی که مهاجران خارجی حدود دو سوم جمعیت کلی را تشکیل می دادند.
قطر رسما و در حالی که دوحه پایتخت آن بود، استقلال خود را در سال 1971 اعلام کرد. در سال 1973، دانشگاه قطر با حکم امیر قطر افتتاح شد و در سال 1975 نیز موزه ملی قطر در کاخ حاکمان افتتاح شد. در طول دهه 1970، تمام محله های قدیمی دوحه ویران شدند و ساکنان آن به مناطق جدید حومه ای مانند الریان، مدینات خلیفه و الغرافه نقل مکان کردند. جمعیت این کلانشهر از 89 هزار نفر در دهه 1970 به بیش از 434 هزار نفر در سال 1997 افزایش یافت. علاوه بر این، سیاست های زمین منجر به افزایش کل مساحت زمین به بیش از 7100 هکتار (حدود 17 هزار جریب) تا سال 1995 شد، که در اواسط دهه قرن بیستم فقط 130 هکتار بود.
در سال 1983، یک هتل و مرکز کنفرانس در انتهای شمالی کُرنیش ایجاد شد. سازه هتل 15 طبقه شرایتون در این مرکز به عنوان بلندترین سازه در دوحه تا دهه 1990 شناخته می شد. در سال 1993، مسابقات اوپن قطر اولین رویداد مهم ورزشی بود که در این شهر برگزار شد. دو سال بعد، قطر برای میزبانی مسابقات قهرمانی جوانان جهان فیفا وارد عمل شد و تمام مسابقات در استادیوم های مستقر در دوحه برگزار شد. 
کانال خبری عربی الجزیره دوحه در سال 1996 پخش برنامه های خود را آغاز کرد. در اواخر دهه 1990 دولت ساخت شهر آموزشی، مجتمع 2500 هکتاری دوحه را به طور عمده برای موسسات آموزشی برنامه ریزی کرد. از آغاز قرن بیست و یکم، دوحه به دلیل میزبانی چندین رویداد جهانی و افتتاح تعدادی از پروژه های بزرگ معماری مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است. یکی از بزرگترین پروژه های آغاز شده توسط دولت، مروارید قطر (Pearl-Qatar)، یک جزیره مصنوعی در ساحل وست بی (West Bay) بود که اولین منطقه خود را در سال 2004 راه اندازی کرد. در سال 2006، دوحه به عنوان میزبان بازی های آسیایی انتخاب شد که منجر به توسعه 250 هکتار مجموعه ورزشی معروف به منطقه اسپایر (Aspire Zone) شد. در این مدت جاذبه های فرهنگی جدیدی در شهر احداث شد و جاذبه های قدیمی تر ترمیم شدند. در سال 2006، دولت یک برنامه مرمت را برای حفظ هویت معماری و تاریخی سوق واقف آغاز کرد. همه آثار ساخته شده پس از دهه 1950 تخریب شدند، در حالی که سازه های قدیمی تر ترمیم شدند و این مرمت در سال 2008 به پایان رسید. دهکده فرهنگی کاتارا در سال 2010 در این شهر افتتاح شد و از آن زمان تاکنون میزبان جشنواره فیلم دوحه تریبکا (Doha Tribeca) بوده است.

غذا و نوشیدنی های شهر دوحه
دوحه از چنان تنوع باورنکردنی غذاهای بین المللی برخوردار است که یافتن غذاهای کلاسیک قطر در سفر به پایتخت این کشور دشوار است. اما ارزش تلاش برای پیدا کردن رستوران های محلی برای چشیدن غذای شگفت انگیز، از خورش های دلچسب خانگی گرفته تا دسرهای خوشمزه را دارد.
طی قرن ها، غذاهای قطری تحت تأثیر شام، آفریقای شمالی و شبه قاره هند و همچنین فرهنگ عشایر بدوی بوده است. نتیجه این تاثیر غذاهای پر از طعم های عالی با ترکیبی از تکنیک های پخت و پز آرام و همچنین ترکیبی غنی از ادویه جات است. غذای موجود در دوحه می تواند به راحتی برجسته ترین بخش سفر شما باشد. در اینجا با این غذاهای خوشمزه آشنا شوید.

1. صالونا (Saloona)
صالونا یک خورشت کلاسیک عربی است که اغلب در خانه و برای یک شام خانوادگی طبخ می شود. این غذا به گونه ای است که با هرچه در دسترس باشد می توان تهیه کرد، اما معمولا با گوشت گاو، گوشت بره یا ماهی، به علاوه سبزیجات فصلی با سیر و زنجبیل تهیه می شود. این غذا را باید با کمک نان که در آن ریخته می شود میل کرد.
2. ورق عنب (Warak enab)
برگ های پُر شده درخت مو در بیشتر غذاهای خاورمیانه رایج است، اما غذاهای قطری به ویژه بسیار خوشمزه هستند. ورق عنب معمولا شامل گوشت گاو یا گوشت بره خرد شده و برنج است که با سیر، فلفل و گشنیز سرو می شود. بهتر است این غذای قطری را با برش های لیمو تازه نوش جان کنید. 
3. بلالیط (Balaleet)
به نظر می رسد ورمیشل و املت یک ترکیب عجیب است، اما تا زمانی که آن را امتحان نکرده اید قضاوت نکنید. بلالیط یک غذای محبوب پاستا است که با شکر، زعفران و گلاب طعم دار شده و روی آن یک املت قرار داده می شود تا عطر و طعم شیرین و مطلوبی را به خود بگیرد. بلالیط در جشن های عید فطر اغلب به عنوان غذای صبحانه سرو می شود.
4. مجبوس (Majboos)
مجبوس غذای ملی قطر است و هنگام سفر به دوحه حتما باید آن را امتحان کنید. این غذا معمولا با گوشت بره یا مرغ درست می شود و به آرامی پخته می شود تا عطر و طعم قوی به خود بگیرد. این غذا در کنار برنج و همراه با سالاد و سس گوجه خانگی سرو می شود. 
5. مادروبا (Madrouba)
مادروبا یک فرنی برنج خوش طعم است که می تواند برای هر وعده غذایی خورده شود. این غذا با شیر، کره، هل و مرغ (و بعضی اوقات با لوبیا) پخته می شود و سپس ساعت ها به آرامی می جوشد تا نرم شود. هر مکان دستور العمل منحصر به فرد خود را دارد اما در اغلب موارد کره آب شده، هل و پیاز سرخ شده روی آن ریخته می شود.
6. کوسا محشی (Kousa mahshi)
کوسا محشی کدو تنبل خاورمیانه ای است که با گوشت گوسفند و سبزیجات خرد شده پر شده و جعفری و نعناع به آن اضافه می شود. همچنین می توانید نسخه گیاهی این غذا را که با نخود برای گیاهخواران تهیه می شود در بسیاری از رستوران های دوحه وجود دارد را پیدا کنید. برای تجربه بهترین طعم، آن را در رب گوجه فرنگی یا ماست فرو ببرید. 
7. لقیمات (Luqaimat) 
این دسری است که در همه جای قطر می توانید آن را پیدا کنید، لقیمات کوفته های شیرینی هستند که با هل و زعفران طعم دار شده و سرخ می شود و در یک شربت قند خیسانده می شود و کمی شبیه دونات است. لقیمات ایده آل از بیرون ترد و از داخل نرم است. 
8. ام علی (Umm Ali)
ام علی نوعی شیرینی است که بیشتر مربوط به مصر می شود، اما قطر هم نسخه مخصوص به خود را که به اندازه نسخه اصلی خوشمزه است ارائه می دهد. این شیرینی شبیه پودینگ نان است که با کشمش، آجیل خرد شده و شیر شیرین درست می شود و پخته می شود تا روی آن قهوه ای و ترد شود، سپس با دارچین تزیین می شود. این احتمالا یکی از شیرین ترین دسرهای قطر است.
9. خنفروش (Khanfaroosh) 
خنفروش چیزی بین بیسکویت و کیک است. قرص های خمیر با گلاب و زعفران درست شده و قبل از اینکه با پودر قند یا یک قطره های عسل سرو شود، سرخ می شود. گلاب به آن کمی عطر گل و طعمی لطیف می بخشد. 
10. رقاق (Rogag)
شما می توانید تأثیر هند در غذای قطری رقاق را ببینید، که لایه نازکی از خمیر (شبیه دوسا) است و با گوشت، تخم مرغ یا سبزیجات پر می شود. رقاق به عنوان یک غذای صبحانه سنتی است اما در هر زمان از روز می توان از آن لذت برد و برای کسانی که به غذاهای شیرین علاقه دارند با پنیر و عسل سرو می شود.
11. کنافه (Kunafa) با پنیر 
کنافه یک دسر سنتی بسیار شیرین است که در سراسر خاور میانه محبوب می باشد و دستور العمل تهیه آن با کمی تغییر به برخی از غذاهای اروپایی شبیه است. ظاهرا این غذا توسط پزشکان در مصر برای خلفای گرسنه در ماه رمضان ابداع و حتی تهیه شده است. با توجه به اینکه این دسر از شیرینی آغشته به شکر و پنیر آب شده درست می شود، باور کردن این داستان آسان است.
12. ثرید (Thareed)
ثرید یکی دیگر از غذاهای ویژه ماه رمضان و مشابه یک بشقاب خورشت است که اغلب لازانیای عربی نیز نامیده می شود. ثرید شامل سبزیجاتی مانند هویج، لوبیا، پیاز و سیب زمینی است که با مرغ یا گوشت بره پخته شده و با سس گوجه فرنگی و ادویه جات مخلوط می شود. برای تهیه این غذا نان در کف ظرف قرار داده می شود و با خیس خوردن در آب خورشت، نرم و خوش طعم می شود.
13. مرقوق (Margoog)
مرقوق معمولا با کدو سبز، هویج، بادمجان، گوجه فرنگی، سیب زمینی و گوشت نرم شده تهیه می شود. این غذا پر از فیبر و ویتامین های ضروری است. برای تهیه آن لایه های نازک خمیر را تکه تکه کرده و در آب جوش می ریزند تا بتواند تمام عطر و طعم را به خود جذب کند.
14. هریس (Harees)
هریس که به آن هریسا نیز می گویند، در اصل از گندم پخته خرد شده یا آسیاب شده تهیه شده که با گوشت مخلوط می شود و غلظت نهایی آن از غلیظ تا رقیق می تواند متفاوت باشد. هریس همچنین به دلیل داشتن مواد مغذی برای سلامتی بسیار مفید است و به عنوان غذایی مقوی برای افطار در ماه رمضان خورده می شود.
15. عسل یمنی
عسل سیدر یمن به عنوان بهترین عسل در جهان مشهور است. در واقع، روش های سنتی برای جمع آوری شهد گل ها برای قرن ها نسبتا بدون تغییر باقی مانده اند. گرچه به طور واضح این محصول قطر نیست، اما می توانید عسل خالص یمن را از فروشگاه های اطراف دوحه (شامل سوق واقف) خریداری کنید. قیمت عسل بر اساس وزن آن تعیین می شود و حداقل مقدار برای سفارش از ربع کیلوگرم شروع می شود. حتما موقع خرید درخواست یک نمونه را برای چشیدن فراموش نکنید. 
16. کرک (Karak)
کرک نوشیدنی غیر رسمی قطر است. این چای تیره کمی تند و شیرین است و با خامه زیاد مخلوط می شود. قطری ها عاشق یک فنجان کوچک کرک گرم هستند و این نوشیدنی مورد علاقه خارجی ها نیز می باشد.
17. قهوه
قهوه یا کهوا، قهوه ای به سبک قطری است. این نوشیدنی کافئین دار که با هل و زعفران طعم دار شده، کمی نارنجی رنگ است. این قهوه را به طور معمول با شکر و شیر سرو می کنند و در یک جام کوچک لاله شکل می نوشند.

مناسبت ها و رویدادهای دوحه

1. جشنواره بین المللی بادبادک اسپایر (Aspire International Kite Festival)
آسمان بالای پارک اسپایر در دوحه هر ساله در ماه مارس در جشنواره سالانه بادبادک های شهر، با بادبادک های رنگارنگ زنده می شود. از تماشای بادبادک های رنگارنگی که توسط افراد حرفه ای بادبادک‌ باز از سراسر جهان در هوا پرواز می کنند و کنترل می شوند لذت ببرید.
بادبادک های ساخته شده با طرح های سنتی در حالی به نمایش در می آیند که خانواده ها این فرصت را دارند تا مهارت های ساختن بادبادک خود را در کارگاه ها ارتقا دهند. فعالیت های بیشتر در طول 3 روز جشنواره شامل مسابقات دانشجویی، حرکت های دسته جمعی و نمایش های فرهنگی است.

2. مسابقه شترسواری الشحانیه (Al-Shahaniya Camel Racing)
مسابقه شترسواری در قطر طی قرن ها به یک ورزش کاملا رقابتی با میلیون ها دلار درآمد تبدیل شده است. 'جاکی های' خارج از کنترل سوار بر شتر، ترکیبی بی نظیر از ورزش و فناوری مدرن را به نمایش می گذارند.
مسابقات هفتگی هر جمعه از ماه اکتبر تا فوریه برگزار می شود و مسابقات اصلی در ماه های مارس و آوریل برگزار می شود. برنده مسابقه اصلی امیر در ماه آوریل اعتبار ملی را به همراه جایزه شمشیر طلایی کسب می کند. مسابقه ها در پیست شترسواری الشحانیه در بزرگراه دوخان دوحه برگزار می شود که حدود یک ساعت با ماشین از مرکز شهر دوحه فاصله دارد. 

3. جشنواره بین المللی هنر قطر (Qatar International Art Festival)
جشنواره بین المللی هنر قطر نمایش و تبادل خلاقانه ای را برای هنرمندان از سراسر جهان ارائه می دهد و در اواخر ماه اکتبر یا اوایل نوامبر به مدت بیش از 6 روز برگزار می شود. بیش از 200 هنرمند در این جشنواره شرکت می کنند که دارای نمایش های نقاشی زنده، کارگاه های آموزشی، میزگرد و نمایش مد و همچنین نمایشگاه هستند.
این جشنواره در دهکده فرهنگی کاتارا برگزار می شود. در حالی که نمایشگاه و نقاشی های زنده برای عموم مردم رایگان است، هنرمندانی که مایل به پیوستن به این رویداد هستند می توانند از قبل اقدام کنند.

4. جشنواره فیلم أجیال (Ajyal Film Festival)
جشنواره سالانه فیلم أجیال، جشن هنرهای حرکتی است و به مدت یک هفته در دهکده فرهنگی کاتارا در دوحه برگزار می شود. أجیال در زبان عربی به معنای "نسل ها" است و این جشنواره نه تنها برای نمایش فیلم و بحث و گفتگو، بلکه برای فعالیت های کازپلی، مسابقات بازی های ویدیویی و اجرای موسیقی مدرن و همچنین برای جلب توجه همه سنین طراحی شده است.
سازندگان فیلم، موسیقی دانان و هنرمندان از سراسر جهان به این جشنواره که در دهکده فرهنگی کاتارا در دوحه برگزار می شود می پیوندند. ورود برای کلیه فعالیت ها رایگان است.

5. جشنواره قایق سنتی داو کاتارا (Katara Traditional Dhow Festival)
قایق های داو قرن هاست که دریانوردان را به دریاهای عربستان و فراتر از آن می برند و هر ساله قطر این قایقرانی باشکوه را در جشنواره سنتی داو خود در دهکده فرهنگی کاتارا در دوحه جشن می گیرد. این جشنواره معمولا در ماه دسامبر برگزار می شود.
حدود 70 قایق در اندازه های مختلف و طرح های سنتی به نمایش گذاشته می شوند و شرکت کنندگان در جشنواره می توانند از نمایشگاه های هنری و نمایش آتش بازی با مضمون دریایی لذت ببرند. یک بازار سنتی در محل نیز دارای محصولات دریایی، صنایع دستی و مواد غذایی برای فروش است. همچنین یک سفر 30 دقیقه ای زیبا به مروارید دوحه، فرصتی برای لذت بردن از یک سفر دریایی با هزینه کم را فراهم می کند.

6. جشنواره فرهنگی دوحه (Doha Cultural Festival)
جشنواره فرهنگی دوحه یک رویداد مهم در قطر است که انواع مختلفی از سنت ها و هنرهای محلی را به نمایش می گذارد. در این جشنواره فرهنگ و خلاقیت منطقه از طریق اجرای موسیقی، رقص، عکاسی، نمایشگاه های هنری و موارد دیگر معرفی می شود. آوازخوانی و شعرخوانی از محبوب ترین اجراها هستند که منعکس کننده سنت های غنی داستان گویی کشور است. رویدادها در چندین مکان در سراسر دوحه برگزار می شوند و اجراهایی برای همه اعضای خانواده برنامه ریزی شده است.
شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، شاهزاده قطر، ریاست این رویداد را که در ماه فوریه یا مارس هر سال اتفاق می افتد بر عهده دارد. 

7. عید فطر 
ماه رمضان یک جشن مقدس در سراسر قطر است که با برگزاری 3 روز جشن عید فطر، یک ماه روزه داری، نماز و عبادت را به پایان می رساند. این یک تعطیلی عمومی در قطر است و به مردم این فرصت را می دهد که دور هم جمع شوند و از خوردن وعده های غذایی پایان روزه داری لذت ببرند. در این مدت برخی از مشاغل تعطیل هستند، اما با وجود چراغ ها، بنرهای رنگارنگ و نمایش آتش بازی های شبانه، فضای جشن در سراسر کشور وجود دارد. 
گرچه جشن گرفتن برای خانواده ها در خانه هایشان معمول است ولی بسیاری از رستوران ها و هتل های محلی با ارائه تخفیف و وعده های غذایی و فعالیت های ویژه، روح سخاوت این عید را جشن می گیرند. با توجه به اینکه این عید در اولین روز ماه شوال در تقویم اسلامی قرار دارد، تاریخ برگزاری آن متفاوت است.

8. جشنواره بین المللی غذا در قطر (Qatar International Food Festival)
دوستداران غذا و بازدیدکنندگان گرسنه خوشحال می شوند اگر در ماه مارس یا آوریل از قطر دیدن کنند و از آشپزهای سراسر جهان در جشنواره بین المللی سالانه غذا در قطر چند غذای خارق العاده را ببینند و حتی مزه آن ها را بچشند. از جمله برنامه های این جشنواره می توان به نمایش آشپزی زنده توسط سرآشپزهای تحسین شده، کارگاه های غذای سالم، بازارهای کشاورزان و تجربه از تولید به مصرف اشاره کرد. این جشنواره همچنین فرصتی را برای آشپزها و کارآفرینان محلی فراهم می کند تا استعدادهای خود را به نمایش بگذارند.
هر سال یک موضوع متفاوت با اجرای زنده و سرگرمی منعکس کننده موضوع دارد. این جشنواره در مناطق مختلف قطر از جمله پارک مروارید و اکسیژن در دوحه برگزار می شود.

9. جشنواره دریایی قطر (Qatar Marine Festival)
قطر دارای میراث دریایی غنی است که هر ساله در جشنواره دریایی قطر جشن گرفته می شود. رویدادها در دهکده فرهنگی کاتارا در دوحه برگزار می شوند و برنامه های آن حول آموزش دریایی، فرهنگ، محیط زیست، سرگرمی و ورزش می چرخند. از نکات قابل توجه آن می توان به یکی از جشنواره های آن که یک نمایش استادانه با حضور بیش از 300 اجرا کننده و صحنه پردازی با فناوری بالا بود اشاره کرد.
شرکت کنندگان در جشنواره این فرصت را دارند که در مورد روش های صید مروارید، بافندگی تور ماهیگیری و روش های ساخت قایق داو اطلاعات بیشتری بدست آورند و همچنین از غذاها و فعالیت های خانواده پسندی مانند مینی گلف و نمایش های هنر ماسه ای لذت ببرند. کودکان می توانند در کارگاه های کاغذ سازی، نقاشی، سرامیک و سایر هنرها و صنایع دستی شرکت کنند.

10. جشنواره بهاری سوق واقف (Souq Waqif Spring Festival)
بازار معروف قطر، سوق واقف، در طول جشنواره بهاری سالانه خود که از اواخر دسامبر تا اوایل ژانویه به مدت 15 روز ادامه دارد، بسیار سرزنده تر می شود. در این مدت حتی تعداد بیشتری از گاری های غذافروشی و دکه های فروشندگان در بازار به چشم می خورند، در حالی که بچه ها با اسب سواری و کارناوال سواری در میدان آل احمد سرگرم می شوند. 
این جشنواره فقط برای خرید نیست، چرا که بسیاری از فعالیت های ورزشی از جمله بازی های والیبال و کایاک برای لذت بردن وجود دارد. بازدیدکنندگان همچنین این فرصت را دارند تا نمایش های سیرک، نمایش های آکروباتیک، نمایش های جادویی و نمایشگاه های هنری را تماشا کنند.

11. مسابقات مسترز گلف قطر (Qatar Masters Golf Tournament)
مسترز قطر یک مسابقه گلف تور اروپا است که در باشگاه گلف دوحه در قطر برگزار می شود. هنگامی که این مسابقات در سال 1998 آغاز شد، یکی از دو رویداد تور اروپا بود که در شبه جزیره عربستان برگزار می شد، اما در حال حاضر یکی از شش رویداد است. از سال 2005 تا 2007 این مسابقات توسط تور آسیا تحریم شد. 
این مسابقات در سال های ابتدایی خود دارای میادین متوسطی بود، اما با کمک پول "تبلیغاتی" برای حضور گلف بازان برتر و برنامه ریزی شدن در طی یک دوره سه هفته ای که شامل مسابقات دبی و ابوظبی بود، عنوان یکی از بهترین میادین تور اروپا را به دست آورد. 
در سال 2018، به دلیل محدودیت های سفر بین امارات و قطر در نتیجه اختلافات دیپلماتیک در جهان عرب، برگزاری این رویداد به اواخر سال منتقل شد و دیگر همزمان با رویدادهای ابوظبی و دبی برگزار نمی شد. این تغییر تاریخ همزمان با کاهش در جایزه بود و منجر به کاهش قدرت میدان نسبت به دوره های قبلی شد. 

12. مسابقات تنیس اوپن مردان در قطر (Qatar Open Men's Tennis Tournament)
اوپن قطر، که در حال حاضر به دلایل حمایت مالی، با عنوان اوپن اکسونموبیل (Open ExxonMobil) قطر شناخته می شود، یک تورنمنت حرفه ای تنیس است که در زمین های سخت در فضای باز برگزار می شود. این رویداد در حال حاضر بخشی از تور جهانی ATP 250 Tour از انجمن جهانی تنیس حرفه ای (ATP) است و از سال 1993 هر ساله در ژانویه در مجتمع بین المللی تنیس و اسکواش خلیفه در دوحه قطر برگزار می شود.

13. مسابقات تنیس اوپن زنان در قطر (Qatar Open Women's Tennis Tournament)
مسابقات اوپن زنان قطر که هم اکنون تحت حمایت مالی توتال است و Qatar Total Open نام دارد، یک مسابقه تنیس زنان است که در دوحه قطر برگزار می شود. رویداد WTA Tour که از سال 2001 برگزار می شود، یک مسابقه درجه یک در سال 2008 بود و در زمین های سخت در فضای باز برگزار می شد. پس از دو سال وقفه، این مسابقات در سال 2011 دوباره بازگشت و از آن زمان در مجموعه بین المللی تنیس و اسکواش خلیفه برگزار می شود. 



درباره حمل و نقل شهری

حمل و نقل بین شهری

هواپیما
فرودگاه بین المللی دوحه (فرودگاه بین‌ المللی حمد) اخیرا در منطقه خلیج فارس اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. شرکت هواپیمایی محلی قطر ایرویز شبکه جهانی را ایجاد کرده و هنوز هم در حال ساخت آن است که دوحه را به مقاصدی در آفریقا، آسیا، استرالیا، اروپا، شبه قاره هند، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی متصل می کند. این شبکه هواپیمایی در سال 2013 به اتحاد هواپیمایی وان ورلد (oneworld) پیوست.
اگر در حال حاضر در منطقه خلیج فارس یا اطراف آن هستید، ارزان ترین راه پرواز به دوحه با هواپیمایی عمان ایر یا کویت ایرویز است، اما مطمئنا برای این کار باید سفر خود را در شهر کویت یا مسقط و در مرکز هواپیمایی عمان و کویت ادامه دهید. افرادی که استراحت بین پرواز طولانی تری در فرودگاه دوحه دارند و مایل به خارج شدن از فرودگاه هستند، ممکن است بتوانند از یک تور رایگان درون شهری استفاده کنند. 
از دسامبر سال 2019 که متروی فرودگاه افتتاح شده است، رسیدن به این فرودگاه بسیار آسان است. بلیط (2 ریال قطر) را می توانید از طریق دستگاه های فروش در ورودی هر ایستگاه مترو خریداری کنید و پرداخت نیز با کارت بدون تماس امکان پذیر است. ساعات کار مترو تقریبا از ساعت 6 صبح تا 10:30 شب (به جز صبح جمعه) است. مترو هر 5 دقیقه یک بار از این ایستگاه حرکت می کند و در حدود 20 دقیقه به مرکز شهر خواهد رسید. 

ماشین
قطر کشور کوچکی است و از شمال تا جنوب آن حدود 160 کیلومتر و از غرب تا شرق آن حدود 80 کیلومتر است که باعث می شود سفر کردن در آن با ماشین بسیار راحت باشد. بیشتر جاده ها در سرتاسر قطر به پایتخت دوحه منتهی می شوند، جایی که مسافران در فرودگاه بین المللی حمد فرود می آیند. دوحه یک شبکه جاده ای جامع دارد که در اصل از دو و سه لاین دو گانه (بزرگراه های تقسیم شده) تشکیل شده است. با اتومبیل، رفتن از یک نقطه به نقطه ای دیگر در این کشور فقط چند ساعت طول می کشد. به همین دلیل بسیاری از برندهای اصلی اجاره ماشین در دوحه و در منطقه ورود به فرودگاه آن واقع شده اند.
اگر مراقب سبقت گرفتن رانندگان بی حوصله از سمت چپ و راست، بوق زدن، چراغ زدن های آن ها و همچنین بی توجهی آن ها به دوربرگردان ها و خطوط عابران پیاده باشید، رانندگی در دوحه به اندازه کافی آسان است. 
پنج بزرگراه اصلی وجود دارد که دوحه را به شهرهای همسایه متصل می کنند. این بزرگراه ها شامل بزرگراه دوخان در غرب شهر، جاده الشمال که دوحه را به شمال کشور متصل می کند، جاده ساحلی الخور که دوحه را به شهر شمالی الخور وصل می کند و جاده الوکره / مسیعید است که دوحه را به جنوب کشور متصل می کند. در نهایت، جاده صلوا از جنوب دوحه عبور کرده و شهر را به مرز عربستان در جنوب کشور متصل می کند. این بزرگراه ها هم اکنون در حال توسعه هستند و در داخل خود دوحه نیز در حال گسترش می باشند.

حمل و نقل درون شهری 
توجه داشته باشید که اکثر هتل ها و مکان های دیگر در قطر از شماره خیابان یا حتی نام خیابان در آدرس خود استفاده نمی کنند. به عنوان مثال دابلیو هتل (W-hotel) دوحه آدرس خود را بصورت وست بی (Westbay)، دوحه، قطر اعلام می کند. بنابراین یافتن مکان ها اغلب دشوار است و افراد با استفاده از مکان های دیدنی مانند "روبروی مرکز خرید سیتی سنتر" یا "کنار میدان ورزش" مکان مورد نظر خود را پیدا می کنند. نقشه های گوگل بسیار مفید هستند، اگرچه به بروزرسانی بیشتری نیاز دارند و نمای خیابان در قطر در دسترس نیست (از ژوئن 2017) و وزارت برنامه ریزی شهری و شهرداری از سال 2012 در حال نصب پلاک خیابان ها بوده است. همچنین وب سایتی به نام Qatar Geoportal وجود دارد که از نقشه های گوگل دقیق تر اما بسیار کندتر است.

اتوبوس
در اواخر سال 2005 یک سرویس اتوبوسرانی عمومی با دو مسیر مختلف، به عنوان اولین روش حمل و نقل عمومی در این شهر معرفی شد. تا مارس سال 2006، شش مسیر در حال استفاده بود و امروزه شبکه گسترده ای از مسیرهای اتوبوسرانی کل شهر و همچنین سایر شهرها را پوشش می دهد. ایستگاه اصلی اتوبوس یک پارک بزرگ است که در مجاورت سوق طلا (Gold Souq) قرار دارد. همچنین اتوبوس ها دارای تهویه مطبوع و پارکینگ مخصوص هستند.
کرایه اتوبوس ها 3 تا 4 ریال قطر (در دوحه) و 4 تا 9 ریال قطر (خارج از دوحه) است. اگر می خواهید به طور مرتب از اتوبوس استفاده کنید، انتخاب کارت هوشمند کاروا (Karwa Smart Card) می تواند بهترین روش استفاده از این وسایل حمل و نقل عمومی در قطر باشد.
سرویس حمل و نقل مواصلات یک شبکه اتوبوسرانی عمومی مدرن و دارای تهویه مطبوع را در اطراف دوحه از جمله چندین مسیر از فرودگاه بین المللی حمد و سراسر قطر اداره می کند. مسیرهای اتوبوس دوحه را به مناطق شهری الشمال، ام صلال و الخور در شمال، شهر دوخان در غرب و ابو سامرا و شهر مسیعید در جنوب متصل می کنند. هزینه ها برای سفرهای داخل دوحه از 3 ریال و برای سفرهای خارج از آن از 4 ریال شروع می شود. خدمات اتوبوسرانی معمولا هر روز از ساعت 4 صبح تا 11 شب انجام می شود.
مسافران ابتدا باید کارت هوشمند کاروا را خریداری کنند که در دستگاه های فروش فرودگاه، ایستگاه اتوبوس دوحه، مروارید قطر و ده ها فروشگاه تجاری دیگر موجود است. برای جزئیات بیشتر در مورد مسیرهای اتوبوس و کارت تجارتی کاروا، به وب سایت مواصلات (www.mowasalat.com) مراجعه کنید. 
گزینه های کارت هوشمند اتوبوس شامل کارت کلاسیک قابل شارژ (30 ریال)، کارت محدود برای حداکثر 2 سفر در عرض 24 ساعت پس از خرید (10 ریال) و کارت نامحدود برای سفرهای نامحدود در عرض 24 ساعت پس از خرید (20 ریال) است. از کسانی که بدون آوردن کارت هوشمند خود سوار اتوبوس شوند 10 ریال هزینه دریافت می شود. 
یک مسیر محبوب برای مسافران در قطر سرویس حمل و نقل وست بی (West Bay) در دوحه است. این سرویس وست بی را به مکان های دیدنی بسیاری از جمله مرکز شهر، کورنیش (Corniche) و خیابان البیدا مرتبط می کند. اتوبوس های رایگان از ساعت 6 صبح تا نیمه شب هر 15 دقیقه حرکت می کنند. 
اگر با هواپیمایی قطر پرواز می کنید می توانید از سفرهای یک روزه با اتوبوس های خصوصی رایگان از تور شهر دوحه، تورهای کویری و تور استاپ اند شاپ (Stop and Shop) لذت ببرید. 

تاکسی
روش دیگر برای رفت و آمد در جاده های دوحه بدون وسیله نقلیه شخصی، استفاده از تاکسی است. تاکسی های سبز دارای تهویه مطبوع توسط شرکت حمل و نقل مواصلات، معروف به تاکسی های "کاروا" اداره می شوند. نوع دیگر تاکسی ها، تاکسی های "لیموزین" هستند که بدون برچسب هستند و در نتیجه سوار شدن در آن ها در خیابان تقریبا غیرممکن است و ممکن است تنها انتخاب شما هنگام اقامت در یک هتل بین المللی باشند. قیمت این تاکسی ها گران تر است (می توانند دو برابر تاکسی های کاروا هزینه داشته باشند) و ممکن است از تاکسی متر استفاده نکنند. اگر هزینه چندان برای شما اهمیت ندارد، می توانید از قبل درباره آن مذاکره کنید. در غیر این صورت، بر استفاده از یک تاکسی متر اصرار کنید. 
کرایه ورودی 4 ریال قطر و حداقل کرایه برای هر سفر 10 ریال قطر است. گزارش هایی از رانندگان تاکسی داده شده است که از کنتورهای مکانیکی که تا 5 برابر سرعت تاکسی متر معمولی کار می کنند استفاده کرده اند (فوریه 2016). بهتر است به شمارنده کنتور توجه کنید و در صورت مشاهده اتفاق غیرمعمول از راننده بخواهید که ماشین را متوقف کند. در صورت وجود تقلب، نباید هزینه ای به راننده پرداخت کنید و توصیه می شود که از طریق هتل خود این موضوع را به بخش شکایات شرکت گزارش دهید. تنها مکان هایی که در آن ها مطمئنا می توانید تاکسی (عادی یا لیموزین) پیدا کنید، در مراکز خرید، فرودگاه و هتل های بین المللی می باشد. 
سرویس تاکسی اوبر نیز از دسامبر سال 2013 در دوحه در دسترس است. به نظر می رسد این سرویس تاکسی مبتنی بر تلفن هوشمند خوب کار می کند و آن ها معمولا در عرض 15 دقیقه به محل شما می رسند. همچنین سایر خدمات مانند مای درایور (myDriver) عکسی از راننده را به همراه نام و شماره تلفن وی به شما ارائه می دهد که از ویژگی های امنیتی خوب است. 
به طور کلی، مواصلات بر عملکرد تاکسی های کاروا و لیموزین نظارت می کند. نرخ کرایه تاکسی های قطر به صورت زیر است. 
حداقل کرایه تاکسی در هر سفر 10 ریال قطر به علاوه 4 ریال ورودی تاکسی
هزینه به ازای هر کیلومتر در داخل دوحه و در روز 1.6 ریال قطر 
هزینه به ازای هر کیلومتر در داخل دوحه و در شب 1.9 ریال قطر 
هزینه به ازای هر کیلومتر خارج از دوحه در روز / شب 1.9 ریال قطر 

اجاره ماشین
کرایه اتومبیل یک گزینه حمل و نقل نسبتا مقرون به صرفه در دوحه است و گردشگران می توانند در یکی از چندین مرکز کرایه اتومبیل واقع در فرودگاه بین المللی دوحه اتومبیل اجاره کنند. توصیه می شود قبل از رسیدن به فرودگاه وسیله نقلیه خود را رزرو کنید، در غیر این صورت ممکن است نتوانید با بهترین قیمت اتومبیل کرایه کنید و یا برای ورود ماشین ها به پارکینگ موقت، زمان زیادی را به انتظار بنشینید. برخی از آژانس های اجاره اتومبیل نیاز به ارائه گواهینامه رانندگی بین المللی دارند.

مترو
مترو دوحه یکی از جدیدترین وسایل حمل و نقل عمومی قطر است. طرح مترو شامل 4 خط (قرمز، سبز، طلایی و آبی) است که حدود 300 کیلومتر را پوشش می دهد و دارای 100 ایستگاه می باشد. 
همه مسافران برای استفاده از متروی دوحه نیاز به خرید کارت سفر دارند و سه نوع کارت سفر مختلف وجود دارد؛ کارت سفر محدود که یک کارت کاغذی (حدود 2 ریال) برای فقط یک سفر است. کارت سفر استاندارد که یک کارت پلاستیکی قابل استفاده مجدد است (حدود 10 ریال) و اجازه سفر با خط طلایی را نمی دهد و کارت سفر طلایی (Gold Travel Card) که یک کارت قابل استفاده مجدد است (حدود 100 ریال) و امکان دسترسی به بخش های گلد کلاب (Gold Club) در مترو را فراهم می کند. 

خط قرمز
خط قرمز با 17 ایستگاه که شامل West Bay QIC، کاتارا و دانشگاه قطر است از شمال الوکره تا لوسیل به طول 40 کیلومتر امتداد می یابد. این خط همچنین فرودگاه بین المللی حمد را در ترمینال 1 به مرکز شهر قطر متصل می کند.
خط سبز 
خط سبز از المنصوره تا الریفا از شرق به غرب امتداد می یابد. این خط دارای 11 ایستگاه از جمله ایستگاه های قابل توجهی مانند بیمارستان حمد، الشقاب و کتابخانه ملی قطر است.
خط طلایی
خط طلایی یک مسیر شرقی غربی و دارای 11 ایستگاه است که از رأس بو عبود به العزیزیه امتداد دارد. موزه ملی قطر و سوق واقف از ایستگاه های اصلی در امتداد خط طلایی هستند.
خط آبی
این خط چهارم مرحله دوم توسعه مترو است.



نقشه و موقعیت جغرافیایی

آب و هوا

ساعت به وقت محلی این شهر



نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.
محبوبترین مراکز دیدنی

مقاله های گردشگری

پربازدیدترین کشورهای جهان در سال 2023 را بشناسید

آیا هنگام جستجو در میان محتواهای مربوط به سفرهای هیجان انگیز در رسانه های اجتماعی، فکر می کنید که همه در حال سفر به مکان های مشابه هستند؟ خوب اگر اینطور است باید دوباره فکر کنید. داده‌های آخرین گزارش سفر جهانی در "بازار جهانی سفر"، همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقاضاترین کشورهای جهان بدانید را نشان می‌دهد. بیایید باهم نگاهی به آنها بیندازیم.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مکان در آسیا برای بازدید در ماه مارچ

سفرهای جدیدی که در این ماه محبوب هستند، سفر اورینتال اکسپرس از میان آسیا است که در فوریه امسال همراه با جشنواره‌ های محلی، کنسرت تیلور سویفت و نمایشگاه‌ های فرهنگی در سراسر آسیا، از کره جنوبی تا نپال، باز می‌ گردد. در حالی که جمعیت در سریلانکا در این زمان کم شده و جای خود را به سواحل خالی می دهد، ژاپن از مسافران خود استقبال می کند.

متن کامل مقاله

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید