• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور آذربایجان در قاره آسیا - توریستگاه

درباره کشور آذربایجان



قاره

آسیا

واحد پولی

منات

مذاهب

اسلام

مساحت

86,600 کیلومتر مربع

جمعیت

9,705,600 نفر

پیش شماره کشور

00994

جهت رانندگی

از سمت راست


موقعیت جغرافیایی 
کشور آذربایجان از سمت شرق با دریای خزر، از سمت جنوب با ایران و از سمت غرب با ارمنستان هم مرز می باشد. جمهوری خودمختار نخجوان به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان، توسط جمهوری ارمنستان احاطه شده و بخش باریکی از آن در غرب با مرزهای ترکیه همسایه است. مرتفع ترین رشته کوه های آن با ارتفاع 4485 متر بازاردوز (Bazarduzu Dagi) نام دارد. آذربایجان با مساحت کلی 86600 کیلومتر مربعی از کشور اتریش کمی بزرگتر و از ایالت مِین واقع در شمال شرقی آمریکا کمی کوچکتر است. می توان از باکو به عنوان بزرگ ترین شهر جمهوری آذربایجان نام برد، شهری بزرگ که پایتخت آذربایجان نیز است. 
جمهوری آذربایجان در ناحیه قفقاز از ابرقاره اوراسیا جای گرفته، سرزمینی زیبا که می توان از آن به عنوان محل زندگی اقوام گوناگونی اشاره کرد. اکثریت ساکنین این کشور آذربایجانی هستند، همچنین یک گروه از اقوام ترک که جمعیت آنها به 9 میلیون نفر می رسد نیز در جمهوری آذربایجان زندگی می کنند. آذربایجان در سمت شرقی قفقاز جنوبی و در سواحل دریای خزر قرار گرفته. جمعیت این کشور از 9.8 میلیون نفر تجاوز می کند و قلمرو آن مساحتی 86600 کیلومتر مربعی را پوشش می دهد. مزر مشترک آذربایجان با ایران 765 کیلومتر، با ترکیه 15 کیلومتر، با روسیه 390 کیلومتر با گرجستان 480 کیلومتر و با ارمنستان 1007 کیلومتر است. سواحل شرقی کشور توسط کرانه آب های درخشان دریای خزر احاطه شده اند. 

جمعیت و دین
در اوایل سال 2016 جمعیت آذربایجان 9.705.600 نفر برآورد گردید که 53.1 درصد از این آمار را جمعیت شهرنشینی و 46.9 درصد از آن را جمعیت روستایی تشکیل داده اند. 50.2 درصد از کل این جمعیت را خانم ها در برمی گیرند. نسبیت جنسی برای جمعیت کلی در همان سال تقریبا 0.99 آقا برای هر خانم بود. تقریبا 98 درصد از ساکنین این کشور مسلمانند، 85 درصد از این آمار از مذهب شیعه و 15 درصد آنها از مذهب سنی پیروی می کنند. 2 درصد باقیمانده هم دارای مذاهب دیگرند. طبق ماده 48 قانون اساسی، آذربایجان یک دولت غیر مذهبی است، قانونی که آزادی مذهبی را در این کشور تضمین می کند. بر اساس پاسخ هایی که از نظر سنجی های سال 2006 تا 2008 دریافت گردید تنها 21 درصد از مردم به نقش مهم مذهب در زندگی روزمره و اجتماعی اشاره کرده اند. برآوردهایی که نشانگر غیر مذهبی بودن این کشور مسلمان نشین است. حدود 280 هزار نفر از جمعیت جمهوری آذربایجان از آئین مسیحی پیروی می کنند که این آمار را اغلب روس ها، ارتودوکس های گرجستان و ارمنی های پاپ در بر می گیرند. 
تعدادی از ساکنین این سرزمین نیز پیرو دین یهودی می باشند. بر اساس برآوردهای سازمان یهودی بین 10000 تا 20000 یهودی در جمهوری آذربایجان زندگی می کنند. البته درصد بسیار کمی از اهالی این کشور از آئین های دیگری نظیر بهایی، کریشنا و یهوه پیروی می کنند. 

زبان  
زبان رسمی مردم این کشور، آذربایجانی است، زبان مادری بیش از 92 درصد از جمعیت آذربایجان و متعلق به خانواده زبان های ترکی. زبان روسی و ارمنی نیز در این سرزمین صحبت می شود و زبان مادری تقریبا 1.5 درصد از جمعیت کشور به شمار می رود. روسی و انگلیسی نقش زبان دوم یا سوم را در جامعه فرهنگی و دانشگاهی آن ایفا می کند. همچنین دوازده شاخه زبان فرعی نیز در بین مردم این کشور رایج می باشد، زبان هایی نظیر زبان آواری، باداک (Budukh)، گرجی، یهودی- تاتی، خینالیق، کریتسی (Kryts)، لزگی، روتول، تالشی، تاتی (Tat)، ساکهور (Tsakhur) و اودی (Udi). 

واحد پول
واحد رسمی پول آذربایجان منات با علامت اختصاری (AZN) می باشد. هر منات به 100 قسمت کوچک تر به نام گیپک تقسیم می شود. کلمه منات از کلمه روسی مونتا (Монета) به معنای سکه برگرفته شده. در زبان های ترکمنی و آذربایجانی از روبل شوروی نیز به عنوان منات یاد می شود. در آذربایجان سکه های 1، 3، 5، 10، 20 و 50 گیپکی و اسکناس های 1، 3، 5، 10، 20، 50 و 100 مناتی وجود دارد.

تاریخچه
بر اساس شواهد اولین نشانه های مربوط به پیدایش زندگی بشری در آذربایحان به اواخر عصر حجر بازمی گردد. کاوش های انجام شده در غار آزیخ دلالت بر وجود این شواهد دارد. در قرن نهم قبل از میلاد اقوام آریایی به عنوان اولین جمعیت جمهوری آذربایجان در این سرزمین سکنی گزیدند. به دنبال آن مادها و سپس هخامنشیان به رهبری کوروش در این منطقه حاکم شدند. امپراطوری مادها در سال های 700 تا 900 قبل از میلاد بر این سرزمن تسلط داشتند و سپس در سال 550 قبل با هخامنشیان متحدد گشتند. پس از به وقوع پیوستن این اتفاقات دین زرتشتی با رشد و گسترش قابل توجهی روبرو شد. بعد از دوره هخامنشیان این سرزمین بخشی از قلمرو قدرت و حکمفرمایی امپراطوری بزرگ الکساندر و جانشینانش شد. در طول این دوران آئین زرتشتی در قفقاز و آتورپاتکان گسترش یافت. آلبانی های قفقازی، ساکنین اصلی شمال شرقی آذربایجان به شمار می رفتند و حکمفرمایی این حوزه را در قرن چهارم قبل از میلاد بر عهده داشتند. اقوامی که موفق به ثبت و ایجاد اولین پادشاهی مستقل در این منطقه شدند. 
در سال 252 همزمان با به قدرت رسیدن ساسانیان آلبانیای قفقاز به تبعه دولت تبدیل گردید، آلبانیای قفقاز قبل از به قدرت رسیدن سایانیان توسط پادشاه اورنایر (Urnayr) مسیحی در قرن چهارم به صورت رسمی پدیدار گردید. با وجود سلطه حکومت ساسانی در منطقه آلبانیا تا قرن نهم هنوز هم در قلمرو قدرت ایرانیان حضور داشت. با وجود حضور پادشاهان آلبانیایی اکثر مقامات مدنی، مذهبی و نظامی در اختیار خود ساسانیان بود. 
در نیمه اول قرن هفتم بعد از تسخیر این سرزمین به دست مسلمانان، آلبانیای قفقازی نیز به عنوان یکی از تبعات ساسانی تحت حکومت مسلمین ایرانی قرار گرفت. در زمان خلافات امویان هر دو امپراتوری روم شرقی و ساسانیان قفقاز را ترک گفتند و بعد از سرکوب مخالفت های مسیحیان به رهبری پادشاه جوانشیر در سال 667 آلبانیای قفقازی به یک تبعه دولتی تبدیل گردید. بعد از فروپاشی سلسله عباسیان حکومت های ضعیفی نظیر سالاریان، ساجیان و شدادیان روی کار آمدند، حکومت هایی ناکارآمد که خلا قدرت در عملکرد آنها به خوبی احساس می شد. در اوایل قرن یازدهم این سرزمین به تدریج در معرض امواج حمله ترک های اوغوز از مرکز آسیا قرار گرفت. می توان از این امپراطوری به عنوان اولین سلسله ترکیه نام برد، سلسله ای قدرتمند که در سال 1067 وارد آذربایجان شدند. در آن زمان جمعیتی از ترک ها در این سرزمین مستقر بودند، در این دوران زبان های قفقازی نظیر هندی- اروپایی، قفقازی، ارمنی، فارسی و آذری قدیمی جای خود را به زبان ترکی دادند. بنابر اعتقادات برخی از زبان شناسان لهجه تاتی (Tati) ایرانیان آذربایجان و جمهوری آذربایجان و زبان های مشابه از زبان آذری قدیمی ریشه گرفته اند. گرچه در دوران سلجوقیان کشور تحت سلطه ترک ها بود اما در این بازه زمانی بزرگمردانی از تاریخ هنر فارسی نظیر نظامی گنجوی و خاقانی در شکوفایی ادبیات فارسی در قلمرو کنونی جمهوری آذربایجان بسیار تاثیر گذار بودند. سلسله محلی شروان شاه ها تبعه ای از دولت امپراطوری تیمور شد. پس از مرگ تیمور دو دولت مستقل و غیر وابسته به نام های کارا کویونلو (Kara Koyunlu) و آق قویونلو (Aq Qoyunlu) به قدرت رسیدند. شروان شاه ها بازگشتند و از سال 861 با حفظ خودمختاریشان در درجه بالایی به فعالیت خود ادامه دادند. در سال 1501 سلسله صفویان ایران، شروان شاه ها را مغلوب کردند و به تصرفاتشان دست یافتند. در دوره قرن بعد صفویان مذهب رسمی کشور را از سونی به شیعه تغییر دادند. صفویان به شروان شاه ها اجازه حفظ قدرت البته تحت سلطه آنها را دادند، البته این روند تا سال 1358 و تا زمان انقراض کامل آنها به دست طهماسب اول پادشاه صفوی ادامه داشت. در طی جنگ هایی که بین عثمانی ها و صفوی ها در سال های 1578 تا 1590 اتفاق افتاد، عثمانی های اهل سنت به صورت جزئی موفق به تصرف بخش هایی از آذربایجان امروزی شدند اما در اوایل قرن هفدهم یعنی در فواصل بین سال های 1588 تا 1629 توسط شاه عباس یکم از این سرزمین رانده شدند. پس از فروپاشی امپراطوری صفویان باکو و مناطق اطرافش به عنوان غنیمتی از جنگ های ایران و روسیه در سال های 1722 تا 1723 توسط روس ها اشغال گردید. با صرف نظر از وقفه های کوتاه مدت از عدم سلطه ایرانیان بر این سرزمین می توان با یک نگاه کلی گفت که آذربایجان از زمان ظهور صفویان تا قرن نوزدهم تحت قدرت و حکومت ایرانیان بود. 
پس از صفوی ها سرزمین آذربایجان توسط سلسله ایرانی افشاریان تصرف شد، پس از مرگ نادرشاه در طی سال های 1736 تا 1747 بسیاری از نهادهای قدرتمند سابق از شرایط نابه سامان و هرج و مرج های داخلی استفاده کردند و حکومت های مستقل و کوچک متعددی را تشکیل دادند. بسیاری از خانات قفقاز خود موختار در اشکال مختلف در این سرزمین ظهور کردند که این خانیات به طور مستقیم با سلسله های حاکم بر ایران در ارتباط بودند و توسط شاهان ایرانی کنترل می شدند. این افراد از طریق مسیرهای تجاری بین المللی مابین آسیای مرکزی و غرب کنترل امور را در دست گرفتند. پس از آن این منطقه تحت حکومت سلسله های قدرتمند ایرانی یعنی زندیه و قاجار قرار گرفت. از اواخر قرن هجدهم امپراطوری روسیه موضعی تهاجمی نسبت به همسایگان و رقبایش در جنوب یعنی ایران و امپراطوری عثمانی را برگزید. هدف از این تهاجمات روسیه تصرف ناحیه قفقاز بود، ناحیه ای که بیشترش در دست ایرانیان بود. در سال 1804 روس ها تهاجمات خود را آغاز نمودند و شهر گنجه ایران را به غارت بردند. با توجه به قدرت نظامی برتر روسیه جنگ های بین ایران و روسیه در سال های 1804 تا 1813 بعد از مقاومت های بسیار با پیروزی ارتش روسیه به پایان رسید. پس از شکست دولت قاجار در برابر روس ها بر اساس معاهده گلستان دو تا از اراضی تحت سلطه حکومت خانات ایرانی نظیر گرجستان و داغستان به روس ها اعطا گردید. قسمت های شمالی رود ارس نیز تا قرن نوزدهم و قبل از اشغال شدن توسط روس ها تحت سلطه و جزو قلمرو ایرانیان بود. بعد از گذشت تقریبا یک دهه بعد از تخلف در معاهده گلستان روس ها به خانات ایروان حمله ور شدند. این موج تهاجمات باعث به وقوع پیوستن جنگ های ایران و روسیه در سال های 1826 تا 1828 گردید. پایان این جنگ نیز معاهده ای دیگر به نام پیمان ترکمانچای را برای ایران به ارمغان آورد. قرار دادی که بر اساس آن حکومت قاجار ملزم به ترک و قطع حاکمیت خود بر خانات ایروان، خانات نخجوان و خانات تالش یا لنکران شدند سرزمین هایی که جزو آخرین بخش از خاک های جمهوری آذربایجان کنونی در دست ایران بودند. پس از اینکه روس ها موفق به گرفتن تمام سرزمین های قفقاز از چنگال ایرانیان شدند، مرزهای جدیدی بین آن دو از رود ارس کشیده شد. مرزی که متعاقبا و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری به بخشی از مرزهای بین ایران و جمهوری آذربایجان شد. قاجاریان ایران مجبور به ترک قلمرو قفقاز و تحویل آن به روسیه در قرن نوزدهم گشتند. در نتیجه این اتفاقات تعدادی از اقوام آذربایجانی در خاک ایران و گروه دیگری در خاک آذربایجان سکنی گزیدند. به بیانی دیگر بروز این اتفاق باعث زندگی یک قوم در دو خاک متفاوت شد تا جاییکه تعداد اقوام آذربایجانی که در ایران زندگی می کنند بیشتر از تعداد آنها در آذربایجان است. پس از فروپاشی امپراطوری روسیه در طول جنگ جهانی اول، جمهوری فدرال دموکراتیک قفقاز جنوبی البته با طول عمری بسیار کوتاه اعلان شد. این جمهوری سرزمین هایی مانند آذربایجان، گرجستان و ارمنستان را در برمی گرفت. 

دوران استقلال
به دنبال سیاست گلاسنوست که توسط میخائیل گورباچف آغاز شده بود، ناآرامی های داخلی و نزاع های قومی متعددی در مناطق مختلف اتحاد جماهیر شوروی علی الخصوص در ناگورنو قره باغ آذربایجان افزایش یافت. این اختلافات در پاسخ به بی تفاوتی های مسکو شدت گرفتند و مردم این سرزمین با این اعترضلت خواستار استقال و جدایی شدند. مسائل و مخالفت هایی که منجر به رویدادهایی نظیر ژانویه سیاه در باکو شد. 
بعدها در سال 1990 جمهوری سوسیالیستی آذربایجان شوروی، کلمه سوسیالیست شوروی را از عنوان برانداخت و قدرت جمهوری آذربایجان را اعلام نمود و با اعمال تغییراتی پرچم جمهوری دموکراتیک آذربایجان پرچم رسمی این سرزمین شد. در نتجه شکست کودتایی که در ماه اوت در مسکو رخ داد در تاریخ هجدهم اکتبر سال 1991 جمهوری آذربایجان رفراندومی در سراسر کشور برگزار کرد و نهایتا این کشور در ماه دسامبر سال 1991 اعلام استقلال نمود و اتحادیه شوروی در تاریخ بیست و ششم دسامبر سال 1991 متوقف شد. 
به وقوع پیوستن جنگ های ناگورنو قره باغ با ارمنی ها سال های اولیه استقلال آذربایجان را تحت شعاع قرار داد. این جنگ ها در سال 1994 به پایان رسید و ارمنی ها کنترل 14 تا 16 درصد از قلمرو آذربایجان را از جمله ناگورنو قره باغ را در دست گرفتند. در طول این جنگ جنایات و اتفاقات مهیبی از جمله قتل عام در مالیبلی (Malibeyli)، گاراداغلی (Garadaghly)، آغدابان (Agdaban) و خواجه لی (Khojaly) رخ داد. در طی  سال های جنگ در حدود 30000 نفر کشته و تقریبا یک میلیون نفر زخمی شدند. شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار چهار قطعنامه 822، 853، 874 و 884 خواستار خروج فوری تمام نیروهای ارمنی از سرزمین های اشغالی آذربایجان شدند. بسیاری از روس ها و ارمنی ها در دهه 1990 آذربایجان را ترک گفتند تا جاییکه طبق سرشماری های سال 1970 آمار روس های آذربایجان به 510000 نفر و ارمنی ها به 484000 نفر رسید. 
در سال 1993 ابولفضل ایلچی بیگ سیاست مدار، رئیس جمهور منتخب و یکی از مخالفین اتحاد جماهیر شوروی در طی یک قیام نظامی تحت رهبری کلنل سورات حسین اف (Colonel Surat Huseynov) سرنگون گردید. قیامی که باعث افزایش قدرت رهبر سابق جمهوری آذربایحان حیدر علی اف شد. در سال 1994 حسین اف که در آن زمان نخست وزیر بود یک کودتای نظامی دیگر را علیه حیدر علی اف ترتیب داد اما این بار ناکام ماند و به عنوان خائن دستگیر شد. یک سال بعد در سال 1995 کودتایی دیگر علیه حیدر علی اف البته این بار توسط فرمانده واحد ویژه روشن جوادف (Rovshan Javadov) برنامه ریزی گردید. در همان دوران فساد در سیستم حکومتی کشور به وضوح دیده می شد و علی رغم بهبود در شرایط اقتصادی با بهره برداری از میدان های نفتی آذری چراغ گونشلی (Azeri-Chirag-Guneshli) و شاه دنیز (Shah Deniz) بازهم حیدر علی اف به اتهام تقلب در انتخابات و فساد مورد انتقاد قرار گرفت. الهام علی اف (Ilham Aliyev) پسر حیدر علی اف زمانیکه پدرش در سال 2003 درگذشت به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، کسی که مجددا بازهم در اکتبر سال 2014 رئیس جمهور گردید.

تعطیلات رسمی و مذهبی

سال نو میلادی 
در آذربایجان روزهای اول و دوم ژانویه به مناسبت سال نوی میلادی تعطیل می باشد.

روز شهدا (روز عزا)
روز شهدا یا روز ملی عزا در کشور آذربایجان در تاریخ بیستم ژانویه می باشد، چراکه در چنین روزی در سال 1990 ارتش سرخ شوروی به قسمتهایی از کشور آذربایجان حمله کرد و در پی آن تعدادی از شهروندان این کشور را به هلاکت رساند. از این رو مردم این کشور از این روز به عنوان روز قتل عام یاد می کنند و به عنوان یک روز تعطیل در تقویم رسمی آذربایجان به ثبت رسیده است.  

روز زن
در تاریخ بین المللی روز هشتم مارس مصادف با روز بزرگداشت نام و احترام به روح بزرگ بانوان می باشد. این روز به نشان عظمت روح زن و ایستادگی او در برابر جهان مردها انتخاب گردیده. آذربایجانی ها هم مانند دیگر مردم جهان در این روز از مقام بانوانشان تجلیل می کنند.

عید نوروز (نوروز بایرام)
عید نوروز یا آغاز سال نو در آئین زرتشتی جزو یکی دیگر از فستیوال های آذربایجان به شمار می رود که در آذربایجان به مدت 5 زور تعطیل می باشد. در این روز که در تاریخ بیست و یکم ماه مارس برپا می شود آذربایجانی های میز نوروز می چینند و آن را با شیرینی، شمع، میوه های خشک و تخم مرغ های رنگی تزئین می کنند. در بعضی از کشورها رسوم نوروز با چیدن سفره هفت سین برگزار می شود، سفره ای که با سبزه، سرکه، سنبل، سیب، سماق، سکه و سیر پر می شود. همچنین تنگی از ماهی قرمز دقیقا در مرکز این سفره خودنمایی می کند و اعتقاد بر این است ماهی ها در زمان تحویل سال نو در جهت شمال حرکت می کنند. 

روز پیروزی
در تاریخ آذربایجانی روز نهم ماه مه مصادف با پیروزی جمهوری شوروی بر آلمان ها در طی جنگ جهانی دوم می باشد. در این روز مردم آذربایجان یاد و خاطره سربازانی که در طول جنگ جانشان را از دست دادند گرامی می دارند و جشن می گیرند.

روز جمهوری
در آذربایجان روز بیست و هشتم ماه مه که مصادف با شکل گیری جمهوری دموکراتیک آذربایجان در سال 1918 تعطیل می باشد.

روز رستگاری مردم آذربایجان (Day of National Salvation of Azerbaijani People)
روز پانزدهم ژوئن در تاریخ آذربایجان مصادف با بازگشت حیدر علی اف به منصبش می باشد، بازگشتی که منجر به ایجاد تغییراتی عمده در اقتصاد و زندگی اجتماعی مردم آذربایجان شد و ثباتی شگرف را در این کشور به وجود آورد. این روز نیز جزو یکی از تعطیلات عمومی آذربایجان به شمار می رود.

روز نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان
در آذربایجان بیست و ششم ژوئن به مناسبت روز نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان تعطیل می باشد. 

روز حاکمیت دولتی (State Sovereignty Day)
در تاریخ هیجدهم اکتبر سال 1991 قانون اساسی درباره استقلال دولت جمهوری توسط پارلمان یا مجلس شورا به تصویب رسید و اجرا شد. در آذربایجان این روز تعطیل است و مردم این کشور آن را به نشان استقلال آذربایجان جشن می گیرند.

روز قانون اساسی 
در تاریخ دوازدهم نوامبر سال 1995 همزمان با پذیرفتن استقلال جمهوری آذربایجان، اولین قانون اساسی آذربایجان مستقل تصویب گردید. این روز در تاریخ آذریابجان روز قانون اساسی نام دارد و جزو تعطیلات عمومی به شمار می رود. 

روز تولد ملی
در تاریخ آذربایجانی هفدهم نوامبر مصادف با روز تولد ملی بوده و تعطیل می باشد. مردم این کشور پس از 70 سال زندگی تحت رژیم کمونیست شوروی به خیابان ها ریختند و آزادی خود را فریاد زدند. این روز آغاز صفحه ای با شکوه در تاریخ جنبش آزادیبخش ملی این کشور به حساب می آید.

روز همبستگی آذری های جهان (Solidarity Day of World Azerbaijanis)
روز همبستگی آذری های جهان مصادف با سقوط دیوار برلین، که آذری های جمهوری خود مختار نخجوان با برداشتن مرزهای ایران و شوروی در تاریخ سی و یکم دسامبر سال 1989 می باشد. آذری ها با انجام این کار خواهان اتحاد با آذری های ایران شدند. 

عید قربان (قربان بایرام)
می توان از عید قربان که یک تعطیلی دو روزه است به عنوان سنتی بسیار شناخته شده در میان جوامع مسلمین نام برد، این روز مصادف با پایان زیارت حاجی ها در مکه می باشد. عید قربان از روایت حضرت ابراهیم و تصمیم وی برای قربانی کردن فرزندش در راه خدا نشات گرفته، حضرت ابراهیم بعد از اینکه از آزمون الهی در راستای قربانی کردن پسرش در راه خداوند سربلند بیرون آمد مورد محبت خداوند قرار گرفت. پرودگار نیز در پاسخ به عملکردش پاداشی برای وی در نظر گرفت و گوسفندی را به وی اعطا نمود تا به جای فرزندش قربانی گردد. 

رمضان (عید رمضان)
همزمان با به پایان رسیدن ماه رمضان جشن و سروری عظیم در جامعه مسلمین جهان برپا می شود. جشنی بزرگ به نام عید فطر و مصادف با آخرین روز ماه رمضان. آذربایجانی ها از این روز به عنوان عید رمضان یاد می کنند و به مدت دو یا سه روز تعطیل می باشند. در این روز خانواده و دوستان در کنار هم جمع می شوند و با خرید گل و شیرینی و اهدا پول به خیریه به جشن و سرور می پردازند. نماز عید در مسجد برپا شده و بعد از آن مسلمین به یکدیگر این عید بزرگ را تبریک می گویند. 

شماره تماس های اضطراری
- شماره آمبولانس 103 
- آتش نشانی 101 
- اضطراری گاز 104
- ساعت سخنگو 106 
- پلیس 102 


نظرها

  • 3 2

    آداب ورسوم

  • 0 0

    سلام من راننده سنگین بلدوزر گریدر و لودر هستم با سابقه بالای 20 سال میتوانم جهت کار مسافرت کنم

  • 0 0

    با سلام و احترام اینجانب دکتر ناصر الهی استاد بازنسشته دانشگاه و بنیانگذار و رئیس انجمنعلوم ایمنی ایران و اتحادیه انجمن های علمی زیرساخت، پیشگیری و ایمنی ایران هستم. اینجانب و تعدادی از اعضای انجمن و همکاران دانشگاهی من علاقه مند به سفر گردشگری به کشور شما را داریم. خواستم بپرسم چه امکانات تسهیلات را شما می توانید برای تشویق اساتید عضو انجمن و اتحادیه به ما بدهید. از طرف دیگر نظر به اینکه ما کارت اعتباری ارزی مانند مستر کارت یا ویزا کارت را نداریم. بننظرم شرایط پرداخت هزینه های ریالی ویزا بهتره

محبوبترین مراکز دیدنی
محبوبترین سرگرمی ها

مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید