• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه
  • شهر تفلیس در کشور گرجستان - توریستگاه

آشنایی با تفلیس



پایتخت

اقلیم آب و هوایی

تابستان بسیار گرم و زمستان نسبتا سرد

وسایل حمل و نقل

مترو,خطوط اتوبوسرانی,تاکسی,تراموا,مینی بوس

مساحت

726 کیلومتر مربع

جمعیت

1,500,000 نفر

زمان پرواز از تهران

1.25 ساعت
موقعيت جغرافيايى و اطلاعات شهر
شهر تفلیس که پایتخت و بزرگترین سهر گرجستان می باشد در قفقاز جنوبی و در هر دو سمت حاشیه رود کُر در گرجستان شرقی جای خوش کرده است. ارتفاع این شهر بین 380 تا 770 متر بالاتر از سطح دریا می باشد و به شکل یک آمفی تئاتر احاطه شده از سه طرف به واسطه کوه های اطرافش است. تفلیس از شمال با رشته کوه های ساگورامو (Saguramo Range)، از شرق و جنوب شرق با فلات لوری (Iori Plain)، از جنوب و غرب با انتهای دامنه رشته کوه های تریالِتی (Trialeti Range) هم مرز می باشد. آن قسمت از شهر که در حاشیه سمت چپ رود کُر قرار دارد در مساحتی به طول بیش از 30 کیلومتر از منطقه آوچالا به سمت رود لوچینی کشیده شده است. همچنین قسمت دیگر شهر که در کرانه سمت راست رود کُر واقع شده در کوهپایه های رشته کوه های تریالِتی بنا گردیده. دامنه هایی که در بسیاری از نقاط به لبه رود کُر منتهی می شوند. از این رو این کوه ها مرز مشخص و قابل توجهی برای توسعه شهری در حاشیه سمت راست رود کُر می باشند. این نمونه از موقعیت جغرافیایی باعث به وجود آمدن بخش توسعه یافته در سمت راست رود شده، درحالیکه بافت سمت چپ شهر همچنان دست نخورده باقی مانده است. در شمال شهر دریاچه ای بزرگ قرار گرفته که اغلب آن را دریای تفلیس می نامند و به واسطه کانال ها  تغذیه می شود.  
 
جمعیت
طبق آمار بدست آمده جمعیت این شهر چیزی در حدود 1.5 میلیون نفر می باشد و 89 درصد آن را قوم گرجی تشکیل داده اند. همچنین اقوام دیگری نظیر ارمنی ها، روس ها و آذربایجانی ها نیز در این شهر ساکن هستند. در کنار گروه هایی که به آنها اشاره شد، تفلس خانه ای برای قوم های دیگری نظیر مردم آسی، آبخازی، استونیایی، اوکراینیان، یونانی ها، آلمانی ها، یهودیان، آشوری ها و یزیدیان هم می باشد. 

آب و هوا
تفلیس دارای اقلیم نیمه گرمسیری مرطوب با تاثیرات غالب اقلیم قاره ای مرطوب می باشد. این شهر دارای تابستان های بسیار گرم و زمستان های نسبتاً سردیست. تفلیس هم همانند دیگر مناطق گرجستان، در طول سال میزان بارش قابل توجهی را بدون هیچ دوره خشک مشخصی دریافت می کند. آب و هوای این شهر متاثر از هر دو توده هوای خشک (آسیای مرکزی/ سیبری) از سمت شرق و توده هوای اقیانوسی (اقیانوس اطلس/ دریای سیاه) از سمت غرب می باشد. از آنجاییکه این شهر در بیشتر جهات با رشته کوه ها محاصره شده و همچنین دور بودنش از توده های بزرگ آبی نظیر دریای خزر و دریای سیاه و همچنین این حقیقت که رشته کوه های بزرگ قفقاز مانع ورود توده هوای سرد از سمت روسیه می شود، در مقایسه با دیگر شهرها با داشتن آب و هوایی مشابه در طول و عرض جغرافیایی یکسان دارای خرد اقلیم معتدل تری می باشد.
میانگین دمای هوای شهر تفلیس 13.3 درجه سانتیگراد می باشد. ماه ژانویه با میانگین دمای 2.3 درجه سانتیگراد سردترین ماه سال و ماه ژوئیه با میانگین دمای 24.9 درجه سانتیگراد گرمترین ماه سال است. همچنین کمترین درجه هوای ثبت شده منفی 24.4 درجه سانتیگراد در ماه ژانویه سال 1883 و بیشترین درجه هوای ثبت شده 42 درجه سانتیگراد در ماه ژوئیه سال 1882 می باشد. همچنین میزان بارندگی سالانه 495.5 میلی متر بوده و ماه مه با میانگین 77.6 میلی متر پر باران ترین ماه سال و ماه ژانویه با میانگین بارش 18.9 میلی متر خشک ترین ماه سال هستند. بارش برف نیز به طور میانگین معمولاً 15 تا 25 روز در سال است. 

تاریخچه 
با وجود شواهد موجود در منطقه انتظار می رود تفلیس در قرن چهارم میلادی توسط پادشاه گرجستان باستان واختانگ یکم بنیان گذاری شده است. افسانه ای در مورد پیدایش این شهر وجود دارد، افسانه ای که بر اساس آن پادشاه برای شکار قرقاوُل به آن منطقه رفته بود، قرقاول شکار شده در هنگام شکار در درون چشمه های آب گرم گوگرد افتاد به همین دلیل گوشت آن بسیار راحت پخته شد. روایت دیگری نیز وجود دارد که بر اساس آن یک گوزن زخمی در داخل چشمه های آب گرم افتاد و به صورت بسیار معجزه آسایی شفا پیدا کرد. نام تفلیس از تیبیلیسی (مشتق واژه تیبیلی به معنای گرم) و منسوب به چشمه های آب گرم تفلیس نامگذاری شد. شکی نیست که چشمه های آب گرمی که امروزه بازدیدکنندگان زیادی از دنیا را می فریبد پادشاه را نیز به این نقطه کشانده باشد. در اواسط قرن پنجم پادشاه واختانگ گرگ سر پایتخت را از متسختا به تفلیس انتقال داد و رهبری مبارزه علیه ایرانی ها را که در سال 386 به گرجستان حمله کرده بودند را به عهده گرفت و نهایتاً با تقویت نیروهای خود ایرانیان را از گرجستان خارج کردند. پسر او پادشاه داچی (King Dachi) بعد از مرگ پدرش ساخت و سازهای او را تکمیل کرد. اما در سال 645 تفلیس بار دیگر توسط اعراب تسخیر شد و به عنوان سرزمین آنها به مدت چهار قرن در قلمروشان قرار گرفت.
در سال 1122 پادشاه داویت (King David) تفلیس را گرفت و آن را به عنوان پایتخت گرجستان متحد کرد و قصری در نزدیک کلیسا متخی بنا نمود. در زمان پادشاهی پادشاه داویت و پادشاهان پس از او گرجستان دوره ای طلایی را تجربه کرد و در زمان ملکه تامار (Tamar) گرجستان به دوره ترقی فرهنگ و تمدن خود وارد شد، تفلیس توسعه یافت و با جمعیت بیش از 80 هزار نفر از اقوام مختلف در تولید اقلامی مانند سلاح، جواهرات، چرم و لباس ابریشم پیش گرفت و بسیار شناخته شده و معروف شد. عصر طلایی گرجستان با حمله مغولان به این کشور در سال 1235 به پایان رسید، تیمور لنگ در سال 1386 این شهر را به طور کامل تخریب کرد و ایرانی ها در دهه 1540 تفلیس را به تسخیر خود درآوردند. تفلیس در دوران حاکمیت ایرانیان بین قرون هفدهم تا هجدهم پیشرفت های فرهنگی متعددی را تجربه کرد و در سال 1762 با از بین رفتن سلطه ایرانیان بر تفلیس این شهر به پایتخت متحد گرجستان شرقی تحت حاکمیت پادشاه ارکل دوم (Erekle II) تبدیل شد. می توان از این پادشاه به عنوان حامی روسیه نام برد، کسی که در جنگ با ترک ها نیروهایش ناچار به عقب نشینی شدند. در زمان دوران پادشاهی وی گرجستان شاهد حمله ویرانگر آقامحمدخان بود، آخرین و مخرب ترین حمله ایران به تفلیس در سال 1795 که در طی آن ده هزار نفر کشته و قسمت های بسیاری از زمین ها سوزانده شدند. تعدادی از ساختمان های با ارزش امروزی در سال 1795 در تفلیس بنا شدند. روسیه در سال 1800 گرجستان را ضمیمه خود کرد و اقدام به خلق مجدد تفلیس در قالب امپریالیستی نمود. خیابان های وسیع و میدان هایی جذاب مانند خیابان روستاوِلی، میدان آزادی، ساختمان کتابخانه، مدارس و تئاترها همگی نتایج این بازسازی ها بوده اند. در اواخر قرن نوزدهم تفلیس دارای جمعیتی بالغ بر 159 هزار نفر بود که اکثر آنها روسی یا ارمنی بوده اند. 
در حالیکه دوران اتحاد جماهیر شوروی شاهد رشدی بزرگ و رفاهی نسبی بود (جمعیت این شهر در دهه 1970 از یک میلیون نفر گذشت)، تفلیس به مرکز ایستادگی در برابر رژیم شوروی تبدیل شد، مقاومت ها به اوج خود رسیدند و 20 نفر به دلیل اعتصاب غذا در خارج از ساختمان دولتی در خیابان روستاولی در تاریخ نهم آوریل سال 1989 از بین رفتند. مجلس پارلمان گرجستان دقیقاً دو سال و بعد از اعلام استقلال از اتحاد جماهیر شوروی در همان ساختمان برگزار شد. پس از آن شورش علیه دولت زویاد گامساخوردیا (Zviad Gamsakhurdia) در ماه دسامبر سال 1991 آغاز شد. شورشی عظیم که در طی آن چند ساختمان اصلی و مرکزی شهر از بین رفتند. سال های پس از این شورش ها هم تیره و تار بودند. گرچه گانگسترهای مسلح به دلیل حکومت نظامی های شبانه دست از کارهایشان برداشتند اما اقتصاد تفلیس به شدت سقوط کرد و روندی نزولی را در پیش گرفت. در سال 1993 تفلیس به دنبال یافتن پناهگاهی برای گرجی های گریخته از آبخازیا (Abkhazia) بود. در دهه 1990 اغلب افراد از سطح زندگی بسیار معمولی برخوردار بودند و تنها گروهی بسیار نادر از مردم این سرزمین طعم و لذت ثروت را تجربه می کردند. در این دوران فساد و جرم همه جا را پر کرده و قطع برق مکرر شهر را در سیاهی فرو می برد. 
در سال 2003 در دوران انقلاب رُز جمعیت معترض با هدف بیرون راندن رئیس جمهور اِدوارد شواراندزه (Eduard Shevardnadze) به مرکز تفلیس ریختند. از آن زمان تفلیس وارد دوره ای جدید شد، فساد در آن کاهش یافت و این شهر با سیل جدیدی از کمک های خارجی و سرمایه گذاری آنها رو به رو شد. مرکز شهر مرمت گردید و صنعت گردشگری در آن افزایش یافت. اگر چه مردم تفلیس هنوز هم از رفاه بالایی برخوردار نیستند اما اعتماد به نفس، خوش بینی و امید به زندگی در آنها هر روز بیشتر از دیروز می باشد.

غذا و نوشیدنی
غذاهای گرجی یکی از بهترین غذاهای جهان هستند و گرجی ها به داشتن غذاهای بسیار خوشمزه خود مفتخرند. خوراک های سنتی پر از گیاهان و ادویه های مختلف بوده و طعمی فراموش نشدنی را برایتان به جای می گذارند. پیشنهاد می شود که بدون صرف خاچاپوری (پای پنیر)، متسوادی (شیشلیک)، خینکالی (کوفته)، فکالی (اسفناج، چغندر) فصلی با خمیر گردو، ساتسیوی (مرغ با خمیر گردو) و شیرینی های سنتی این شهر را ترک نکنید. 

مناسبت ها و رویدادها
گرجستان و مردم عاشق جشن و پایکوبی هستند، چراکه معتقدند این کار بهترین دلیل برای دور هم جمع شدن و زمان خوبی را با دوستان و خانواده سپری کردن می باشد. گرجی ها به غذای خوب، نوشیدنی های خوش طعم و موسیقی های شاد علاقه بسیاری دارند و به همین علت است که این سه چیز پای ثابت تمام فستوال های گرجی می باشد. به برخی از این جشنواره ها در ادامه مطلب اشاره شده است.

جشنواره پنیر
جشنواره پنیر که هرساله در 24 ماه ژوئیه از ساعت 10 صبح تا 7 شب در نزدیکی میدان کلیسای اِسوِتیتسخووِلی در مِتِسخِتا جشن گرفته می شود.

تیبلیسوبا
جشن تولد فقط یکبار در سال اتفاق می افتد و تفلیس از آن مستثنی نیست. از آنجاییکه تاریخ دقیق ساخت این شهر مشخص نیست سالگرد تولد شهر تفلیس در یکی از آخر هفته های ماه اکتبر جشن گرفته می شود. 

فیلم، موسیقی و تئاتر
همچنین فستیوال های متعدد دیگری در ارتباط با فیلم، موسیقی و تئاتر در این شهر برگزار می شود. ارکستر در فضای باز، فستیوال موسیقی کلاسیک، اجرای کنسرت در سالن های مختلف شهر، فستیوال موسیقی بین المللی، فستیوال فولکلور، فستیوال بین المللی تئاتر تفلیس، فستیوال فیلم پروانه طلایی، فستیوال فیلم و برنامه های تلویزیونی چشم طلایی و بسیاری دیگر.

شماره تلفن های ضروری در تفلیس
فوریتهای پلیسی: 112
آتش نشانی: 011
پلیس: 022
آمبولانس: 033
راهنمای فرودگاه ها: 2310341، 2310421
ایستگاه قطار: 1331 



درباره حمل و نقل شهری

حمل و نقل بین شهری
زمینی
برای رسیدن به تفلیس از طریق قطار می توانید از ارمنستان و آذربایجان به این شهر برسید. قطار تفلیس – ایروان – تفلیس روزهای فرد در ساعت 8:15 وارد و 15:40 خارج می شود. همچنین قطار تفلیس – باکو – تفلیس هر روز در ساعت 12:25 وارد و 17:15خارج می شود. لازم به ذکر است تاخر در این برنامه امکان پذیر می باشد.

هوایی
فرودگاه بین المللی شوتا روستاولی تنها فرودگاه تفلیس می باشد که در فاصله 17 کیلومتری جنوب شرقی مرکز شهر واقع شده است. این فرودگاه از طریق خیابان جرج بوش به مرکز شهر متصل می می شود و در سال 2015 تعداد 1.85 میلیون نفر را جابجا کرده است تا شلوغ ترین فرودگاه گرجستان لقب بگیرد. فرودگاه بین المللی تفلیس در سال 2016 آغاز به استفاده از انرژی خورشیدی کرد تا اولین فرودگاه سبز منطقه قفقاز باشد. همچنین این فرودگاه مقر خط هوایی جورجییَن اِیروِیز (هواپیمایی گرجستان) است. فرودگاه تفلیس با در اختیار داشتن مساحت 25 هزار متر مربع قابل استفاده، دارای یک باند 3 کیلومتری می باشد. در ماه ژوئیه سال 2016 با توجه به افزایش مسافران شرکت تی اِی وی گرجستان (TAV Georgia) شروع به ساخت یک ترمینال مسافر بری جدید کرده است. با ساخت این مجموعه جدید انتظار می رود که گنجایش ترمینال فرودگاه به 3.5 میلیون مسافر در سال برسد. ترمینال جدید در فضایی به وسعت 12 هزار متر مربع ساخته می شود که قرار است تا پایان سال 2017 به اتمام برسد. در حال حاضر از این فرودگاه خطوط هوایی به استانبول، باکو، ایروان، دبی، سوخومی، نالچیک، مینرالنی ودی، تاشکند، کیف، مسکو، تهران، برلین، پاریس، ورشو و مینسک پروازهای دائمی انجام می شود.
فرود گاه ناتاختاری (Natakhtari Airfield) که در شهر ناتاختاری و فاصله 33 کیلومتری تفلیس قرار گرفته است فقط برای استفاده پروازهای داخلی می باشد. یک فرودگاه جدید نیز بین تفلیس و متسختا در حال ساخت است.   
از فرودگاه تاکسی و قطار برای رسیدن به شهر موجود می باشد. شما می بایست برای رسیدن به مرکز شهر 15 دلار و اگر می خواهید مسافت دورتری بروید مبلغ بیشتری را بپردازید. همچنین اگر می خواهید با اتوبوس به مرکز شهر بروید، می توانید از اتوبوس شماره 37 که از ساعت 7 صبح تا 11 شب مشغول به کار است، با هزینه نیم لاری استفاده کنید. ایستگاه قطار فرودگاه هم در فاصله 70 کیلومتری ایستگاه قطار تفلیس واقع شده است که برای رفتن از فرودگاه به مرکز شهر چیزی در حدود 25 دقیقه طول می کشد و 2 لاری هزینه دارد. 

حمل و نقل درون شهری
مترو
متروی تفلیس سیستم قطار شهری زیرزمینی در تفلیس است. این مترو چهارمین سیستم متروی اتحاد جماهیر شوری سابق بود که ساخت آن از سال 1952 شروع و در سال 1966 به پایان رسید. این مترو دارای 4 خط و 55 ایستگاه به طول 127 کیلومتر می باشد که در حال حاضر دو خط با 33 ایستگاه آن در حال ساخت می باشد. خط آخمِتِلی وارکِتِلی (Akhmeteli-Varketili Line) و خط سابورلاتو (Saburtalo Line) با مجموع 22 ایستگاه هم اکنون در حال ارائه خدمات به مسافرین هستند. این مترو یکی از قدیمی ترین و عمیق ترین متروهای جهان است. قطار ها هر روز از ساعت 6 صبح تا نیمه شب مشغول به جابجایی مسافران هستند و لازم به ذکر است که این خطوط در برخی نواحی بالای زمین در حرکتند به طوری که دو ایستگاه از مجموع 22 ایستگاه در روی سطح زمین قرار دارند. ساعت کار مترو از 6 صبح تا 12 شب می باشد و بلیط آن 40 تتری است.

تراموا
تفلیس از سال 1883 دارای شبکه تراموا با اسب و از 25 دسامبر سال 1904 تراموای برقی بود. زمانیکه اتحاد جماهیر شوروی از هم پاشید، استفاده از سیستم حمل و نقل برقی روز به روز در طی چند سال کاهش یافت تا بالاخره به طور کلی در چهارم ماه دسامبر سال 2006 به همراه دو خط اتوبوس برقی تعطیل شدند. ولی برنامه هایی برای ساخت یک شبکه مدرن تراموا در حال برسی است.  

مینی بوس
برترین نوع حمل و نقل عمومی در تفلیس مارشورتکا یا همان مینی بوس است. یک سیستم مینی بوس رانی که استادانه راه اندازی شده در سالهای اخیر در شهر تفلیس رو به رشد بوده است. علاوه بر مسیرهایی که برای این مینی بوس ها در داخل شهر در نظر گرفته شده، خطوط متعددی نیز در اطراف شهر تفلیس مشغول به خدمات رسانی می باشند. قیمت مشخص مسیرهای درون شهری بدون در نظر گرفتن مسافت معمولاً 50 تتری است، ولی برای مسافت های طولانی تر در خارج شهر مبلغ بیشتری درخواست می شود. این مینی بوس ها ایستگاه مشخصی برای پیاده و یا سوار شدن ندارند و درست همانند تاکسی هر کس می تواند هر کجا که می خواهد سوار و یا پیاده شود. همچنین ساعت کار آنها از 7 صبح تا 12 شب است.

اتوبوس شهری
دومین سیستم حمل و نقل بزرگ، اتوبوس می باشد که توسط شرکت حمل و نقل تفلیس اداره می شود. در تاریخ ژوئیه سال 2016 تعداد 672 دستگاه اتوبوس در اندازه های متفاوت در شهر وظیفه حمل و نقل مسافران را عهده دار هستند. این اتوبوس ها در کل شهر در حرکتند و بلیط آنها مبلغ 40 تتری می باشد. شما می توانید بلیط اتوبوس را از دستگاه های تهیه بلیط موجود در اتوبوس ها تهیه کنید. لازم به ذکر است این دستگاه ها پول خرد ندارند پس باید مبلغ دقیق را بپردازید. ساعت کار این سیستم حمل و نقل عمومی از ساعت 7 صبح تا 12 شب می باشد که صبح های زود و بعدازظهرها به ندرت در حرکتند. بر طبق گزارش شهرداری تفلیس برنامه نوسازی 4 ساله ای برای خرید 143 دستگاه اتوبوس جدید در تاریخ سیزدهم ماه ژوئیه سال 2016 به امضا رسیده است. 

تاکسی
تاکسی وسیله ای محبوب برای رفتن به اطراف شهر تفلیس است. شما می توانید با تماس با شماره تلفن های 511، 787878، 201201 و 420111 و یا از هر نقطه از شهر سوار تاکسی شوید. اگر از درون خیابان تاکسی گرفتید می بایست هزینه ای معادل 50 تا 70 تتری برای هر کیلومتر بپردازید. همچنین هزینه تاکسی هایی که از طریق تلفن می گیرید معمولاً توافقی می باشند. همه تاکسی های شهر سقف زرد دارند.



نقشه و موقعیت جغرافیایی

آب و هوا

ساعت به وقت محلی این شهر



نظرها

  • 0 0

    سلام لطفا اطلاعاتی در مورد مسیر زمینی تهران تفلیس در اختیار بنده قرار دهید

    • 3 2

      سلام مصطفی جان، برای مسیر زمینی باید ابتدا از مسیر تهران تبریز به سمت مرز بازرگان بروید که فاصله تبریز تا مرز بازرگان حدود 290 کیلومتر می باشد و پس از ورود به خاک ترکیه به سمت مرز واله بروید. پس از ورود به خاک گرجستان، با عبور از شهر برجومی به تفلیس می رسید. طول مسیر بازرگان تا تفلیس حدودا 520 کیلومتر می باشد

  • 3 9

    تورهای ویژه لحظه آخری

    • 0 0

      سلام رضا جان، به زودی تورهای ویژه و لحظه آخری تفلیس و باتومی در سایت درج خواهد شد

  • 0 1

    سلام من نتونستم بهترین قیمت تور و تاریخ و تو سایت چک کنم لطفا راهنمایی بفرماییدالبته هتل 5* ممنون

    • 1 1

      سلام، از طریق صفحه تورها در منوی اصلی می توانید تور مورد نظر خود را جستجو نمایید. البته هنوز تورها به صورت تست می باشند و به زودی تورهای ویژه و لحظه آخری در سایت توریستگاه قرار می گیرند.

  • 0 1

    تا کی قراره این تورهاتون به صورت آزمایشی باشه؟؟؟ دیگه آزمایش نهایتا یک ماه دو ماه سه ماه الان حدود یک ساله من دارم چک میکنم و همچنان در حال آزمایش هست و امکان رزرو وجود ندارد!!!

    • 0 0

      سلام، کاملا حق با شماست. به علت طولانی شدن روند گرفتن مجوز مدت زیادی زمان برد تا بتوانیم تورهای واقعی با امکان رزرو آنلاین را در سایت درج کنیم. اما اکنون دیگر تورها آزمایشی نبوده و امکان رزرو آنلاین آنها را دارید. از اینکه در این مدت صبور بودید و توریستگاه را همراهی کردید بسیار سپاسگذاریم

  • 0 0

    سلام ببخشید میشه لطفا بگید از تفلیس زمینی نزدیکترین مسیر برای برگشت به ایران چطوره....قطار اتوبوس...حدود قیمت و مدت زمان مسیر.پیشاپیش ممنونم

    • 2 1

      سلام مریم جان، با عرض پوزش در حال حاضر اطلاعات زیادی در زمینه هزینه های سفر زمینی نداریم

  • 0 1

    دوستان درسته که هرکس سفر خارجی داشته باشه یارانه اش قطع میشه؟لطفا هرکس اطلاع داره بگه

    • 1 1

      سلام الی جان، تا به امروز به همچین موردی بر نخورده ایم

    • 0 0

      بله یکی از شرایط قطع یارانه سفر خارجی.دومی کارمند.سومی ماشین خارجی است

محبوبترین مراکز دیدنی

مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید