• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه
  • کشور گرجستان در قاره اروپا - توریستگاه

درباره کشور گرجستان



قاره

اروپا

واحد پولی

لاری

مذاهب

مسیحیت

مساحت

69,700 کیلومتر مربع

جمعیت

3,973,000 نفر

پیش شماره کشور

00995

جهت رانندگی

از سمت راست


موقعیت جغرافیایی 
گرجستان کشوری در منطقه قفقازِ اوراسیاست. این کشور در مرز آسیای غربی و اروپای شرقی قرار گرفته است و از سمت غرب با دریای سیاه، از سمت شمال با روسیه، از سمت جنوب با ترکیه و ارمنستان و از سمت جنوب شرقی با آذربایجان هم مرز می باشد. پایتخت و بزرگترین شهر این کشور آسیایی اروپایی تفلیس است. کشور گرجستان با مساحتی بالغ بر 69 هزار 700 کیلومتر یک کشور با جمهوری متمرکز نیمه ریاستی می باشد که حکومت آن از طریق دمکراسی نیابتی انتخاب می شود. کشور گرجستان به 9 منطقه، یک شهر و دو جمهوری خودمختار تقسیم می شود. این به نوبه خود به 67 ناحیه و 12 شهرستان خودگردان طبقه بندی می شوند. 

جمعیت و دین  
طبق آخرین آماری که در سال 2017 بدست آمده جمعیت کشور گرجستان چیزی بالغ بر 3 میلیون 973 هزار نفر می باشد. طیف گسترده مردم ساکن گرجستان به معنی آرایه ای غنی از مذاهب فعال در این کشور است. امروزه بیشتر جمعیت این کشور یعنی 83.4 درصد را مسیحیان ارتدوکس تشکیل داده اند که در درجه اول پیروان کلیسای ارتدوکس گرجی هستند. در حدود یک درصد متعلق به کلیسای ارتدوکس روسی و 2.9 درصد پیروان کلیسای حواری ارمنی (ارتدوکس شرقی) می باشند که تقریباً تمام آنها ارامنه هستند. پیروان دین اسلام نیز 10.7 درصد از کل جمعیت گرجستان را تشکیل داده اند و اغلب در استان های آجارستان و کومو کارتلی و یک اقلیت قابل توجهی در تفلیس ساکن می باشند. کاتولیک های کلیسای ارامنه و لاتین نیز 0.8 درصد جمعیت را به خود اختصاص داده اند و بیشتر در جنوب این کشور و عده کمی از آنها نیز در تفلیس ساکن هستند. 2 درصد باقیمانده را هم پیروان ادیان دیگر تشکیل می دهند. همچنین یک جامعه یهودی قابل توجهی هم در تفلیس ساکنند.

زبان 
زبان رسمی مردم کشور گرجستان زبان گرجی است. این زبان یکی از زبان های قفقازی بوده و از خانواده زبان های کارتولی (زبان قفقازی جنوبی) می باشد. همچنین زبان گرجی یکی از 14 زبانی است که دارای الفبا هستند. 

واحد پول
لاری واحد پول کشور گرجستان است که علامت اختصاری آن GEL می باشد. هر لاری به 100 تتری تقسیم می شود. نام لاری یک واژه گرجی باستانی به معنای دارای و گنج می باشد درحالیکه تتری یک اصطلاح پولی به معنای سفید است که توسط پادشاهی کولخیس (کشوری باستانی در غرب قفقاز) در قرن ششم پیش از میلاد استفاده می شد. اسکناس های لاری متشکل از 1، 2، 5، 20، 50، 100، 200 و 500 لاری می باشد که از اسکناس های 200 و 500 لاری به ندرت استفاده می شود. همچنین سکه های لاری نیز شامل 1، 2، 5، 10، 20 و 50 تتری و 1 و 2 لاری است. 

تاریخچه
با توجه به نشانه های یافت شده می توان رد انسان های اولیه را در قفقاز جنوبی و به خصوص گرجستان، خیلی پیش از دوره پارینه سنگی یافت. قبایل گرجی نیز یگانگی و اتحاد خود را از پایان عصر مفرغ آغاز کردند. از زمان هزاره دوم قبل از میلاد مسیح، همزمان با قدرت گرفتن آشوری ها اقوام گله دار و دام پرور سرزمین بین النهرین در این کشور سکنی گزیدند که بعدها امپراتوری اورارتور را تشکیل دادند. قلمروی اورارتور در زمان خود بزرگترین و وسیع ترین امپراتوری به شمار می رفت. اما همزمان با دوره ضعف آنها در قرن هفتم قبل از میلاد مسیح، آریایی ها پادشاهی ماد را تاسیس کردند. با قدرت گرفتن مادها و شکست امپراتوری اورارتو، مادها در حوالی کشور ارمنستان امروزی ساکن شدند و در نتیجه از ترکیب دو قوم آریایی و گرجی قوم ارمنی به وجود آمد. در اواسط قرن ششم قبل از میلاد مسیح هم هخامنشیان به جای مادها بر جنوب گرجستان باستان حکومت می کردند. کشمکش بین کنفدراسیون های مختلف گرجی درنهایت باعث تشکیل پادشاهی ایبریا به پایتحتی متسختا گشت. به این ترتیب نظام پادشاهی واحد در کشور گرجستان برای اولین بار در سال 1008 میلادی با اتحاد دو قبایل سنتی کولخیس و ایبریا بنیان نهاده شد. در طول قرن های 12 و 13 میلادی اقدامات پادشاه داویت چهارم و پادشاهان پس از وی گرجستان را وارد دوره ای طلایی کردند. در زمان ملکه تامار گرجستان به دوره ترقی فرهنگ و تمدن خود وارد شد. پس از گذشت قرن ها در قرن سیزدهم میلادی و با شروع حملات ویرانگر مغول به گرجستان عصر طلایی این کشور و پادشاهی آن سقوط کرد اما با تلاش های بسیار در دهه 1340 این سرزمین حق حاکمیت خود را مجدداً یافت. در اوایل دوران مدرن، گرجستان مجدداً ضعیف شد و با حمله خصمانه امپراتوری های ایران و عثمانی بار دیگر پادشاهی متحد گرجستان رو به زوال افتاد. وضعیت جغرافیایی و سیاسی پادشاهی این کشور بعد از سقوط قسطنطیه بسیار ضعیف گردید و در پایان دوران امپراطوری شرقی روم زوال پادشاهی گورجستان بیشتر نمایانگر شد. در پایان قرن پانزدهم این آشفتگی ها بالاخره نتیجه خود را نمایانگر کردند و گرجستان به یک کشور مسیحی محاصره شده توسط یورش های خصمانه همسایگان ایرانی و ترک خود تبدیل شد. موجی جدید از این تهاجمات در سال 1386 به گرجستان آغاز گردید، حملاتی که باعث فروپاشی پادشاهی متحد گرجستان در سال 1493 شدند.
سیاست گرجی ها در سال 1783 تغییر کرد و آنها درصدد ایجاد روابط بین و اتحاد با روس ها برآمدند، این تلاش آنها نتیجه ای جز الحاق اجباری شرق گرجستان با امپراطوری روسیه در سال 1801 را در بر نداشت. پس از فروپاشی روسیه در سال 1917 گرجستان اولین جمهوری مستقل خود را با عنوان جمهوری دموکراتیک گرجستان تحت حفاظت آلمان و بریتانیا تاسیس کرد. اما این پیمان در سال 1921 با حمله ارتش جمهوری شوروی فدراتیو سوسیالیستی روسیه به گرجستان نقص شد و این کشور به اتحاد جماهیر شوروی پیوست. گرجستان از سال 1991 و با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تا به امروز مستقل شد. این کشور از همان اول بر سر جمهوری های خود مختار اوستیای جنوبی و آبخازیا با روسیه اختلاف داشت چرا که روسیه اجاره نمی داد که گرجستان حاکمیت خود را در این دو منطقه اعمال کند. اما بلاخره به دلیل ضعف دولت گرجستان تن به مصالحه با روسیه داد و پذیرفت که در امور جمهوری های خود مختار این مناطق دخالت نکند. علاوه بر این اختلافات گرجستان در دهه 1990 از نا آرامی ها و بحران های اقتصادی متعددی رنج می برد. این نا آرامی ها تا سال 2003 همزمان با انقلاب گل رُز به طول انجامید. همزمان با این انقلاب یک سیاست خارجی به شدت طرفدار غرب در گرجستان به وجود آمد و اصلاحات بزرگ دموکراتیک و اقتصادی در این کشور صورت گرفت. اوضاع سیاسی کشور در این دوران دگرگون شد و دولت جدید دوری از روسیه و نزدیکی به آمریکا را به عنوان راه خود در پیش گرفت. در طی انقلاب گُل رز رابطه گرجستان با روسه تیره و تار گردید، روسیه تحریم های اقتصادی خود را در برابر گرجستان شروع کرد و پشتیبانی اش را با جدایی طلبان از این کشور افزایش داد. جنگ های بین روسیه و گرجستان به اوج خود رسید. 
با وجود این بحران ها و تغییر نیروهای سیاسی در کشور گرجستان از تلاش خود برای یکپارچه شدن با اروپا و اقیانوس اطلس دست نکشید. این کشور دچار تحولات شگرفی شد و به عنوان یک اقتصاد در حال توسعه به دنیا معرفی گردید. کشوری که در سال 2003 با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کرد و یک سرزمین شکست خورده محسوب می شد، اکنون در سال 2014 به اقتصادی با عملکردی نسبتاً خوب تبدیل شده. گرجستان به اتحادیه اروپا پیوست و اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری این کشور شد.

تعطیلات رسمی و مذهبی
در گرجستان روز اول و دوم ماه ژانویه به مناسب آغاز سال میلادی، روز هفتم ژانویه به مناسبت کریسمس یا همان تولد حضرت مسیح (مسیحیان اورتدوکس)، نوزدهم ماه ژانویه به مناسبت غسل تعمید حضرت مسیح، سوم ماه مارس به مناسبت روز مادر، هشتم ماه مارس به مناسبت روز بین المللی زن، نهم ماه آوریل به مناسبت روز یادبود و اتحاد ملی، نهم ماه مه به مناسبت روز پیروزی و روز اروپا (جشن سالانه صلح و اتحاد اروپا)، روز دوازده مه به مناسبت روز اندرو قدیس (Saint Andrew)، بیست و ششم ماه مه به مناسبت روز استقلال از اتحاد جماهیر شوروی، روز بیست و هشتم آگوست روز مریم مقدس، چهاردهم ماه اکتبر به مناسبت عید کلیسای سوتیتسخولی (Svetitskhoveli Cathedral) در متسختا (پایتخت پادشاهی گرجستان شرقی) و بیست و سوم نوامبر به مناسبت روز جرجیس مقدس از تعطیلات رسمی و مذهبی می باشند. همچنین روز عید پاک (مسیحیان اورتدوکس) نیز از تعطیلات رسمی این کشور است که روز آن متغییر می باشند. 


نظرها

  • 4 4

    خوب بوداستفاده کردم

  • 1 1

    ممنون عالی بود

    • 0 0

      سپاسگذاریم حکیم جان

  • 0 1

    بسیارعالی ممنون از زحماتتون

    • 0 1

      ممنون مرتضی جان، لطف دارید

  • 2 1

    بسیار.من.تحت.تاثیر.این.فرهنگ.تمدن.اداب.رسوم.این.کشور.وقوانین.ان.قرار.گرفتم

  • 1 1

    خوب بود. درمورد مهاجرت و زندگی کردن وکارو.......هم توضیح بدید ممنون میشم

    • 0 0

      سلام تینا جان، با توجه به آنکه توریستگاه تنها در زمینه گردشگری فعالیت می کند اطلاعاتی در زمینه مهاجرت و زندگی قرار نداده ایم. اما حتما مقاله ای در زمینه مهاجرت در قسمت مقالات سایت قرار خواهیم داد.

  • 4 0

    سلام ممنون از توضیحات کاملتون عالی بود. فقط در خصوص مهاجرت و کار در این کشور و زندگی مهاجران در این کشور هم صحبت کنید لطفن

    • 0 1

      سلام امین جان، توریستگاه تنها در زمینه گردشگری فعالیت می کند اما در مورد مهاجرت و کار در کشور گرجستان هم مقاله ای منتشر خواهیم کرد

محبوبترین مراکز دیدنی
محبوبترین سرگرمی ها

مقاله های گردشگری

آشنایی با 4 مکان توریستی کمتر شناخته شده در ترکیه

به لطف فرهنگ غنی، مناظر متنوع و مردم صمیمی، محبوبیت ترکیه طی چند سال گذشته بسیار افزایش یافته است. مردم از سراسر جهان می خواهند فرصتی برای تجربه قهوه ترک و درک اهمیت فرهنگی گسترده این کشور داشته باشند. اگر می خواهید امسال مناطق کمتر شناخته شده ترکیه را کاوش کنید، با ما در این مقاله همراه باشید تا با چهار مکان خیره کننده در این کشور آشنا شوید.

متن کامل مقاله

با 8 دلیل برای سفر به کوه پیلاتوس در سوئیس آشنا شوید

من و همسرم خوشحالیم که تصمیم گرفتیم از کوه پیلاتوس دیدن کنیم. ما کل تجربه این سفر را دوست داشتیم. تجربه این سفر یک روزه از لوسرن (یا لوزرن) به سمت قله، زمان صرف شده در قله با شکوه کوه و سفر بازگشت به لوسرن، فراموش نشدنی بود. به طور کلی، همه اینها یک تجربه کوه گردی بودند! در اینجا برخی از دلایلی که من این سفر را دوست داشتم با شما به اشتراک می گذارم.

متن کامل مقاله

معرفی 7 مورد از آرام ترین مقاصد گردشگری در جهان

اگر از شلوغی شهرها فراری هستید و می خواهید بدانید آرام ترین نقاط گردشگری جهان کجاها هستند، این مقاله مختص شماست. از جزایر دورافتاده گرفته تا گردشگاه های خلوت‌ کوهستانی، این پناهگاه‌های آرام، فرصتی برای دوری از هرج و مرج زندگی روزمره هستند. سواحل بکری را تصور کنید که در آنها تنها صدا، صدای برخورد امواج ملایم به ساحل است، یا جنگل‌ های سرسبزی که تنها ردپای موجود در آنها، ردپای شماست.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید