• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • استان آذربایجان شرقی در کشور ایران - توریستگاه

آشنایی با آذربایجان شرقی



کشور

مساحت

45,650 کیلومتر مربع

جمعیت

3,900,000 نفر

موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی بزرگترین و پرجمعیت ترین استان واقع در شمال غربی کشور عزیزمان ایران است. مرکز این استان، کلان شهر تبریز می باشد. این استان از سمت شمال توسط رودخانه ارس از کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ایالت نخجوان جدا می شود و از سمت غرب و جنوب غرب، رود قطور و دریاچه ارومیه مرز بین این استان با استان آذربایجان غربی را تعیین 

می کنند. آذربایجان شرقی از جنوب به آذربایجان غربی و زنجان ختم می شود و از شرق کوههای سبلان، چهل مند، گردنه صایین و رودخانه دره رود آن را از استان اردبیل جدا می نمایند.

استان آذربایجان شرقی با ارمنستان 35 کیلومتر و با جمهوری آذربایجان در حدود 200 کیلومتر مرز مشترک دارد.

آذربایجان شرقی مشمل بر 21 شهرستان تبریز، چاراویماق، مرند، میانه، سراب، بستان آباد، اهر، شبستر، ورزقان، هریس، مراغه، کلیبر، هشترود، اسکو، جلفا، خدا آفرین، ملکان، آذرشهر، بناب، عجب شیر و هوراند است.


آب و هوای استان آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی به دلیل کوهستانی بودن به طور کلی از یک آب و هوای سرد و کوهستانی برخوردار است اما با توجه به وسعت آن، تنوع آب و هوایی در آن بسیار مشهود است. برای مثال بستان آباد به عنوان سردترین نقطه این استان، دمای 45 درجه زیر صفر را تجربه کرده و این در حالی است که در شهرهای میانه و جلفا دمای هوا تا 45 درجه بالای صفر گزارش شده است. متوسط بارش سالیانه نیز در این استان بین 250 تا 300 میلی متر می باشد.


نام های قدیمی

نام های پیشین آذربایجان شرقی آتروپاتگان، آذربایگان، آذرآبادگان و آذربادگان می باشد.

نام های قدیمی تبریز نیز تَورَز، تَوِرِژ، تورِش و دَرورژ است.


مردم آذربایجان شرقی

97.8 درصد از اقوامی که در استان آذربایجان شرقی ساکن هستند اصالتا ترک می باشند و حدود 1.4 درصد آنها فارس و 0.6 درصد را سایر اقوام تشکیل می دهند.

مردم این منطقه به ترکی آذربایجانی صحبت می کنند و فارس ها نیز به زبان ترکی تسلط کامل دارند.


تاریخچه استان آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی بخشی از سرزمین مادها بوده که به ماد کوچک شهرت داشته است. در مورد قدمت آن اختلافات زیادی بین محققین و مورخین وجود دارد اما تاریخچه آن از سال 331 قبل از میلاد مربوط به زمانی که آتورپات یا «آتورپاتن» علیه اسکندر مقدونی به پا خواست و آن را از یونانیان بازپس گرفت موجود می باشد. به همین دلیل، ماد کوچک را به پاس زحمات آتورپاتن )آتروپاتگان) نامیدند. تبریز در زمان ایلخانان به اوج رشد و شکوفایی دست یافت. اباقاخان دومین پادشاه ایلخانی تبریز را پایتخت خود قرارداد و از رود نیل در مصر تا آسیای میانه آن را گسترش داد و این دوران شکوه و عظمت در دوران تیموریان، قراقویونلوها، آق قویونلوها و اوایل سلسله صفویه ادامه یافت.

تبریز را شهر اولین ها گویند چرا که مدنیت و استفاده از تکنولوژی پیشرفته برای نخستین بار در ایران از تبریز آغاز شده است. اولین چاپخانه در ایران، اولین مرکز آموزشی، اولین مدرسه کر و لال ها، چاپ اولین رمان در ایران، چاپ اولین کتاب مصور کودکان، احداث اولین مرکز آموزشی نابینایان، احداث نخستین کارخانجات، افتتاح اولین سینما و بسیاری دیگر نمونه های اندکی از این دست هستند.


خواهر خوانده ها

استانبول ترکیه، باکو جمهوری آذربایجان، غزه فلسطین، قازان ترکیه، ووهان چین، وین اتریش، خجند تاجیکستان، موگلیف بلاروس، قونیه ترکیه، گنجه آذربایجان، هوشی مین ویتنام، ارزروم ترکیه، اصفهان و یزد ایران، آلمانی قزاقستان و کربلا عراق همگی خواهر خوانده های شهر تبریز هستند.


غذا های آذربایجان شرقی

1- کوفته تبریزی: کوفته تبریزی معروف ترین و خوشمزه ترین غذای تبریزاست که از ترکیب گوشت چرخ کرده، لپه، زعفران، رب گوجه فرنگی، مرزه، تخم مرغ و برنج تهیه می شود. به این صورت که اول لپه را جداگانه در آب می پزند. سپس برنج را در ظرفی مناسب با نیم پیمانه آب و مقداری نمک و زرد چوبه روی حرارت بالا نیم پزمی کنند و آبکش می نمایند. پس از آنکه آب برنج کشیده شد آن را کنار می گذارند تا سرد شود. بعد از این مرحله لپه پخته شده را به همراه یک عدد پیاز و گوشت چرخ کرده داخل همزن ریخته تا کاملا باهم میکس شوند و بعد از میکس کامل، مواد را داخل ظرف بزرگتری منتقل می کنند و به آن پیازچه یا تره خرد شده به همراه مرزه خرد شده، تخم مرغ، برنج نیمه پز، نمک، فلفل، زردچوبه و جوزهندی رنده شده اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهند. مواد را آنقدر ورز می دهند تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد.

پس از ورز دادن کامل، مواد را کنار گذاشته و سس آن را تهیه می کنند. بدین ترتیب که در ظرف دیگری مقداری پیاز را سرخ کرده و با زردچوبه تفت می دهند. بعد گوجه فرنگی های رنده شده را به آن اضافه می کنند و آن را دوباره تفت می دهند. مقدار کمی آب به مواد سس اضافه می کنند تا به جوش آید. در این مرحله گوشت ورز دیده را به صورت گلوله های بزرگ در می آورند و در سس می پزند.

2- آبگوشت دیزی سنگی: این آبگوشت از گوشت تازه گوسفند، لپه، سیب زمینی و رب گوجه و پیاز تهیه می شود. به این ترتیب که همه مواد را داخل دیزی های سنگی ریخته و در اجاق یا فر قرار می دهند.

3- آش گوجه فرنگی: برای تهیه آش گوجه فرنگی، تره و جعفری را ریز خورد کرده و در آب می پزند. بعد مقداری بلغور برنج و مقدار زیادی گوجه به همراه لوبیا چیتی پخته شده و پیاز سرخ شده ای که  با زردچوبه و فلفل تفت داده شده را به آن اضافه می کنند و در آخر آبغوره را به آن می افزایند تا ترش شود.

4- خورشت هویج: برای درست کردن خورشت هویج  گوشت و پیاز را با هم تفت می دهند تا حسابی سرخ شود و با مقداری رب گوجه فرنگی و زردچوبه می پزند. سپس هویج خلال شده و سرخ شده را همراه با آلو بخارا به آن می افزایند. 

5- آش اوماج: در زمستان تبریزی ها بیشتر به جای سوپ از این آش استفاده می کنند. آنها معتقدند آش اوماج برای گلو درد مفید است و سرماخوردگی را زود برطرف می کند. سبزی این آش ریحان، مرزه و تره است و حبوباتش عدس پخته شده می باشد. طریقه پخت آن بدین شکل است که اول با آب و آرد و نمک خمیری شبیه خمیر نان درست می کنند و سپس آن را رنده می کنند. در قابلمه ای سبزی آش را با آب می پزند و بعد به آن خمیرها را اضافه می کنند و پیاز و فلفل و زردرچوبه و عدس های پخته شده را به آن می افزایند.

6- آش ماست: برای پختن آش ماست باید عدس، نخود و لوبیا را در ظرفی جداگانه پخته و برنج را نیز در ظرف دیگری روی اجاق بگذاریم تا نیم پز شود سپس سبزی آش را به آن اضافه کنید تا بپزد. در این مرحله آب گوشت و ماست و پیاز سرخ شده را به همراه حبوبات پخته شده از قبل و سیب زمینی را به آن اضافه کنید.

7- کوکوی لوبیا سبز: کوکوی لوبیا سبز خوراک مخصوص افطار آذربایجانی هاست که ترکیبی از گوشت، سبزیجات و زرشک است. برای تهیه این کوکوی خوشمزه، گوشت چرخ کرده را با لوبیاسبز ریز شده، هویج، پیاز، تخم مرغ و زعفران مخلوط می کنند. سپس آن را مانند کتلت درماهی تابه سرخ می کنند.

8- آش گوشواره: در این آش گوشت چرخ کرده با پیاز رنده شده و سرخ شده در لای خمیر قرار می گیرد که به آن گوشواره می گویند. سپس سسی از رب گوجه‌ فرنگی، کره، نخود، آب، گشنیز و جعفری، نعنا خشک، سرکه و پیاز آماده می کنند و گوشواره‌ها را به آن اضافه می‌کنند و اجازه می‌دهند تا آش بپزد.

سایر غذاها: پاخلا پیلو (باقلا پلو)، قابلی، لوبیه پیلو (لوبیا پلو)، مرجیمک پیلو (عدس پلو)، دوشه مه پیلو، باسدیرما پیلو، سوزمه پیلو، قوربه تی، بزکلی کوکو، ایشلی کوکو، کوسو، یاپراق دولماسی، داش کلم بورانی سی، بادئمجان دولماسی، کلم دولماسی، قارنی یارئغ، جئز بئز، یئرکوکو قیقاناغی، قوروتلو آش، میوه آشی، داش کلم آشی، قورما شورباسی، خاما شورباسی، اریک شورباسی، سوزو شورباسی، سوغان شورباسی، تورشولو آش، مرجیمک شیله سی، آیران آشی، آغ سوپ و قرمزی سوپ.


دسر و شیرینی های آذربایجان شرقی

1- قرابیه: قرابیه، شیرینی اشرافی و خوشمزه تبریز است و درمیهمانی های مجلل بیشتر دیده می شود. برای تهیه این شیرینی لازم است از پودر نارگیل، پودر پسته یا بادام استفاده شود که این پودرها را با شکر و سفیده تخم مرغ ترکیب می کنند. 

2- شیرینی چای مراغه یا قند پنیری: این شیرینی از مخلوط هل، آناناس، پرتغال، شکر، لیمو و ادویه‌های مختلف تهیه می شود.

3- راحت الحلقوم: در تهیه این شیرینی از نشاسته استفاده می شود و دو نوع ساده و مغزدار دارد که در رنگ‌ها و طعم‌های مختلف تولید می‌شود.

4- لوز: لوز از ترکیب زعفران، پودر قند و گلاب تهیه می‌شود و نیازی به پخت ندارد. یکی از ویژگی‌های لوز تبریز استفاده از بادام یا پسته در آن است که  طعم ویژه‌ای به این شیرینی می‌دهد.

5- رشته‌ ختایی: این شیرینی مثل زولبیا بامیه در سایر استانهای ایران، شیرینی ثابت ماه رمضان است. برای تهیه آن لازم است رشته ختایی خشک از بازار تهیه شود. قبل از شروع باید پودرهل ،گل محمدی دارچین و زنجبیل با هم مخلوط شود. رشته ختایی را در ظرفی برای چند دقیقه خیس می کنند تا حالت چسبندگی به خود  بگیرد و در ظرف دیگری آب و شکر وگلاب را می جوشانند تا حالت شربت رقیقی پیدا کند. شربت را کناری گذاشته تا سرد شود . ظرف دیگری را که مناسب فر باشد با کره آب شده چرب می کنند یک ردیف رشته ختایی، یک ردیف گردوی خرد شده و روی همه آنها ترکیب هل و دارچین و گل محمدی و زنجبیل را می پاشند تا سه بار این کار را تکرار می کنند سپس ظرف را داخل فری که  برای 20 دقیقه در 170 درجه سانتی گراد گرم شده است قرار می دهند بعد از 20 دقیقه رشته ختایی را بیرون می آورند تا خنک شود و شربت را به آن اضافه می کنند تا جذب شیرینی شود و بعد از 24 ساعت شیرینی آماده مصرف می شود.

6- باقلوا: باقلوا که در اصل همان باقلوای استانبولی است  که خمیر آن به روش مخصوصی تهیه 

می شود و البته برای کسانی هم که دوست دارند آن را در منزل تهیه کنند خمیر آماده آن در بازار وجود دارد ترکیبی از هل، گلاب، شیر، خاک قند، آرد، روغن و زرده تخم مرغ است که با اشکال مختلف و با طعم های مختلفی مانند پسته ای، بادامی و نارگیلی تولید می شود.

7- سجوق مراغه: این شیرینی از ترکیب گردو، نشاسته، نارگیل، شیره‌ انگور، بادام، پسته، نشاسته، هل، گردو، گلاب و هسته‌ شیرین زردآلو درست می شود.

8- نوقا: این شیرینی شباهت زیادی به گز اصفهان دارد که با طعم های مختلف تهیه می شود. برای پخت این شیرینی از سفیده تخم مرغ، عسل، مغز گزدو و یا پسته با طعم های کاکائویی، وانیلی و غیره استفاده می شود. محلی ها به آن لوکا می گویند. 

9- ریس: این شیرینی در بین تبریزی ها به سوت شیرینی سی معروف است که از شیر، شکر و پسته با طعم های مختلف شکلاتی و وانیلی و غیره درست می شود.


سوغاتی های آذربایجان شرقی

1. قالی تبریز: فرش ابریشم تبریز و تابلو فرشهای بی نظیرش با طرحهای بی بدیل و کیفیتی بی همتا همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.

2- چرم سازی: کیف و کفش و کمربندهای چرمی آذربایجان شرقی در بین گردشگران داخلی و خارجی و همچنین ساکنان این استان از محبوبیت خارق العاده ای برخوردار است.

3- محصولات معرق و منبت آذربایجان شرقی جایگاه ویژه ای در صنایع ستی این استان دارد.

4- شیرینی جاتی مانند قرابیه، نوقا، راحت الحلقوم، ریس، سجوق، رشته ختایی، باقلوا و بسیاری دیگر از این دسته سوغات این استان محسوب می شوند.

5- آجیل تبریز بهترین کیفیت آجیل را در ایران داراست و تمام انواع مغزها به جز پسته در این شهر کشت می شوند و معمولا گردشگران به عنوان سوغات آن را تهیه می کنند.

6- روسری ها و پارچه های اسکو در طرح ها و رنگ های مختلف گردشگران را وسوسه به تهیه آن می کند.

7- سفال و سرامیک زنوز از دیگر صنایع دستی و سوغات ارزشمند این استان به شمار می آید.

8- سوزن دوزی های ممقان، که معمولا تزیین مناسبی برای خانه محسوب می شود طرفداران زیادی دارد.


دیدنی‌های استان

1- تبریز: جنگل ارسباران، بازارفرش تبریز، خانه علی مسیو، پارک ملی کنتال، خانه مشروطه، کلیسای کاتولیک ها، روستای صخره ای کندوان، کویر قوم تپه تبریز، پارک کوهستانی عون بن علی، بازار بزرگ تبریز، مسجد کبود یا مسجد جهانشاه، ارگ تبریز یا علیشاه، مقبره الشعرا یا قبرستان سرخاب، پارک ایل گلی یا شاه گلی، روستای کندوان و کلیسای استانفوس مقدس.

2- مراغه: آبشار گورداغ، گنبد کبود، بازارمراغه، رصدخانه مراغه، پل سرچشمه روستای مردق و مقبره آقالار.

3- مرند: آبشار پیربالا، کاروانسرای شاه عباسی پیام مرند، طاق و قلعه هلاکو، مسجد پیر بالا مزار همسر حضرت نوح، کلیسای هوانس مقدس، روستای تاریخی اویندین، آتشکده مانداگارنا، روستای ییلاقی دوگیجان و غار دوگیجان.

4- میانه: امامزاده اسماعیل، پل دختر یا قیزکورپوسی، پل شهر چای، قلعه دختر، مسجد سنگی ترک، منطقه باستانی کاغذ کنان، پل پردلیس، آبشار بلوکان و قلعه سنگی.

5- چاراویماق: قلعه نادری، چشمه اسرار آمیز پیرسقا، چشمه آب معدنی روستای ایستی سو، چشمه آبگرم منشگه، چشمه های آبگرم حمام، غار طبیعی و صخره ای دلیک بولاغ، تپه باستانی شهردل (شره دل) و صخره های باستانی اوچ قیزلار.

6- سراب: دریاچه گول یوردی بزقوش، پل گاو دوش آباد اوغان، سنگ نوشته اورارتی قیرخ قیزلار، موزه مردم شناسی عشایر آذربایجان، چهارطاق ساسانی آغمیون، آبشار اسب فروشان، دشت سراب، چشمه الله حق، آبگرم نرمه، آبگرم قینرجه و آبگرم جلده باخان.

7- بستان آباد: تالاب قوری گل، غار آغ بولاغ، کوه بزقوش، پارک صبا بستان آباد، چشمه قونسورسو، تالاب الیترگول، پل سعید آباد یا پل شیخ و مجتمع آبگرم بستان آباد.

8- اهر: تالاب یوسفلو، تالاب خرمالو، منطقه حفاظت شده هوراند، قلعه نودوز، روستای اشتبین، جنگل ارسباران، منطقه حفاظت شه یاری قاری، منطقه حفاظت شده ارسباران و منطقه حفاظت شده هوراند.

9- شبستر: منطقه حفاظت شده میشو‌ داغ، کلیسای سهرقه، بندر شرفخانه، مسجد تسوج، کلیسای سهرول، گنبد نمکی منور، منطقه شکار ممنوع میشو داغ، کلیسای موجومبار، کلیسای سهرقه، بندر شرفخانه و آبشار سرکند دیزج.

10- ورزقان: کاروانسرای عباسی، منطقه چیچکلی، کتیبه سیقندل، قلعه جوشین، منطقه گردشگری حماملو، روستای آستمال، گنبد الله الله، آغجاقالا یا قیزقالاسی و قلعه جوشین.

11- هریس: منطقه گردشگری ساپلاق، بقعه شیخ‌ اسحاق و آبشار شیران.

12- هشترود: تالاب یانیق، روستای آتش‌ بیگ، رودخانه آیدوغموش‌ چای، تالاب قوشاگلی، تالاب ذولبین، بقعه بایزید بسطامی، غار آق بلاغ و چشمه پیرسقا.

13- کلیبر: قلعه بابک، پارک جنگلی مکیدی، منطقه حفاظت شده آینالو، قلعه فرخی، عمارت طومانیانس، آبگرم موتاللیق، قلعه بابک، پل شاه عباس و پل خدا آفرین.

14- جلفا: آبشار آسیاب خرابه، رودخانه ارس، سد ارس، حمام جلفا، آبشار ماهاران، پارک ملی کمتال، روستای دوزال، بازارچه مزی جلفا، کاروانسرای خواجه نظر، منطقه کردشت، کلیسای جلفا و کلیسای سنت استپانوس.

15- اسکو: چشمه آقبلاغ، مسجد جامع سبزه میدان ، روستای کندوان، روستای حیله ور، روستای گنبرف، برکه گوگلی، روستای میلان و بازار اسکو.

16- بناب: مجموعه تفریحی ویونا پارک، پاک سنجد، پارک فدک، روستای صور، حمام حاج فتح الله، بازار چهارسو و مسجد کبود.

17- عجب شیر: آبشار هرگلان، قلعه ضحاک ، بند رحمانلو و کویر کبودان

18- ملکان: آبگرم شورسو، دره گاومیش ئولن، پل دختر قلی کندی، قلعه بختک لیلان، چشمه آب معدنی آرپادرسی، زیارتگاه علی بلاغی، پل آجری لیلان چای، ارتفاعات شیرانشاهلو، سد قوشقیه، کمپ پارک جنگلی ملکان و تفرجگاه باباگرگر لیلان.

19- آذر شهر: تپه پیر قطران، روستای قیرمیزی گول، دریاچه برکه گوگلی، مسجد رومیان و مسجد سنگی.

20- هوراند: قلعه پشتو، قلعه قهقهه، تپه باستاني اژدها داش، جنگل طبیعی تنباکولو و منطقة تاريخي قوبول دره سي.


مراسم سنتی آذربایجان شرقی

مردم آذربایجان شرقی مسلمان و شیعه مذهبند و بیشتر آداب رسوم آنها مشابه دیگر آداب و رسوم دیگر اقوام ایرانی است مانند جشن شب چله، خانه تکانی، سبزه انداختن برای عید نوروز، چهارشنبه سوری  و بسیاری دیگر. در اینجا قصد داریم  به آن دسته از رسومات این خطه که با دیگر استان ها  تفاوت دارد اشاره کنیم.

1- بایرام پایی: از 20 روز مانده به عید تا چهارشنبه سوری، خانواده هایی که دختر آن ها به خانه بخت رفته است به همراه اقوام پدری دختر غذاهایی را تدارک می بیند و به همراه غذایی که مادر دختر طبخ کرده و هدایایی نظیر پارچه در سینی های مسی بزرگ بایرام پایی قرار می دهند و روانه خانه دختران شوهر کرده خود می شوند. این رسم تا زمانی که خانواده دختر در قید حیات هستند هر ساله برگزار می شود.

2- آب چهل یاسین: در اسفند ماه قبل از تحویل سال نو مردم کوزه يا کاسه ‌اى آب را نزد روحانى محل مى برند. روحانی چهل ‌بار سوره ياسين را به این آب مى خواند و فوت مى کند. درنهایت اين آب تبرک را به گوشه و کنار خانه مخصوصا بر دام ها و محصولات مى ريزند و همچنین به کودکان مى دهند، تا هم برکت و بارورى را زياد کند و هم شفا ببخشد .

3- سفره هفت سین: در بعضی از نقاط استان آذربایجان شرقی مردم علاوه بر هفت سین رایج، گوشت خام ، ماست و برنج سفید برای رونق محصولات کشاورزی و افزایش رزق و روزی در سفره قرار می دهند.


نظرها

  • 3 2

    مطالب خیلی بی نضیری بود. ممنون.

  • 4 1

    مطالب عالی و خلاصه بود و برای مقاله به دردم خورد و از همه طراهان و نویسندگان این سایت کمال تشکر را دارم و مقاله در مورد مناطق گردشگری و تفریحی استان بود .بنده سجاد غفار علیشاهی پایه دهم تجربی برای درس استان شناسی اذربایجان شرقی. ممنون از شما.

  • 1 42

    بابا خیلی شبکه

  • 2 1

    عالی خیلی خوبه‌❤👏😍

  • 1 12

    عالی مرسی دستتون درد نکنه

  • 1 1

    بسیار عالی و کاربردی بود خیلی متشکرم🙏



مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید