مرتب سازی براساس:
پای حوض سنگ، رباطی به جا مانده از دوران صفوی است که در ۲۰ کیلومتری سه راهی طبس قرار گرفته و معماری مختص این دوره هنوز در گوشه و کنار بنای رباط و آب انبارهای اطراف آن به چشم می خورد. رباط پای حوض سنگ در دوران صفوی به عنوان استراحتگاهی برای زائران آرامگاه امام رضا (ع) ساخته شده است.
خانه بلالی یکی از اثار دیدنی شهرستان میبد در استان یزد است. با توجه به شواهد موجود در قوس ها، شکل پلان، ابعاد و دیگر ویژگی های بنا، احتمال می رود که قدمت آن به دوران صفوی برسد.
حمام حاجی آباد اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 11 مرداد سال 1384 با شماره 12661 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این حمام تاریخی با مصالحی نظیر آجر و ساروج ساخته شده است و با تزئیناتی نظیر آجرهای فرشی زیباسازی شده است.
از آنجایی که شهر یزد شهری با آب و هوای گرم بوده است از قدیم برخی خیرین به جای وقف مکان هایی نظیر حسینیه و مسجد، آب انبار می ساختند و آن را در خدمت مردم قرار می دادند به همین دلیل به عنوان مثال در کنار مسجد جامع به فاصله خیلی کم چهار آب انبار قرار گرفته است.
تکیه امیر چخماق بخشی از مجموعه امیر چخماق در بافت تاریخی شهر یزد است. این مجموعه دارای بازار، مسجد، تکیه، دو آب انبار و یک بقعه است. این مجموعه در قرن نهم هجری به وسیله امیر جلال الدین چخماق و با یاری همسر وی به منظور آبادانی شهر یزد بنا شد و در دوره شاه عباس صفوی تغییراتی کرده.
شهر یزد مانند دیگر مناطق کویری ایران و بنا بر شرایط اقلیمی که دارد، پر از آب انبارهای زیبا است که در دوران های مختلف تاریخی ساخته شده اند و برای انبار کردن آب در زمان بارش باران و استفاده از آن در فصول گرم و خشک سال به کار می رود.
دبیرستان کیخسروی با قدمتی مربوط به اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی اول و با شماره 3613 در تاریخ 25 اسفند سال 1379 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این دبیرستان اولین دبیرستان شهر یزد است که توسط ارباب کیخسرو مهربان کیخسروی تاسیس شد.
کاروانسرای گلشن یزد اثری به جا مانده از دوران قاجار است که توسط سازمان میراث فرهنگی ایران در تاریخ 18 اردیبهشت سال 1380 و با شماره 3805 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مجموعه برج و باروها و خندق یزد مربوط به دوران آل مظفر می باشد. این مجموعه از آثار با ارزشی نظیر برج و بارو، حسینه، بقعه، آب انبار و بناهایی از این قبیل در خیابان های سید گل سرخ، محلات مالمیر، امام خمینی و لبخند واقع شده اند که قدمتی بسیار طولانی دارند.
مدرسه اله آباد زارج اثری به جا مانده از دوران پهلوی می باشد که در تاریخ 17 اسفند سال 1381 با شماره 7765 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مدرسه توسط دولت در سال 1374 پس از دو سال تلاش تاسیس شد.