• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه
  • کشور عراق در قاره آسیا - توریستگاه

درباره کشور عراق



قاره

آسیا

واحد پولی

دینار عراق

مذاهب

اسلام

مساحت

438,317 کیلومتر مربع

جمعیت

40,222,493 نفر

پیش شماره کشور

00964

جهت رانندگی

از سمت راست


موقعیت جغرافیایی کشور عراق
عراق، به طور رسمی جمهوری عراق، کشوری در آسیای غربی است که از شمال با ترکیه، از شرق با ایران، از جنوب شرقی با کویت، از جنوب با عربستان سعودی، از جنوب غربی با اردن و از غرب با کشور سوریه همسایه است. پایتخت و بزرگترین شهر عراق، بغداد است. عراق منزلگاه اقوام مختلفی از جمله عرب، کرد، ترکمن، آشوری، ایزدی، شبکی، ارمنی، مندایی، چرکس، سبیان و کاولی است. حدود 99 درصد از کل شهروندان این کشور مسلمان هستند و اقلیت های کوچکی از مسیحیان، یارسانی ها، یزدی ها و مندایی ها نیز در آن حضور دارند. 
عراق دارای خط ساحلی به طول 58 کیلومتر در شمال خلیج فارس است و دشت آبرفت های بین النهرین، انتهای شمال غربی رشته کوه زاگرس و قسمت شرقی صحرای سوریه را در بر می گیرد. دو رودخانه بزرگ دجله و فرات، از جنوب عراق عبور می کنند و به شط العرب نزدیک خلیج فارس می رسند. این رودخانه ها مقدار قابل توجهی زمین حاصلخیز را در اختیار عراق قرار می دهند. منطقه ای که بین رودخانه های دجله و فرات وجود دارد و در تاریخ با نام بین النهرین از آن نام برده می شود، اغلب به عنوان مهد تمدن شناخته می شود. در اینجا بود که بشر برای اولین بار شروع به خواندن، نوشتن، ایجاد قوانین و زندگی در شهر تحت یک دولت سازمان یافته به ویژه اوروک کرد، که "عراق" از آن گرفته شده است. این منطقه از هزاره 6 پیش از میلاد محل زندگی تمدن های پی در پی بوده است. عراق مرکز امپراتوری های اکدی، سومری، آشوری و بابلی بود. این سرزمین همچنین بخشی از امپراتوری های مادها، هخامنشی، هلنیستی، اشکانی، ساسانی، رومی، راشدون، اموی، عباسی، ایوبی، سلجوقیان، مغول، تیموریان، صفویان، افشاری و عثمانی بود. 
کشوری که امروز به عراق معروف است تا زمان تقسیم امپراتوری عثمانی در قرن بیستم منطقه ای از امپراتوری عثمانی بود. این کشور از سه استان تشکیل شده بود که در زبان ترکی عثمانی ولایت نامیده می شدند و شامل ولایت موصل، ولایت بغداد و ولایت بصره بودند. در آوریل 1920 قیومیت میانرودان (بین النهرین) بریتانیا با اختیار جامعه ملل ایجاد شد. پادشاهی مورد حمایت انگلیس با ادغام کردن این ولایات درون یک پادشاهی در سال 1921 تحت حکومت فیصل اول عراق تأسیس شد. پادشاهی هاشمی عراق در سال 1932 از انگلیس استقلال یافت. در سال 1958، حکومت سلطنتی سرنگون شد و جمهوری عراق جای آن را گرفت. عراق از سال 1968 تا 2003 تحت کنترل حزب بعث سوسیالیست عرب بود. در سال 1980، عراق به ایران حمله کرد و جنگ طولانی مدتی را به مدت تقریبا هشت سال ادامه داد و در نتیجه رسیدن به یک بن بست، موجب خسارات ویرانگری برای هر دو کشور شد.
پس از حمله ایالات متحده و متحدانش به عراق در سال 2003، حزب بعث صدام حسین از قدرت برکنار و انتخابات پارلمانی چند حزبی در سال 2005 برگزار شد. حضور آمریکا در عراق در سال 2011 پایان یافت، اما شورش ها در این کشور ادامه یافت و با ورود جنگجویان جنگ داخلی سوریه به عراق حتی شدت بیشتری هم گرفت. از میان این شورشی ها گروهی بسیار مخربی بیرون آمد که خود را داعش می نامید و قسمت های زیادی از شمال و غرب عراق را اشغال کرد. همه پرسی در مورد حاکمیت کامل اقلیم کردستان عراق در 25 سپتامبر 2017 برگزار شد. در 9 دسامبر 2017 حیدر العبادی، نخست وزیر وقت عراق، پس از آنکه داعش کنترل این بخش از سرزمین عراق را از دست داد، پیروزی خود را بر داعش اعلام کرد. 
عراق جمهوری پارلمانی فدرال متشکل از 19 استان است که چهار استان آن متعلق به کردستان خودمختار است. دین رسمی این کشور اسلام است. از نظر فرهنگی، عراق دارای میراث بسیار غنی است و دستاوردهای گذشته خود را در دوران قبل از اسلام و همچنین پس از اسلام ارج می گذارد و به خاطر شاعران خود شناخته شده است. نقاشان و مجسمه سازان آن از بهترین ها در جهان عرب هستند، که برخی از آن ها در کلاس جهانی کار می کنند و صنایع دستی ظریفی از جمله فرش و قالیچه تولید می کنند. عراق عضو بنیانگذار سازمان ملل و همچنین اتحادیه عرب، اتحادیه اسلامی، جنبش عدم تعهد و صندوق بین المللی پول است.

جمعیت و دین
بر اساس اطلاعات سازمان ملل، جمعیت عراق در در اواسط سال 2020 برابر 40،222،493 نفر تخمین زده شده است. همچنین گزارشی از طرف سرویس تحقیقات پارلمان اروپا حاکی از آن است که در سال 2015 تعداد 24 میلیون عرب (14 میلیون شیعه و 9 میلیون سنی)، 8.7 میلیون کرد سنی (به علاوه 500 هزار کرد فیلی و 200 هزار کاکائی)، 3 میلیون نفر ترکمن های سنی عراق، 1 میلیون عراقی سیاه پوست، 500 هزار مسیحی (شامل کلدانی ها، سریانی ها، آشوری ها و ارمنی ها) ؛ 500 هزار یزیدی؛ 250 هزار شبکی؛ 50 هزار رومی، 3 هزار مندائی صابئین؛ 2 هزار چرکسی، هزار بهائی و چند ده یهودی وجود داشته است. 
ادیان در عراق به طور غالب ابراهیمی هستند و مسلمانان (رسمی) 99% (شیعه 47 تا 55%، سنی 45 تا 59%) و ادیان مسیحی، یزدی، مندائی صابئین، بهائی، زرتشتی، هندو، بودایی، یهودی و غیره هر کدام کمتر از 0.1% را به خود اختصاص می دهند. عراق جمعیت شیعه و سنی مختلطی دارد. یک مرکز تحقیقات پیو در سال 2011 تخمین زد که 51% از مسلمانان عراق شیعه و 42% سنی هستند، در حالی که 5% خود را "فقط یک مسلمان" معرفی می کنند. جمعیت اهل تسنن از روبرو شدن با تبعیض در تقریبا همه جنبه های زندگی توسط دولت شکایت دارند. با این حال، نوری المالکی، نخست وزیر سابق (که سابقه فعالیت های تروریستی هم دارد) وقوع چنین تبعیضی را انکار کرد. 
ریشه مسیحیت در عراق از مفهوم کلیسای شرق در قرن 5 میلادی و پیش از وجود اسلام در منطقه است. مسیحیان در عراق عمدتا آشوری بومی هستند و به کلیسای باستان شرق، کلیسای آشوریان شرقی، کلیسای کاتولیک کلدانی، کلیسای کاتولیک سریانی و کلیسای ارتدکس سریانی تعلق دارند. همچنین جمعیت قابل توجهی از مسیحیان ارمنی در عراق وجود دارد که طی نسل کشی ارامنه از ترکیه گریخته بودند. پس از حمله سال 2003 به عراق، خشونت علیه مسیحیان افزایش یافت و مواردی از آدم ربایی، شکنجه، بمب گذاری و قتل گزارش شد. پس از جنگ 2003 عراق، در نتیجه آزار و اذیت قومی و مذهبی توسط افراط گرایان اسلامی، بسیاری از جامعه مسیحی باقی مانده از وطن خود گریختند. همچنین اقلیت های مذهبی - قومی کمی از منداییان، شبکی ها، یارسان و یزیدیان باقی مانده اند که پیش از سال 2003 تعداد آن ها احتمالا به 2 میلیون نفر می رسیده است. جامعه یهودیان عراق نیز که در سال 1941 حدود 150 هزار نفر جمعیت داشت، تقریبا به طور کامل کشور را ترک کرده است. 

زبان 
زبان های اصلی که در عراق صحبت می شود عربی بین النهرین و کردی است و به دنبال آن گویش ترکمانی عراقی ترکی و زبانه ای نئوآرامی (به ویژه کلدانی و آشوری) است. عربی و کردی با نسخه هایی از خط عربی نوشته می شوند. از سال 2005، ترکمن ها خط عربی را با الفبای ترکی جایگزین کردند. علاوه بر این، زبان های نئوآرامی از خط سریانی استفاده می کنند. دیگر زبان های اقلیت شامل مندایی، شبکی، ارمنی، چرکسی و فارسی است.
پیش از حمله در سال 2003، زبان عربی تنها زبان رسمی عراق بود. ولی از زمان تصویب قانون اساسی جدید عراق در سال 2005، هر دو زبان عربی و کردی (ماده 4) به عنوان زبان های رسمی عراق به شمار می آیند، در حالی که سه زبان ترکمنی، سریانی و ارمنی نیز به عنوان زبان اقلیت شناخته شده اند. علاوه بر این، اگر اکثریت مردم در همه پرسی عمومی تصویب کنند، هر منطقه یا استان می تواند زبان های دیگر را رسمی اعلام کند. 

واحد پول
دینار عراق (علامت د.ع؛ کد IQD) واحد پول عراق است. این پول توسط بانک مرکزی عراق صادر می شود و به 1000 فلس تقسیم می شود، اگرچه تورم از سال 1990 باعث منسوخ شدن فلس شده است.

تاریخچه عراق
عراق کشوری است که در حال حاضر بخشی از قلمرو تمدن بین النهرین باستان را در بر می گیرد. این تمدن بین رودخانه های دجله و فرات به وجود آمد و این رودخانه ها از درون سرزمین عراق به خلیج فارس می ریزند. پادشاهی هاشمی عراق، که در دوران اولیه خود با نام قیم عراق نیز شناخته می شد، با معاهده انگلیس - عراق در سال 1922 تأسیس شد که ناشی از شورش سال 1920 عراق علیه حاکمیت انگلیس بود. مرکز آن در بین النهرین سفلی (مربوط به بابل تاریخی) است اما بخشی از بین النهرین علیا و صحرای سوریه و صحرای عربستان را نیز شامل می شود. تاریخ این منطقه شاهد برخی از نخستین نوشته ها، ادبیات، علوم، ریاضیات، قوانین و فلسفه های جهان بوده است. از این رو نام مرسوم آن، گهواره تمدن است. 
به عنوان بخش بزرگتر منطقه "هلال حاصلخیز"، بین النهرین اولین ظهور تمدن را در عصر نوسنگی (دوره عبید) مشاهده کرد و بخش قابل توجهی از خاور نزدیک را در سراسر عصر مفرغ و عصر آهن (سومری، اکدی، بابلی و آشوری) تشکیل داد. پس از سقوط امپراتوری نئو بابل، بین النهرین تحت حاکمیت پارسیان و سپس یونان قرار گرفت. در قرن 3، زمانی که بار دیگر تحت کنترل پارسیان (ساسانی) قرار گرفت، جمعیت اولیه آن به طور فزاینده ای توسط عرب ها جایگزین شد، و نام عربی العراق نیز تقریبا مربوط به همین زمان است. امپراتوری ساسانی با فتوحات اسلامی نابود و توسط خلافت راشدین در قرن هفتم جایگزین شد. بغداد طی قرن نهم به مرکز "عصر طلایی اسلامی" تحت خلافت عباسی تبدیل شد. رشد سریع بغداد در قرن دهم به دلیل حملات آل بویه و سلجوقیان متوقف شد، اما تا زمان حمله مغول در سال 1258 از اهمیت اصلی آن کاسته نشد. پس از تجزیه ایلخانیان، عراق تحت سلطه جلایریان و قرا قیونلوها قرار گرفت تا اینکه سرانجام در قرن شانزدهم بخشی از امپراتوری عثمانی شد و به طور متناوب تحت کنترل صفویان و سلطنت مملوک در می آمد. حکومت عثمانی با جنگ جهانی اول به پایان رسید و امپراتوری انگلیس عراق را به عنوان قیم خود تا زمان تأسیس پادشاهی عراق در 1933 اداره می کرد. حکومت جمهوری در سال 1958 به دنبال یک کودتا تشکیل شد و صدام حسین از سال 1968 تا 2003 حکومت می کرد. در دوره او جنگ ایران و عراق و جنگ خلیج فارس در گرفت. صدام حسین پس از حمله ایالات متحده به این کشور در سال 2003 از حکومت ساقط شد. طی سال های بعد، عراق در آستانه جنگ داخلی قرار گرفت و اوضاع آن در سال 2011 بدتر شد. تا سال 2015، عراق عملا تقسیم شده بود و قسمت مرکزی و جنوبی آن توسط دولت، شمال غربی توسط دولت اقلیم کردستان و غرب آن توسط دولت اسلامی عراق و شام (داعش) کنترل می شد. داعش در سال 2017 در عراق شکست خورد، اما شورشیان آن تا زمان تسخیر مجدد کامل خاک عراق در سال های بعد به جنگ ادامه دادند. 

تعطیلات رسمی و مذهبی
روز آزادی بغداد یک تعطیل رسمی است و در نهم آوریل در منطقه خودمختار کردستان عراق برگزار می شود. این تعطیلات منطقه ای سالگرد سرنگونی رژیم سابق و برکناری حکومت صدام حسین از قدرت در این روز در سال 2003 است. 

تعطیلات بین المللی در عراق در اول ماه می برگزار می شود. این روز معمولا با بزرگداشت دستاوردهای جنبش کارگری همراه است. این تعطیلات همچنین ممکن است به عنوان روز جهانی کارگر شناخته شود که در بیش از 80 کشور دنیا به عنوان یک روز تعطیل عمومی است. 

عید فطر، جشن پایان یک ماه روزه داری است که توسط مسلمانان در سراسر جهان در پایان ماه رمضان جشن گرفته می شود. از آنجا که تاریخ عید به رویت ماه بستگی دارد، ممکن است در تاریخ دقیقی جشن گرفته نشود و در سراسر جهان تغییراتی وجود داشته باشد. اعلام تاریخ دقیق عید سعید فطر ممکن است تا نزدیک به پایان ماه رمضان اتفاق نیفتد. 

سال نو: 1 ژانویه
روز ارتش: 6 ژانویه
نوروز: 21 مارس
روز آزادی بغداد: 9 آوریل
روز کارگر: 1 می
عید فطر: متغیر
عید قربان: متغیر
عاشورا: متغیر
روز استقلال عراق: 3 اکتبر
سالگرد پیروزی بر داعش: 10 دسامبر
روز کریسمس: 25 دسامبر

شماره تماس های اضطراری
پلیس: 104
آمبولانس: 122
آتش نشانی: 115


نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.
محبوبترین مراکز دیدنی
محبوبترین سرگرمی ها

مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید