استحکامات شهری از دوران قدیم و باستانی تا امروزه تغییرات زیادی کرده، در دوران کهن از دیوارها و برج های مرتفع به عنوان ساختارهای مستحکم استفاده می کردند اما امروزه فرم و ساختار آنها به طور قابل توجهی تغییر نموده ولی خوشبختانه هنوز هم آثاری از نمونه های تاریخی برای اثبات الگوهای شهرهای قدیمی یافت می شود. در حوالی جنوب شرقی ایروان در ارتفاعات تپه های 65 متری، قلعه ای دیدنی با ارائه چشم اندازی شگرف به دشت آرارات به چشم می خورد. یک مکان باستانی شگفت انگیز که هیچ یک از گردشگران محلی و خارجی نمی توانند در برابر آن مقاومت نمایند. قلعه ای باستانی و کهن به نام اربونی که نام ایروان نیز از اسم آن مشتق شده.
ریشه یابی
نظریات متعددی درباره ریشه یابی نام اربونی برای این قلعه مطرح می شود، یکی از این نظریات به کتیبه یافت شده در قلعه تپه قرمز (Karmir Blur) ارتباط مستقیم دارد، کتیبه ای که بر آن کلمات تصاحب، تاراج و دزدی حکاکی شده. از این رو به نظر می رسد نام آن به سادگی پیروزی و فتح معنا می شود.
با تفکیک کلمه اربونی به کلمه (eri) با ریشه (Ers) بازمی گردد. در واقع اِر به معنای مردم ساکن در قلمرویی مشخص و بون به معنای پناهگاه می باشد. به بیانی دیگر اربونی به معنای پناهگاه مردم یا شهر مردم مستقل می باشد.
تاریخچه قلعه
قلعه اربونی در سال 782 قبل از میلاد توسط یکی از قدرتمندترین پادشاهان سلسله اوراتو، آرگیشتی یکم ساخته شد. بر اساس کتیبه خورخور، پادشاه آرگیشتی 6600 سرباز را از قسمت های غربی ارتفاعات ارمنستان خصوصا کات (Khate) و سوپانی (Tsupany) را در این مکان مستقر نمود. اربونی به عنوان یک قلعه نظامی با هدف اصلی حفاظت از مرزهای شمالی پادشاهی اوراتو ساخته شد. آرگیشتی بعد از تسخیر سرزمین های شمال ایروان و غرب دریاچه سوان با هدف حفاظت از این سرزمین ها تصمیم به ساخت این قلعه گرفت. مناطقی تسخیر شده که ساختار امروزی شهر آبوویان را تشکیل داده اند. قلعه اربونی در ارتفاعات تپه ای جذاب با اقتدار و شکوهی بی بدیل و دیوارهای دفاعی 10 تا 12 متری استوار گردیده. در پشت این دیوارهای دفاعی، دیوارهای مرکزی و داخلی دیگری نیز یافت می شود. دیوارهایی که ساختمان ها را از یکدیگر جدا کرده اند و از جنس سنگ بازالت، توفا، چوب و خشت می باشند. در مجموعه این قلعه یک قصر و چندین ساختمان قابل توجه ساخته شد. پادشاهانی که بعد از آرگیشتی به قدرت رسیدند، از اربونی به عنوان اقامتگاه خود در طول لشگرکشی های نظامی علیه مهاجمین خارجی استفاده می کردند. در آن دوران تلاش های زیادی برای حمله به پادشاهی اوراتو و فتح قلعه اِربونی انجام شد. در نهایت پادشاهان قدرتمند هخامنشی بر آن چیره شدند اما قلعه اربونی به دلیل موقعیت استراتژیک فوق العاده اش همیشه از گزند حملات و تجاوزات در امان بود. این قلعه همواره مسکونی، امروزه به شهر ایروان تبدیل گردیده.
معماری قلعه اربونی
این قلعه در ارتفاعات 65 متری تپه ای مرتفع قرار گرفته و از طریق شیب جنوبی تپه قابل دسترسی است. قلعه ای استوار که توسط برج هایی قوی و مرتفع حفاظت می شود و ورودی اصلی اش در جنوب شرقی تپه قرار گرفته، وردی که به حیاط اصلی دژ هدایت می شود. راه پله های آن به سمت میدان هدایت می شود، میدانی که قلعه را به سه بخش مذهبی، مجلل و مقرون به صرفه تقسیم می کند. بخش مذهبی آن در جنوب غربی میدان و محل قرار گرفتن معبد خدای خلدی (God Khaldi) قرار گرفته، این بخش دارنده برجی با ساختار زیگورات می باشد و از طریق یک راه پله قابل دسترسی است. این معبد همچنین دارای یک اتاق جانبی در طبقه پایینی است. سالن آن با دو ردیف ستون چوبی و اطراف دیواره های آن با نیمکت های متعددی پر شده. در دیواره سمت چپ آن یک قربانگاه نیز یافت می شود. دیواری که با نقاشی های رنگارنگ از شمایل انسان، طرح های هندسی و گل هایی زیبا مزین گردیده. ساختمان های کاخ آن در بخش شمالی میدان قرار گرفته اند، بخش مرکزی آن شامل یک حیاط که با ستون های 5 در 5 می باشد. سقف سالن آن مسطح و دارای پوششی چوبی است. دیوارهای آن با نقاشی های رنگارنگ و آویزهایی جذاب از فرش مزین گردیده.
کتیبه ها
کتیبه های متعددی در قلعه اربونی کشف شده، از مهم ترین آنها می توان به کتیبه کشف شده در سال 1950 اشاره کرد، کتیبه ای که بر روی آن متن (با بزرگداشت خدای خلدی، آرگیشتی فرزند منوآ، این قلعه را برای قدرت کشور و هراس دشمنان بنا کرد و نام اربونی را بر آن نهاد). خالدی یکی از سه خداهای اوراتو بود. البته کتیبه هایی مشابه نیز در توشپا، پایتخت اوراتو در قرن نهم قبل از میلاد کشف گردید. در قرن هشتم قبل از میلاد قلعه اربونی با ارزش تاریخی شگرفی بنا گردید. بازمانده های باستان شناسی مکشوفه در این منطقه نشان از قدمت 3000 ساله آن دارد. با توجه به این اهمیت تاریخی شگرف این قلعه یکی از محبوب ترین مقاصد توریستی در ایروان به شمار می رود.
در دنیای ما زیبایی و حیرت آور بودن گونه های مختلفی دارند، از عجایب طبیعی گرفته تا مواردی که توسط انسان ساخته شده اند، آثاری که هنوز پایدار هستند و یا اینکه به ویرانه تبدیل شده اند. فهرست این مقاله نیز حاوی برخی از زیباترین عجایب دنیاست. از بقایای تمدن های گم شده که برخی از آنها هنوز هم رمز آلود هستند، تا شهرهای دلربا و اشیا و عناصر خیره کننده در دنیای طبعیت، تمامی این عجایب همگی در فهرست مقاله ای که مطالعه خواهید کرد حضور دارند.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
اگر به دنبال بهترین مرکز عشایر دیجیتالی در اروپا هستید که غذای ارزان، مکان های اجتماعی پر جنب و جوش، سطح بالای ایمنی، و مناظر زیبایی را ارائه می دهد که بخواهید اقامت خود را برای مدت نامحدودی تمدید کنید (البته به شرطی که بوروکراسی محلی اجازه دهد)، با ما در این مقاله همراه باشید.
این کشور کوچک که از همه طرف توسط ایتالیا احاطه شده است، سومین کشور کوچک در اروپاست و در طول قرن ها حتی با وجود انقلاب ها و جنگ های جهانی، سرسختانه استقلال خود را حفظ کرده است. و ما در مورد شهر واتیکان صحبت نمی کنیم، بلکه در مورد یک کشور کوچک دیگر در ایتالیا صحبت می کنیم؛ جمهوری سن مارینو، پنجمین کشور کوچک جهان، که قدیمی ترین کشور اروپا نیز محسوب می شود.
آفریقای جنوبی با مکان ها و تجربیات باورنکردنی زیادی که می توانید از بین آنها انتخاب کنید، ماجراجویی های فراموش نشدنی را برای کسانی که مایل به بازدید از این کشور زیبا هستند ارائه می دهد. در این مقاله 9 مورد از شگفت انگیزترین جاذبه های آفریقای جنوبی را به شما معرفی می کنیم.