موزه ادبیات نظامی گنجوی در یکی از زیباترین ساختمان های شهر باکو در فاصله چند قدمی تا میدان فانتین آرمیده، یکی از قابل تحسین ترین ساختمان های باکو که جلوه گر سبک معماری ترکیبی شگرفی است. این ساختمان که هم اکنون میزبان موزه می باشد در ابتدا به عنوان یک هتل ساخته شد. نمای بیرونی آن با کاشی های آبی و فیروزه ای رنگ مزین شده و فضای داخلی اش با مجسمه هایی از نوابغ ادبی کشور آذربایجان جذابیتی دو چندان پیدا کرده، مجسمه هایی زیبا از مشاهیری نظیر محمد فوضولی، ملا پناه واقف، میرزا فتحعلی آخوند زاده، خورشید بانو ناتوان، جلیل محمد قلی زاده و جعفر جبارلی.
این موزه به عنوان یکی از بزرگترین خزانه های فرهنگ آذربایجان دارای 23 اتاق و بیش از 300 نمایشگاه از نسخه های خطی روشن، هنر خوشنویسی، نسخه های نادر، عکس ها و فیلم هاست.
موزه ادبیات نظامی گنجوی در شهر پایتخت زیبای آذربایجان، شهر باکو و فاصله ای نه چندان دور تا میدان فاونتین و در نزدیکی ورودی ایچری شهر قرار گرفته و به راحتی از طریق مترو قابل دسترسی است.
این خزانه ارزشمند آذربایجان با هدف نمایش و حفظ مطالب علمی و ادبیات فرهنگی آذربایجان برپا شده و می توان از آن به عنوان محل انجام تحقیقات علمی گسترده و انتشار کتاب ها و مقالات متعدد نام برد.
ساختمان این موزه برای اولین بار در سال 1850 به عنوان یک کاروانسرای یک طبقه بنا گردید و در سال 1915 به جایگاه هتل متروپل تبدیل شد. در راستای این تغییرات طبقه دوم ساختمان نیز بنا گردید. در سال های 1918 تا 1920 کارگران کابینه وزرای جمهوری دموکراتیک آذربایجان در این محل زندگی و کار می کردند پس از آن در دهه 1920 تا 1930 شورای اتحادیه کارگری آذربایجان در این ساختمان شکل گرفت.
در تاریخ یکم نوامبر سال 1939 طبق دستور شورای مردمی کمیسرهای شوری آذربایجان تحت شماره 4972 موزه یادبودی به پاس بزرگداشت نام نظامی در راستای هشتصدمین ساگرد شاعر شهیر ایرانی نظامی گنجوی بنا گردید. ساختمان مذکور تحت پروژه اصلاحی به کمک معمارانی متبحر نظیر صادق الاکبر اوغلو داداشوف (Sadikh Dadashov) و میکائیل الاسگر اوغلو حسینوف (Mikayil Huseynov) که هم اکنون تندیسشان نیز در موزه نگهداری می شود، قرار گرفت. بعدها نام آن از موزه یادبود به موزه ادبیات آذربایجان تغییر یافت. طراحی داخلی موزه هنر دست لطیف کریموف (Letif Kerimov) می باشد. در طی جنگ جهانی دوم مراسم بزرگداشت هشتصدمین سالگرد شاعر پارسی زبان نظامی گنجوی در محاصره لنینگراد برگزار شد. علی رغم اینکه این موزه در سال 1939 تاسیس گشت اما در تاریخ چهادهم مه سال 1945 و بعد از پیروزی در جنگ کبیر میهنی (Great Patriotic) درب های خود را به روی بازدیدکنندگان گشود.
ساختمان موزه در سال 1959 و 1967 دوبار تحت پروژه اصلاحیه، گسترش و ارتقا قرار گرفت و بار دیگر در طی سال های 2001 تا 2003 شاهد تغییراتی بود. بعد از اینکه رئیس جمهور آذربایجان الهام علی اف در تاریخ سی ام دسامبر سال 2004 از این موزه در تابستان سال 2005 پروژه های اصلاحی جدید برای آن پایه ریزی گردید و کابینه وزرای جمهوری آذربایجان بودجه ای بالغ بر 13 میلیون منات را برای انجام این برنامه ها در نظر گرفتند. بر اساس این پروژه بزرگ مساحت محوطه موزه به 2500 متر مربع افزایش یافت و تعداد سالن های آن به 30 سالن اصلی و 10 سالن کمکی ارتقا یافت. تا قبل از انجام بازسازی تنها امکان ارائه 1000 نمایشگاه از 120000 تای موجود بود اما بعد از انجام پروژه ارتقایی این تعداد به 25000 نمایشگاه افزایش یافت.
مساحت کلی موزه 2500 متر مربع می باشد که 1409 متر از آن به موزه و 173 متر مربع دیگر به فضای مسجد اختصاص یافته. به طور کلی این موزه میزبان بیش از 3000 نسخه خطی، کتاب های نادر، پرتره ها، مجسمه ها، تصاویر و خاطرات شاعران متعدد می باشد.
سلام،یک جلد کتاب خطی لیلی و مجنون حکیم نظامی باخط شکسته نستعلیق در اختیارم می باشد که با خط خودم ۲۵ سال پیش کتابت کرده ام ،و الآن آن را به فروش گذاشته ام،میخواستم نظر مدیریت محترم موزه ادبیات را نسبت به خرید آن بدانم ،میتوانم صفحاتی از ان را برای نمونه ارسال کنم لطفا برای ارسال نمونه صفحات آدرسی اعلام فرمایید ،ضمنا من مدرس انجمن خوشنویسان تبریز با خط تخصصی شکسته نستعلیق هستم،
با احترام کاظم کاظمی
0
0
سلام کاظم جان، این صفحه تنها معرفی یکی از جاذبه های گردشگری باکو می باشد و برای ارتباط با موزه باید به صورت مستقیم با خود موزه ارتباط برقرار نمایید
در دنیای ما زیبایی و حیرت آور بودن گونه های مختلفی دارند، از عجایب طبیعی گرفته تا مواردی که توسط انسان ساخته شده اند، آثاری که هنوز پایدار هستند و یا اینکه به ویرانه تبدیل شده اند. فهرست این مقاله نیز حاوی برخی از زیباترین عجایب دنیاست. از بقایای تمدن های گم شده که برخی از آنها هنوز هم رمز آلود هستند، تا شهرهای دلربا و اشیا و عناصر خیره کننده در دنیای طبعیت، تمامی این عجایب همگی در فهرست مقاله ای که مطالعه خواهید کرد حضور دارند.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
اگر به دنبال بهترین مرکز عشایر دیجیتالی در اروپا هستید که غذای ارزان، مکان های اجتماعی پر جنب و جوش، سطح بالای ایمنی، و مناظر زیبایی را ارائه می دهد که بخواهید اقامت خود را برای مدت نامحدودی تمدید کنید (البته به شرطی که بوروکراسی محلی اجازه دهد)، با ما در این مقاله همراه باشید.
این کشور کوچک که از همه طرف توسط ایتالیا احاطه شده است، سومین کشور کوچک در اروپاست و در طول قرن ها حتی با وجود انقلاب ها و جنگ های جهانی، سرسختانه استقلال خود را حفظ کرده است. و ما در مورد شهر واتیکان صحبت نمی کنیم، بلکه در مورد یک کشور کوچک دیگر در ایتالیا صحبت می کنیم؛ جمهوری سن مارینو، پنجمین کشور کوچک جهان، که قدیمی ترین کشور اروپا نیز محسوب می شود.
آفریقای جنوبی با مکان ها و تجربیات باورنکردنی زیادی که می توانید از بین آنها انتخاب کنید، ماجراجویی های فراموش نشدنی را برای کسانی که مایل به بازدید از این کشور زیبا هستند ارائه می دهد. در این مقاله 9 مورد از شگفت انگیزترین جاذبه های آفریقای جنوبی را به شما معرفی می کنیم.
سلام،یک جلد کتاب خطی لیلی و مجنون حکیم نظامی باخط شکسته نستعلیق در اختیارم می باشد که با خط خودم ۲۵ سال پیش کتابت کرده ام ،و الآن آن را به فروش گذاشته ام،میخواستم نظر مدیریت محترم موزه ادبیات را نسبت به خرید آن بدانم ،میتوانم صفحاتی از ان را برای نمونه ارسال کنم لطفا برای ارسال نمونه صفحات آدرسی اعلام فرمایید ،ضمنا من مدرس انجمن خوشنویسان تبریز با خط تخصصی شکسته نستعلیق هستم، با احترام کاظم کاظمی
سلام کاظم جان، این صفحه تنها معرفی یکی از جاذبه های گردشگری باکو می باشد و برای ارتباط با موزه باید به صورت مستقیم با خود موزه ارتباط برقرار نمایید