• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر بغداد در کشور عراق - توریستگاه

آشنایی با بغداد



کشور

پایتخت

اقلیم آب و هوایی

گرم و خشک

وسایل حمل و نقل

خطوط اتوبوسرانی,تاکسی

مساحت

673 کیلومتر مربع

جمعیت

7,665,000 نفر

زمان پرواز از تهران

1.35 ساعت
موقعيت جغرافيايى و اطلاعات شهر بغداد
بغداد پایتخت عراق و یکی از بزرگترین شهرهای جهان عرب است و در مقایسه با جمعیت زیاد خود مساحت کمی در حدود 673 کیلومتر مربع دارد. بغداد که در امتداد رود دجله، نزدیک ویرانه های شهر اَکدی بابل و پایتخت ایران باستان، تیسفون واقع شده است، در قرن هشتم میلادی تاسیس و به پایتخت خلافت عباسی تبدیل شد. بغداد در مدت کوتاهی به یک مرکز مهم فرهنگی، تجاری و فکری در جهان اسلام تبدیل شد. این امر علاوه بر میزبانی چندین موسسه مهم دانشگاهی از جمله خانه دانش، و همچنین میزبانی از یک محیط چند ملیتی و چند مذهبی، شهرت جهانی را با عنوان "مرکز یادگیری" برای این شهر به ارمغان آورد.
بغداد در بیشتر دوره عباسیان و در دوران طلایی اسلام بزرگترین شهر جهان بود و جمعیت آن به بیش از یک میلیون نفر رسید. این شهر در سال 1258 به دست امپراتوری مغول ویران شد، و در نتیجه سرایت مکرر امراض و پیدایش چندین امپراتوری پی در پی، افولی رخ داد که قرن ها ادامه داشت. با به رسمیت شناختن عراق به عنوان یک کشور مستقل (قبل از آن تحت فرمان بین النهرین بریتانیا) در سال 1932، بغداد به تدریج اهمیت سابق خود را به عنوان مرکز قابل توجهی از فرهنگ عربی، با جمعیت حدودا 6 یا 7 میلیون نفر دوباره بدست آورد.
در دوران معاصر این شهر اغلب با آسیب های شدید زیرساختی روبرو بوده است. اخیرا به دلیل جنگ عراق که از سال 2003 تا 2011 ادامه داشت، و پس از آن شورش و بعدا جنگ مجددی که از سال 2013 تا 2017 ادامه داشت، موجب از دست رفتن بخش قابل توجهی از میراث فرهنگی و آثار تاریخی بغداد شد.

اقلیم آب و هوایی 
بغداد دارای آب و هوای گرم و کویری است و تابستان های بسیار گرم، طولانی و خشک، و زمستان های معتدل تا خنک، کمی مرطوب و کوتاه دارد. در تابستان از ماه ژوئن تا آگوست، متوسط حداکثر دما تا 44 درجه سانتیگراد و همراه با آفتاب است. در این زمان از سال بارندگی کمتر از شش بار  ثبت شده است و هرگز از 1 میلی متر فراتر نرفته است. حتی در شب، دمای هوا در تابستان به ندرت به زیر 24 درجه سانتی گراد می رسد. بالاترین درجه حرارت در بغداد برابر 51.8 درجه سانتیگراد بود که در 28 ژوئیه سال 2020 ثبت شد. به دلیل فاصله بغداد از جنوب باتلاقی عراق و سواحل خلیج فارس رطوبت هوا معمولا زیر 50 درصد است، و وزش طوفان های گرد و غبار از بیابان ها به سمت غرب یک اتفاق طبیعی در طول تابستان است.
دمای هوای زمستان شبیه آب و هوای کویری است. از دسامبر تا فوریه، بغداد به طور متوسط دارای حداکثر دمای 16 تا 19 درجه سانتی گراد است. میزان بارندگی سالانه، تقریبا کاملا محدود به دوره نوامبر تا مارس و حدود 150 میلی متر است، اما تا 338 میلی متر و حداقل تا 37 میلی متر هم رسیده است. در 11 ژانویه 2008، برای اولین بار در 100 سال گذشته برف سبکی در سراسر بغداد بارید. بارش برف بار دیگر در 11 فوریه 2020 گزارش شد.

تاریخچه بغداد
شواهد باستان شناسی نشان می دهد که بغداد مدت ها قبل از تسخیر بین النهرین توسط اعراب در سال 637 میلادی، توسط قوم های مختلف اشغال شده بود و چندین امپراتوری باستان دارای پایتخت هایی در مجاورت آن بودند. اما تأسیس واقعی این شهر به سال 762 برمی گردد، زمانی که بین الکاظمیه و الکرخه امروزی واقع شده و توسط یک دهکده ایرانی به نام بغداد اشغال شده بود. المنصور، خلیفه دوم سلسله عباسی این شهر را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد. شهر او که مدینة السلام (شهر صلح) نام داشت در بین دیوارهای مدور احداث شده و "شهر مدور" نامیده می شد. این شهر بیشتر شبیه یک مجتمع دولتی بود تا شهر مسکونی و حدود 2700 متر قطر داشت و دارای سه دیوار متحدالمرکز بود. 
بغداد در قرن هشتم و اوایل قرن نهم در دوران مهدوی (که از 775 تا 785 سلطنت می کرد) و جانشین او، هارون الرشید (789–809) به اوج شکوفایی اقتصادی و فکری خود رسید. سپس این شهر به عنوان ثروتمندترین شهر جهان شناخته شد و اسکله های آن پر از کشتی هایی از چین، هند و آفریقای شرقی شد. خلیفه آل مأمون (813–833) نیز ترجمه آثار یونانی باستان را حمایت کرد، چندین بیمارستان و رصدخانه را تأسیس کرد و شاعران و صنعتگران را به پایتخت خود جذب کرد. 
در سال 1258 هلاکوخان، نوه چنگیز خان مغول، بر بین النهرین غلبه کرد، خلیفه بغداد را برکنار کرد و او را کشت و صدها هزار نفر از ساکنان این شهر را قتل عام کرد. وی بسیاری از خندق های اطراف و آبراهه ها را نابود کرد، احیای سیستم آبیاری را تقریبا غیرممکن کرد و در نتیجه پتانسیل بغداد را برای شکوفایی آینده از بین برد. 
پس از آن، بغداد ابتدا به پایتختی استانی امپراطوران مغول ایران، سلسله ایلخانیان (1258–1339)، و سپس جانشینان آن ها، جلایریان (1310–1410) تبدیل شد. در سال 1401 شهر توسط تیمور لنگ به یغما رفت و پس از آن تحت سلطه دو سلسله متوالی ترکمن، آق قویونلو و قرا قیونلو (1410–1508) قرار گرفت، که هر دو برای بازگرداندن رفاه به این شهر کم کاری کردند. 
در سال 1508 بغداد به طور موقت در امپراتوری جدید ایران که توسط شاه اسماعیل یکم از سلسله صفویه ایجاد شده بود، ادغام شد. در سال 1534 امپراتوری سنی مذهب عثمانی تحت حاکمیت سلطان سلیمان اول این شهر را تصرف کرد. علیرغم حملات مکرر ایرانی ها، بغداد تا زمان جنگ جهانی اول تحت سلطه عثمانی باقی ماند، به استثنای یک دوره کوتاه (38-1623) که بار دیگر توسط ایرانی ها اداره می شد. 
با آغاز به کار کشتی های بخار در رودخانه دجله در دهه 1860، شکوفایی دوباره به بغداد بازگشت. بین سال های 1860 تا 1914 چندین فرماندار فعال و اصلاح طلب عثمانی، به ویژه میدات پاشا اوضاع شهر را بهبود بخشیدند. در زمان حکومت خود (72 - 1869) وی دیوارهای شهر را ویران کرد، در امور دولت اصلاحات ایجاد کرد، روزنامه ای را راه اندازی کرد و یک چاپخانه مدرن احداث کرد. تلگراف، کارخانه های نظامی و بیمارستان ها و مدارس مدرن نیز به همراه شورای شهرداری تاسیس شدند. 
در سال 1920 بغداد پایتخت کشور تازه تأسیس عراق شد. با فتح این کشور توسط بریتانیا در جنگ جهانی اول (18-1914)، اتحادیه ملل به بریتانیای کبیر مجوز حکمرانی بر عراق را اعطا کرد و این حکومت تا سال 1932 ادامه یافت. با این حال نفوذ بریتانیا تا سال 1958 باقی ماند، زمانی که سلطنت هاشمی که انگلیس از آن حمایت کرده بود با یک کودتای نظامی سرنگون شد. یک دهه پس از سال 1958، به دنبال یک سری کودتاها و برآمدن رژیم های نظامی پی در پی، بغداد دچار یک دوره آشفتگی سیاسی شد. در سال 1968 حزب بعث سوسیالیست عرب به قدرت رسید. دولت بعثی، به ویژه پس از سال 1973 که افزایش قیمت جهانی نفت درآمد دولت و مردم را بسیار افزایش داد، به یک ثبات نسبی و توسعه داخلی دست یافت. در این دوره بود که بغداد بیشترین گسترش و توسعه را تجربه کرد. در طول دهه 1980 جنگ ویرانگری با کشور همسایه ایران، باعث محدود شدن این شهر شد.
بغداد در طول جنگ خلیج فارس (99-1991) بمباران شدیدی شد که بسیاری از زیرساخت های آن را از بین برد. تلاش ها برای بازسازی این شهر و اقتصاد آن به دلیل تحریم های مداوم اقتصادی که توسط سازمان ملل متحد اعمال شده بود، عراق را مجبور به از بین بردن برنامه های خود برای ساخت سلاح های کشتار جمعی کرد. تحریم های سازمان ملل فروش نفت و واردات آن را به شدت محدود کرد و این کشور توانایی تولید یا خرید قطعات یدکی اساسی برای بازسازی یا حفظ قدرت، آب و تجهیزات بهداشتی بغداد را نداشت. 
ادامه تنش بین دولت های ایالات متحده و عراق به جنگ عراق در سال 2003 منجر شد. نیروهای آمریکایی در ماه آوریل وارد این شهر شدند و علی رغم انتقاد سایر کشورهای عربی، با مقاومت کمی از طرف ساکنان شهر روبرو شدند. وظیفه اصلی سران آمریکایی برقراری مجدد قانون و نظم و شروع بازسازی زیرساخت ها و خدمات حیاتی شهر بود. با این حال، جنگ های فرقه ای و شورش علیه نیروهای آمریکایی به زودی شهر را به هرج و مرج کشاند و موجب کشته شدن هزاران نفر شد. خشونت در سال 2007 فروکش کرد و نیروهای آمریکایی شروع به عقب نشینی تدریجی از عراق کردند. مراسمی در دسامبر 2011 در بغداد رسما پایان حضور ایالات متحده در این کشور را اعلام کرد. 
بار دیگر در اواخر سال 2019 معترضین به خیابان های بغداد و سایر شهرها آمدند تا علیه عدم بهبود اقتصادی، فساد دولت و دخالت خارجی در امور داخلی تظاهرات کنند. در 29 دسامبر هنگامی که ایالات متحده حملات هوایی خود را علیه شبه نظامیان عراقی که روابط نزدیکی با ایران داشتند انجام داد، عراقی ها خشمگین شدند. دو روز بعد گروهی از معترضین به سفارت ایالات متحده در بغداد حمله کردند. در تاریخ 3 ژانویه سال 2020، ایالات متحده یک حمله هوایی در فرودگاه بین المللی بغداد انجام داد که موجب کشته شدن فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و همچنین یک رهبر شبه نظامی عراقی همراه او شد. 

غذا های بغداد

1. مسقوف (Masgouf)
این غذا که به راحتی یکی از قابل تشخیص ترین غذاهای عراقی است، یک ماهی کبابی آرام پخته شده می باشد که به دلیل روش عراقی که برای پختن آن استفاده می شود معروف است. در این روش ماهی به صورت پهلو بر روی آتش قرار گرفته و به مرور زمان روی شعله های آتش می پزد و از کناره های آن دود بلند می شود. پس از اتمام پخت، مقدار زیادی ادویه، سماق، دانه های انار تازه و لیمو روی آن ریخته می شود. 
2. قوزی (Quzi)
این غذا از یک گوشت بره برشته شکم پر و آبدار تشکیل می شود که بسیار آهسته پخته شده و همیشه یکی از غذاهای محبوب در جشن های عراقی ها یا دورهمی های خانوادگی است. تقریبا یک روز طول می کشد تا گوشت بره برشته شود و درون آن با برنج، سبزیجات معطر و آجیل پر می شود. طعم این غذا واقعا بی نظیر است و استفاده از زغال چوب طعم دودی به این غذا می بخشد. علاوه بر این، برنج و سبزیجات معطر هم به طعم بی نظیر آن کمک می کنند. 
3. تپسی بادمجان (Tepsi Baytinjan) 
این یکی از محبوب ترین غذاهایی است که هر خانواده روش منحصر به فرد خود را برای تهیه آن دارد. تپسی بادمجان نوعی غذای قابلمه ای متشکل از بادمجان های سرخ شده خوشمزه است که دور کوفته های کوچک گوشت (میتبال) پیچیده شده و همه در یک سس گوجه فرنگی خوشمزه پخته می شوند.
4. مرقت البامیه (Margat Albamiya)
این غذای کلاسیک یکی از رایج ترین غذاهای اصلی در میان خانواده های عراقی است. مرقت البامیه مخلوطی از بامیه کاملا پخته شده و گوشت بره یا گوشت گاو در یک خورشت گوجه فرنگی ادویه دار است. بافت و طعم این غذا واقعا مثال زدنی است.
5. مرقت کیما (Margat Qeema)
این یک غذای معروف عراقی است که در طول تعطیلات مذهبی یا در مساجد بسیار سرو می شود. این غذا از گوشت چرخ کرده، عدس، پوست لیمو و بسیاری از ادویه ها تهیه می شود که در کنار برنج سرو می شود. رنگ قهوه ای متمایل به نارنجی آن و بافت عالی غذا بسیار اشتها آور است! 
6. تشریب (Tashreeb) 
تشریب یک غذای گوشتی خوشمزه است که حالتی سوپ مانند دارد و با نخود و مرغ یا گوشت بره تهیه شده و همراه با تکه های نانی که در کف ظرف قرار می گیرد خورده می شود. در حالی که نان ته ظرف قرار دارد این سوپ گوشت را روی آن می ریزند. نان لطیف و نرم به همراه سوپ تند که اغلب با گوجه فرنگی پخته می شود، دلیل اصلی محبوبیت این غذای خوش طعم است. 
7. باقلا بالدهن (Bagila Bil Dihin)
این نیز یک غذای آبگوشتی همراه با نان است، با این تفاوت که برای صبحانه صرف می شود. در این غذا لایه هایی از نان در آبگوشت خیسانده شده و روی آن تخم مرغ سرخ شده، پیاز و لوبیای پخته شده قرار می گیرد. فقط به یاد داشته باشید که روش واقعی برای خوردن این غذا به سبک عراقی، با استفاده از دست است!
8. مخلمه (Makhlama)
یکی دیگر از غذاهای صبحانه عراقی اما سبک تر از تشریب، مخلمه است که در واقع متشکل از تخم مرغ، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات می باشد. نکته اصلی این است که همه طعم ها را با هم در یک ظرف مخلوط کنید، و سپس آن را با قاشق بر روی تکه های نان گرم و تازه عراقی گذاشته و نوش جان کنید.
9. کبه (Kubba)
کبه در واقع یک لایه گوشت سرخ شده است که از گوشت بره چرخ شده و چاشنی های مختلف تهیه می شود. شکل کبه می تواند بسیار متفاوت باشد و بصورت آب پز، پخته و پر می شود. با این حال، کبه اصلی بدون مواد اضافه شده معمولا خوشمزه ترین نوع آن است. بسته به سبک پخت و پز و مواد تشکیل دهنده یا نوع گوشت مورد استفاده، از جمله گوشت گاو بدون چربی، گوشت بره، بز یا شتر، مزه یک کبه سرخ شده و پر شده با مزه یک کبه آب پز متفاوت است. کبه های تهیه شده از گوشت شتر با آن هایی که با گوشت بز تهیه می شوند تفاوت دارند. 
10. دلمه (Dolma)
اگرچه انواع دلمه را می توان در خاورمیانه یافت، اما نمونه عراقی این غذا واقعا یکی از بهترین هاست. عراقی ها به جای برگ انگور که در نسخه های متداول این غذا استفاده می شود، برگ چغندر آب پز را با گوشت چرخ کرده، برنج، آجیل و ادویه جات و پوست لیمو در اندازه یک انگشت پر می کنند. 
11. بریانی عراقی (Iraqi Biryani)
این نسخه عراقی غذای محبوب بریانی است که در واقع برنج پخته شده با گوشت است و در بسیاری از کشورهای اسلامی خاور میانه و سایر نقاط جهان با جمعیت مسلمان نیز محبوب می باشد. این غذای اصلی ناهار یا شام به سبک منحصر به فرد عراقی طبخ می شود و یک غذای معمول برای مواردی مانند عید یا مهمانی ها و عروسی است. استفاده از بسیاری از اسانس ها، ادویه ها و طعم دهنده ها، همراه با برنج و گوشت معطر، رایحه و طعمی هیجان انگیز به این غذا می بخشد. 
12. تیمان او کیما (Timman Ou Keema)
گرچه کیما (qeema) یک غذای بسیار معمول گوشت چرخ کرده در مناطق مختلف جهان، به ویژه خاور میانه و شبه قاره هند است، اما سبک طبخ کیما از عراق کاملا متفاوت با بقیه است. در هر دو نوع این غذا، گوشت خرد شده یا سس گوشت کاملا با عطر و طعم نخود خرد شده و سس گوجه فرنگی پر ادویه مخلوط می شود و تجربه لذت بخشی از صرف غذا را برای شما به ارمغان می آورد.
13. کباب عراقی (Iraqi Kebab)
کباب ها نیازی به معرفی ندارند، گرچه کباب عراقی از نظر طعم و مزه با کباب های دیگر متفاوت است. کباب عراقی یک غذای محبوب خیابانی است که در اصل از گوشت بره، گوشت گوسفندی یا هر گوشت قرمز دیگری تهیه می شود (با این حال، شما می توانید نسخه گیاهی آن را هم انتخاب کنید). گوشت خیسانده شده این کباب در مواد با ادویه های منحصر به فرد خاورمیانه ای، پس از پخته شدن آهسته بر روی آتش، بافت بسیار لطیف و لذیذی پیدا می کند.
14. کُنافه (Kanafeh)
این یک دسر سنتی است که به چهار روش مختلف تهیه می شود. کنافه را می توانید بعد از هر وعده غذایی صرف کنید و در مناطق دیگر خاورمیانه هم محبوبیت زیادی دارد. عطر و طعم شگفت انگیز پنیر سفید ('Nabulsi') و گلاب، همراه با شربت پایه قند که دسر در آن خیسانده می شود، حتی چند ساعت پس از صرف آن شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد!
15. کلیجه (Kleicha)
کلیجه یک کلوچه سنتی است که برای تعطیلات عراق، عید، یا مراسم عروسی و تولد آماده می شود. این کلوچه ها با آرد، کره، مخمر، هل، رازیانه و زردچوبه درست می شوند. کلیجه به طور سنتی با گردو (گردو، شکر، هل) یا خرما (خرما، کره، هل، دارچین) پر می شود. این کلوچه ها پس از پخته شدن، معمولا به همراه یک فنجان چای کنار آن سرو می شوند. 
16. صمون (Samoon)
صمون یک نان مخمر سنتی عراقی است که به دلیل شکل غیر معمول و الماس مانند آن شناخته می شود. این نان را معمولا در تنور می پزند و در عراق، مغازه هایی که صمون می فروشند اغلب شکل یک الماس زرد رنگ را در بیرون نقاشی می کنند تا نشان دهند چه چیزی در درون مغازه وجود دارد. صمون اغلب به عنوان صبحانه همراه با خامه یا پنیر در کنار آن سرو می شود، اگرچه معمولا آن را به همراه خوراک هایی مانند هوموس یا بابا غانوش نیز مصرف می کنند. این نان همچنین می تواند به عنوان ساندویچ نیز مورد استفاده قرار گیرد، وقتی که به طور معمول از وسط تقسیم شده و با گوشت کبابی پر می شود. 
17. مقلوبه (Maqluba)
مقلوبه غذای ملی فلسطین است، اما در عراق، سوریه و اردن نیز می توان آن را یافت. این غذای یک لایه که درون قابلمه تهیه می شود دارای نمونه های زیادی است، اما نوع اصلی آن به این صورت است که قبل از سرو، باید آن را درون یک دیس وارونه کنید، که در حقیقت معنی کلمه مقلوبه نیز به همین کار اشاره دارد.
مواد تشکیل دهنده آن شامل برنج، سبزیجات (غالبا هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی، گل کلم، پیاز)، گیاهان و ادویه جات (اغلب زردچوبه و سماق) و گوشت، مانند مرغ یا گوشت بره است، اگرچه این غذا را می توان بدون گوشت نیز تهیه کرد. برای پختن آن همه مواد بصورت لایه لایه درون قابلمه قرار داده شده و سپس جوشانده می شوند تا جایی که دیگر مایعی باقی نماند. قبل از سرو، مقلوبه به صورت وارونه درون ظرف قرار داده می شود و اغلب روی آن را با آجیل یا جعفری خرد شده تزئین می کنند. پیشنهاد می شود این غذا را در کنار سالاد خیار و گوجه فرنگی، زیتون و ماست میل کنید.

مناسب ها و رویدادهای بغداد

جشنواره بین المللی فیلم بغداد (سپتامبر)
جشنواره بین المللی فیلم بغداد (BIFF) از یک سینمای جدید در عراق، سینمای چند فرهنگی با تمرکز بر ارزش های آزادی، دموکراسی، حقوق بشر و عدالت حمایت می کند. این جشنواره سینمایی چند فرهنگی بیش از یک ارائه ساده آثار از سینمایی است. BIFF به عنوان یک پلتفرم، با گردهمایی بین فرهنگی کار می کند که جوانان و متخصصان را از کشورهای مختلف، فرهنگ ها و قومیت ها دور هم جمع می کند. فیلم ها از هر ژانر، مدت و قالب در 6 مسابقه از جمله داستان بلند، درام کوتاه، مستند، فیلمسازان زن عرب، تصاویر حقوق بشری و افق های نو نمایش داده می شوند. بخش افق های نو به فیلمسازان عراقی اختصاص یافته است، ولی حضور در سایر بخش ها برای همه شرکت کنندگان آزاد است. علاوه بر مسابقه، فیلم های منتخب سینمای کشور میهمان، همراه با سمینارها و پانل هایی که اطلاعاتی در مورد سینما، تاریخ، فرهنگ و فیلمسازان این کشور به آن ها داده می شود، در بخش پانوراما به نمایش در می آیند. اولین دوره جشنواره در دسامبر 2005 و توسط (انجمن عراقی برای توسعه سینمای فرهنگ) یک سازمان غیردولتی مستقل که به طور رسمی در عراق ثبت شده و طبق قانون عراق کار می کند، برگزار شد.

جشنواره بین المللی گل بغداد
جشنواره بین المللی گل بغداد رویدادی است که هر ساله در ابتدای بهار برگزار می شود. این جشنواره به این امید برگزار می شود که به جهانیان نشان دهد صلح پس از زمستان یک جنگ طولانی شکوفا شده است. این جشنواره که در پارک عظیم الزواره در مرکز بغداد برگزار می شود، علاوه بر هیئت های بین المللی از ایران، سوریه، لبنان و فرانسه، از چندین شهر و استان عراق نیز نمایشگاه های محوطه سازی و ایجاد فضای سبز را ارائه می دهد.



درباره حمل و نقل شهری

حمل و نقل بین شهری

هواپیما
خطوط هوایی ملی عراق، هواپیمایی عراق (Iraqi Airways) است که ناوگان در حال رشد بیش از 30 هواپیمای مدرن را اداره می کند. فعالیت اصلی آن ها پروازهای داخلی است اما هواپیمایی عراق به مقاصد بین المللی متعددی از جمله چند مسیر اروپایی نیز پرواز دارد. تعداد زیادی از اپراتورهای دیگر در خاورمیانه نیز با پروازهای روزانه از بیشتر مراکز منطقه ای به بغداد پرواز دارند. همچنین چند شرکت هواپیمایی کم هزینه مانند FlyBaghdad وجود دارد که به بغداد پرواز دارند. بهترین راه سفر از اروپا به بغداد با هواپیمایی اتریش یا ترکیش ایرلاین است. آن ها هر هفته چندین پرواز مستقیم از وین و استانبول انجام می دهند. شهرهای خاورمیانه مانند ابوظبی، امان، بیروت، دمشق، دبی، قاهره، منامه و تهران نیز همه پروازهای منظمی به بغداد دارند.
فرودگاه بین المللی بغداد در 16 کیلومتری غرب مرکز بغداد واقع شده است و همه امکانات معمول فرودگاه مانند بانک، صرافی، خودپرداز، خدمات تلفن همراه، رستوران و حتی هتل در آن در دسترس هستند. این فرودگاه دارای سه ترمینال بهم پیوسته است و راه رفتن بین آن ها بسیار آسان است. یکی از این ترمینال ها توسط هواپیمایی عراق استفاده می شود و ترمینال دیگر مربوط به بقیه پروازها می باشد. محل فروش مواد غذایی از نظر فضا کوچک و محدود است، بنابراین اگر مدت طولانی منتظر هستید، بهتر است که از سالن های امنیتی خارج شوید تا از رستوران های کنار محوطه فرودگاه استفاده کنید. 

قطار
سرویس های قطار شبانه از بصره در دسترس هستند که صبح زود به بغداد می رسند. قیمت ها بین 10 هزار دینار برای یک کوپه یک تخته تا 25 هزار دینار برای یک قطار درجه یک متغیر است. سرویس های نامنظم از کربلا، در بیشتر آخر هفته ها در دسترس است. علاوه بر این، قطارها هر روز دو بار از فلوجه حرکت می کنند. با این حال، به دلیل وجود درگیری لغو سفرها امری معمول است.
ایستگاه مرکزی بغداد در سال 1953 تکمیل شد و یک پایانه قطار با معماری چشمگیر است که همه قطارها در اینجا توقف می کنند. این ایستگاه در خیابان قهیرا، یک کیلومتری شمال مرکز شهر، و در میدان دمشق واقع شده است. 

ماشین 
سفرهای زمینی به بغداد از همه کشورهای همسایه امکان پذیر است و در حالی که جاده های اصلی به طور کلی در وضعیت قابل قبولی هستند، اما سفر با ماشین به دلیل خشونت های احتمالی توصیه نمی شود. بغداد در مرکز شبکه بزرگراه عراق قرار دارد و آزادراه شماره 1 از بصره شروع شده و در ادامه مسیر به سمت مرز اردن و شاهراه اصلی می رود. به طرز عجیبی جاده موصل نیز بزرگراه شماره 1 نامگذاری شده است. 

اتوبوس
روزانه چندین اتوبوس از اکثر شهرهای بزرگ عراق وارد بغداد می شوند. سرویس های اتوبوس بین شهری از استانبول و آنکارا نیز در تابستان 2018 با دو حرکت در هفته آغاز به کار کردند. اما زمان سفر 30 ساعته یا بیشتر آن ها بسیار طاقت فرسا است. بیشتر اتوبوس های بین شهری به ترمینال اتوبوس العلاوی 3، در کنار ایستگاه مرکزی وارد می شوند. اتوبوس ها از ایستگاه های شمال و جنوب العلاوی اسکای وی (Allawi skyway) خارج و وارد می شوند.

حمل و نقل درون شهری
همیشه هنگام مسافرت در شهر، هوشیار بودن برای سفرهای درون شهری ضروری است. بسیاری از هتل های سطح بالا، حمل و نقل خصوصی خود را ارائه می دهند.
این شهر از سیستم اتوبوسرانی یا قطار شهری معتبری برخوردار نیست و تاکسی ها وسیله اصلی حمل و نقل بازدیدکنندگان در بغداد با کرایه نسبتا پایین هستند. 
تاکسی ها یکی از ساده ترین راه ها برای رفت و آمد در بغداد هستند و هزینه رسیدن از فرودگاه بین المللی بغداد به مرکز شهر حدود 55 هزار دینار عراق است و بین 30 تا 40 دقیقه طول می کشد. اکیدا توصیه می شود که هنگام سوار شدن به تاکسی پول نقد همراه داشته باشید زیرا اکثر رانندگان تاکسی کارت های اعتباری را به عنوان روش پرداخت قبول نمی کنند. از طرف دیگر، قبل از سوار شدن درباره کرایه با راننده به توافق برسید.
فرودگاه بین المللی بغداد در 22 کیلومتری مرکز شهر واقع شده است و با اتوبوس، تاکسی و ماشین می توانید از آنجا به مرکز شهر بروید. اتوبوس های عمومی در مناطق مختلف شهر در دسترس هستند و بلیط آن ها را می توان از کیوسک های فرودگاه خریداری کرد. همچنین تاکسی های زیادی بصورت  24 ساعته و 7 روز هفته در فرودگاه وجود دارند. هزینه سفر با تاکسی از فرودگاه به مرکز شهر تقریبا 55 هزار دینار عراق است. همچنین می توانید با یک اتومبیل اجاره ای به مرکز شهر بروید.



نقشه و موقعیت جغرافیایی

آب و هوا

ساعت به وقت محلی این شهر



نظرها

  • 0 0

    متشکرم بابت اطلاعات مفید و کاربردی

محبوبترین مراکز دیدنی

مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید