• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • استان کرمانشاه در کشور ایران - توریستگاه
  • استان کرمانشاه در کشور ایران - توریستگاه
  • استان کرمانشاه در کشور ایران - توریستگاه
  • استان کرمانشاه در کشور ایران - توریستگاه
  • استان کرمانشاه در کشور ایران - توریستگاه

آشنایی با کرمانشاه



کشور

مساحت

25,009 کیلومتر مربع

جمعیت

1,952,434 نفر
موقعیت جغرافیایی استان کرمانشاه
استان کرمانشاه بزرگترین استان کرد نشین غرب ایران به مرکزیت شهر کرمانشاه ایران است. این استان از سمت غرب با کشور عراق 371 کیلومتر مرز مشترک دارد. از سمت شمال با استان کردستان، از جنوب با استانهای لرستان و ایلام و از شرق با استان همدان همسایه است. 
استان کرمانشاه مشتمل بر 14 شهرستان می باشد. کرمانشاه، اسلام آبادغرب، سرپل ذهاب، سنقر، هرسین، کنگاور، جوانرود، صحنه، پاوه، گیلانغرب، روانسر، دالاهو، ثلاث باباجانی و قصرشیرین از شهرستان های استان کرمانشاه می باشند.

آب و هوای استان کرمانشاه
کرمانشاه دارای آب وهوای معتدل کوهستانی است و میزان متوسط بارندگی سالانه تقریبا 436 میلیمتر در ده سال گذدشته برآورد شده که همه بارندگی ها تقریبا در فصل زمستان بوده و فصل تابستان کاملا خشک بوده است. کرمانشاه 104 روز در پاییز و زمستان روزهای یخبندان را تجربه می کند، در حالیکه کل روزهای بارانی در سال 77 روز و روزهای برفی مجموعا 13 روز می باشد. دمای هوا از اواسط مهر رو به سردی می گراید و در بهمن ماه به اوج می رسد و از اواسط بهمن تا اوایل اردیبهشت از سردی هوا کم کم کاسته می شود ولی همچنان هوا زیر 14 درجه است.

نام های قدیمی 
نام های پیشین شهرستان کرمانشاه: الیپی، کنبد، قَرمَسین، قرمشین، میان رودان، کامبادن، گامبادنه، کارمیسین، کرمیشین، کارمیشین، کرمینشان، کرمانشاهان، قهرمانشهر، باختران.

مردم کرمانشاه
95 درصد از مردم کرمانشاه کردند و به زبان کردی با گویش کلهری تکلم می کنند. گویش های دیگری مانند کردی کرمانشاهی، زنگنه، سورانی و سنجابی بین کردهای کرمانشاه متداول است. تنها در سنقر مردم به زبان ترکی سنقری صحبت می کنند که با دیگر لهجه های ترکی متفاوت است. عده قلیلی به زبان لکی و فارسی کرمانشاهی تکلم می کنند که در زمره مهاجران به استان کرمانشاه محسوب می گردند.

تاریخچه استان کرمانشاه
تبرهای سنگی یافت شده از عصر حجر در غار گاکیه و غرب هرسین حکایت از سکونت انسان از دویست هزار سال پیش در استان کرمانشاه دارد. یعنی زمانی که انسان ها غار نشین بوده اند. 12 هزار سال پیش کرمانشاهیان با اختراع سفال اولین انسانهایی بودند که به صنعت رو آوردند بنابراین موضوع، تاریخدانان قدمت کرمانشاه را 12 هزار سال تخمین می زنند. کرمانشاه همیشه یکی از مراکز مهم دولت ماد در سلسله های هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان بوده است. کرمانشاه اقامتگاه و پایتخت بهاری ساسانیان بالاخص خسروپرویز بود. وی دستور ساخت عمارتی شاهی از سنگ  را برای پذیرایی شاهان کشورهای دوست در کرمانشاه داده بود. در دوران سلجوقی، کرمانشاه از مهمترین شهرهای استان کردستان محسوب می شد. کرمانشاه به دلیل واقع شدن راه شاهی در آن همواره مورد هجوم دشمنان بوده است. در زمان حمله اعراب کرمانشاه به دست اعراب افتاد و یکبار نیز چنگیزخان مغول آن را ویران کرد. در زمان صفویه نیز به دست عثمانی ها افتاد که حکومت صفوی آن را باز پس گرفت. اما نادرشاه افشار با پس گرفتن کامل کرمانشاه، کردستان و همدان از عثمانی و ساختن توپخانه نظامی آن را به پایگاه نظامی ایران تبدیل کرد که بعدها به دست حکومت زندیه افتاد و بعد از مدتی به دلیل دعوا بر سر جانشینی کریم خان زند مورد تاخت و تاز قرار گرفت و در نهایت به علت کشتارهای فراوان و جنگ در آن، به مدت 10 سال کرمانشاه از سکنه خالی شد. آقا محمد خان قاجار نهایتا کرمانشاه را تصرف کرد و در قرن 19 به شهری مقتدر از لحاظ تجاری و نظامی تبدیل شد که بازاری پر رونق بین کشورهای ایران و ترکیه در آن برپا بود. در سال 1911 میلادی، سالارالدوله به نمایندگی از محمدعلیشاه قاجار وارد کرمانشاه شد و لشکری از عشایر سنجابی علیه حکومت قاجار تشکیل داد که توسط قاجاریه در نزدیکی همدان سرکوب شد. مدتی به دست عثمانی افتاد و در جنگ جهانی دوم به اشغال انگلیس ها درآمد. کرمانشاه در جنگ بین ایران و عراق هم خسارات زیادی را متحمل شد اما زیبایی های بی بدیلش همواره گردشگران را از اقصی نقاط دنیا به سمت آن می کشاند.

خواهر خوانده ها
خواهر خوانده های شهرستان کرمانشاه: شهر رسبورگ آمریکا (1350هجری شمسی)، شهر سیسیل ایتالیا، شهرغازی در عینتاب ترکیه و شهر اشپلیت در کرواسی.

غذا و دسر کرمانشاه
1. کوفته کرمانشاهی: این کوفته در کرمانشاه به کوفته شامی معروف است و سه مرحله دارد. مرحله اول آماده کردن مواد داخل کوفته است به این ترتیب که پیاز را باید به صورت خلالی خرد کرده و داخل روغن تفت می دهند. گردوی نیمکوب را به آن اضافه می کنند و سپس با مقداری زردچوبه تفت می دهند تا پیازها خوشرنگ شوند. مرحله دوم شامل آماده سازی خود کوفته می شود. برای این کار لازم است نخود را پخته و دوبار چرخ کنند تا خوب نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نخودهای پخته، نمک، زردچوبه، پودر کاری، مقداری آرد سوخاری به همراه یک تا دو قاشق جعفری، نعناع، مرزه، ترخون خشک شده و یک پیاز درشت که رنده شده و آب آن گرفته شده است در غذا ساز ریخته و حسابی مخلوط می کنند. می توان در ظرفی همه مواد را ریخت و خوب ورز داد اما اگر خوب ورز داده نشود کوفته ها باز خواهند شد. سپس کوفته ها را می پیچند. برای پیچیدن کوفته معمولا مقداری گوشت به اندازه یک نارنگی بر می دارند، کف دست پهن می کنند مقداری مواد داخل کوفته را داخل آن ریخته و حسابی گرد می کنند. نباید کوفته ها ترک داشته باشد و الا در هنگام سرخ کردن باز می شوند. وقتی تمام مواد را به شکل گلوله در آوردند در ماهی تابه گودی مقداری روغن ریخته و اجازه می دهند روغن داغ شود. سپس در ظرفی یک تخم مرغ می شکنند و با چنگال خوب می زنند کوفته را در آن می غلتانند و سپس آن را در روغن داغ سرخ می کنند. مرحله آخر یا سوم نوبت آماده سازی سس کوفته است. طعم این سس کاملا سلیقه ای است می شود آن را ترش، شیرین و یا ترش و شیرین تهیه کرد. با تغییر میزان شکر به کاربرده شده طعم این سس بین ترش و شیرین یا ترکیبی از این دو در نوسان است. ابتدا پیاز را خلالی خرد کرده و با مقداری زردچوبه تفت می دهند. سپس برنج که از قبل خیس شده را با هفت برابر پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنند و اجازه می دهند حسابی بپزد و لعاب دهد. در این مرحله آلو یا قیسی که قبلا خیسانده شده را با کمی رب انار و شکر بسته به ذایقه و اندکی نمک به مواد سس اضافه می کنند و منظر می شوند تا قیسی ها بپزد. سپس تمام کوفته ها را داخل سس می چینند و روی حرارت ملایم  برای ده دقیقه قرار می دهند. موقع سرو کوفته نعناع داغ را به سس کوفته اضافه می کنند.
2. آش عباسعلی: این آش غذای مخصوص کرمانشاهی ها در ماه مبارک رمضان برای افطار است. برای تهیه این آش از دو روز قبل باید نخود، لوبیا چیتی و لوبیا سفید را در ظروفی جدا گانه خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنند تا نفخ آن برطرف شود. در روز پخت آش باید حبوبات را پخته به طوری که زیر فشار دو انگشت کاملا له شوند و برنج را هم خیس می کنند. در قابلمه هایی جداگانه گندم و گوشت دنده را هم با کمی آب می پزند. وقتی گندم نیم پز شد برنج را به آن اضافه می کنند. گوشت که پخته شد آن را ریش ریش کرده و سپس با گندم و برنج و حبوبات پخته شده در قابلمه ای بزرگ ترکیب می کنند و به آن نمک و زردچوبه و فلفل می افضایند و دایم هم می زنند تا آش جا بیفتد و ته نگیرد. در نهایت پیاز داغ و چند قاشق روغن کرمانشاهی به آن اضافه می کنند و اجازه می دهند تا چند جوش بزند و سپس زیر مواد را خاموش می کنند. نیم ساعت در آش را گذاشته و صبر می کنند تا خوب جا بیفتد سپس آش را در ظرف کشیده و با پیاز داغ تزیین می نمایند.
3. ونوشک پلو: ونوشک نام نوعی پسته وحشی کوهی است که در کوهستان های کرمانشاه 
می روید و خواص دارویی بسیاری دارد. برای تهیه ونوشک پلو به مقداری ونوشک، گوشت و نمک و زردچوبه و روغن زیتون نیاز است. برای تهیه این غذای خوشمزه کافی است تمام مواد گفته شده را با کمی آب پخته و در نهایت گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و صبر می کنند تا آب آن کاملا بخار شود. سپس آن را روی پلوی زعفرانی ریخته و سرو می کنند.
4. دنده کباب کرمانشاهی: برای تهیه این غذا کافی است پیاز را حلقه کرد. سیر له شده به آن اضافه کرد. سپس سماق، روغن زیتون، فلفل و گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنند. بعد گوشت را به مواد اضافه کرده و 24 ساعت در یخچال می گذارند تا مزه دار شود و در آخر گوشت طعم دار شده را به سیخ کشیده و روی حرارت ملایم زغال برای 1 ساعت می پزنند. می توان از گوجه  کبابی، جعفری ساطوری، لیمو ترش، خیارشور و ترشی کلم قرمز برای دورچین آن استفاده کرد.
5. کوکوی پاغازه: پاغازه نوعی گیاه مرتعی است که در کرمانشاه می روید. همچنین دارویی شفابخش برای زخم معده به شمار می آید. برای تهیه کوکوی پاغاره لازم است این سبزی بهاره را از  فروشگاه خریداری نموده و بعد از پاک کردن، شستشو و ساطوری کردن با نمک و فلفل و زردچوبه و سیر له شده و مقداری آرد و تخم مرغ مخلوط کرده و در روغن داغ سرخ کنند.
6. کوفته ریزه کرمانشاه: برای درست کردن کوفته ریزه، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده آب گرفته به همراه آرد نخودچی، تخم مرغ ، زردچوبه، نمک و کمی مرزه خشک شده مخلوط می کنند. سپس به اندازه یک گردو گوشت ها را برداشته گلوله گلوله کرده و در یک بشقاب می چینند. در قابلمه ای پیاز نگینی را سرخ می کنند و بعد سیب زمینی ها را به اندازه یک بند انگشت به صورت مکعبی خرد می کنند و به پیازها اضافه کرده و در روغن تفت می دهند. سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و با سیب زمینی و پیازهای سرخ شده تفت می دهند. کمی پودر نعناع به مواد می افزایند و آب را اضافه می کنند بعد از این که آب به جوش آمد گلوله های گوشت را یکی یکی و آرام آرام داخل مواد می اندازند و بعد از 45 دقیقه در کاسه آن را کشیده و با تلیت نان و پیاز و ترشی آن را سرو می کنند.
7. سیب پلو: برای تهیه این پلوی خوشمزه که اصالتا کرمانشاهی هست، فیله مرغ را به همراه نمک، زردچوبه، فلفل و زنجبیل در مقدار بسیار کمی آب با حرارت ملایم آب پز می کنند. سپس در قابلمه ای جدا گانه پیاز نگینی را سرخ کرده و سیب زمینی هایی که از قبل به اندازه یک بند انگشت به صورت مکعبی خرد شده اند را اضافه کرده و با زردچوبه سرخ می کنند. سپس به اندازه مناسب برای کته متناسب با مقدارپیمانه برنج خیس شده آب به مواد اضافه کرده و اجازه می دهند تا به جوش آید. بعد از آن برنج را داخل قابلمه می ریزند و به میزان کافی نمک، روغن و زعفران به آن اضافه می کنند. در آخر فیله های مرغ را به برنج اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کرده و دم می کنند. در صورت دلخواه برای سرو روی برنج پیاز داغ و دارچین نیز می پاشند.
8. آش سورانه: سورانه نوعی گیاه خودرو است که قیافه ای شبیه تره و طعمی نظیر سیر دارد. برای تهیه این آش باید سورانه های ساطوری شده را در روغن یتون با زردچوبه تفت داد و سپس با مقداری آب پخت. در مرحله بعد، در ظرفی جداگانه گوشت را هم با نمک، زردچوبه، فلفل و پیاز تفت داده، به سورانه اضافه می کنند. در آخر رب انار و شکر را به میزان دلخواه به همراه پیاز داغ اضافه کرده و آن را سرو می کنند.
9. چلو گوشت: برای تهیه این چلوگوشت خوشمزه ابتدا گوشت ماهیچه گوسفند را برای هر نفر 150 گرم به همراه پیاز، چوب دارچین، یک قطعه زنجبیل و چند عدد برگ بو، مقداری تخم گشنیز، هل، گلپر، نمک و زرد چوبه روی حرارت ملایم با مقداری کمی آب می پزند. بعد از پخته شدن گوشت ها را با کته زعفرانی سرو می کنند.
10. آش تُرخینه : این آش در واقع نوعی سوپ نیمه آماده کردی است که در مناطق کرد نشین محبوب می باشد و به دو صورت می توان آن را تهیه کرد. در روش اول بلغور گندم یا جو را به مدت یک هفته در دوغ ترش خیس می کنند. در روش دوم، آن را برای چند ساعت در دوغ می پزند تا خوب نرم شود. وقتی بلغور پخته شده، سرد شد پونه و نعناع به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنند. سپس قطعاتی به اندازه گردو برداشته و به صورت گلوله هایی کوچک در می آورند و زیر آفتاب خشک می کنند. به این گلوله ها ترخینه می گویند. این گلوله ها را در فریزر نگهداری می کنند تا وقتی خواستند آش ترخینه با آن بپزند آماده باشد. برای تهیه آش ترخینه گلوله ها را در ظرفی می ریزند و مقداری آب به آن اضافه می کنند تا دانه های به هم چسبیده از هم باز شود. یک پیمانه عدس را هم به طور جداگانه بدون نمک می پزند و کنار می گذارند. در قابلمه ای که قرار است آش طبخ شود پیاز نگینی را در روغن داغ تفت می دهند و مقداری زردچوبه به آن می افزایند. سپس در قابلمه آب می ریزند تا به جوش آید. وقتی به جوش آمد سبزی آش، نمک و فلفل سیاه را هم اضافه می کنند. وقتی سبزی آش پخت عدس و ترخینه را هم به آن اضافه می کنند و اجازه می دهند تا جا بیفتد. این آش را مانند آش رشته با کشک، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنند.

شیرینی های کرمانشاه
1. نان برنجی: برای تهیه این شیرینی به روغن جامد یا روغن کرمانشاهی نیاز است. معمولا برای نیم ساعت روغن را در دمای محیط قرار می دهند و سپس به آن پودر قند اضافه کرده و با همزن می زنند بافت روغن که نرم شد زرده تخم مرغ را به آن می افزایند. آرد برنج را 5 بار الک می کنند تا کاملا نرم باشد و به مواد اضافه می کنند پودر هل و مقدار کمی گلاب دو آتشه هم برای خوشبو و خوش طعم شدن شیرینی به مواد اضافه می کنند و خوب می زنند. نیمی از مواد را در ظرف دیگری ریخته و به آن زعفران اضافه می کنند. 24 ساعت هر دو ظرف را داخل یخچال قرار می دهند. بعد از 24 ساعت مواد را از یخچال بیرون آورده و یک ساعت در دمای محیط قرار می دهند. مقداری از مواد را به اندازه یک گردو برداشته زیر دست فشار می دهند تا هوای اضافی آن خارج شود و سپس با قالب شیرینی نون برنجی شکل می دهند بعد از چیدن مواد در سینی فر روی آن خرفه می پاشند. داخل فری که با درجه 150 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه گرم شده در طبقه وسط قرار می دهند و بعد از 15 دقیقه شیرینی را از فر خارج می کنند.
2. کاک کرمانشاهی: برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا مایه خمیر را با قدری شکر و آب مخلوط کرده و بعد از یک ربع وقتی که شروع به حباب زدن کرد به ظرفی که قرار است داخل آن مواد را آماده کنند منتقل می کنند. سپس آب ولرم را اضافه کرده که این آب باید دقیقا یک ششم میزان آرد مصرفی باشد. در ظرف دیگری تخم مرغ و روغن را با هم مخلوط کرده با همزن دستی می زنند تا تخم مرغ از لختگی در بیاید و به خمیر مایه اضافه می کنند. سپس آن را به آرد الک شده، کم کم اضافه می کنند  و خمیر را خوب ورز می دهند و وقتی چسبندگی آن از بین رفت به مدت دو ساعت روی آن را با پارچه نمدار می پوشانند و اجازه می دهند در دمای محیط استراحت کند. بعد چانه هایی از خمیر را به شکل نارنگی درست کرده و روی آن آرد پاشی می کنند و یک ساعت استراحت می دهند. سپس تا جایی که امکان دارد چانه ها را با وردنه نازک می کنند و آن را روی ساج پهن می کنند (ساج وسیله ای فلزی است که روی آتش قرار می دهند و نان را روی آن می پزند). اطراف آن که قهوه ای شد آن را از روی ساج برداشته و تا نصفه آن مخلوط پودر قند و هل می ریزند و لوله کرده و با وردنه فشار می دهند تا منسجم شود. سپس برش می دهند.
3. بژی بر ساق: بژی بر ساق  یک شیرینی مشترک بین کردها، لرها و ترک هاست برای تهیه آن کرمانشاهی ها ابتدا روغن کرمانشاهی یا کره را روی حرارت ذوب می کنند و اجازه می دهند ولرم شود. مقداری رازیانه را آسیاب می کنند و با آرد و بیکینگ پودر در ظرفی مخلوط می کنند. سپس کره یا روغن ذوب شده را به آن اضافه می کنند. باید حتما آرد و بقیه مواد با محیط هم دما باشند و به هیچ عنوان سرد نباشند. سپس شکر را در شیر حل کرده و به مواد می افزایند و برای 20 دقیقه خمیر را ورز می دهند تا دیگر به دست نچسبد. بعد یک گلوله از خمیر را  برداشته و بین دو کف دست شبیه یک لوله در می آورند و داخل یک سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن شده و روی کاغذ آرد پاشی شده قرار می دهند و اجازه می دهند نیم ساعت در دمای محیط استراحت کند. در ظرفی گود مقداری روغن ریخته و وقتی که داغ شد بژی ها را در آن سرخ می کنند. وقتی کمی خنک شد یک طرف بژی را به دلخواه می توان در پودر قند برای تزیین فرو برد.

سوغاتی های کرمانشاه
1. گلیم، قالی، جاجیم.
2. چیغ بافی: نوعی حصیر طرح دار است که با پشم بافته می شود.
3. موج بافی: نوعی گلیم نازک است که مانند پارچه ای ضخیم به نظر می رسد و به عنوان پتوی مسافرتی بیشتر استفاده می شود و در طرحهای چهارخانه و کشکولی بیشتر رایج است.
3. انواع آلات موسیقی ایران: سه تار، دف، تنبور، تار، دیوان.
4. چرم سازی: شامل کیف، کفش، کمربند، دستکش و انواع پالتوهای زنانه و مردانه.
5. کاک کرمانشاهی، شیرینی نون برنجی، بژی بر ساق، روغن کرمانشاهی، نان شکری، نان خرمایی.

دیدنی‌های استان
1. کرمانشاه: طاق بستان، شکارگاه خسروپرویز، غار پرآو، سراب نیلوفر، کوه بیستون، موزه پارینه سنگی، موزه سنگ تاق بستان، موزه مردم شناسی، طاق شیرین، باغ گلها، تالاب هشیلان، غار دواشکفت، کاروانسرای بیستون، موزه پارینه سنگی، نقش برجسته هرکول.
2. اسلام آبادغرب: سد شیان، قلعه شیان، آتشکده شیان، تنگ صندوقه، تپه چغاگاوانه، امامزاده حسن، سراب شرف آباد، آتشکده میل میله گه، منطقه جنگلی گلال سیاه، روستا ناو تنگ منصوری، امامزاده قاضی الکیا، تنگ وزمه.
3. سرپل ذهاب: گوردخمه دکان داوود، طاق گرا، آرامگاه ابودجانه، آرامگاه احمدبن اسحاق بن قمی، آبشار پیران، آرامگاه بابا یادگار، آتشکده سراب، تنگ حمام، روستای پاطاق، روستای قره بلاغ شیخ مراد، روستای پیران، روستای جوباغان، روستای امامیه علیا، منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیل،  بنای تاریخی زیج منیژه.
4. قر: سراب گزنهله، روستای ورمقان، آبشارشالان، آبشار گیشانپسند، تپه سراب گلویج، روستای چرمله علیا.
5. هرسین: سراب هرسین، گوردَخمه‌های اِسحاق‌وند یا سکاوند، روستای چقاسعید، روستای کهریز علیا، گوردخمه برناج، روستای الیاس وند، پل چهر هرسین، غار مرخر، تپه باستانی گنج دره، محوطه تاریخی و سراب بیستون هرسین، قلعه سرماج.
6. کنگاور: معبد آناهیتا، گودین‌تپه، سراب فش، سراب ماران، پل کوچه، مسجد جامع کنگاور، امامزاده محمد ابراهیم، امامزاده سید جمال الدین درفش، پل آجری کوچه، تپه جودا (جهودا)، تپه برج، معدن اله دانه، معدن چهل مران، معدن باغ ملی، حمام قدیمی توکل، حمام بزرگ، قلعه ساری اصلان، مسجد امامزاده.
7. جوانرود: زیبا پارک هلانیه، پارک کوهستانی ماپریس، روستای چشمه میران، منطقه گردشگری شبانکاره، کچل آباد و شیخ الکرم، باغستان بیلایی، بازارچه مرزی.
8. صحنه: دربند صحنه، سراب صحنه، منطقه شکار ممنوع امروله و دالاخانی، گوردخمه صحنه، روستای کندوله، روستای درکه، روستای ترازوبره، روستای كُرتویچ، روستای بید سرخ.
9. پاوه: آبشار دریبر، آبشار شولخه، آبشارنودشه، آبشار شیلماو، روستای ساتیاری، آبشار دشه، روستای داریان.
10. گیلانغرب: باغ های گلین، کاخ اربابی، تنگ گولم، سراب مورت، گوردخمه گلین، رودخانه کنگاکوش، تکیه بیگلر بیگی، منطقه شکار ممنوع زله زرد، منطقه حفاظت شده جنگلی قلاجه، انجیرکوه، روستای انجاورود گلین، روستای نسار دیره، روستای اله مرید گلین، روستای باسکله.
11. روانسر: سراب روانسر، رودخانه روانسر، رودخانه گراب، سراب جابری، گوردخمه روانسر، غار قوری قلعه.
12. دالاهو: قلعه یزدگرد، قلعه مريم يا شكربانو، دره سرخه لیزه، مسجد عبداله بن عمر، منطقه ريجاب و بان زرده، آتشکده قلعه داور.
13. ثلاث باباجانی: سراب بورنه، تفرجگاه چاله تالگین، آبشار شیخ صله، رودخانه قالیچه، چشمه ریزه.
14. قصرشیرین: عمارت خسروپرویز، کاروانسرای عباسی قصرشیرین، چهارقاپی قصرشیرین، کاخ هوش کوری.

مراسم سنتی کرمانشاه
1. مراسم عروسی: مراسم عروسی کردها معمولا دو تا سه شبانه روز به صرف ناهار و شام و جشن و پایکوبی و سرنا نوازی انجام می شود.
2. مراسم شال درکی: شب عید که می شود جوانان کرمانشاهی به روی پشت بام رفته و از دودکش خانه ها شال کردی خود را پایین می فرستند و صاحبخانه مقداری خوراکی یا پول به شال بسته و به عنوان برکت سال نو به جوانان هدیه می دهد.
3. بازی گرزان: در این بازی یک دایره بزرگ روی زمین کشیده می شود و دو نفر چماق به دست سعی می کنند به افراد داخل دایره ضربه بزنند و افراد داخل دایره باید از دسترس آنها دور شوند و الا بازی را می بازند.

نظرها

  • 1 0

    اخه چرا سراب کبوتر لانه رو نزاشتید یص



مقاله های گردشگری

پربازدیدترین کشورهای جهان در سال 2023 را بشناسید

آیا هنگام جستجو در میان محتواهای مربوط به سفرهای هیجان انگیز در رسانه های اجتماعی، فکر می کنید که همه در حال سفر به مکان های مشابه هستند؟ خوب اگر اینطور است باید دوباره فکر کنید. داده‌های آخرین گزارش سفر جهانی در "بازار جهانی سفر"، همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقاضاترین کشورهای جهان بدانید را نشان می‌دهد. بیایید باهم نگاهی به آنها بیندازیم.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مکان در آسیا برای بازدید در ماه مارچ

سفرهای جدیدی که در این ماه محبوب هستند، سفر اورینتال اکسپرس از میان آسیا است که در فوریه امسال همراه با جشنواره‌ های محلی، کنسرت تیلور سویفت و نمایشگاه‌ های فرهنگی در سراسر آسیا، از کره جنوبی تا نپال، باز می‌ گردد. در حالی که جمعیت در سریلانکا در این زمان کم شده و جای خود را به سواحل خالی می دهد، ژاپن از مسافران خود استقبال می کند.

متن کامل مقاله

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید