• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه
  • شهر کیش در استان هرمزگان - توریستگاه

آشنایی با کیش



استان

اقلیم آب و هوایی

گرم و مرطوب

وسایل حمل و نقل

مینی بوس

مساحت

91 کیلومتر مربع

جمعیت

24,819 نفر

زمان رانندگی از تهران

16 ساعت

موقعیت جغرافیایی و اطلاعات شهر

جزیره کیش با مساحت 3/90 کیلومتر مربع در نیمه جنوبی ایران قرار گرفته و شکل آن از بالا به صورت بیضی است. این جزیره در فاصله 18 کیلومتری از ساحل جنوبی خلیج فارس ایران و 245 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است. جزیره کیش از شمال به سرزمین پیوسته ایران، از شرق به تنگه هرمز، از جنوب به کشور امارات متحده عربی و از غرب به کشورهای بحرین و عربستان منتهی می شود. این جزیره دارای 15 کیلومتر کشیدگی طولی در محور شرقی-غربی و 7 کیلومتر کشیدگی عرضی در محور شمالی-جنوبی است.

بر اساس آخرین تقسیم بندی سیاسی کشور جمهوری اسلامی ایران، استان هرمزگان شامل 12 شهرستان است و شهرستان بندر لنگه با 3 بخش (به اسامی مرکزی، شیبکوه و کیش) یکی از آنها محسوب می شود. بخش کیش به مرکزیت کیش دارای دو دهستان لاوان و کیش است و دهستان لاوان شامل جزیره لاوان می باشد. در بهمن ماه 1389 بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه داده شد با رعایت موازین زیست محیطی، جزایر هندورابی، فارور بزرگ و کوچک را طبق نقشه به منطقه آزاد کیش الحاق کند.

جزیره کیش جزیره ای نسبتا مسطح و بدون عوارض ارتفاعی مهم می باشد. مرکز جزیره دارای بیشترین ارتفاع (حدود 35 متر از سطح دریا) بوده که با شیب ملایمی به سواحل  جزیره ختم می شود. فاصله این جزیره از بوشهر 740 کیلومتر، چابهار 675 کیلومتر، جزیره قشم 225 کیلومتر، جزیره ابوموسی 177 کیلومتر، جزیره سیری 87 کیلومتر، جزیره فارور 55 کیلومتر، جزیره هندورابی 28 کیلومتر، بندر آفتاب 13 کیلومتر و تا دبی 200 کیلومتر است.


آب و هوا

جزیره کیش در فاصله 3.5 درجه با مدار راس سرطان (23.5° N) قرار گرفته و همین امر موجب شرایط آب و هوایی جنب حاره ای این جزیره شده است. از آنجایی که اگر نسبت تبخیر آب یک منطقه به میزان بارش سالانه آن بیش از 10 باشد به آن اقلیم گرم، خشک و بری می گویند، این انتظار می رود که جزیره زیبای کیش با وجود بارندگی سالانه اش که در حدود 190 میلی متر است و 1650 میلی متر تبخیر سالانه، آب و هوایی ابری داشته باشد، اما به علت موقیعیت قرار گیری اش در نواحی آب های گرم با عمق کم و رطوبت منطقه که در حد اشباع بالا است درنتیجه شاهد شرجی بودن آن در اغلب روزهای سال و آب و هوای بحری آن هستیم. از راهکارهای معماری بومی این منطقه برای کنترل هوای مطبوع داخل ساختمان ها می توان به ساخت بادگیرهای تاقچه مانند برای تهویه هوا و ورود نسیم به داخل ساختمان، بنا کردن ساختمان ها بر روی سکوها برای انتقال هوا از زیر ساختمان، استفاده از پنجره های متعدد، درب های رو به باد و استفاده از راه روهای بلند جهت انتقال سریعتر و بهتر جریان هوا اشاره کرد.

 از دیگر ویژگی های این اقلیم می توان به هوای آفتابی و صاف در بیشتر ایام سال اشاره کرد، از این رو شاهد حرارت زیاد ناشی از نور خورشید در طی سال هستیم، تابستان های طولانی و هوایی گرم و زمستان های کوتاه با هوایی ملایم. بومیان این منطقه به منظور کنترل آفتاب ابتکارهای بسیار خوبی را به کار بردند از جمله: خانه هایی با حیاط مرکزی، کنترل نور زیاد خورشید به داخل خانه ها با استفاده از سایبان ها و استفاده از مصالح بنایی گچ و اندود برای کنترل دمای داخل خانه ها.

این جزیره با وجود قرار گیری در کنار دریا، کم باران و خشک بوده و به علت قرار گیری در منطقه ای صحرایی فاقد روزهای یخبندان است. بارش ها در این جزیره اغلب در ماه های آذر و اسفند اتفاق می افتد، در آذر ماه شاهد بارش های نامنظم با شدت های متغییر و در اسفند ماه شاهد بار شهای منظم و میانگینی در حدود 31 میلی متر هستیم. دلیل عمده بارش های فصلی این جزیره را می توان بخاطر ورود توده های هوا بر روی خلیج فارس دانست. اختلاف دمای روز و شب این جزیره کم تر از 9-10 درجه می باشد و هیچگاه در اینجا شاهد یخبندان نخواهیم بود. همچنین تفاوت دما مابین سرد ترین و گرم ترین روز سال در حدود 16 درجه سانتی گراد است و این امر نشان می دهد در ماه مرداد که گرمترین ماه است دما به 28 درجه می رسد و دی ماه که سرد ترین ماه سال است دما به 12 درجه می رسد. علاوه بر جریان هوای مرطوب اقیانوس هند، تبخیر زیاد در مرداد ماه یکی از دلایل ایجاد رگبار های شدید و کوتاه در این منطقه است. لذا پیشنهاد می کنیم برای سفر به این جزیره در فاصله بین ماه های دی تا فروردین از آن دیدن کنید تا از هوایی خنک و ملایم بهره ببرید.


پوشش گیاهی

به علت شرایط آب و هوایی جنب حاره ای این جزیره، پوشش گیاهی خاصی بر تمامی نواحی آن لباسی سبز پوشانده که در تمامی فصول سال شاهد آن هستیم. گیاهانی که خود را با آب و هوای گرم و خشک آن انطباق داده اند از نخل زار ها گرفته تا درختان لور. بنا به گفته برخی افراد درخت لور توسط پرتغالی ها از هنوستان به جنوب ایران آمده است و از خانواده انجیر ها به شمار می رود.

پوشش گیاهی این منطقه را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد، درختان بومی و درختانی که به تازگی در این جزیره زیست می کنند. دسته اول شامل درخت های کنار، گز، کهور ایرانی، لور، آکاسیا یا همان درخت کرت، بمبرلاری و نخل خرما است و دسته ی دوم شامل نخل زینتی، مورد، موز، اکالیپتوس، نارگیل، لیمو ترش و گل کاغذی است.


تاریخچه
جزیره همیشه سبز و زیبای کیش، مرکز بخش کیش از شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگان است. این جزیره در شمال شرقی خلیج فارس و بین مدار 26 درجه و 33 دقیقه و 15 ثانیه عرض شمالی و 54 درجه و 1 دقیقه و 30 ثانیه طول شرقی نسبت به نصف النهار گرینویچ واقع شده است. موقعیت جغرافیایی این جزیره و زیبایی همیشگی آن دارای ارزش بالا برای فعالیت های گردشگری این منطقه شده است. دین مردمان این جزیره اسلام است و شامل اهل سنت و اهل تشیع هستند. گویش و پوشش اهالی بومی جزیره کیش، یکی از جاذبه های گردشگری این جزیره به شمار می رود. لباس های رنگارنگ بانوان این منطقه به نام (ملفع) است و بر روی چهره هایشان (بطوطه) یا همان (برقع) می زنند و لباس مردان این جزیره جامه ای بلند به اسم (دشداشه) و (غتره) است. ساز محلی بسیار زیبایی به نام های (دهل، حبان و نی انبونه) در این منطقه وجود دارد. به علت موقعیت جغرافیایی جزیره کیش، شغل اغلب اهالی ماهیگیری، دریانوردی، دامداری و تجارت است.
دراسناد دولتی دوره قاجار ،نام جزیره «قیس» یا «قیص» بوده است که تا اواخر دهه 1320خورشیدی دراسناد دوران پهلوی نیز در کنار نام کیش، نوشته شده است . در بسیاری از منابع نوشته شده در رابطه با این جزیره نام های آراراکتا، کامتینا، اوآراکتا، فین، کن و بنی کاوان، گیس و کیان نیز بعنوان نام های کیش ذکر شده اند.
شهر کیش در بین النهرین باستان و دوران سومر یکی از بزرگترین مراکز تمدی جهان باستان به شمار می رفت. این جزیره در گذر تاریخ همواره دارای فراز و نشیب های بسیاری از جهات متعدد سیاسی، اقتصادی و قدرت های استعماری اروپایی قرار گرفته است. جزیره کیش تاریخی کهن دارد و از زمان ایلامی ها وجود داشته. کهن ترین منبع نوشته شده در رابطه با این جزیره، نوشته های دریانوردی یونانی به نام «نیارخوس» است که به قرن چهارم قبل از میلاد بر می گردد. وی این جزیره را با بوستان ها و نخلستان های فراوانی توصیف کرده است. در دوران هخامنشیان مهمترین مرکز صید مروارید هندوستان و بین النهرین به شمار می رفت. در دوره ساسانیان چهره تجاری خود را افزایش داد و با توجه به قرار گرفتن بر سر دو راه تجاری مهم که یکی به بندرعدن (واقع شده در یمن) و دیگری به باب المندب (تنگه آبی در قسمت جنوبی دریای سرخ به اقیانوس)  منتهی می شدند، از اهمیت بالایی برخوردار شد. جزیره کیش از زمان حکومت هخامنشیان و ساسانیان در دست کشور ایران بود اما با گسترش اسلام، به تدریج این جزیره در دست امویان قرار گرفت. حدود قرن 3 هجری قمری فردی از ایرانیانیان ساکن شهر ری، تمامی جزایر خلیج فارس و بحرین را از امویان پس گرفت.جزیره کیش در زمان حکومت آل بویه مجددا به حکومت ایرانیان باز گشت. کیش از قرون شش و هفت قمری، همزمان با حاکمیت بنی قیصر به تدریج مرکز تجارت منطقه ای خلیج فارس در آمد و جای بندر سیراف که پر رونق ترین بندر ایران بود را گرفت. فروپاشی اقتصادی بندر سیراف نقش تعيين كننـده ای در تبديل جزيره كيش به يک مركز تجاری عمده در منطقه خليج فارس و دريای عمان، ايفـا نمـود. وجود آب آشاميدنی، قنات ها و كاريزهایی بـا قدمت چند هزار سـاله، تجـارت مرواريـد، حضـور گسترده دريانوردان و بازرگانان، موقعيت جغرافيـایی خاص، وضعيت طبيعی مناسب جهت لنگر انـداختن كشتی و بارگيری و باراندازی، قرار گرفتن در مسـير راه های تجاری به سرزمين های دوردست در خـاور (چـين و آسـيای شـرقی) و در بـاختر (همچـون آفريقای شرقی) و امكان زراعت محدود، اين روند را تسهيل کرد. پس از سقوط حکومت ملوک بنی قیصر، این جزیره تحت حکومت ملوک هرمز قرار گرفت و تا روی کار آمدن حکومت صفوی در میان حکوت های محلی مختلف، دست به دست می شد. در زمان صفویه و حضور استعمارگران اروپایی در محدوده خلیج فارس، جزیره کیش نیز دستخوش تغییراتی شد و به خاطر موقعیت قرار گیری جغرافیایی و منطقه ای این جزیره، مورد توجه پرتغالی ها، انگلیسی ها و هلندی ها واقع شد. تغییرات این جزیره در روره حکومتی قاجار و پهلوی ادامه داشت و هم اکنون از قطب های مهم اقتصادی و گردشگری منطقه خلیج فارس به شمار می رود. 

زمین شناسی
سطح جزیره توسط آهک های مرجانی نسبتا فشرده مشهور به کوکینا (سنگ آهکی می باشد که بطور کامل از صدف های آهکی موجودات دریایی تشکیل شده است) پوشش داده شده که ضخامت این لایه در مرکز بیشتر بوده و بنیان سخت و مناسبی را برای ایجاد بنا تشکیل داده است. در زیر این لایه ، لایه غیر قابل نفوذ مارن (Marl) (گونه‌ای خاک کلسیم کربنات است که چندین نوع مواد معدنی و آراگونیت در خود دارد) قرار دارد و حد نفوذ آب های زیرزمینی است که با توجه به شیب آنها، به سمت دریا روان و تخلیه می شود. از نظر شکل، سواحل را می توان به 2 تیپ متفاوت تقسیم بندی کرد: سواحل سنگی وصخره ای واقع در غرب وشمال جزیره و دیگری سواحل هموار ماسه ای در جنوب وعمدتا شرق جزیره که ناشی از جریان امواج دریا و جهت جریان موج ها است.

جمعیت
اولين كوشش سازمان منطقه آزاد كيش برای سرشماری جمعيت در سال 1376 انجام شد و به دليل سرعت تحولات جمعيتی این منطقه، سرشماری در سال 1377 نيز تكرار شد. پس از آن در اسفند ماه سال 1379، سازمان منطقه آزاد كيش طرح جمع آوری اطلاعات ازخانوارها و فعاليت های اقتصادی در این جزيره را برای اولين بار زير نظر مركز آمار ايران اجرا نمود. جمعیت جزیره کیش در سرشماری نفوس و مسکن سال 1390، 24819 نفر اعلام شد که اغلب ساکنان این شهر هستند.

حیات وحش جزیره کیش
جزیره کیش دارای گونه های متنوع جانوری چون چهارپایان، خزندگان و پرندگان است. پستانداران که جزء مهمترین گونه جانوری این منطقه هستند و شامل گربه، جوجه تیغی، آهوی ایرانی، موش، جربیل بلوچی (نوعی موش) و دلفین است. آب و هوای مناسب کیش سبب مهاجرت گونه های مختلف پرندگان، همچون چکاوک کاکلی، بلبل، عقاب ماهیگیر، سبزقبای هندی، حواصیل خاکستری و مواردی دیگر اشاره کرد. لاک پشت ها، مارمولک ها و مارها نیز شامل خزندگان این مجموعه به شمار می روند. در آبهای نیلگون خلیج فارس آبزیانی نظیر حلوا سفید، قباد (شاه ماهی)، شوریده، هامور، سنگسر، میگو، ساردین و صدها گونه دیگر زندگی می کنند. 


غذا و نوشیدنی
جزیره زیبای کیش با وجود اینکه در نگاه اول شهری مدرن و تجاری است، اما فرهنگی بومی و کهن دارد. در این میان غذاهای بومی بسیار خوش مزه ای در این جزیره وجود دارد.

هریسه
نوعی حلیم است و از پختن غلات و حبوبات با شیر و یا آب تهیه میشود، برخی در آن گوشت و شکر نیز اضافه می کنند.

مضروبه
مضروبه از غذاهای بسیار خوشمزه ایست که با ماهی های تازه جنوبی، سیر و سبزی های محلی این جزیره درست می شود.

محمر (برنج شکری)
اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید حتما محمر کیش را که با ماهی های خوشمزه این منطقه سرو می شود را امتحان کنید.

مرقوق (مرگوگ یا ترید تاس کباب)
این غذا نوعی خورشت محلی است که مواد اصلی آن را گوشت، سیب زمینی، بادمجان به همراه ادویه های بسیار خوش مزه جنوب تشکیل می دهند.

سمک مشوی
از دیگر غذاهای دریایی جزیره کیش سمک مشوی است. این غذا نوعی ماهی سرخ شده است.

برنج مجبوس (برنج مکبوس)
این غذا نوعی غذای عربی است که از ترکیب برنج با ادویه های جنوبی درست می شود و با مرغ و یا گوشت سرو می شود.

سوغات
از غذاهای لذیذ این جزیره خوش آب و هوا که بگذریم به سوغاتی های آن می رسیم. ماهی و میگو جنوب از مرغوب ترین و خوشمزه ترین سوغات های خلیج نیلگون فارس به شمار می روند. ماهی هایی چون سنگسر، شوریده، ساردین، سرخو، هامور، میگو و شاه میگو که روزانه صید می شوند. خرماهای مرغوب و متنوع کیش دیگر سوغات این شهر است و دارای قیمتی بسیار مناسب و ارزش غذایی بالا است. علاوه بر خرما فراورده های آن همچون چیپس خرما، شیره خرما، عسل خرما و مواردی دیگر در این جزیره عرضه می شود. صنایع دستی بومیان منطقه دیگر سوغات جزیره کیش است. ظروف و صنایع دستی حصیری بافته های دیواری، زیورآلاتی که با صدف، پوسته حلزون، استخوان ماهی توسط بومیان خوش سلیقه و هنرمند کیش ساخته شده اند، اشیا سفالی، صنایع دستی این منطقه را شکل می دهند.

حمل و نقل بین شهری
کیش از راه های مختلف دریایی و هوایی با مناطق مختلف ایران و خارج از ایران در ارتباط است و در زیر به شرح آنها می پردازیم.

هوایی
راه هوایی جزیره کیش از طریق فرودگاه بین المللی کیش صورت می گیرد. این فرودگاه شامل جایگاه تشریفات اختصاصی CIP است و پذیرای مسافران و مهمانان هستند و شامل امکاناتی نظیر؛ انتقال از پای هواپیما تا ترمینال به وسیله خودروهای ویژه، انجام پذیرایی از مهمان و همراهان در مدت توقف، انجام امور ترافیکی همچون اخذ کارت پرواز، اختصاص دادن صندلی مناسب و تحویل چمدان به مهمان و مواردی دیگر می شود. علاوه بر خدماتی همچون رستوران و کافی شاپ، خدمات بار، خدمات بانکی و پارکینگ، بخشی به عنوان خدمات پزشکی در این فرودگاه وجود دارد و در 24 ساعت شبانه روز آماده ارائه خدمات به مسافران هستند. این فرودگاه در جزیره کیش و در غرب استان هرمزگان واقع شده است.
پرواز های داخلی این مجموعه به شهرهای تهران، اصفهان، یزد، تبریز، زنجان، بیرجند، مشهد، شیراز، اراک، اهواز، ماهشهر، جزیره سیری، بندرعباس، گرگان، رشت، ساری، کرمان، کرمانشاه و پرواز خارجی به مقصد دبی و بغداد است.

دریایی
تمامی سفرهای دریایی در طول سال به جزیره زیبای کیش از طریق سه بند لنگه، آفتاب و چارک صورت می گیرد. در حال حاضر روزانه از طریق بندر چارک 3 سفر و از طریق بندر آفتاب و لنگه 1 سفر رفت و برگشت انجام می شود. همچنین شما می توانید ماشین شخصیتان را به وسیله شناور های مخصوص حمل مسافر و خودرو به کیش ببرید و با خودرو شخصی خود سفر کنید. باید به این نکته توجه کرد که در حال حاضر از بندر لنگه تنها در ایام نوروز حمل خودرو انجام می شود.

حمل و نقل درون شهری
حمل و نقل درون شهری در جزیره کیش توسط مسیر مینی بوس رانی و تاکسی انجام می شود

تاکسی
رفت و آمد در سطح جزیره کیش عموما توسط تاکسی های خطی (زرد رنگ)، تاکسی های تلفنی (سفید رنگ) انجام می شود. همچنین می توانید از طیق موسسات کرایه دهنده ماشین بدون سرنشین خودرو مورد نظر خود را کرایه کنید و در سطح شهر خودتان رانندگی کنید. قیمت تاکسی های تلفنی توسط تاکسی متر محاسبه می شود. حدود قیمت ها در محدوده هتل و بازار ها 3000 تومان است. قیمت تاکسی های خطی (زرد رنگ) نیز توسط تاکسی متر اندازه گیری می شود و در حدود 500-1000 تومان است. از قوانین رانندگی دردن شهری در این جزیره می توان به الزامی بودن بستن کمربند برای سرنشینان جلو، تعداد سرنشینان به اندازه ظرفیت خودرو و تمیز بودن خودرو ها اشاره کرد.

مینی بوس
از دیگر راه های رفت و آمد درون شهری کیش خطوط مینی بوس رانی است. ایستگاه های مینی بوس در مقابل اغلب بازار ها، پارک ها و هتل های این جزیره قرار گرفته است.



نقشه و موقعیت جغرافیایی

آب و هوا



نظرها

  • 0 0

    انجمن توسعه سفیدشهر(نصرآباد کویرکاشان )نصرآبادیهای مقیم تهران باسلام-قابل توجه گردشگران ازآثارتاریخی و باستانی شهر دارالفضل سفیدشهر(نصرآبادکویر) در۱۷کیلومتری شمال کاشان بازدید نمائید و لذت ببرید

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید