موقعیت جغرافیایی و اطلاعات شهر
جزیره کیش با مساحت 3/90 کیلومتر مربع در نیمه جنوبی ایران قرار گرفته و شکل آن از بالا به صورت بیضی است. این جزیره در فاصله 18 کیلومتری از ساحل جنوبی خلیج فارس ایران و 245 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است. جزیره کیش از شمال به سرزمین پیوسته ایران، از شرق به تنگه هرمز، از جنوب به کشور امارات متحده عربی و از غرب به کشورهای بحرین و عربستان منتهی می شود. این جزیره دارای 15 کیلومتر کشیدگی طولی در محور شرقی-غربی و 7 کیلومتر کشیدگی عرضی در محور شمالی-جنوبی است.
بر اساس آخرین تقسیم بندی سیاسی کشور جمهوری اسلامی ایران، استان هرمزگان شامل 12 شهرستان است و شهرستان بندر لنگه با 3 بخش (به اسامی مرکزی، شیبکوه و کیش) یکی از آنها محسوب می شود. بخش کیش به مرکزیت کیش دارای دو دهستان لاوان و کیش است و دهستان لاوان شامل جزیره لاوان می باشد. در بهمن ماه 1389 بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه داده شد با رعایت موازین زیست محیطی، جزایر هندورابی، فارور بزرگ و کوچک را طبق نقشه به منطقه آزاد کیش الحاق کند.
جزیره کیش جزیره ای نسبتا مسطح و بدون عوارض ارتفاعی مهم می باشد. مرکز جزیره دارای بیشترین ارتفاع (حدود 35 متر از سطح دریا) بوده که با شیب ملایمی به سواحل جزیره ختم می شود. فاصله این جزیره از بوشهر 740 کیلومتر، چابهار 675 کیلومتر، جزیره قشم 225 کیلومتر، جزیره ابوموسی 177 کیلومتر، جزیره سیری 87 کیلومتر، جزیره فارور 55 کیلومتر، جزیره هندورابی 28 کیلومتر، بندر آفتاب 13 کیلومتر و تا دبی 200 کیلومتر است.
آب و هوا
جزیره کیش در فاصله 3.5 درجه با مدار راس سرطان (23.5° N) قرار گرفته و همین امر موجب شرایط آب و هوایی جنب حاره ای این جزیره شده است. از آنجایی که اگر نسبت تبخیر آب یک منطقه به میزان بارش سالانه آن بیش از 10 باشد به آن اقلیم گرم، خشک و بری می گویند، این انتظار می رود که جزیره زیبای کیش با وجود بارندگی سالانه اش که در حدود 190 میلی متر است و 1650 میلی متر تبخیر سالانه، آب و هوایی ابری داشته باشد، اما به علت موقیعیت قرار گیری اش در نواحی آب های گرم با عمق کم و رطوبت منطقه که در حد اشباع بالا است درنتیجه شاهد شرجی بودن آن در اغلب روزهای سال و آب و هوای بحری آن هستیم. از راهکارهای معماری بومی این منطقه برای کنترل هوای مطبوع داخل ساختمان ها می توان به ساخت بادگیرهای تاقچه مانند برای تهویه هوا و ورود نسیم به داخل ساختمان، بنا کردن ساختمان ها بر روی سکوها برای انتقال هوا از زیر ساختمان، استفاده از پنجره های متعدد، درب های رو به باد و استفاده از راه روهای بلند جهت انتقال سریعتر و بهتر جریان هوا اشاره کرد.
از دیگر ویژگی های این اقلیم می توان به هوای آفتابی و صاف در بیشتر ایام سال اشاره کرد، از این رو شاهد حرارت زیاد ناشی از نور خورشید در طی سال هستیم، تابستان های طولانی و هوایی گرم و زمستان های کوتاه با هوایی ملایم. بومیان این منطقه به منظور کنترل آفتاب ابتکارهای بسیار خوبی را به کار بردند از جمله: خانه هایی با حیاط مرکزی، کنترل نور زیاد خورشید به داخل خانه ها با استفاده از سایبان ها و استفاده از مصالح بنایی گچ و اندود برای کنترل دمای داخل خانه ها.
این جزیره با وجود قرار گیری در کنار دریا، کم باران و خشک بوده و به علت قرار گیری در منطقه ای صحرایی فاقد روزهای یخبندان است. بارش ها در این جزیره اغلب در ماه های آذر و اسفند اتفاق می افتد، در آذر ماه شاهد بارش های نامنظم با شدت های متغییر و در اسفند ماه شاهد بار شهای منظم و میانگینی در حدود 31 میلی متر هستیم. دلیل عمده بارش های فصلی این جزیره را می توان بخاطر ورود توده های هوا بر روی خلیج فارس دانست. اختلاف دمای روز و شب این جزیره کم تر از 9-10 درجه می باشد و هیچگاه در اینجا شاهد یخبندان نخواهیم بود. همچنین تفاوت دما مابین سرد ترین و گرم ترین روز سال در حدود 16 درجه سانتی گراد است و این امر نشان می دهد در ماه مرداد که گرمترین ماه است دما به 28 درجه می رسد و دی ماه که سرد ترین ماه سال است دما به 12 درجه می رسد. علاوه بر جریان هوای مرطوب اقیانوس هند، تبخیر زیاد در مرداد ماه یکی از دلایل ایجاد رگبار های شدید و کوتاه در این منطقه است. لذا پیشنهاد می کنیم برای سفر به این جزیره در فاصله بین ماه های دی تا فروردین از آن دیدن کنید تا از هوایی خنک و ملایم بهره ببرید.
پوشش گیاهی
به علت شرایط آب و هوایی جنب حاره ای این جزیره، پوشش گیاهی خاصی بر تمامی نواحی آن لباسی سبز پوشانده که در تمامی فصول سال شاهد آن هستیم. گیاهانی که خود را با آب و هوای گرم و خشک آن انطباق داده اند از نخل زار ها گرفته تا درختان لور. بنا به گفته برخی افراد درخت لور توسط پرتغالی ها از هنوستان به جنوب ایران آمده است و از خانواده انجیر ها به شمار می رود.
پوشش گیاهی این منطقه را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد، درختان بومی و درختانی که به تازگی در این جزیره زیست می کنند. دسته اول شامل درخت های کنار، گز، کهور ایرانی، لور، آکاسیا یا همان درخت کرت، بمبرلاری و نخل خرما است و دسته ی دوم شامل نخل زینتی، مورد، موز، اکالیپتوس، نارگیل، لیمو ترش و گل کاغذی است.
مالزی کشور تضادها است. این کشور دارای مناطق وسیعی از طبیعت دست نخورده و سواحل و جزیره های بکری است که با میراث تاریخی بسیار غنی و نیز همراه با زندگی شهری پر زرق و برق درهم آمیخته شده اند. در این مطلب به 10 مورد از بزرگترین مقاصد این کشور که ارزش حداقل یکبار بازدید را خواهند داشت پرداخته می شود.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
این دنیا به طور طبیعی بدون مرز ساخته شده است. اما این انسان ها بودند که مرزها را بوجود آوردند تا آدم ها را از یکدیگر جدا کنند. یکی از قدیمی ترین مزرها که هنوز هم پابرجاست قطعا دیوار بزرگ چین می باشد که ساخت آن در سال 221 قبل از میلاد شروع و در سال 1644 به پایان رسید. این دیوار چین را از مغولستان جدا می کند.
اگر انسان از قرن 21 به این اندازه پیشرفت کرده است پس این امکان وجود دارد که بتواند برای خود یک جزیره مصنوعی بسازد. اگر تا به حال اسم جزیره مصنوعی به گوشتان نحورده است در ادامه با ده مورد از این جزایر ساخت دست بشر شگفت انگیز در سال 2019 آشنا شوید.
هر بار که نام زمستان را می شنویم بی اراده به یاد سرمای سوزان، آسمان خاکستری و آبریزش بینی می افتیم اما این فصل روی زیبای دیگری نیز دارد که اغلب نادیده گرفته می شود. برای نمونه نگاهی بیندازید به کوهستان های ایتالیا که پوشیده از برفند، دریاچه های یخی بکر و دست نخورده و کلبه های انگلیسی که نقاشی های نورمن راکوِل در مقابلشان حرفی برای گفتن ندارند.