• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه
  • شهر کربلا در کشور عراق - توریستگاه

آشنایی با کربلا



کشور

اقلیم آب و هوایی

گرم و خشک

وسایل حمل و نقل

خطوط اتوبوسرانی

مساحت

44 کیلومتر مربع

جمعیت

690,100 نفر

زمان پرواز از تهران

2.25 ساعت
موقعيت جغرافيايى و اطلاعات شهر کربلا
کربلا شهری در مرکز عراق است که در حدود 100 کیلومتری جنوب غربی بغداد واقع شده و در چند کیلومتری شرق دریاچه ملح قرار دارد که به دریاچه الرزازة نیز معروف است. این شهر که به عنوان محل نبرد کربلا در سال 680 میلادی یا زیارتگاه های امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) شناخته می شود، برای مسلمانان شیعه همانند مکه، مدینه و بیت المقدس یک شهر مقدس محسوب می شود. ده ها میلیون مسلمان شیعه سالانه دو بار از این محل بازدید می کنند و از نظر جمعیت با تعداد حجاج سالانه مکه و مشهد رقابت می کند. علاوه بر این، میلیون ها شیعه سالانه شهادت حسین بن علی، امام دوم شیعیان را را گرامی می دارند.
هر سال تا 8 میلیون نفر زائر برای برگزاری مراسم عاشورا که به مناسبت سالگرد درگذشت حسین ابن علی است از این شهر بازدید می کنند. اما واقعه اصلی در روز اربعین (چهلمین روز پس از "عاشورا") اتفاق می افتد، زمانی که تا 30 میلیون نفر به زیارت حرم امام حسین (ع) می آیند. برای این روز بیشتر زائران با پای پیاده از اطراف عراق و بیش از 56 کشور جهان به این شهر سفر می کنند.

اقلیم آب و هوایی کربلا
کربلا آب و هوای گرم و کویری با تابستان های بسیار گرم، طولانی و خشک و زمستان های معتدل دارد. تقریبا تمام بارندگی سالانه بین ماه های نوامبر و آوریل اتفاق می افتد، هرچند هیچ ماهی بسیار بارانی نیست.

تاریخچه کربلا
نبرد کربلا در تاریخ 10 اکتبر 680 (10 محرم 61 هجری قمری) در بیابان های بی آب و علف کوفه اتفاق افتاد. حسین بن علی و برادرش عباس بن علی توسط قبیله محلی بنی اسد، در محلی که بعدا به مشهد الحسین معروف شد، به خاک سپرده شدند. این نبرد در نتیجه امتناع امام حسین (ع) از درخواست یزید برای بیعت با خلافت او رخ داد. عبیدالله بن زیاد، والی کوفه، هنگام سفر به کوفه سی هزار سوار را علیه حسین ابن علی فرستاد. به سواران تحت امر عمر بن سعد هم دستور داده شد که از آب دادن به حسین و پیروانش جلوگیری کنند تا او را وادار کنند که با یزید بیعت کند. در نهم محرم، حسین ابن علی از این کار امتناع و درخواست کرد که به او شب را فرصت بدهند تا نماز بخواند. حسین بن علی در دهم محرم نماز صبح را خواند و سپاهیان خود را به همراه برادرش عباس به جنگ با یزید هدایت کرد. بسیاری از پیروان حسین ابن علی، از جمله همه پسران او علی اکبر، علی اصغر (شش ماهه) و برادرزاده هایش قاسم و محمد کشته شدند. 
در سال 63 هجری (682)، یزید بن معاویه اعضای بازمانده خانواده حسین ابن علی را از زندان آزاد کرد. این شهر به عنوان مقبره و زیارتگاه امام حسین (ع) شناخته شد و به منظور تأمین نیازهای زائران به عنوان یک شهر بزرگ توسعه یافت. این شهر و مقبره ها توسط فرمانروایان مسلمان بصورت پی در پی بسیار گسترش یافتند، اما در اثر جنگ، بارها و بارها تخریب شدند. زیارتگاه اصلی توسط خلیفه عباسی المتوکل در سال 850 میلادی تخریب شد اما در حدود سال 979 به شکل امروزی خود بازسازی شد. اما یک بار دیگر در سال 1086 توسط آتش سوزی ویران شد و دوباره ساخته شد. 

تاریخچه اخیر 
کربلا هم مانند شهر نجف از کمبود شدید آب رنج می برد که این مشکل در اوایل قرن هجدهم با ساخت سدی در بالای کانال حسینیه برطرف شد. در سال 1737، این شهر به عنوان مرکز اصلی بورس تحصیلی شیعه، جایگزین شهر اصفهان در ایران شد. 
غارتگری وهابیون کربلا در تاریخ 21 آوریل 1802 (1216 هجری)، تحت حکومت عبدالعزیز بن محمد، حاکم دوم دولت اول عربستان اتفاق افتاد، هنگامی که 12 هزار مسلمان وهابی از نجد به شهر کربلا حمله کردند. این حمله همزمان با سالگرد واقعه غدیر خم بود. این جنگ سه تا پنج هزار کشته برجای گذاشت و گنبد مقبره امام حسین (ع) تخریب شد. این درگیری 8 ساعت به طول انجامید. 
پس از حمله اول عربستان سعودی، این شهر در زمان حکومت عثمانی که توسط گروهی از باندها و مافیایی که با اعضای علما متحد بودند، اداره می شد و از وضعیت نیمه خودمختاری برخوردار بود. ارتش عثمانی برای اطمینان از اقتدار خود، شهر را محاصره کرد و در 13 ژانویه 1843 نیروهای عثمانی وارد شهر شدند. 
حدود سه هزار عرب در شهر و دو هزار نفر دیگر نیز در خارج از دیوارها (این حدود 15٪ از جمعیت عادی شهر بود) کشته شدند. ترک ها نیز 400 نفر از افراد خود را از دست دادند. این امر بسیاری از دانشجویان و دانشمندان را بر آن داشت تا به نجف که به مرکز اصلی مذهب شیعه تبدیل شد کوچ کنند. بین سال های 1850 تا 1903، کربلا از میزان زیادی ثروت برخوردار شد. شیعیانی که استان اوده هند را اداره می کردند همیشه پول و زائران زیادی را به شهر مقدس کربلا می فرستادند. برای مثال در سال 1825، 10 میلیون روپیه اوده از نواب قاضی الدین حیدر، از ثروتمندان این شهر به جا ماند که قرار بود یک سوم این مبلغ به همسرانش برسد و دو سوم دیگر به شهرهای مقدس کربلا و نجف فرستاده شود. هنگامی که همسران وی در سال 1850 درگذشتند، این پول به عنوان سهام شرکت هند شرقی انگلیس جمع آوری شد. شرکت هند شرقی انگلیس به امید تأثیرگذاری علما به نفع انگلیس، این پول را به خواست همسران به کربلا و نجف ارسال کرد. به نظر می رسد که این تلاش برای جلب نظر آن ها بی نتیجه بوده است.
در سال 1915، کربلا صحنه قیام علیه امپراتوری عثمانی بود. در سال 1928، یک پروژه مهم زهکشی برای پاکسازی شهر از باتلاق های ناسالمی انجام گرفت که بین کانال های حسینیه و بنی حسن در فرات تشکیل شده بود. 
مجموعه ای از درگیری ها از 3 تا 6 آوریل 2004 بین شورشیان عراقی ارتش مهدی در تلاشی برای تسخیر شهرداری و سربازان مدافع لهستانی و بلغاری از لشکر چند ملیتی جنوبی در دفاع از تالار شهر در کربلا در گرفت. در سال 2003 و پس از حمله به عراق، شورای شهر کربلا تلاش کرد تا سرهنگ دوم تفنگداران دریایی ایالات متحده، متیو لوپز را به عنوان شهردار انتخاب کند. در 14 آوریل 2007، یک بمب کار گذاشته شده در اتومبیل در حدود 180 متری حرم منفجر شد و منجر به کشته شدن 47 نفر و زخمی شدن بیش از 150 نفر شد. در 19 ژانویه 2008، حدود 2 میلیون زائر شیعه عراقی برای بزرگداشت عاشورا در شهر کربلا رژه رفتند. 20 هزار سرباز و پلیس عراقی هم در جریان تنش ها از این رویداد محافظت کردند که درگیری بین نیروهای عراقی و شیعیان منجر به کشته شدن 263 نفر (در بصره و ناصریه) شد.



درباره حمل و نقل شهری

حمل و نقل بین شهری

هوایی 
کربلا 2 فرودگاه دارد. فرودگاه شمال شرقی کربلا که به "فرودگاه بین المللی امام حسین" نیز معروف است، یک فرودگاه منطقه ای در منطقه فرمانداری کربلای عراق می باشد که در دست توسعه است. فرودگاه بین المللی کربلا، فرودگاه دیگر کربلا است که آن هم در حال توسعه می باشد. این فرودگاه بین شهرهای نجف و کربلا، و حدود 32 کیلومتری جنوب شرقی کربلا واقع شده است. پیش بینی می شد این فرودگاه پس از اتمام بزرگترین فرودگاه عراق باشد و در جولای 2018 پرواز اول خود را انجام دهد، اما پروژه ساخت آن تحت تأثیر فساد قرار گرفت و این امر محقق نشد.

زمینی
بیشتر مسافران با اتوبوس یا ماشین وارد شهر می شوند زیرا این شهر هنوز فرودگاه عملیاتی ندارد. به دلیل اهمیت مذهبی، شهرهای سراسر عراق خدمات اتوبوسرانی منظمی به کربلا دارند. ورودی شهر به خوبی محافظت شده است و نقاط بازرسی به سختی روی هر اتومبیلی که وارد شهر شود نظارت می کنند. هر هفته یک یا دو قطار از بغداد و بصره وجود دارد و در موارد خاص قطارهای اضافی نیز در دسترس هستند.
منطقه مرکز شهر مسدود است و ورود وسایل نقلیه به منطقه 1.5 کیلومتری اطراف بقاع متبرکه، به جز برای نیروهای امنیتی، پرسنل و ساکنان اماکن متبرکه ممنوع است. هر کس دیگری که می خواهد وارد شود باید اتومبیل خود را در پارکینگ پارک کند و یا از طریق اتوبوس های حرم مطهر یا پیاده وارد آن شود.



نقشه و موقعیت جغرافیایی

آب و هوا

ساعت به وقت محلی این شهر



نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.
محبوبترین مراکز دیدنی

مقاله های گردشگری

با 6 مورد از بهترین سفرهای قطار کوهستانی در جهان آشنا شوید

کوه‌ های باشکوه، دره‌ های رودخانه‌ دار و دریاچه‌ های یخی در این مسیرهای راه‌ آهن مرتفع منتظر شما هستند. از یک ماجراجویی مجلل و چند روزه در پرو گرفته تا یک سفر کوتاه از مرز سوئیس به ایتالیا، همه این مسیرهای ریلی یک چیز مشترک دارند و آن مناظر کوه های سر به فلک کشیده است.

متن کامل مقاله

دیدنی ترین روستاهای جهان، بر اساس دفتر گردشگری سازمان ملل

همه مناطقی که در این لیست هستند، مقاصد جذاب و تاریخی با شگفتی های طبیعی خیره کننده مانند کوه ها، صخره های کنار دریا، پارک های ملی و غیره را شامل می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به 11 مورد به تازگی اضافه شده می اندازیم که نظر ما را به خود جلب کرد.

متن کامل مقاله

با بهترین کشورهای اروپایی برای یادگیری زبان، بر اساس نظرسنجی ها آشنا شوید

با نزدیک شدن به سال جدید و تصمیمات جدیدی که در ذهن می آیند، یادگیری زبان یکی از مواردی است که اغلب در بسیاری از لیست های شخصی افراد ظاهر می شود. کارشناسان سفر و موسسات زبان مرتبا نظرسنجی‌ هایی را در مورد بهترین مقاصد برای انجام این کار منتشر می‌کنند و این واقعیت ساده را تکرار می‌کنند که در دنیای به هم پیوسته و «جهانی‌ شده» ما، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان، فرصت‌ ها، تجربیات و درک جدیدی را برای ما فراهم می‌ کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید