استانبول كه در گذشته قسطنطنيه نام داشت بزرگترين شهر تركيه و پنجمين شهر بزرگ جهان است. این شهر تنها شهر دنياست كه در دو قاره آسيا و اروپا قرار دارد. تنگه بسفروس كه باريكترين تنگه جهان است در حدود ٣٠ كيلومتر عرض و ٧٠٠ متر طول دارد و در شمال غربى تركيه واقع شده است. این تنگه استانبول را به دو بخش تقسيم مى كند كه بخش غربى آن در اروپا و بخش شرقى اش در آسياست. مساحت استانبول در حدود ١٨٣١ كيلومتر مربع و مساحت استان استانبول ٦٢٢٠ كيلومتر مربع مى باشد.
از آنجا كه شهر استانبول در نزديكى گسل آناتولى شمالى قرار دارد تا كنون زلزله هاى شديدى در اين شهر رخ داده است.
بخش قديمى استانبول بر روى هفت تپه ساخته شده است كه همگى آنها در ميان ديوارهاى دفاعى شهر هستند. بلندترين آنها تپه كاملياست كه به تركى به آن جاملیکا تِپسى مى گويند و ارتفاعش ٢٦٧ متر از سطح درياست.
نواحى استانبول به سه منطقه اصلى تقسيم مى شود. شبه جزيره تاريخى استانبول كه شامل نواحى امينونو و فاتح مى باشد و در قسمت جنوبى گلدن هورن واقع شده است، مناطق تاريخى بى اوعلو و بشيكطاش كه در قسمت شمال گلدن هورن قرار دارند و منطقه اوسكودار و كاديكوى كه در بخش آسيايى هستند.
جمعیت
بر اساس آماری که در پایان سال 2014 به دست آمده، جمعیت شهر استانبول و حومه چهارده میلیون و سی هزار نفر می باشد. از این جمعیت 65 درصد در بخش اروپایی و 35 درصد در قسمت آسیایی ساکن هستند. در طول چهل سال گذشته جمعیت این شهر حدوداً پنج برابر شده است. موقعیت جغرافیایی، تاریخی و اقتصادی این شهر علت مهاجرت افراد بسیاری از آسیا، اروپا و آفریقا می باشد.
آب و هوا
استانبول با توجه به سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن دارای آب و هوای مدیترانه ای مرزی، آب و هوای نیمه گرمسیری و مرطوب و آب و هوای اقیانوسی است. این امر به واسطه موقعیت جغرافیایی و گستردگی این شهر می باشد. در کل تابستان های استانبول گرم و مرطوب و زمستان هایش سرد، بارانی و برفی است. میانگین میزان بارش سالیانه نیز در این شهر 870 میلی متر می باشد و در زمستان حدود 30 روز دمای زیر صفر درجه دارد. برف نیز پس از هر بارش به علت سرمای هوا چندین روز روی زمین می ماند. میزان رطوبت نیز در استانبول اغلب زیاد است و به طور میانگین 228 رو از سال مه صبحگاهی دیده می شود که در این میان روزهای زمستانی، مه آلودترین روزها هستند. استانبول تا حدودی بادخیز است و سرعت متوسط باد حدود 17 کیلومتر می باشد.
گرمترین ماه سال ژوئیه با متوسط دمای 23.3 درجه سانتیگراد و سردترین ماه سال ژانویه با متوسط دمای 5.4 درجه سانتیگراد است. بالاترین درجه حرارت ثبت شده تا به امروز برای استانبول 40.5 درجه سانیگراد در ماه آگوست سال 2000 و پایین ترین درجه حرارت در فوریه سال 1927 ثبت شده که منفی 16.11 درجه سانتیگراد بوده است.
تاريخچه
پس از کشف مصنوعات دوره نوسنگی در اوایل قرن بیست و یکم به دست باستان شناسان، اولین نشانه های سکونت انسان به قبل از هزاره هفتم در شبه جزیره تاریخی استانبول بر می گردد. این ساکنین که متعلق به عهد مفرغ بوده اند در فیکیرتِپه که در بخش آسیایی استانبول واقع شده است زندگی می کردند. همچنین نشانه هایی از سکونت فینیقی ها نیز در منطقه کادیکوی در دست می باشد.
استانبول را یونانیان مهاجر شهر مگارا در سال 667 قبل از میلاد بنا کردند و به افتخار بیزاس پادشاه خود آن را بیزانتیوم نامیدند. در طول جنگهای هخامنشیان با یونانیان، داریوش کبیر این شهر را به تصرف خود درآورد و تا قبل از تسلط امپراطوری روم بر این شهر، ایرانیان بر آن حکومت می کردند.
در سال 395 میلادی کنستانتین کبیر به دلیل موقعیت سوق الجیشی، این شهر را به پایتختی برگزید و از آن پس بیزانتیوم پایتخت امپراطوری روم شرقی شد و روم جدید نام گرفت. پس از مرگ وی بود که این شهر را قسطنطنیه نامیدند.
سلطان محمد دوم فاتح پس از 53 روز محاصره در ماه مه سال 1453 توانست وارد قسطنطنیه شود. ارتش وی توسط توپ های خود حفره ای در دیوار شهر برای ورود خود، ایجاد کردند که بعدها به توپکاپی یعنی دروازه توپ، شهرت گرفت. اینگونه بود که استانبول توسط سلطان محمد فاتح، فتح شد و سومین پایتخت امپراطوری عثمانی گشت. کاخ توپکاپی، بازار استانبول و همچنین مدارس، حمام ها و بناهای معروف دیگری به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد که اغلب این بناها از شاهکارهای معمار سینان می باشد.
پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی و تشکیل حکومت جمهوری در سال 1923 در ترکیه، پايتخت اين كشور از استانبول به آنكارا تغيير یافت. ولى استانبول همچنان يكى از مهمترين شهرهاى تاريخى، فرهنگى و اقتصادى تركيه به حساب مى آيد.
غذا و نوشیدنی
غذاهای ترکی بسیار متنوع و در جهان مشهور هستند. استانبول همانند ظرفی ذوب شده از فرهنگ های مختلف است و این موضوع باعث تاثیرات خوبی در طعم غذاهاست. پس تا وقتی که در استانبول هستید رستوران های زنجیره ای فست فود را فراموش کنید و غذاهای اصیل ترکی را امتحان نمایید. مزه های ترکی همان پیش غذاهای سرد هستند که بسیار متنوع و لذیذ می باشند. محبوب ترین این مزه ها بادمجان سرخ کرده با سس گوجه فرنگی، سالاد بادمجان کبابی، بادمجان تنوری با ماست، لوبیا چیتی، کنگر فرنگی، پاستا با سس گوجه فرنگی تند و ماست چکیده با نعنا هستند. اصل غذاهای ترکی از گوشت بره، گوسفند، گوساله و مرغ تهیه می شود، البته در این بین انواع غذاهای دریایی نیز جای دارند. رایج ترین نوع طبخ غذا، سرخ کردن و تنوری کردن است که شامل کباب های معروف ترکی می شود. محبوب ترین این کباب ها دونر کباب است که نیازی به معرفی ندارد. بهترین کباب نیز اسکندر کباب است که تکه های نازک گوشت کبابی یا همان گوشت دونر بر روی نانی پیتزا مانند با کره و سس گوجه فرنگی سرو می شود. آدانا، کباب خوشمزه دیگری است که همانند کباب کوبیده می باشد و به همان صورت نیز سرو می شود ولی با وجود ادویه های گوناگون طعمش کمی متفاوت است. پیده که پیتزای ترکی است نیز بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد و سطحش را با گوشت چرخ کرده یا ریش ریش شده بره پر می کنند. مانتی غذای دیگری است که به آن راویولی ترکی نیز می گویند. مانتی به صورت گرم با ماست سرد و سیر سرو می شود. کوفته، بورک، دلمه و انواع پیراشکی نیز بسیار لذیذ هستند و به شما پیشنهاد می شود که آنها را امتحان کنید. از دسرها نیز می توان به باقلوا و کونِفه که یک نوع شیرینی پنیری عربی است، اشاره کرد. معروف ترین نوشیدنی ترکی نیز قهوه ترک است که شهرتی جهانی دارد. دیگر نوشیدنی های رایج ترکی نیز عبارتند از آیران یا دوغ، آب شلغم که اغلب آن را با کباب می نوشند و می توان به دلخواه داغ یا تند میل شود و بُزا که یک نوشیدنی زمستانی است و از ارزن، سِمولینا، آب و شکر تهیه می شود و یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های ترکی به حساب می آید.
مناسبت ها و رویدادها
جشنواره بين المللى فيلم استانبول كه در ماه آوريل هر سال برگزار مى شود، با هدف پيشرفت سينما و ارتقا كيفيت فيلم هاى تركى در بازار سينماست. در اين جشنواره به بهترين ها جايزه لاله طلايى اعطا مى گردد.
جشنواره هنرهاى زيبا بزرگترين جشنواره مدارس متوسطه تركيه است كه هر ساله در ماه مه، در كالج رابرت استانبول برگزار مى شود.
جشنواره بين المللى موسيقى جاز كه هر ساله در ماه جولاى با شركت معروف ترين هنرمندان ازسراسر دنيا توسط موسسه فرهنگ و هنر استانبول برگزار مى شود.
جشنواره فيلم مستقل بين المللى اى. اف. ام كه بيشتر به جشنواره اف. استانبول معروف است، يك جشنواره فيلم سالانه مى باشد كه هر سال در اواسط فوريه در تالار تئاتر اى. اف. ام برگزار می شود. اين جشنواره به فيلم هاى مستقل كل دنيا اختصاص دارد.
جشنواره بين المللى موسيقى استانبول كه هر ساله در ماه ژوئن و جولاى برگزار مى شود، برگزيدهاى از موسيقى كلاسيك اروپا، باله، اپرا و موسيقى سنتى با شركت هنرمندان معروف سراسر دنياست.
جشنواره دو سالانه استانبول كه از سال ١٩٨٧ هر دو سال يكبار از ماه دسامبر تا ماه نوامبر برگزارمى شود، يك نمايشگاه هنرهای معاصر است. هدف از برگزارى اين جشنواره گفتگو و ارتباط ميان هنرمندان فرهنگ هاى مختلف در زمينه هنرهاى تجسمى مى باشد.
جشنواره ادبى تانپينار استانبول كه هر ساله در ماه اكتبر به مدت چهار روز برگزار مى شود. نام اين جشنواره از نام شاعر، رمان نويس، مقاله نويس و منتقد ترك، اَحمَت تانپينار اقتباس شده است واهالى اهل قلم براى يك سرى مقالات جالب دور هم جمع مى شوند.
جشنواره كتاب كه از سال ١٩٨٢ شروع شده و از آن پس هر سال در ماه نوامبر برگزار مى گردد، بزرگترين رويداد در زمينه كتاب در تركيه است.
جشنواره انيميشن استانبول كه از سال ٢٠٠٣ آغاز شده و هر سال در ماه نوامبر برگزار مى شود، جشنواره فيلم هاى تبديل شده به انيميشن مى باشد.
عید فطر جشن بسیار مهمی در ترکیه بوده و چندین روز تعطیل می باشد و به همین مناسبت هر ساله در این ایام جشنواره خرید برگزار می شود. به صورتی که اکثر مغازه ها و برند ها تخفیف های بسیار خوبی را در این ایام در نظر می گیرند.
درباره حمل و نقل شهری
حمل و نقل بین شهری
•هوایی
استانبول دو فرودگاه بین المللی به نام های آتاتورک و صبیحا گوکچن دارد. آتاتورک که بزرگتر و اصلی تر از فرودگاه دیگر است در 24 کیلومتری غرب مرکز شهر قرار دارد. این فرودگاه که در سال 2013 حدود 51.2 میلیون مسافر را جابجا کرد، به پنجمین فرودگاه پر تردد اروپا و هجدهمین فرودگاه پر تردد دنیا تبدیل شد. فرودگاه بین المللی صبیحا گوکچن نیز که در 45 کیلومتری جنوب شرقی مرکز استانبول واقع شده است در سال 2001 به منظور کاهش بار ترافیکی فرودگاه آتاتورک مشغول به کار کرد. با توجه به سیاست ترابری ارزان قیمت این فرودگاه و مخصوصاً پس از افتتاح یک ترمینال بین المللی جدید در سال 2009، فرودگاه دوم استانبول به سرعت محبوب گشت. این فرودگاه در سال 2012 در حدود 14.7 میلیون مسافر را جابجا کرد و یک سال بعد از سوی شورای بین المللی فرودگاه ها لقب سریعترین فرودگاه درحال رشد جهان را به خود اختصاص داد.
در حال حاضر یک فرودگاه جدید بین المللی در دست ساخت است. این فرودگاه پس از اتمام همه چهار مرحله این پروژه به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل خواهد شد که گنجایش پذیرش 150 میلیون مسافر در سال را خواهد داشت.
•دریایی
از آنجاییکه استانبول از همه طرف با آبهایی نظیر دریای سیاه، دریای مرمره و تنگه بسفروس احاطه شده است، حمل و نقل دریایی در این شهر از اهمیت زیادی برخوردار است. بندر استانبول مهمترین بندر ترکیه به حساب می آید. این بندر در محله کادیکوی منطقه بی اوعلو واقع شده است و از دو اسکله مجاور، گالاتا و سالی پازاری که از پل گالاتا در گلدن هورن تا سالی پازاری در ساحل غربی بسفروس کشیده شده اند، تشکیل شده است. این بندر از سه سالن برای مسافران تشکیل شده است که دوتا از آنها هر یک فضایی به وسعت 4 هزار متر مربع را پوشش داده اند و دیگری 800 متر مرفع مساحت دارد. این سه سالن قابلیت جابجایی حدود 10 هزار گردشگر را در ساعت دارند. یک پارکینگ روباز به مساحت 5 هزار متر مربع برای 200 اتوبوس گردشگری نیز در این بندر وجود دارد.
•راه آهن
در سال 1883 پرژه احداث خط راه آهن بین پاریس و استانبول تحت نظر کارفرمای بلژیکی آغاز شد و در سال 1889 خط شهر بخارست به استانبول به پایان رسید. این مسیر به نام اوریِنت اکسپرس معروف بود و با توجه به آثار آگاتا کریستی و گراهام گرین، نویسندگان بریتانیایی نیز معروف تر شد. امروزه ترمینال سیرکِجی که در سال 1890 افتتاح شد و بیشتر شبیه به یک قصر است، پایانه تمامی خطوط بخش اروپایی و مرکز ارتباطی شبکه خط راه آهن ترکیه و بقیه اروپاست. همچنین ترمینال حیدرپاشا در بخش آسیایی، روزی چندبار خدمات رفت و برگشت به آنکارا و گاهی به دیگر نقاط آناتولی را به مسافران ارائه می دهد.
حمل و نقل درون شهری
•تراموا
تراموا براى اولين بار در سوم سپتامبر سال ١٨٦٩ در استانبول شروع به كار كرده و تا سال 1912 در خدمت مردم بوده است. این تراموا برقی نبود و به واسطه اسب حرکت می کرد. پس از آن تراموای برقی یا همان قطار برقی به عنوان وسیله حمل و نقل عمومی اصلی مردم استانبول تا سال 1966 رفت و آمد می کرده است. سپس در سال 1990 تراموای سنتی به صورت آزمایشی در قسمت اروپایی استانبول راه اندازی شد ولی به علت پایین آمدن محبوبیتش، سیستم تراموای مدرن نیز در سال 1992 در قسمت اروپایی افتتاح گشت. امروزه قسمت آسیایی استانبول از سیستم تراموای سنتی استفاده می کند، درحالیکه در قسمت اروپایی هر دو تراموای سنتی و مدرن در حال تردد هستند. تراموای مدرن از دو خط تی وان (T1) به طول 18.5 کیلومتر و 31 ایستگاه و تی فور (T4) به طول 15.3 کیلومتر و 22 ایستگاه تشکیل شده است. خط تی وان در ساعات شلوغ هر 2 دقیقه و در ساعات عادی هر 15 دقیقه و خط تی فور هر 5 دقیقه در ساعات شلوغ در ایستگاه ها توقف دارند. ساعت کار تراموا نیز از ساعت 6 صبح تا نیمه شب می باشد. تراموای سنتی نیز از دو خط تی تو (T2) در قسمت اروپایی به طول 1.6 کیلومتر و 5 ایستگاه و خط تی تیری (T3) در قسمت آسیایی به طول 2.6 کیلومتر و 10 ایستگاه تشکیل شده است. خط تی تو هر 10 تا 20 دقیقه و خط تی تیری هر 10 دقیقه در ساعات شلوغ در ایستگاه ها توقف دارند. همچنین ساعت حرکت خط تی تو از 7 صبح تا 8 شب و ساعت حرکت تی تیری از 7 صبح تا 9 شب می باشد.
•قطار كابلى
استانبول دو خط ريل زير زمينى دارد كه در این بین خط تونل قديمى تر است. این خط در ١٧ ژانويه سال ١٨٧٥ افتتاح شد و از لحاظ قدمت بعد از خط زيرزمينى لندن كه در سال ١٨٦٣ افتتاح گرديده، دومين قطار زيرزمينى شهرى دنيا و اولین خط ریلی زيرزمينى شهرى اروپاست. دومین خط قطار کابلی استانبول، کاتاباش تاکسیم است که از 29 جولای سال 2006 شروع به کار کرده است. این خط که طولش حدوداً 600 متر است، ایستگاه اتوبوس دریایی و تراموا را در کاتاباش به ایستگاه مترو در میدان تاکسیم متصل می کند.
•مترو
ساخت متروی زیر زمینی استانبول از سال 1992 آغاز شد. اولین خط این سیستم که اِم تو (M2) نام دارد در شانزدهم سپتامبر سال 2000 بین تاکسیم و لِونت افتتاح شد. این خط به طول 8.5 کیلومتر است و 6 ایستگاه دارد که همگی شبیه به هم هستند ولی رنگ های متفاوتی دارند. در سال 2009 پس از توسعه ای به سمت شمال، خط لونت به ایستگاه آتاتورک اوتو سانای در ماسلَک افتتاح گشت. همچنین این خط در جهت جنوب نیز از تاکسیم به شیشحانه در بِی اوعلو، در نزدیکی ورودی شمالی تونل گسترش یافت.
آخرین توسعه در جهت شمال برای مسیری کوتاه به حاجی عثمان نیز در سال 2011 افتتاح شد. توسعه جنوبی خط اِم تو از شیشحانه به ینی کاپی از روی پل جدید گلدن هورن نیز در سال 2013 شروع به کار کرده است و سپس در سال 2014 به خطوط فرودگاهی اِم وان اِی (M1A) و اِم وان بی (M1B) متصل گشت.
در قسمت آسیایی نیز خط اِم فور (M4) به طول 26.5 کیلومتر در هفدهم آگوست سال 2012 تا کارتال افتتاح شد. این خط پس از بازگشایی قسمت دومش در کل 19 ایستگاه خواهد داشت. همچنین ارتباط این خط با فرودگاه صبیحا گوکچن نیز در دست بررسی است.
•متروی سبک (لایت مترو)
این سیستم حمل و نقل شهر استانبول که اِل آر تی نام دارد از دو خط تشکیل شده است. اولین خط این مجموعه اِم وان (M1) است که از سوم سپتامبر سال 1989 بین آکسارای و کارتال تِپه شروع به کار کرده است و بعده ها قدم به قدم در بیستم دسامبر سال 2002 به فرودگاه آتاتورک رسید. این خط 18 ایستگاه دارد و طولش 19.6 کیلومتر است. خط دیگر که تی فور (T4) نام دارد در سال 2007 مابین ایدِرنه کاپه و مِسجیدی سِلام افتتاح شد. این خط که طولش 15.3 کیلومتر است 22 ایستگاه دارد و از سال 2009 بین توپکاپی و هاپی بلِر مشغول به کار است.
•اتوبوس
در استانبول دو سیستم اتوبوس رانی دولتی و خصوصی مشغول به کار است که وسیله ای مناسب ولی شلوغ برای رفت و آمد به بسیاری از اماکن دیدنی و خرید می باشد. هر دو سیستم از لحاظ هزینه تفاوتی با هم ندارند و تنها فرقشان این است که برای پرداخت هزینه اتوبوس های دولتی می بایست از ژتون، کارت اعتباری و بلیط استفاده کرد، در حالیکه برای اتوبوس های خصوصی از پول نیز می توان استفاده نمود.
•متروباس
متروباس یا بی آر تی در کل 45 ایستگاه دارد که از بویوک چِکمه چه در قسمت آسیایی شروع و به کادیکوی در قسمت اروپایی می رسد.
•تله کابین
تله کابین ترکیه که به آن به ترکی تله فِریک می گویند توسط یک شرکت ایتالیایی به طول 384 متر در سال 2005 ساخته شده است. ایستگاه اصلی این تله کابین در ساحل گلدن هورن در فضایی به وسعت 625 متر مربع بنا شد. همچنین ایستگاه اِیوپ به بازدید کنندگان پارکینگ نیز ارائه می دهد و ایستگاه برگشت در مقابل کافه پییِر لطفی در فضایی به وسعت 250 متر مربع قرار گرفته است. این تله کابین از میان دشت پشت کاخ دولمه باهچه و از نزدیکی هتل هیلتون استانبول می گذرد و ساعت کارش در فصل تابستان از ساعت 8 صبح تا 11 شب و در فصل زمستان از ساعت 8 صبح تا 10 شب است.
•تاکسی
تاکسی های زرد رنگ شهر استانبول تقریباً همیشه در دسترس هستند ولی هزینه بسیار بالایی دارند. اگر وسایلتان زیاد است مجبور خواهید شد که از آنها استفاده کنید فقط حواستان باشد که تاکسی متر روشن باشد و درست کار کند تا مجبور نشوید هزینه اضافی پرداخت کنید. در کل استفاده از تاکسی توصیه نمی شود چراکه علاوه بر هزینه گران آن به دلیل خارجی بودنتان می بایست به راننده انعام هم بدهد درحالیکه سرنشینان ترک به رانندگان تاکسی انعام نمی دهند.
•اتوبوس دریایی و قایق های مسافر بری
برای رفت و آمد بین بخش آسیایی و اروپایی و جزایر پرینس نیز می توانید از قایق های مسافربری و اتوبوس دریایی استفاده کنید.
با این اطلاعات آدم می تواند با آرامش صفر کند ممنون از سایت خوبتون
6
5
ممنون سارا جان، لطف دارید
0
1
سفر دلبندم
3
0
عالی حتما باید یه سفر بر م
2
1
ممنون عالی بود
5
3
سلام، سپاس
3
1
عال
7
16
نوروز سفر به ترکیه دارم اگه کسی غصد رفتن داره بیاد باهم بریم
1
0
برای ۱۰ بلیط دارم
1
3
تمام مراکز دیدنی تشکیل شده از مسجد؟
10
4
سلام جواد جان، استانبول تعداد بسیار زیادی مساجد تاریخی و دیدنی دارد. به همین علت از بیش از 100 مکان دیدنی که در اینجا آورده ایم، 28 مورد مربوط به مساجد تاریخی استانبول می باشد.
1
2
i like know everything about Estamboul
2
17
بسیار عالی و قابل استفاده Good
1
2
خیلی خوب و جذاب و فهعمیدنی
14
1
سلام، ممنون محمدرضا جان
3
1
آیا میتوانیم برای همیشه در ترکیه بمانیم
0
2
سلام، در صورت دریافت اقامت دائم ترکیه و پاسپورت آن
2
0
با سلام و خسته نباشید من 3 بار به شهر زیبای استانبول سفر کردم و لذت بسیار بردم پیشنهاد میکنم که دوستانی که تا به حال سفر نکردن حتما تشریف ببرند / و ممنون از شما که اطلاعات لازم و کافی رو برای ما ارسال کردید چون هر چی باشه شما ادمین عزیز بیشتر از ما در باره ترکیه میدونید با سپاس
2
8
سلام لیلیان جان، خواهش می کنم. لطف دارید.
0
5
ادمین عزیز سلام و عصر بخیر آیا اینکه میکن در استانبوت فروشنده ها دیگه فروشی ندارند بخاطر گرونیه دلار صحت داره ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
0
0
سلام لیلیان جان، در این زمینه اطلاعاتی نداریم. اما بسیاری از گردشگران در استانبول از اروپا و کشورهای دیگر می آیند که برای آنها خرید کردن با واحد پول خودشان بسیار راحت است
0
1
اطلاعات خوبی بود.
0
1
اطلاعات خیلی به درد بخوری بود ممنون از تلاشتون.موفق باشین.
0
0
سپاس فراوان
0
0
ممنون بابت مطالب خوبتون.. واسه رزرو هتل هم من سایت بلیطجا رو پیشنهاد میدم...
0
0
بسیار عالی
0
0
من یکسال هست که در ترکیه هستم همه ی شهر هارا گشته ام از جهت عالی بودن شهر اول استانبول و دوم ازمیر و سوم آنکاراست بقیه ی شهر ها دارای فرهنگ و شعور 40سال پیش ترکیه را دارند
هموطنان عزیزم برای لذت بردن و شناخت کامل حتما به استامبول سفر کنین
ایناستگرام مnozn_bacery_farzad
0
0
سلام فرزاد جان، از اینکه تجربتون را با کاربران به اشتراک گذاشتید ممنونیم
0
1
از راهنمایی شما سپاسگزارم.ممنون
0
0
سلام رحیم جان، لطف دارید
0
0
خیلی عالی
0
0
سپاس
0
0
سلام .من میخوام ۲ ماه دیگه سفر کنم به استانبول میشه راهنماییم کنی
2
1
سلام دوست عزیز، تمامی اطلاعات مورد نیازتون برای سفر به استانبول در این صفحه و منوی شهر استانبول در این صفحه آمده است. که با مطالعه آن (دیدنیها، سرگرمی ها، مراکز خرید، هتلها، رستورانها و نصیحت های استانبول) میتوانید یک سفر عالی را برای خودتان برنامه ریزی کنید
0
0
با سلام من تاحالا چند بار به قصد خرید سفر کردم به تمامی دوستان ایرانی که عاشق خریدن پیشنهاد میکنم حتما به مرکز خرید Olivium برین تمامی مارک ها وجود داره با اینکهoutlet هستش ولی بازم عالیه
1
0
ممنون از راهنمائی های خوبتون
محبت کنید راجه به قوانین گردشگری در کشورهای دیگه هم کامنت بزارین .
0
2
من تا عمرم این جور شهری ندیدم من خودم ۲ بار به اون جا سفر کردم خیلی عالی هست شما هم باید سفر کنین
1
0
خیلی عالی و خوبه ترکیه
ولی برای ادامه تحصیل چی؟؟؟
1
0
راحت می تونم برم سفر
1
0
عالی عالی
0
0
بهترین شهر برای سفر من کلی فیلم ترکی میبینم و یک رپزی حتما به شهر استانبول سفر میکنم
0
0
با سلام
فکر کنم بهترین سایتی هست که تا حالا دیدم
ازتون خیلی خیلی ممنونم
در دنیای ما زیبایی و حیرت آور بودن گونه های مختلفی دارند، از عجایب طبیعی گرفته تا مواردی که توسط انسان ساخته شده اند، آثاری که هنوز پایدار هستند و یا اینکه به ویرانه تبدیل شده اند. فهرست این مقاله نیز حاوی برخی از زیباترین عجایب دنیاست. از بقایای تمدن های گم شده که برخی از آنها هنوز هم رمز آلود هستند، تا شهرهای دلربا و اشیا و عناصر خیره کننده در دنیای طبعیت، تمامی این عجایب همگی در فهرست مقاله ای که مطالعه خواهید کرد حضور دارند.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
ممکن است باورنکردنی به نظر برسد، اما در واقع کشورهایی در جهان وجود دارند که هنوز فرودگاه ندارند. این کشورها به خوبی نشان داده اند که داشتن فرودگاه همیشه یک الزام نیست و این را از طریق هنر اشتراک گذاری منابع، با کشورهای همسایه خود نشان داده اند. با این حال، برای برخی از کشورها، نبود فرودگاه یک موضوع انتخابی نیست، زیرا محدودیت های جغرافیایی آنها به سادگی اجازه داشتن فرودگاه را به آنها نمی دهد.
ازبکستان در قلب آسیای مرکزی قرار دارد و سرزمین زیبایی های خیره کننده، معماری های بی نظیر و تاریخ غنی است. اگر شما هم مجذوب این کشور زیبا شده اید، در این مقاله قصد داریم برخی از زیباترین مکان های دیدنی ازبکستان را معرفی کنیم و نگاهی به میراث بی نظیر این کشور بیاندازیم.
اگرچه برخی از شگفتی های طبیعی جهان، جایی در کارت پستال ها و اخبار ندارند، اما به اندازه بسیاری از مکان هایی که می شناسیم باورنکردنی هستند. در برخی موارد، این شگفتی های طبیعی حتی نفس گیرتر از شگفتی های شناخته شده هستند. با ما در این مقاله همراه باشید تا با ده شگفتی طبیعی در جهان که احتمالا چیزی از آنها نمی دانید آشنا شوید.
با این اطلاعات آدم می تواند با آرامش صفر کند ممنون از سایت خوبتون
ممنون سارا جان، لطف دارید
سفر دلبندم
عالی حتما باید یه سفر بر م
ممنون عالی بود
سلام، سپاس
عال
نوروز سفر به ترکیه دارم اگه کسی غصد رفتن داره بیاد باهم بریم
برای ۱۰ بلیط دارم
تمام مراکز دیدنی تشکیل شده از مسجد؟
سلام جواد جان، استانبول تعداد بسیار زیادی مساجد تاریخی و دیدنی دارد. به همین علت از بیش از 100 مکان دیدنی که در اینجا آورده ایم، 28 مورد مربوط به مساجد تاریخی استانبول می باشد.