مرتب سازی براساس:
قلعه مهرجرد اثری به جا مانده از دوران پیش از تاریخ ایران باستان با شماره 4132 در تاریخ 10 مهر 1380 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنای تاریخی در روستای مهرجرد که در قدیم یکی از آبادی های این منطقه بوده است قرار گرفته و یکی از چندین قلعه ساخته شده در این منطقه کویری می باشد.
قلعه رباط اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که در تاریخ 7 مهر سال 1381 با شماره 6304 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این قلعه در کنار دیگر قلعه های ابرکوه از جمله زیباترین و منحصر به فردترین قلعه های این دشت هموار می باشد که بازدید از آن قطعا تجربه ای خاص خواهد بود.
در شهر دیدنی شیراز با توجه به وجود آثار متعدد و مشهور تاریخی، برخی دیگر از آثار و مکان ها کمتر مورد توجه و شناخت قرار می گیرند. قبرستان دارالسلم یا دارالسلام شیراز نیز یکی از این مکان هاست.
ساختمان فرهنگستان هنر در خیابان ولیعصر یکی از ساختمان های زیبا به سبک معماری ایرانی می باشد که در آن هر از چند گاهی نقد و بررسی آثار سینمایی صورت می گیرد و تنی چند از هنرمندان محبوب و مردمی به نقد فیلم می پردازند.
عمارت مسعودیه واقع در میدان بهارستان خیابان ملت، متعلق به مسعود میرزا ملقب به ظل السلطان برادر مظفرالدین شاه قاجار می باشد. این عمارت رویدادهای زیادی از سر گذرانده است. در این عمارت در حدود سال 1304 بود که اولین کتابخانه ملی ایران تاسیس شد.
قدیمی ترین عمارت اداری ساخته شده در تهران عمارت قزاقخانه است که در سال 1271هجری شمسی ساخت آن به دستور مظفرالدین شاه قاجار آغاز شد و در زمان ناصرالدین شاه تکمیل گردید. این عمارت دقیقا در روبه روی سر در باغ ملی قرار گرفته است.
یکی از بناهای دیدنی و زیبای شهر شیراز عمارت دیوانخانه قوام ملکی متعلق به دوره زندیه می باشد. این عمارت زیبا در نزدیکی ارگ کریم خان قرار گرفته است. عمارت دیوانخانه، محل حکومت و رسیدگی به امورات حکومتی در دوره زندیه بوده است.
سی و سه پل به دستور شاه عباس صفوی در سال 1005 برای اتصال خیابان های چهار باغ و هزار جریب با هزینه الله وردی خان از سردار شاه عباس، ساخته شد. از نام های سی و سه پل می توان به پل الله وردیخان اشاره کرد زیرا به دلیل پرداخت هزینه ساخت پل توسط ایشان، به این نام شهرت یافته است.
سقاخانه گذر قلی مربوط به دوران قاجاریه می باشد. تاریخچه سقاخانه ها بر می گردد به زمانی که بعضی برای رفع تشنگی عزاداران محرم و بعضی برای رفع تشنگی رهگذران به طور دائمی ساخته می شدند. معمولا سازندگان این سقاخانه ها افراد خیری بودند.
سقاخانه کربلایی عباس در خیابان وحدت اسلامی توسط کربلایی علی عباس گمرکچی وزیر گمرک ناصرالدین شاه در 130 سال پیش ساخته شد. از سال 1340 تا 1391 شخصی به نام آقا سید کاظم صنمواری خادم آن بود.