مرتب سازی براساس:
کاروانسرای علی آباد مربوط به دوره قاجار می شود و در کنار مزرعه علی آباد قرار گرفته است. این اثر در تاریخ 15 آذر سال 1378 با شماره 2533 به عنوان یکی از میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده است. سازنده این بنا شاهزاده معارف دوست محمد ولی میرزا پسر فتحلی شاه قاجار بوده.
کاروانسرای رباط نو اثری به جا مانده از دوران صفوی است که با شماره 3850 در تاریخ 25 اردیبهشت سال 1380 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این کاروانسرا در انتهای روستا و در اطراف میدان فرافر قرار گرفته است.
شهر مهریز در استان یزد دارای جاذبه های گردشگری تاریخی و فرهنگی بسیاری است که بازدید از آنها هیچ بازدیدکننده ای را ناامید نخواهد کرد. روستای سریزد نیز به عنوان یکی از محل هایی که آثار دیدنی زیادی از این شهر را در خود جای داده شناخته می شود و در فاصله 5 کیلومتری مهریز قرار دارد.
حمام اسلام منشاد یکی از این دست حمام های زیبای به یادگار مانده از دوره ایلخانی است که در شهرستان مهریز، دهستان میانکوه و روستای منشاد و در فاصله ۶۰ کيلومتري شهر يزد قرار دارد.
بافت تاریخی شهر یزد دارای خانه های باشکوه بسیاری است که در دوران های مختلف بنا شده اند. این خانه ها شاهکارهای معماری هستند که هنر ایرانی را به رخ می کشند و خوشبختانه هنوز تعدادی از آنها باقی مانده اند. یکی از این خانه ها، خانه باغ دکتر ملک زاده است که قدمتش به دوران قاجار باز می گردد.
در قلب شهر تهران هنوز بقایای آسیاب های آبی مربوط به دوران قاجاریه وجود دارد که گندم مردم محل را تا همین 50 سال گذشته آرد می کرده اند، اما اینک تبدیل به خرابه هایی شده اند که بیشتر محل تجمع معتادین است. یکی از این آسیاب ها آسیاب والی است.
آتشکده بهرام ری یا تپه میل به بقایای آتشکده ای از دوره ساسانیان اطلاق می شود که در 12 کیلومتری جنوب شرقی حرم شاه عبدالعظیم، دو کیلومتری جنوب بخش قلعه نو از توابع کهریزک در روستایی به نام چال طرخان بر روی تپه ای با ارتفاع 18 متر به ابعاد 20 در 25 متر قرار دارد.
خانه و باغ اتحادیه تنها یادگار باقی مانده از خیابان لاله زار قدیمی است و به دلیل قدمت و معماری قاجاری اش اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. این خانه از روز های قبل انقلاب محل رفت و آمد مهمانان خارجی و نشست های سیاسی بوده است.
مردمان شهر کهن یزد، که به عنوان یکی از گرم ترین شهرهای ایران شناخته می شود، همواره با خلاقیت و نبوغ خود به دنبال راه هایی بودند تا اثر کم آبی و گرمای هوا را بر زندگی خود هر چه کمرنگ تر کنند.
روستای فیروزآباد در بخش مرکزی شهرستان ابرکوه قرار گرفته و مکان های گردشگری بسیاری دارد. به دلیل اقلیم خشک این منطقه، سرداب های بسیاری در آن ساخته شده اند که سرداب فیروزآباد در کنار سرداب فتح آباد و سرداب جهانستان، از معروف ترین سرداب های این شهرستان می باشند.