مرتب سازی براساس:
مجموعه باغ موزه نادری از زیباترین مجموعه های شهر مشهد به شمار می رود . این بنای با ارزش در باغی به مساحت 14400 متر مربع ساخته شده است. در این باغ بنای آرامگاه را می بینیم و شامل سکویی دوازده پلهای، محل گور، پوششی خیمه مانند با مجسمه نادرشاه و سه تن دیگر در پی او است.
سفر به کاشان می تواند به هدف دیدن خانه های تاریخی یا مراسم های گلاب گیری باشد، ولی کاشان جاذبه های بسیار زیادی دارد، از جالب ترین این جذبه ها مقبره شاه عباس صفوی اول است. او 42 سال به عنوان شاه ایران مطرح بود و از حمایت کنندگان مذهب شیعه در ایران به شمار می رفت.
مقبره کمال الدین بهزاد و کمال الدین مسعود خجندی در قسمت جنوبی مهران رود و در جنوب غربی پل تاریخی بیلانکوه قرار دارد. در روزگاران گذشته هر دو سمت مهران رود در محله بیلانکوه را باغات سرسبز و آباد احاطه کرده بودند. باغ کمال نیز از جمله همین باغ های حاشیه مهرانرود است.
مقبره پیر علمدار با قدمتی بیش از 10 قرن یکی از این آثار ارزشمند محسوب می شود. این آرامگاه مدور یکی از ابتدایی ترین مقبره ها به شمار می رود و دومین برج ایران است. آرامگاه پیر علمدار محل دفن ابو جعفر محمد بن ابراهیم، پدر ابوحرب بختیار، از فرمانروایان حکومت آل زیار است.
پیر عطا، یکی از نوادگان امام موسی بن جعفر است و سید العلما پیر عطا نام گرفته بود. مشخص نیست وی در چه تاریخی فوت کرده اما متولی امامزاده می گوید مقبره و صحن اطراف آن حدود 250-300 سال پیش، در دوران قاجاریه بنا شده است.
آرامگاه تاریخی و زیبا بایزید در استان سمنان مجموعه ای شامل مسجد بایزید، مسجد جامع، مسجد سلجوغی با مناره های ارزشمندش، آرامگاه بایزید، آرامگاه غازان، صومعه بایزید، ايوان الجايتو، مدرسه شاهرخیه و برج کاشانه است.
بابا یادگار از بزرگان قرن 8 قمری و فرزند بمیان گذار آیین یارِسان (اهل حق) به نام سلطان سهاک و داده سارا (دادا ساری) است. دشمنان یارسان، بابایادگار را به قتل رساندند و مریدانش وی را در دامنه منطقه ای کوهستانی تخت سرانه در روستایی نزدیک به شهرستان خوش آب و هوا دالاهو به خاک سپردند.
در سرتاسر ایران نشانه هایی از رشادت ها و شجاعت های سرداران جنگ ها در طول تاریخ به چشم می خورد. برای برخی از این سرداران مقبره هایی ساخته اند تا نام آنها زنده بماند. دیدن این مقبره ها با شاخصه های معماری و هنری مختص خود ارزشمند است.
در سال 397 شمسی و پس از درگذشت فردوسی، همان طور که نظامی عروضی ذکر کرده، به علت مخالفت مذکر متعصب توس با فردوسی به اتهام رافضی گری، جسد او را که از دروازه رزان بیرون می بردند، برگرداندند و به جای قبرستان عمومی مسلمانان در باغچه شخصی اش به خاک سپردند.
این مقبره یکی از جذاب ترین مکان های تاریخی شهر تبریز به شمار می رود و محل دفن ده ها تن از عرفا، دانشمندان و ادیبان مشهور است. از معروف ترین این بزرگان و شعرای آرمیده در این مکان می توان به شهریار، مولانا محمد ، بابا حسن ، شیروانی اشاره کرد.