مرتب سازی براساس:
موزه ملی کاشان به قدمت قاجار در باغ زیبا فین قرار دارد. داماد فتحعلی شاه در اوایل دوران حکومت علی محمد خان نظام الدوله بنایی در این باغ بنا کرد، اما این ساختمان بعد ها به مخروبه تبدیل شد.
موزه ملی ایران از دو بخش موزه ایران باستان و موزه باستان شناسی و هنر اسلامی ایران تشکیل شده است. در سال 1308 به دستور رضا شاه طرح این موزه کشیده شد و در بین سالهای 1314 تا 1316 ساخت آن به اتمام رسید.
موزه مردم شناسی خراسان رضوی در کنار مقبره امیر غیاث الدین ملک شاه و در بنای تاریخی حمام مهدی قلی بیک تاسیس شده است. این حمام در سال 1027 قمری ساخته شده و طبق اسناد توسط مهدی قلی بیک میر آخورباشی شاه عباس صفوی وقف آستان قدس رضوی شد.
موزه مردم شناسی میمه یکی از مکان های گردشگری استان اصفهان است و قبلا در محل این موزه حمام صفویه میمه قرار داشته. این حمام در سال 1384 به عنوان موزه مردم شناسی انتخاب شد، سپس مرمت و باز سازی آن شروع شد.
با عبور از پله های سنگی قرار گرفته در میان طبیعت چشم نواز کندلوس به موزه ای با 400 متر زیربنا با مام موزه مردم شناسی کندلوس می رسیم. این بنا دو طبقه، آثار نفیس مربوط به هزاره های پیش از میلاد مسیح تا قاجار را در خود جای داده است.
در سال 1396 بود که جاثلیق اعظم آرام اول، تصمیم گرفت بخشی از کلیسای مریم مقدس را تبدیل به موزه نماید و آن را به نام آرداک مانوکیان اسقف چهل ساله ارامنه نامید. تمام اشیایی که در این موزه نگهداری می شوند از طرف ارامنه به این موزه اهدا شده است.
مردان نمکی به 6 مومیایی کشف شده از معدن نمک چهرآباد زنجان می گویند. این مومیایی ها طی سال های مختلف و در پس حفاری های صورت گرفته برای رسیدن به نمک، به طور غیر منتظره ای کشف شده اند. قدمت این مومیایی ها به زمان هخامنشیان و ساسانیان باز می گردد.
ارامنه، همسایه های شمالی کشور ما بودند، برخی از این مردمان به ایران کوچ کردند و شاه عباس صفوی در پی اهداف خود برای جدا کردن سایر ادیان از اسلام دستور داد ارامنه به اصفهان کوچ کنند. آنها پس از رسیدن به اصفهان در محله جلفا کنونی اسکان یافتند.
موزه قزوین گنجینه ای گرانبها از هزاران سال پیش تا به امروز است. در هر بخش از این مجموعه شاهد دسته بندی های متنوعی از ظرف های سنگی، سفالی و فلزی گرفته تا سکه ها و سلاح های جنگی،خواهید بود. بیشتر قسمت های این موزه در بردارنده اشیا متعلق به شهر قزوین می باشد.
این امارت در گذشته از نظر حکومتی مکان بسیار مهمی بوده اما با سقوط سلسله قاجار، از آن به عنوان اداره دارایی و فرهنگ استفاده می شده تا بالاخره در سال 1370 سازمان میراث فرهنگی این خانه زیبا را خریداری و سپس بازسازی کرد. در سال 1380 امارت امیرنظام گروسی تبدیل به موزه قاجار شد.